Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

[quote author=Musavi link=topic=14159.msg87939#msg87939 date=1276008244]
    mealcı olan bazı arkadaslarım sımdı namazı ınkar etmeye basladı.

bana da soyle yazmış

İşte mesele de burada,bu sizin iddian... See Moreız,Allah"ın vemediği bir hükmü kulların bu konuda hüküm vermesine Allah şirkin en büyüğü der.Hem kalkıp hüküm yalnızca Allahın diyeceksin sonra da olmayan bir hükmü uydurup işi ehlibeyte yıkacaksınız,bunlar tehlikeli hareketler,Kuran din adına neye uyulmasını gerektiği çok güzel açıklar.Bundan gayrisi abesle iştigal yani şirktir.Allah bütün iman edenleri şirkten korur inş.Kendinden bir kelime dahi ekleme yapamayan Allah Rasülüne tonlarca hüküm atfetmek O"nu Allah"a ortak etmekten başka bir şey değildir.İnsanlar Kuran"ın tek kaynak olduğu hükmünü kabul etmediği sürece şirkten kurtulmaları mümkün değildir.Zaten çoğunluğunun şirke girmeden iman etmeyeceğini de yine Yüce Allah söyler;

yusuf 106
    Elmalılı Hamdi Yazır

Onların çoğu şirk koşmadan Allah'a iman etmezler (imanlarına az çok bir şirk karıştırırlar).

yanı sunnete uyanalrı namaz kılanları şirkle sucluyorlar
    [/quote]

HAKSIZ DEĞİLİM YANİ! ALLAH BU MEALCİLERİ ISLAH ETSİN.

Yorum

ben ateistten cok haricilere benzetiyorum onlar gıbı ayetleri kafalarına gore yorumluyorlar ve tekfirde de onlar gibiler.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14159.msg87965#msg87965 date=1276013077]
        ben ateistten cok haricilere benzetiyorum onlar gıbı ayetleri kafalarına gore yorumluyorlar ve tekfirde de onlar gibiler.
        [/quote]

Bu konuda bireylerin düşünceleri değişebilir. size göre haricileşmiş bana göre ateistleşmiş.

Ama ben Nefret ediyorum bu mealcilerden.

Yorum

mealcilerin şöyle iyi yönleri de var akıllarını kullap uydurma hadislerden yola çıkarak zulüm sistemini körü körüne savunmazlar...

bir çoğu da devrimcidirler...

bu noktalar belki nefretinizi azaltıp onlara da tebliğ için kalbinizden bir kapı açabilir...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14159.msg87998#msg87998 date=1276015598]
            malcilerin şöyle iyi yönleri de var akıllarını kullap uydurma hadislerden yola çıkarak zulüm sistemini körü körüne savunmazlar...

bu noktalar belki nefretinizi azaltıp onlara da tebliğ için kalbinizden bir kapı açabilir...[/quote]

İnşaallah Abi! Ümidimiz o olsun.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14159.msg87998#msg87998 date=1276015598]
              mealcilerin şöyle iyi yönleri de var akıllarını kullap uydurma hadislerden yola çıkarak zulüm sistemini körü körüne savunmazlar...

bu noktalar belki nefretinizi azaltıp onlara da tebliğ için kalbinizden bir kapı açabilir...
              [/quote]

EVET MESELA MEALCILER MUAVIYEYI YEZIDI SEVMEZ MESELA O BAKIMDAN DA IYILER.AMA YINEDE KUFRE YOL ALAN BIR AKIM.

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14159.msg87634#msg87634 date=1275848994]
                Zeydilikle ilgili ne bir kaynak,ne bir alim ,ne bir eserden bahsetmiş ,belli bir sitenin düşüncesini burdan zeydilik diye sunuyor hazret ! Kendisine okuduğun siteleri söyle diyorum klasik laf Kuran ve sünnet doğrultusunda bilmem ne bilmem ne ...Her islami diyen site bu iddiaları savunur kimi kandırıyorsun ,iskender evrenesoğlu bile bunu iddia eder ,yazar söyle diyoruz yok ,zeydi alimleri söyle diyoruz yok ,eser diyoruz o da yok,okuduğun site diyoruz yok cevap...Bu mu senin burda bizi köşeye sıkıştırdığın ...Ben siteleri söyledim ,okuduğumuz alim ve önderleri de açık yüreklilikle ve onurumla söyledim gerisi sana kalmış ,net yaz ,tevil yapma
                [/quote]

Yok Allah var bir Rıza hocadan bahsetti.Ankarada kalmış bir süre Rıza hoca şuan yemende imiş sanırım tek verdiği referans bu Rıza hoca idi başka kaynak,kişi,site vs... sorma cevap alamazsın.Ben cevap alamadığım için yazışmayı 6 ay önce kesmiştim.
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

gizem çok kişiyi çekme yöntemi olmuştur...

ama bu hakkın niteliğine zıttır. Hak ortada olmalıdır ki sahibi hikmetlidir diyebilelim..

