Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

[quote author=Murtazaali link=topic=14159.msg87325#msg87325 date=1275754704]
    [quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg87323#msg87323 date=1275754617]
    [quote author=Murtazaali link=topic=14159.msg87292#msg87292 date=1275752939]
    Bu başlıkta yazan herkesi uyarıyorum. Birbirinizi tahrik etmekten vazgeçin. Forum kurallarını ihlal etmeyin. Forum kuralları ihlal edilmediği sürece dileyen, dilediği şekilde düşüncelerini yazabilir. Kabul etmeyebilirsiniz! Ya delillerle çürütün ya da SELAM deyip çekilin.
    [/quote]

söz konusu şahısların burayı oyun parkına çevirdiği itirafınızı içeren uyarınız daha yerinde ve isabetliydi. her ne kadar fikriniz değişip (ya da baskıyla bilemiyorum) uyarınız üzerinde güncelleme ihtiyacı hissetsenizde bunun farkında olmanız da sevindirici
    [/quote]

O sözlerimin biraz ağır olduğu düşüncesine vardığım için silme gereği duydum.

Hadi selam... Furkan 63

[/quote]

ah şu samimiyet...

Yorum

İmam Humeyni, Allame Tabatabai,Ayetullah Mutahhari,Ayetullah Beheşti,Abbas Musavi,Hasan Nasrallah... vs ne mutlu ey CAFERİ ŞİA ALİMLERİMİZ sizinle gurur duyuyoruz,ey kahraman vahdet aşığı yiğitler sizler yolumuzu aydınlatan önderlersiniz ,iyiki varsınız CAFERİ ÖNDERLERİMİZ...

zeydi geçinen bütün cümlelere cevap vermişsin bu cümleyi cevaplmamışsın , ağzını bozmadan buna da cevap ver ...

Yorum

Kardeşmiş, vahdetmiş yok artık onlara eskiden inanılıyodu samimi olduğunuz sanılıyodu artık gerçek yüzünüz gün gibi ortada, siz gidin namazı inkar eden alaya alan fakat imameti savunan Kızılbaşlarla vahdet yapın onları kardeşiniz bilin. Takiyyeden sıyrılmadığınız sürece ehli kıblenin nezdinde yapayalnızsınız…
        Kızılbaşları ikide bir ağzına dolama ,onlarla aynı olmadığımızı biliyorsun bu konuda Ali KİRAZLI ve Teoman ŞAHİN'in eserlerini okursan bilgi sahibi olursun, ama sende bu kafa varken biraz zor ,mealci önderlerinden sıyrılabilsen
        ZEYDİ diye geçinen, senin bu laflarından ancak siyonist ,emperyalistler mutlu olurlar,sen ve senin gibi mealcilerin, sen kabul etmesen de bu böyledir ;" ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz, müslümanlar arasında vahdetin oluşmasında ne güzel mani olduğuna ,fitne -fesat çıkardıklarına şahit oluyoruz,ne sünnileri kabul edersiniz ,ne şiaları kabul edersiniz ,ağzınızı açar küfürler ,hakaretler ,nefret saçan ifadelerinizi kusarsınız,yahu sen bu sitede niye yazıyorsun ki her yazın hakaret ,nefret ve vahhabiler gibisin bazende sorduğumuz sorulara yuvarlak cevaplar veriyorsun, kaynaklardan yoksun kafandan sallıyorsun, sığ aklını putlaştırmışsın, kafanın basmadığı yerleri küf ve şirk ve cehalet olarak telakki edersin,iyi niyetimizi dahi art niyet olarak tevil edersin bak sana birşey söyleyeyim ben bir caferi şia olmama rağmen sünni kardeşlerimin davetleriyle sürekli muhatabım sohbet ,dua ve dersine katılırım ve bunu yaparkende aşkla ,içten yapıyorum ,onlar da bunun bilincinde ve birbirimizi öyle anlayışla ve samimi buluyoruz

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14159.msg87626#msg87626 date=1275843565]

