Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

bencede ...

Yorum

Esedullah kardeş, sizce bidat nedir?
      Bidat; dinde olmayan bir şeyi dine sokmak veya dinde olan bir şeyi dinden çıkarmak değil mi?
      Şimdi biz, açıkça; "Aliyyen veliyyullah" ezanın bir parçası değil dediğimiz halde neden bizlere bu kadar şiddetle saldırıyorsunuz ki?
      Bazı hadislerde, Hz. Peyagember'in isminin geçtiği yerde Ehlibeytini de zikredin diyor veya Ali'yi zikretmek ibadettir diyor. Şimdi bir müçtehit kalkıp bu hadisleri gözönünde bulundurarak ezanda da Hz. Peygamber'in isminden sonra ezanın bir cüz'i bilmemek şartıyla "Aliyyen veliyullah" demek sevaptır diye fetva verirse, siz ne hakla ona hakaret edebilirsiniz? Müçtehit doğru bildiğini söylemekle mükelleftir değil mi? Yanılırsa bir sevap isabet ederse iki sevap almıyor mu?
      Hangi Şia, "Aliyyen veliyyullah" ezanın bir cüz'idir demiştir?
      İmam Humeyni'ye ve Şia'nın diğer müçtehitlerine dil uzatmanızı şiddetle kınıyorum. Siz kim oluyorsunuz da onlara, fitneye fetva vermişler diyebiliyorsunuz?! Ayıplar olsun.
      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg85919#msg85919 date=1275311476]

sadece bu konuda bile inanç önderlerinize uyuyor olsanızda buda bir gelişmedir.
        ilk defa bir şiiden nefsime değilde inanç önderlerime uyuyorum diyeni görüyorum.eğer inanç önderlerinizden kasıt ehlibeyt imamları ise ne mutlu size sizi tebrik ediyorum..
        [/quote]

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Görmek isteyenler için çoook örnekler vardır yeterki görmesini bilelim. Şii ümmeti/milleti sadece sanal alemden veya çevremizdeki 3 5 şiiden ibaret değildir.
        EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14159.msg85969#msg85969 date=1275319173]
          salavatı malavatı niye araya tıkıştırıyorsunuz
          Esedullah kardeşim:
          İster sunni olun ister şii islami terimleri düzgün kullanın.Selavat-ı şerifi bu şekilde yazmanızı kınıyorum.

[/quote]

özür dilerim söz arasında ağzımdan kaçmış

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=14159.msg86026#msg86026 date=1275343411]
          Bidat; dinde olmayan bir şeyi dine sokmak veya dinde olan bir şeyi dinden çıkarmak değil mi?
          Şimdi biz, açıkça; "Aliyyen veliyyullah" ezanın bir parçası değil dediğimiz halde neden bizlere bu kadar şiddetle saldırıyorsunuz ki?
          Bazı hadislerde, Hz. Peyagember'in isminin geçtiği yerde Ehlibeytini de zikredin diyor veya Ali'yi zikretmek ibadettir diyor. Şimdi bir müçtehit kalkıp bu hadisleri gözönünde bulundurarak ezanda da Hz. Peygamber'in isminden sonra ezanın bir cüz'i bilmemek şartıyla "Aliyyen veliyullah" demek sevaptır diye fetva verirse, siz ne hakla ona hakaret edebilirsiniz? Müçtehit doğru bildiğini söylemekle mükelleftir değil mi? Yanılırsa bir sevap isabet ederse iki sevap almıyor mu?
          İmam Humeyni'ye ve Şia'nın diğer müçtehitlerine dil uzatmanızı şiddetle kınıyorum. Siz kim oluyorsunuz da onlara, fitneye fetva vermişler diyebiliyorsunuz?! Ayıplar olsun.

[/quote]

güzel kardeşim! sizin yaptığınız bir fiil ortada iken ''bu bir cüz değildir'' demenin ne mantığı var.iyi ozaman namaz kılarken namazdan olmayan bazı hareketleri güzel olduğu için yapalım sonrada bu namazdan bir parça değilidr diyelim.bu bütün ibadetlere yansıyabilir.herkes kendi kafasına göre ibadetlere bir şeyler sokuştursun sonra ''bu o ibadetten bir cüz değildir ha'' desin.bu nasıl bir mantıktır.