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=14159.msg88100#msg88100 date=1276079710]
                    [quote author=ahmed link=topic=14159.msg87634#msg87634 date=1275848994]
                    Zeydilikle ilgili ne bir kaynak,ne bir alim ,ne bir eserden bahsetmiş ,belli bir sitenin düşüncesini burdan zeydilik diye sunuyor hazret ! Kendisine okuduğun siteleri söyle diyorum klasik laf Kuran ve sünnet doğrultusunda bilmem ne bilmem ne ...Her islami diyen site bu iddiaları savunur kimi kandırıyorsun ,iskender evrenesoğlu bile bunu iddia eder ,yazar söyle diyoruz yok ,zeydi alimleri söyle diyoruz yok ,eser diyoruz o da yok,okuduğun site diyoruz yok cevap...Bu mu senin burda bizi köşeye sıkıştırdığın ...Ben siteleri söyledim ,okuduğumuz alim ve önderleri de açık yüreklilikle ve onurumla söyledim gerisi sana kalmış ,net yaz ,tevil yapma
                    [/quote]

Yok Allah var bir Rıza hocadan bahsetti.Ankarada kalmış bir süre Rıza hoca şuan yemende imiş sanırım tek verdiği referans bu Rıza hoca idi başka kaynak,kişi,site vs... sorma cevap alamazsın.Ben cevap alamadığım için yazışmayı 6 ay önce kesmiştim.
                    [/quote]

siz de koroya dahil olmuşsunuz, mübarek olsun

size de selam (furkan-63)

Yorum

yani size de kafir demiş oldu ...

hayırlı olsun...

Yorum

Sabretmeye devam edeceğim!

Yorum

دخل رجل على رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم ، فقال : يا رسول الله ! إني سمعت أمرا لم أسمع قبل ذلك ، فقال صلى الله عليه واله وسلم : ما هو ؟ قال : سلمان قد يشهد في أذانه بعد الشهادة بالرسالة ، الشهادة بالولاية لعلي (عليه السلام) ، قال (صلي الله عليه وآله وسلم ): سمعت خيرا.
                          السلافة في أمر الخلافة، ص

bir şahıs Rasulullahın s.a.a huzuruna geldi ve "ya Rasulullah! bugün öyle bir şey duydum ki, şuana kadar duymamıştım" dedi. Rasulullah s.a.a "neydi o?" diye sorunca adam dedi ki: "Selman ezan okurken sizin risaletinize şehadet verdikten sonra "eşhedu enne Aliyyen veliyullah" dedi". Rasulullah s.a.a "güzel ve hayırlı bir şey duymuşsun" buyurdu

Abdullah Merai el Mısri, "es Salefe fi emrul Hilafe", sayfa 32

قال رسول اللّه‏(صلي الله عليه وآله وسلم ) كذلك ، أو نسيتم قولي في غدير خم : من كنت مولاه فعلي مولاه ) ؟ .
                          السلافة في أمر الخلافة، ص

bir şahıs Rasulullahın s.a.a huzuruna geldi ve ve şunları söyledi: "Ya Rasulullah, Ebu Zerr Allahın tekliğine ve senin risaletine şahadet ettikten sonra Alinin velayetine şahadet ediyor ("eşhedu enne Aliyyen veliyullah" diyor)" Rasulullah s.a.a o şahsa "benim Gadiri Hum günü "ben kimin mevlası ise Alide onun mevlasıdır" dediğimi duymadınmı?" diye cevap verdi

Abdullah Merai el Mısri, "es Salefe fi emrul Hilafe", sayfa 32

Yorum

kaynak hakkında meraklananlara şunu söyleyeyim ki, kaynak ehli sünnet kaynağıdır hiiiç şüpheniz olmasın. ancak ben bu kitabı ne kadar aradıysam bulamadım. ne e-kitap olarak ve nede kütüphanelerden. İrandan bir arkadaş gönderdi.

kitabı bulmamadığım için Hudeyfe kardeşime sesleniyorum. Hudeyfe, bu kitabı bula bilirmisin? arapçası olsada olur. kardeşim eğer bu kitabı bula bilirsen o zaman senedini de araştırıp sahih ve ya zayıf olduğunu öğrene biliriz.

Yorum

bunlar çok değerli bilgiler.

elmeddin kardeşimize teşekkür ediyorum.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=14159.msg98445#msg98445 date=1281023599]
                                bunlar çok değerli bilgiler.

elmeddin kardeşimize teşekkür ediyorum.
                                [/quote]

ben teşekkür ederim abi

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X