Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86205#msg86205 date=1275410013]
    edebi şiar edinmediğiniz sürece benimle muhatap olmazsanız sevinirim...

selam size (furkan-63)
    [/quote]

sayın alim, edep tam olarak neydi? bir şahsın "bizim inancımız böyle değil" demesine rağmen "hayır, se yalancısın. siizn inancınız öyledir" dercesine bağnaz şekilde üstüne gitmekmi?

selam

Yorum

[quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86215#msg86215 date=1275410552]
      Elmeddin sana bi sorum var
      Allah hardadir?[/quote]

sorunun yeri burası değil, geç Tevhid bölümüne orada sor. ama yineden kısaca cevap verelim: siz vehabilere göre gökte tahtı var, orada oturmuştur
      İslama göre: Allah mekanı mekan edendir. mekan olmadığında da Allah vardı ve mekan olmayancağı zamanlarda da Allah olacaktır. Allah mekansızdır. yaratıcının yarattığını ihtiyacı olmasını düşünmek küfürdür.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86220#msg86220 date=1275410834]
        [quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86215#msg86215 date=1275410552]
        Elmeddin sana bi sorum var
        Allah hardadir?[/quote]

sorunun yeri burası değil, geç Tevhid bölümüne orada sor. ama yineden kısaca cevap verelim: siz vehabilere göre gökte tahtı var, orada oturmuştur
        İslama göre: Allah mekanı mekan edendir. mekan olmadığında da Allah vardı ve mekan olmayancağı zamanlarda da Allah olacaktır. Allah mekansızdır. yaratıcının yarattığını ihtiyacı olmasını düşünmek küfürdür.

[/quote]
        Uzatma diyorsun Allah her yerdedir?

Yorum

hayır oyle de demiyor ama selefiler Allah goktedir diyor bunu apacık okudum tevhid risalesinde. Allah mekandan munezzehtir ve ilmiyle kudretiyle her yerdedir kuranda demiyor mu yuzunuzu nereye cevırırsenız Allahın yuzu oradadır.

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86199#msg86199 date=1275409541]
            siz imam humeyniyi masummu görüyosunuz? o asla hata yapmaz mı? eğer o da masumdur ve hiçbir hata yapmamıştır diyosanız size diyecek hiçbir sözüm yok, masumların sayısını katlamış olursunuz...[/quote]

İmam Humeyniye hiç bir Şiinin Masum demediğini siz benden iyi biliyorsunuz.

yok o da hata edebilir masum değildir diyosanız ezan konusundaki görüşü imam humeyninin hatalarındandır.[/quote]

İmam Humeyninin bu görüşünün Hata olduğunu nerden anladın? Delilin nedir? Sadece Kendi Kaynağın mı? Peki el hadi bin yahya'nın Hata yapmadığına nerden emin oluyorsun? Veya naklettiğin ezanı El Hadi bin Yahyanın sadece kendisinin uydurup İmam Zeyd adına kitabına işlemediğine ne kadar eminsiniz? Ve Şia'ya iddianı Şianın eserinden veya Şia'ya Sünninin eserinden delil getirebilir misin?

imam zeydin görüşü ve fıkhı imam humeyninin çok öncesinde gelir ve çok daha değerlidir.[/quote]

İmam Zeydin görüşü ve Fıkhı, Dedelerinin ve Ehl-i Beytin görüş ve fıkhi ile zıt bir durumda ise bunu bilki El Hadi bin Yahya ve Yahyalar İmam Zeyd adına bir şeyler uydurmuştur. Önce gelen doğru sonra gelen yanlışsa İmam Zeyd'den öncekilere İtaat ediniz.

imam humeyninin bu görüşünde hata etmesi benim ne ona sevgimden bişey eksiltir ne de onu ateşe atar.[/quote]

Siz demiştiniz ki:

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg85776#msg85776 date=1275251524]
            kim o vefat ettikten sonra "şu daha iyi olur" gibisinden kendi kafasınca dine ekleme ve çıkarmalar yaparsa bu bid'attir ve ateştir.[/quote]

Sizin bu beyanınıza göre El halid Yahyanın iddiası doğru İmam Humeynininki bidat ve sizin açıklamanıza göre İmam Humeyni Ateş ehli oldu. Şimdi neyi kurtarmaya çalışıyorsunuz.

ictihadında yanılmıştır. kasti olarak bidat sokma niyeti yoktur. dini tahrif amacıyla dine kasıtlı olarak neklemeler yapsa idi o zaman yeri ateş olurdu. yanlış ictihadından ötürü umarım Allah onu affeder.[/quote]

Öyle bir söz kullandınız ki. Altında kalıp ezildiniz. Şimdi Kurtulmak için çırpınıyorsunuz. Hayırlısı olsun bakalım.

sen imam humeyniden dahamı iyi biliyosun gibi ucuz polemiklere gerek yok. ben de size sorayım o zaman siz resulullahtan ya da imam zeyd den daha mı iyi biliyosunuz?[/quote]

HAŞA!