sizin kaynakalrınızda ''Aliyi zikretmek ibadettir'' diye bir hadis varsa sunni kaynaklarda Ebubekir ömer için neler neler var bizde Ebubekirle Ömeri zikredelim ezanlarımızda hatta her mezhep kendine bir sahabe yada alim seçsin onun adını zikretsin.nasılsa ezandan bir cüz değil desin.

bunun siyasi bir uygulama olduğu ve bu uygulama ile islami ibadetlerin özünü bozmak olduğu kesindir.ve hiçbir ayetullah ümmetin arasına fitne nevinden bir şey sokma hakkına sahip olmasığı gibi yine hiçbir ayetullah verdiği fetvalarda tam isabet eder değildir.dolayısıyla bizim tarafımızdan baktığınızda olaya bu tam anlamıyla bir fitnedir.ve bu fitneye fetva veren ayetullahlarda çok büyük bir vebale girmişlerdir.bu imam humeyni değil kim olursa olsun

Yorum

İmam Humeyni'ye ve Şia'nın diğer müçtehitlerine dil
            uzatmanızı şiddetle kınıyorum. Siz kim oluyorsunuz da onlara,
            fitneye fetva vermişler diyebiliyorsunuz?! Ayıplar olsun.

Bizlere islam inkılabı gibi büyük ve değerli bir miras bıraktığın için sana minnettarız ey yüce imam humeyn
            bıraktığın bu mirasın değerini anlama basireti ver yarab
            bıraktığı bu mirası korumada mallarımızdan canlarımızdan gecebilecek gücü ver yarabbim.

ÖMRÜNÜ MÜSLÜMANLARIN VAHDETİ İÇİN UĞRAŞARAK GEÇİREN İMAM HUMEYN YE BU ÇİRKİN ŞEYLERİ İSNAD EDENLERİ ŞİDDELE KINIYORUM.

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86031#msg86031 date=1275346127]
              [quote author=bintülhüda link=topic=14159.msg85969#msg85969 date=1275319173]
              salavatı malavatı niye araya tıkıştırıyorsunuz
              Esedullah kardeşim:
              İster sunni olun ister şii islami terimleri düzgün kullanın.Selavat-ı şerifi bu şekilde yazmanızı kınıyorum.

[/quote]

özür dilerim söz arasında ağzımdan kaçmış

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=14159.msg86026#msg86026 date=1275343411]

[/quote]

güzel kardeşim! sizin yaptığınız bir fiil ortada iken ''bu bir cüz değildir'' demenin ne mantığı var.iyi ozaman namaz kılarken namazdan olmayan bazı hareketleri güzel olduğu için yapalım sonrada bu namazdan bir parça değilidr diyelim.bu bütün ibadetlere yansıyabilir.herkes kendi kafasına göre ibadetlere bir şeyler sokuştursun sonra ''bu o ibadetten bir cüz değildir ha'' desin.bu nasıl bir mantıktır.

sizin kaynakalrınızda ''Aliyi zikretmek ibadettir'' diye bir hadis varsa sunni kaynaklarda Ebubekir ömer için neler neler var bizde Ebubekirle Ömeri zikredelim ezanlarımızda hatta her mezhep kendine bir sahabe yada alim seçsin onun adını zikretsin.nasılsa ezandan bir cüz değil desin.

bunun siyasi bir uygulama olduğu ve bu uygulama ile islami ibadetlerin özünü bozmak olduğu kesindir.ve hiçbir ayetullah ümmetin arasına fitne nevinden bir şey sokma hakkına sahip olmasığı gibi yine hiçbir ayetullah verdiği fetvalarda tam isabet eder değildir.dolayısıyla bizim tarafımızdan baktığınızda olaya bu tam anlamıyla bir fitnedir.ve bu fitneye fetva veren ayetullahlarda çok büyük bir vebale girmişlerdir.bu imam humeyni değil kim olursa olsun
              [/quote]

