Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg85750#msg85750 date=1275245162]
    [quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg85748#msg85748 date=1275244906]
    [quote author=islam-devleti link=topic=14159.msg85745#msg85745 date=1275244646]
    Kim ne derse desin. Ezanda ALİYYEN VELİYULLAH sözü Bidattir.

Bu sözün ezana eklenmesi açık bir şekilde BİDATTİR
    [/quote]
    Edit Mevlüt

Allahın laneti yalancılara olsun. getir bakalı delilini. biliyorum hangi fetvayı getireceksin. ama olsun sen getir. bende sizin kaynaklardan yazacağım.
    [/quote]
    [/quote]
    Insallah sabr et o konuda sii sunni sohbet ediyor insallah videodur verecgim bakacaksin

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86035#msg86035 date=1275347955]
      her önüne gelen sunniye kudurmuş bir kinle saldıran sizlermi bana edebi öğreteceksiniz.

madem imam humeyniye hatayı yakıştıramıyorsunuz 14 masuma imam humeyniyide ekleyin 15 masum olsun düz hesap..
      [/quote]

bunu bir iftira addediyor kendi adıma hakkımı helal etmiyor ve yönetimin gerekeni yapması içiin göreve davet ediyorum..

biz şu ana kadar sünnilerle tartışma adabımızda bırakın kendi kaynaklarımızı sünnilerin kaynaklarını kullanarak delillerimizi ispatladık

bu mu kinle kudurmuş gbi saldırmak!...

bu genel ifadeden dolayı sizi kınıyorum!..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14159.msg86082#msg86082 date=1275388081]
        [quote author=Esedullah link=topic=14159.msg86035#msg86035 date=1275347955]
        her önüne gelen sunniye kudurmuş bir kinle saldıran sizlermi bana edebi öğreteceksiniz.

madem imam humeyniye hatayı yakıştıramıyorsunuz 14 masuma imam humeyniyide ekleyin 15 masum olsun düz hesap..
        [/quote]

bunu bir iftira addediyor kendi adıma hakkımı helal etmiyor ve yönetimin gerekeni yapması içiin göreve davet ediyorum..

biz şu ana kadar sünnilerle tartışma adabımızda bırakın kendi kaynaklarımızı sünnilerin kaynaklarını kullanarak delillerimizi ispatladık

bu mu kinle kudurmuş gbi saldırmak!...

bu genel ifadeden dolayı sizi kınıyorum!..
        [/quote]

Açıkça bir iftiradır, ben de hakkımı helal etmiyorum.
        عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

size cevap verirdim ama yine sınırı aşıyorsun diyeceksiniz.

siz önce ''kudurmuş bir kinle'' saldırdığınız insanlardan helallik alında benim hakkım kalsın.. helal etmesenizde olur.

Yorum

[quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86081#msg86081 date=1275387835]
            Insallah sabr et o konuda sii sunni sohbet ediyor insallah videodur verecgim bakacaksin[/quote]

o makaslanmış videomu? getir, problem yok. videoda kimin ne dediği değil, kitapta ne geçtiği beni bağlar.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86185#msg86185 date=1275408744]
              [quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86081#msg86081 date=1275387835]
              Insallah sabr et o konuda sii sunni sohbet ediyor insallah videodur verecgim bakacaksin[/quote]

o makaslanmış videomu? getir, problem yok. videoda kimin ne dediği değil, kitapta ne geçtiği beni bağlar.
              [/quote]
              zaten kitabdan getiriyor

Yorum

[quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86188#msg86188 date=1275408798]
                zaten kitabdan getiriyor[/quote]

yak, ben o videoyu izledim. sen bu kadar heyecanlanma. video makaslayaıp yayınlamak ancak sizin işiniz ola bilir. getir sen fetvayı.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=14159.msg85808#msg85808 date=1275283896]
                  [quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg85765#msg85765 date=1275249075]
                  yeryüzünde muhammedi ezanın okunduğu bir tek yer vardır o da Yemen'dir

oradaki müslümanlar ne caferiler gibi ezana eşhedü enne aliyyen veliyullah diye ekleme yapıp bidate düşerler

ne de sünniler gibi ezandan hayyi ala hayril amel lafzını çıkarıp bidate düşerler

İmam Zeyd bin Zeynelabidinin yanına bikaç kişi gelmiş ve ezana cihad ile ilgili eklemeler yapmanın mübahlığı hakkında sorular sorulmuştur; o şu cevabı verir; siz dedem muhammed den dahamı iyi bilirsiniz ki onun eklemediği birşeyi eklemeye çalışırsınız ?