Yorum

[quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86222#msg86222 date=1275410901]
              Uzatma diyorsun Allah her yerdedir?[/quote]

işte, siz busunuz! her kesin içinde benim dediğim sözü tahrif ediyorsun. kim bilir bizim olmadığımız yerlerde ustadın karakarga ile neler yapıyorsunuz

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86243#msg86243 date=1275411895]
                [quote author=AykuT_555 link=topic=14159.msg86222#msg86222 date=1275410901]
                Uzatma diyorsun Allah her yerdedir?[/quote]

işte, siz busunuz! her kesin içinde benim dediğim sözü tahrif ediyorsun. kim bilir bizim olmadığımız yerlerde ustadın karakarga ile neler yapıyorsunuz
                [/quote]
                Ya hu siz demiyor musunuz ki,Allah her yerdedir?

Yorum

yav, abi bu adamı ne muhatap alıyorsun ki? tüm şia fıkıh kitaplarından delil getiriyoruz "Aliyyen veliyullah cümlesi ezan değil" diyoruz bu hala burada "Aliyyen veliyullah bidattir" diyor

Yorum

Ynt:

Peki, sabah ezanından "Heyye ela hayril amel"in çıkarılıp yerine "Essaletu hayrum-minen-nevm"in okunması bidat değilmi o zaman? Bunu ilk kimin yaptığı da belliylen neyi nereye kıvırmaya yelteniyorsunuz?
                    [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=14159.msg86312#msg86312 date=1275436725]
                      Peki, sabah ezanından "Heyye ela hayril amel"in çıkarılıp yerine "Essaletu hayrum-minen-nevm"in okunması bidat değilmi o zaman? Bunu ilk kimin yaptığı da belliylen neyi nereye kıvırmaya yelteniyorsunuz?
                      [/quote]

ben sunni degilim şiiyim ogrenmek icin munazara maksadıyla soruyorum.niye boyle kıvırma falan gibi sert ifadeler kullanıyorsunuz anlamadım

Yorum

Ynt:

Kusura bakma kardeşim, Aykutun bağnaz mesajına cevaben yazmıştım. Kalp kırdıysam hakkınızı helal edin.
                        [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

estagfirullah kardesim helal olsun

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=14159.msg86242#msg86242 date=1275411854]
                            siz imam humeyniyi masummu görüyosunuz? o asla hata yapmaz mı? eğer o da masumdur ve hiçbir hata yapmamıştır diyosanız size diyecek hiçbir sözüm yok, masumların sayısını katlamış olursunuz... [/quote]

İmam Humeyniye hiç bir Şiinin Masum demediğini siz benden iyi biliyorsunuz.[/quote]

caferilerin ne dediklerinden çok ne yaptıkları önemlidir benim için. çünkü eylem ve söylem her zaman farklı olduğu için, takiyye denen inanç itikadınızı oluşturduğu için sizin sadece sözlerinize bakarak sizi değerlendirmem mümkün değil. zaten burada dahi imam humeyninin görüşüne yapılan itirazda onu masumlaştırıp sanki imam humeyni hiç hata yapamazmış gibi tavır takınıyosunuz.

eğer bu sözünüzde samimi iseniz, imam humeyninin hatasız (masum) olmadığına inanıyo iseniz bi başlık açın ve orada imam humeyni şu hataları yapmıştır diye sıralayınız, yapabilecekmisiniz bunu? imam humeyniye bir hata dahi yakıştırabilecek misiniz? yapamazsınız buna eminim çünkü bunu yaptığınız an tabularınız yıkılır. zaten imam humeyninin hatalarını eleştiren kişilere gösterdiğiniz tavırlar bu inancınızın delilidir.

[quote author=Murtazaali link=topic=14159.msg86242#msg86242 date=1275411854][quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86199#msg86199 date=1275409541]
                            yok o da hata edebilir masum değildir diyosanız ezan konusundaki görüşü imam humeyninin hatalarındandır.[/quote]