İlk önce ağzından çıkanı kulağın da duysun ve ne söylediğini anla, edepsizliğe gerek yoktur. Şimdi fitne çıkaran sen misin biz miyiz? O zaman Ömer'in de en büyük fitneci olduğunu açıkça yazsana.
              Ezanı namazla kıyaslaman yanlıştır. Namaz farzdır, oysa ezan sünnettir. Sünnet olan bir amelde diğer sünnetleri de onun cüz'i bilmemek şartıyla zikretmenin bir sakıncası yoktur. Mesela ezan okuyoruz, "Allahu ekber Allahu ekber" dedikten sonra "celle celaluhu" denilirse günah işlemiş mi oluruz, bu bir bidat mı olur? Dine bir şeyi mi soktuk, dinden bir şeyi mi çıkardık? "Peygamber'in ismini duyduğunuzda onun Ehlibeytini de anın, onları birbirinden ayırmayın hadisi doğrultusunda, Hz. Peygamber'den sonra da Ehlibeyti anmak fitne çıkarmak mı oluyor veya ezanda veya diğer anlarda Peygamber'in adı zikredildiğinde ona ve ehlibeytine salavat getirirsek fitne çıkarmış mı oluyoruz? Bu nasıl bir mantıktır?
              Senin gibi cahiller, İmam Humeyni gibi müçtehitlerin tırnağı bile olamazsınız, haddinizi bilin edepsizlik yapmayın.
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

her önüne gelen sunniye kudurmuş bir kinle saldıran sizlermi bana edebi öğreteceksiniz.

madem imam humeyniye hatayı yakıştıramıyorsunuz 14 masuma imam humeyniyide ekleyin 15 masum olsun düz hesap..

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86035#msg86035 date=1275347955]
                  her önüne gelen sunniye kudurmuş bir kinle saldıran sizlermi bana edebi öğreteceksiniz.

madem imam humeyniye hatayı yakıştıramıyorsunuz 14 masuma imam humeyniyide ekleyin 15 masum olsun düz hesap..
                  [/quote]

tam tersine sunniler şiilere oyle yaklasıyor.şiileri musrık kafir ilan ediyor.oysa şiiler kafir demiyorlar.

Yorum

İMAM HUMEYN Yİ EN ZALİM İSLAM DÜŞMANLARI BİLE EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMIŞLAR VE SALDIRILARINI DAHADA ARTIRMIŞLARDIR.
                    SAFINIZA TEKRAR İYİCE BİR BAKIN SİZ HANGİ SAFTASINIZ
                    DEĞERİNİ KAFİR VE ZALİMLER KADAR ANLAYAMAYAN MÜSLÜMANLARA YAZIKLAR OLSUN

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86035#msg86035 date=1275347955]

[/quote]
                      SUNNİLERE SALDIRMIYORUZ Bizler kime saldıracağımızı çok iyi biliyoruz israil siyonistler dururken
                      Sunniler bizim kardeşlerimizdir Şii arkadaşlarımdan çok sunni arkadaşlarım var yeterki fikirlere saygılı tartışmalarda edep dahilinde olunsun

Yorum

işinize gelmeyince olayları kaç kat tersinden anladığınızıda öğrenmiş olduk böylece.

benim imam humeyniye karşı olumsuz bir tavrım yoktur, olamazda.yukarıdaki mesajlarımdan birinde bütün kitaplarını okuyacak kadar çok seviyorum demiştim imamı.

fakat bu fetva meselesinde fetva verme makamında olan birinin fetvasında hata yapabileceğini söylemek ve dışarıdan bakıldığında böyle bir fetvanın fitneden başka bir anlama gelmeyeceğini idrak etmek demek imam humeyniye yada bu konuda fetva veren diğer ayetullahlara kin beslediğim anlamına gelmez.

hemen bana vahdet mavalları okumaya başlamayın.bu sitede Ebubekir Ömerden tut bediüzzamana kadar bütün sunni tarafta olan ve bizim gözümüzde değerli olan şahsiyetlere nasılda yakalasanız kanlarını içecek gibi kin beslediğinizin şahidi bütün bir welayet.comdur.ben en azından imam humeyniye ''imam'' diye hitap ediyorum.bu sitede bana edep öğretmeye kalkan sizler.üstad bediüzzamana karşı tam ismi olan 'said nursi' diye hitap etmeyi bile çok görürken hatta 'nursuz suratlı said' diyecek kadar edepsiz,utanmazca hitap ediyorken en azından bana edepten bahsetmeyinde kargalar size gülmesin.

kendi hatanız yüzünüze vurulunca hemen 'islami vahdet'.ama siz başkasına edep sınırını dahi aşarak hitap edince 'hakikatin ortaya çıkması' türküleri.

geçin kardeşim bu ayakları!!