İmam Zeyd Muhammedi ezanın şu şekilde olduğunu buna bir harf dahi ekleyenin ya da çıkaranın bidate düştüğünü ve dinin sembollerinden olan ezanı tahrif ettiğini söyler;

Allahu Ekber (dört defa)
                  Allah vasfedilmeyecek kadar büyüktür.

Eşhedu enla ilahe illallah (iki defa)
                  Allah’tan başka ilah olmadığına şahadet ederim.

Eşhedu enne Muhammeden Resulullah (iki defa)
                  Şahadet ederim ki Muhammed (saa) Allah’ın Resulüdür.

Heyye Ele’s saleh (iki defa)
                  Namaza koşun.

Heyye ele’l Felah (iki defa)
                  Kurtuluşa koşun.

Heyye Ela Hayril Amel (iki defa)
                  Amellerin hayırlısına koşun.

Allahu Ekber (iki defa)
                  Allah vasfedilmeyecek kadar büyüktür.

La ilahe illallah (iki defa)
                  Allah’tan başka ilah yoktur.

rabbim bizi muhammedi sünnetten ayırmasın...

[/quote]

KAYNAK EL MECMU'MU? Eğer Kaynak ise veya başka bir şey ise Kaynağını yazar mısın?
                  [/quote]

imam zeyd bin zeynelabidinin torunu el hadi bin yahya cami el ahkam isimli kitabında dedesi zeydden alıntı yaparak bu olayı nakleder. imam humeyninin ezan hakkındaki sorunuza gelince öncelikle sizin ve diğer şiilerin şunu cevaplaması lazım

siz imam humeyniyi masummu görüyosunuz? o asla hata yapmaz mı? eğer o da masumdur ve hiçbir hata yapmamıştır diyosanız size diyecek hiçbir sözüm yok, masumların sayısını katlamış olursunuz...

yok o da hata edebilir masum değildir diyosanız ezan konusundaki görüşü imam humeyninin hatalarındandır.

imam zeydin görüşü ve fıkhı imam humeyninin çok öncesinde gelir ve çok daha değerlidir. imam humeyninin bu görüşünde hata etmesi benim ne ona sevgimden bişey eksiltir ne de onu ateşe atar. ictihadında yanılmıştır. kasti olarak bidat sokma niyeti yoktur. dini tahrif amacıyla dine kasıtlı olarak neklemeler yapsa idi o zaman yeri ateş olurdu. yanlış ictihadından ötürü umarım Allah onu affeder.

sen imam humeyniden dahamı iyi biliyosun gibi ucuz polemiklere gerek yok. ben de size sorayım o zaman siz resulullahtan ya da imam zeyd den daha mı iyi biliyosunuz?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86195#msg86195 date=1275409279]
                    [quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86188#msg86188 date=1275408798]
                    zaten kitabdan getiriyor[/quote]

yak, ben o videoyu izledim. sen bu kadar heyecanlanma. video makaslayaıp yayınlamak ancak sizin işiniz ola bilir. getir sen fetvayı.
                    [/quote]
                    Biz hakki insanlara gosteriyoruz
                    kim sohbet ediyor biliyor musun?

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86199#msg86199 date=1275409541]
                      imam zeyd bin zeynelabidinin torunu el hadi bin yahya cami el ahkam isimli kitabında dedesi zeydden alıntı yaparak bu olayı nakleder.[/quote]

kitabın arapça ve ya türkçesine link lütfen

Yorum

evet hakkı. ama sizin anlayışınızda hakk bundan başka bir şey değil.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg85785#msg85785 date=1275252399]
                          [quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg85782#msg85782 date=1275252192]
                          ezanın aslı ve ezan sonrası namazın aslı ve namaz sonrası kavramlarını bilmeyen birisine ne anlatsanız boş[/quote]

tam kendinin tarif ettin. sen "Aliyyen veliyullah" sözünün ezanın bir parçası olmadığını göreyecek kadar bağnazsın. ezanın içinde olmayan bir söz için nasıl "bu ezana ilave edilmiştir" diye biliyorsun?
                          [/quote]

edebi şiar edinmediğiniz sürece benimle muhatap olmazsanız sevinirim...

selam size (furkan-63)

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86204#msg86204 date=1275409854]
                            evet hakkı. ama sizin anlayışınızda hakk bundan başka bir şey değil.
                            [/quote]
                            Elmeddin korkma Vdieo yuklenmiyor )))))))))))) Allah sana hidayet versin Ebu sufyan senin agili yalanla doldurub seninle konusmak bos

Yorum

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86214#msg86214 date=1275410519]

[/quote]
                                Elmeddin sana bi sorum var
                                Allah hardadir?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X