Kardeşmiş, vahdetmiş yok artık onlara eskiden inanılıyodu samimi olduğunuz sanılıyodu artık gerçek yüzünüz gün gibi ortada, siz gidin namazı inkar eden alaya alan fakat imameti savunan Kızılbaşlarla vahdet yapın onları kardeşiniz bilin. Takiyyeden sıyrılmadığınız sürece ehli kıblenin nezdinde yapayalnızsınız…
          Kızılbaşları ikide bir ağzına dolama ,onlarla aynı olmadığımızı biliyorsun bu konuda Ali KİRAZLI ve Teoman ŞAHİN'in eserlerini okursan bilgi sahibi olursun, ama sende bu kafa varken biraz zor ,mealci önderlerinden sıyrılabilsen
          ZEYDİ diye geçinen, senin bu laflarından ancak siyonist ,emperyalistler mutlu olurlar,sen ve senin gibi mealcilerin, sen kabul etmesen de bu böyledir ;" ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz, müslümanlar arasında vahdetin oluşmasında ne güzel mani olduğuna ,fitne -fesat çıkardıklarına şahit oluyoruz,ne sünnileri kabul edersiniz ,ne şiaları kabul edersiniz ,ağzınızı açar küfürler ,hakaretler ,nefret saçan ifadelerinizi kusarsınız,yahu sen bu sitede niye yazıyorsun ki her yazın hakaret ,nefret ve vahhabiler gibisin bazende sorduğumuz sorulara yuvarlak cevaplar veriyorsun, kaynaklardan yoksun kafandan sallıyorsun, sığ aklını putlaştırmışsın, kafanın basmadığı yerleri küf ve şirk ve cehalet olarak telakki edersin,iyi niyetimizi dahi art niyet olarak tevil edersin bak sana birşey söyleyeyim ben bir caferi şia olmama rağmen sünni kardeşlerimin davetleriyle sürekli muhatabım sohbet ,dua ve dersine katılırım ve bunu yaparkende aşkla ,içten yapıyorum ,onlar da bunun bilincinde ve birbirimizi öyle anlayışla ve samimi buluyoruz

[/quote]

selam sana (furkan-63)

Yorum

Vahdet düşmanları ,ümmetin düşmanıdır bizim şia -caferi oluşumuzu hazmedemeyenler , işin aslında ise ne sünni ne şia olmayanlar ,akılperestler ümmet içinde sürekli tefria ve nefret tohumları ekenler gitsinler efendilerinden madalyonlarını alsınlar. Çünkü onlar müslümanları bölerler, tekfir ederler ,cahil ilan ederler ,kibirlenirler ,kendilerini takvanın zirvesinde zannederler , gitsinler ali değirmencinin yazılarını iktibas etsinler , onun sitesinden beslensinler ondan sonrada zeydiyim diye geçinsinler ,külahımıza anlatın bu martavalları ,daha bugüne kadar ZEYDİLİK

Yorum

Zeydilikle ilgili ne bir kaynak,ne bir alim ,ne bir eserden bahsetmiş ,belli bir sitenin düşüncesini burdan zeydilik diye sunuyor hazret ! Kendisine okuduğun siteleri söyle diyorum klasik laf Kuran ve sünnet doğrultusunda bilmem ne bilmem ne ...Her islami diyen site bu iddiaları savunur kimi kandırıyorsun ,iskender evrenesoğlu bile bunu iddia eder ,yazar söyle diyoruz yok ,zeydi alimleri söyle diyoruz yok ,eser diyoruz o da yok,okuduğun site diyoruz yok cevap...Bu mu senin burda bizi köşeye sıkıştırdığın ...Ben siteleri söyledim ,okuduğumuz alim ve önderleri de açık yüreklilikle ve onurumla söyledim gerisi sana kalmış ,net yaz ,tevil yapma

Yorum

Şer ve iftiralarından uzak kalmanız için boşverin Allah'ın bu mahlukunu, selam deyin geçin. Adam anlamasını değil saldırmasını çok iyi biliyor. Hakaret ve boş konuşmakta kimse ona laf yetiştiremez. Mezhebini tanımamış ki, ondan bir şeyler de anlatabilsin, cevap vermediğinde de ağzını açıp gözlerini kapatıyor.
                Onu muhatap almamanızı tavsiye ederim.
                عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14159.msg87634#msg87634 date=1275848994]
                  Zeydilikle ilgili ne bir kaynak,ne bir alim ,ne bir eserden bahsetmiş ,belli bir sitenin düşüncesini burdan zeydilik diye sunuyor hazret ! Kendisine okuduğun siteleri söyle diyorum klasik laf Kuran ve sünnet doğrultusunda bilmem ne bilmem ne ...Her islami diyen site bu iddiaları savunur kimi kandırıyorsun ,iskender evrenesoğlu bile bunu iddia eder ,yazar söyle diyoruz yok ,zeydi alimleri söyle diyoruz yok ,eser diyoruz o da yok,okuduğun site diyoruz yok cevap...Bu mu senin burda bizi köşeye sıkıştırdığın ...Ben siteleri söyledim ,okuduğumuz alim ve önderleri de açık yüreklilikle ve onurumla söyledim gerisi sana kalmış ,net yaz ,tevil yapma
                  [/quote]

selam size ve ağzından küfür ve hakaret eksik olmayan aliminize (furkan-63)