İmam Humeyninin bu görüşünün Hata olduğunu nerden anladın? Delilin nedir? Sadece Kendi Kaynağın mı? Peki el hadi bin yahya'nın Hata yapmadığına nerden emin oluyorsun? Veya naklettiğin ezanı El Hadi bin Yahyanın sadece kendisinin uydurup İmam Zeyd adına kitabına işlemediğine ne kadar eminsiniz? Ve Şia'ya iddianı Şianın eserinden veya Şia'ya Sünninin eserinden delil getirebilir misin? [/quote]

imamların dilinden bişeyler uydurmak sizin işiniz siz o konuda çok daha maharetlisiniz bizim öyle şeylerde gözümüz yok. bana kaynak sordunuz ben de inandığım kaynağı verdim. ne sizi bu kaynağa iman etmeye davet ediyorum ne de başka bişeye. sadece sorunuza cevap verdim. madem böyle düşmanca tavır takınıp el hadi bin yahyaya iftira atacaktınız keşke sormasa idiniz bu soruyu.. ben de yanıtlamazdım. sizi biraz olsun samimi ve gerçekten öğrenme amaçlı soruyo sanmıştım ama amacınız aynı anlaşılan konuyu polemiğe çevirip iftira atmak.

imam zeydin torununa yani ehlibeyte yalan isnad ederek açıkca peygamber evladına iftira attığınızın farkında değilsiniz. imam zeydin torunu kim oluyoki ehlibeyt olsun, yalancının uydurukçunun tekidir o değil mi? Allahtan korkun..

siz imam humeyninin bi kitabından alıntı yapmış ve onun görüşünü nakletmişsiniz siz nasıl eminsiniz imamın bu sözleri yazdığına ya da zikrettiğine? siz yanındamıydınız yazarken? siz nasılki bunu delil olarak getirip benim önüme koyuyo iseniz ben de sorunuz üzerine imam zeydin torununun görüşünü aktardım. dilerseniz ittiba edersiniz dilerseniz iftira atıp yalancılıkla suçlarsınız...

[quote author=Murtazaali link=topic=14159.msg86242#msg86242 date=1275411854][quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86199#msg86199 date=1275409541]
                            imam zeydin görüşü ve fıkhı imam humeyninin çok öncesinde gelir ve çok daha değerlidir.[/quote]

İmam Zeydin görüşü ve Fıkhı, Dedelerinin ve Ehl-i Beytin görüş ve fıkhi ile zıt bir durumda ise bunu bilki El Hadi bin Yahya ve Yahyalar İmam Zeyd adına bir şeyler uydurmuştur. Önce gelen doğru sonra gelen yanlışsa İmam Zeyd'den öncekilere İtaat ediniz. [/quote]

imam zeyd görüşlerinin bizzat babası zeynelabidin, dedesi hüseyin ali ve resulullah kaynağıyla alır. önce gelen doğru sonra gelen yanlış anlamında ifade kullanmadım. imam zeydin görüşünün imam humeyniye tercih edilmesinin tarih olarak öncelik değil fazilettir. bunu ifade etmeye çalıştım ama bunu da saptırmaya çalışmışsınız.

bizim imam zeyde itaatimiz ; onun ondan öncekiler olan zeynelabidin hüseyin hasan ali ve resulullaha itaatinden dolayıdır zaten.bu altın silsiledir ve bu zincirden daha sağlam kaynak olamaz.

imam humeyninin bu görüşünde hata etmesi benim ne ona sevgimden bişey eksiltir ne de onu ateşe atar.[/quote]

Siz demiştiniz ki:

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg85776#msg85776 date=1275251524]
                            kim o vefat ettikten sonra "şu daha iyi olur" gibisinden kendi kafasınca dine ekleme ve çıkarmalar yaparsa bu bid'attir ve ateştir.[/quote]

Sizin bu beyanınıza göre El halid Yahyanın iddiası doğru İmam Humeynininki bidat ve sizin açıklamanıza göre İmam Humeyni Ateş ehli oldu. Şimdi neyi kurtarmaya çalışıyorsunuz.[/quote]

ben imam humeyni hakkında ateş ehli demediğim halde beni bu söze zorluyo iseniz bu sizin düşüncenizin böyle olduğunu gösterir. illaki imamı ateşe yollucaksanız beni buna alet etmeyin, ben böyle bişey söylemedim. kasıtlı olarak dini tahrif amacı ile dine ekleme ve çıkarma yapanların bidat işlediklerini ve her bidatinde ateş olduğunu söyledim. aynı mantığı kendiniz için üretip genelleme yapmaya kalkarsanız altından kalkamayacağınız sonuçlara götürür sizi. her bidatin ateş olduğu şiasıyla sünnisiyle tüm mezheplerde malumdur. peki size göre "haydi amellerin en hayırlısına" lafzını ezanda zikretmeyerek bidat işleyen tüm sünniler ateştemidir? tabiki hayır çünkü bunun resulullah zamanında söylendiğini bilmiyolar. bilmelerine rağmen sırf dini tahrif amacıyla bunu yaparlarsa işte o zaman ateşte olurlar. caferiler içinde aynı durum söz konusu çoğu caferi işledikleri bu amelin bidat olduğunun farkında bile değil tevillerle kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyolar. ama bidat olduğuna kani olduktan sonra bu ameli işlemeye devam ederlerse o zaman onların da yeri ateş olur.