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86041#msg86041 date=1275350352]
                          işinize gelmeyince olayları kaç kat tersinden anladığınızıda öğrenmiş olduk böylece.

benim imam humeyniye karşı olumsuz bir tavrım yoktur, olamazda.yukarıdaki mesajlarımdan birinde bütün kitaplarını okuyacak kadar çok seviyorum demiştim imamı.

fakat bu fetva meselesinde fetva verme makamında olan birinin fetvasında hata yapabileceğini söylemek ve dışarıdan bakıldığında böyle bir fetvanın fitneden başka bir anlama gelmeyeceğini idrak etmek demek imam humeyniye yada bu konuda fetva veren diğer ayetullahlara kin beslediğim anlamına gelmez.

hemen bana vahdet mavalları okumaya başlamayın.bu sitede Ebubekir Ömerden tut bediüzzamana kadar bütün sunni tarafta olan ve bizim gözümüzde değerli olan şahsiyetlere nasılda yakalasanız kanlarını içecek gibi kin beslediğinizin şahidi bütün bir welayet.comdur.ben en azından imam humeyniye ''imam'' diye hitap ediyorum.bu sitede bana edep öğretmeye kalkan sizler.üstad bediüzzamana karşı tam ismi olan 'said nursi' diye hitap etmeyi bile çok görürken hatta 'nursuz suratlı said' diyecek kadar edepsiz,utanmazca hitap ediyorken en azından bana edepten bahsetmeyinde kargalar size gülmesin.

kendi hatanız yüzünüze vurulunca hemen 'islami vahdet'.ama siz başkasına edep sınırını dahi aşarak hitap edince 'hakikatin ortaya çıkması' türküleri.

geçin kardeşim bu ayakları!!
                          [/quote]

NE BEDIUZZAMANI YA.ZAMANIN ESSIZI DEMEK.KITABINDA BIR SURU HATALAR VAR YOK KURAN KENDINI HABER VERIYORMUŞ FALAN FILAN

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg85775#msg85775 date=1275251016]
                            919- "Eşhedu enne ‘Aliyyen veliyyullah" (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِيّاً وَلِىُّ اللَّهِ) cümlesi ezan ve ikametin bir parçası değildir. Ama "Eşhedu enne Muhemmeden resûlullah" cümlesinden sonra kurbet (ALLAH'a yakınlık) kastıyla denilmesi iyidir.

Hz. Ayetullah el Uzma imam Humeyni (r.a), "Tevzihul Mesail", Ezan ve İkamet babı, mesele 919
                            Hz. Ayetullah el Uzma Fazıl Lenkerani (r.a), "Tevzihul Mesail", Ezan ve İkamet babı, mesele 937
                            Hz. Ayetullah el Uzma Seyyid Ali Sistani, "Tevzihul Mesail", Ezan ve İkamet babı, mesele 906

şimdi, bu ne demek oluyor anlamayanlara açıklayalım. şiaya göre "Aliyyen veliyyullah" sözü ne ezanın, ne ikamenin, ne kelimei tevhidin, ne kelimei şehadetin içinde değil. peki neden okunuyor? eğer bir şia camiinde olduysanız ve ya bir şia ile konuştuysanız bilirsiniz ki, Hz. Resulullah (s.a.a) Efendimizin adı anılınca şialar salavat getirirler. Hz. Muhammedin (s.a.a) adının yanında salavat getirmek müstehap ve güzel bir ameldir. şia diyor ki, aynı şekilde Hz. Muhammedin (s.a.a) risalet ve nübüvvetine şehadet getirdikten sonra Hz. imam Ali el Murtezanın (a.s) velayetine de şehadet getirmekte güzel ve müstehap, sevabı oldukca fazla olan bir ameldir. kim diye bilir ki, salavat ezanın ve ya kametin içindedir? aynı şekilde kim diye bilir ki, "Aliyyen veliyyullah" sözü ezanın, ikametin, kelimei şehadetin, kelimeyi tevhidin dahilindedir?
                            [/quote]

kardeşler, konun dağılmasına izin vermeyelim

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86041#msg86041 date=1275350352]
                              üstad bediüzzamana karşı tam ismi olan 'said nursi' diye hitap etmeyi bile çok görürken hatta 'nursuz suratlı said' diyecek kadar edepsiz,utanmazca hitap ediyorken en azından bana edepten bahsetmeyinde kargalar size gülmesin.

[/quote]

burdaki iddianı mesaj alıntılayarak ispata davet ediyorum!...

Yorum

Ispat edemez,

cünkü o mesajlarinizin silindigini daha önce görmüstüm.
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X