Yorum

Muhterem Velayet Nuru adlı kardeşim çok sağolun ,fakat şahsıma yönelik vallahi eleştiri ,hakaret yapsa susarım ,mektebe karşı iftira ve hakaret yapınca çok zoruma gidiyor ,çok ağır ithamlar var ,aykut555 bunun yanında vallahi çok masum kalır ,onu bilinçsizce ama samimi görüyorum ,fakat bu içten ihanet ederek yıkmaya çalışıyor ,dese ki ben şia düşmanıyım dese ozaman bu kadar tehlikeli olmaz ,ama şia adına konuşunca fitne oluyor,benim derdim sünni kardeşlerin böyle insanlarla muhatap olması ,şia adına şiayı yerin dibine sokan zihniyettir. İmam'ın resmini koymuş ama İmam'ın bütün anlayışlarına düşman aynı zamanda... Bu mealcilerin 10 tanesini biraya koysan 5 'e ayrılırlar,30 kişi biraraya gelse 10'a ayrılırlar ümmet bunların eline düşse Allah muhafaza tağutlar bayram ederler ,şükür ki ümmetin dirayetli ,bilinçli şia ve sünni alimleri var...Ya Rabbi sen ümmeti koru bu MEALCİLERDEN !

Yorum

"Ya Rabbi sen ümmeti koru bu MEALCİLERDEN ! "

ahmed kardeşim bu güzel tespitlerine katılıyorum.. Rabbim bizi hep doğru düşünenlerden ve yapanlardan eylesin...

Yorum

Üstat Allah senden razı olsun

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg87799#msg87799 date=1275926786]
                          [quote author=ahmed link=topic=14159.msg87634#msg87634 date=1275848994]
                          [/quote]

selam size ve ağzından küfür ve hakaret eksik olmayan aliminize (furkan-63)
                          [/quote]

O Rahmanın kulları, yeryüzü üzerinde alçak gönüllü olarak yürürler ve cahiller kendileriyle muhatap oldukları zaman "Selam" derler. Furkan 63.

Zeydiyye bu tür mesajları çok kullanıyor. Böylece demek istiyor ki:

"ben mütevaziyim sizse cahilsiniz"

yani ben müslümanım siz de kafirsiniz

çünkü cahil kelimesi Kur'an'da kafir anlamında kullanılıyor...

kendinize dikkat edin..

Yorum

mealcı olan bazı arkadaslarım sımdı namazı ınkar etmeye basladı.

bana da soyle yazmış

İşte mesele de burada,bu sizin iddian... See Moreız,Allah"ın vemediği bir hükmü kulların bu konuda hüküm vermesine Allah şirkin en büyüğü der.Hem kalkıp hüküm yalnızca Allahın diyeceksin sonra da olmayan bir hükmü uydurup işi ehlibeyte yıkacaksınız,bunlar tehlikeli hareketler,Kuran din adına neye uyulmasını gerektiği çok güzel açıklar.Bundan gayrisi abesle iştigal yani şirktir.Allah bütün iman edenleri şirkten korur inş.Kendinden bir kelime dahi ekleme yapamayan Allah Rasülüne tonlarca hüküm atfetmek O"nu Allah"a ortak etmekten başka bir şey değildir.İnsanlar Kuran"ın tek kaynak olduğu hükmünü kabul etmediği sürece şirkten kurtulmaları mümkün değildir.Zaten çoğunluğunun şirke girmeden iman etmeyeceğini de yine Yüce Allah söyler;

yusuf 106
                            Elmalılı Hamdi Yazır

Onların çoğu şirk koşmadan Allah'a iman etmezler (imanlarına az çok bir şirk karıştırırlar).

yanı sunnete uyanalrı namaz kılanları şirkle sucluyorlar

Yorum

ama onların bu görüşleri yaygınlık kazanmadı tarihin hiç bir döneminde.. çünkü hakikat hiç inkar edilemeyecek kadar ortada...

Yorum

MEALCİLER BU ÜMMETİN GİZLİ KALMIŞ ATEİSTLEŞMİŞ SABİT FİKİRLİLERİDİR. SAPIK FİKİRLERLE "SADECE KURAN" "SADECE MEAL" SÖZLERİ İLE MÜSLÜMAN GENÇLİĞİ ADIM ADIM FELAKETE, ATEİZME SÜRÜKLEMEKTEDİRLER.

(BU BENİM DÜŞÜNCEM SADECE BENİ BAĞLAR)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X