benim derdim ve gayem muhammedi sünnetin hakim olmasından başka hiçbirşey değil. malesef önce de söylediğim gibi yeryüzünde bu sünnetin ihya edildiği tek ülke yemendir...

ictihadında yanılmıştır. kasti olarak bidat sokma niyeti yoktur. dini tahrif amacıyla dine kasıtlı olarak neklemeler yapsa idi o zaman yeri ateş olurdu. yanlış ictihadından ötürü umarım Allah onu affeder.[/quote]

Öyle bir söz kullandınız ki. Altında kalıp ezildiniz. Şimdi Kurtulmak için çırpınıyorsunuz. Hayırlısı olsun bakalım.[/quote]

sizi cidden samimi sanıp gerek bu başlıkta gerek diğer başlıklarda sorularınıza yanıt vermeye kaynaklarımızı aktarmaya çalıştım. hatta diğer başlıkta el macmu hakkında sorduğunuz sorular için bazı benimde bilmediğim noktalar olduğu için yemendeki fetva bürosuna mail atıp yanıt beklemeye başladım. ama tavırlarınız ve yaklaşımınız o kadar çirkin ki... kesinlikle samimi şekilde "bilmiyorum öğrenmek istiyorum" derdinde değil, nasıl alt ederim, nasıl laf sokarım derdindesiniz. diğer başlıktaki el mecmu hakkında bilgi vereceğim sözünden de geri dönüyorum. çünkü sizde samimiyet ve halisane öğrenme amacı sezemiyorum.

adeta forumda göreviniz beni gölgem gibi izleyip bana sataşmak olmuş. ne yazsam hemen peşinden siz gelip bişiler yazıyosunuz.

forumda benle uğraşıp konuları polemiğe çevirmek yerine çok daha büyük sorumluluk ve görevleriniz olmalı.

sen imam humeyniden dahamı iyi biliyosun gibi ucuz polemiklere gerek yok. ben de size sorayım o zaman siz resulullahtan ya da imam zeyd den daha mı iyi biliyosunuz?[/quote]

HAŞA![/quote]

inşaallah bu HAŞA'nın içini doldurup, resulullah zamanında nasıl ezan okunuyosa o ezana dönüş yaparsınız. aksi durumda havada kalan bi "HAŞA" olur...

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86441#msg86441 date=1275497250]
                              caferilerin ne dediklerinden çok ne yaptıkları önemlidir benim için. çünkü eylem ve söylem her zaman farklı olduğu için, takiyye denen inanç itikadınızı oluşturduğu için sizin sadece sözlerinize bakarak sizi değerlendirmem mümkün değil. [/quote]

Her fırsatta soru sorduğumuzda, cevap isteğimizde önümüze Takiyye Kalkanı ile çıkacaksanız daha ne diye bu forumda duruyor ve ne diye bizi muhatap alıyorsunuz. Amacınız ne sizin?

zaten burada dahi imam humeyninin görüşüne yapılan itirazda onu masumlaştırıp sanki imam humeyni hiç hata yapamazmış gibi tavır takınıyosunuz.[/quote]

Zeydiyye! Sana sabredeceğimi daha önce açıklamıştım. Burada kimse Ayetullah Humeyniye Masum dememiştir, Masum olarak hareket etmemiştir. Artık bunu o muhterem kafanıza kazıyınız lütfen.

eğer bu sözünüzde samimi iseniz, imam humeyninin hatasız (masum) olmadığına inanıyo iseniz bi başlık açın ve orada imam humeyni şu hataları yapmıştır diye sıralayınız, yapabilecekmisiniz bunu? imam humeyniye bir hata dahi yakıştırabilecek misiniz? yapamazsınız buna eminim çünkü bunu yaptığınız an tabularınız yıkılır. [/quote]

Bu kıt aklım ile İmam Humeyninin hatalarına rastlayabilmiş isem bunu samimiyetle yaparım. Ama gözümle gördüğüm bir hata hatta duyduğum bir hata yok. Olmadığı içinde Masumdur anlamını çıkarmayın muhterem akıllı kardeşim. Eğer siz İmam Humeyninin hatalarını falan görmüş duymuş iseniz buyurun siz bir başlık açın ve paylaşın. Bizlerde sayenizde öğrenmiş oluruz.

imamların dilinden bişeyler uydurmak sizin işiniz siz o konuda çok daha maharetlisiniz bizim öyle şeylerde gözümüz yok. [/quote]

Bak Zeydiyye yazışacaksan adam gibi yada efendi bir kadın gibi yaz. Ama şu kışkırtıcı, tahrikli üslubunu artık terk et.

bana kaynak sordunuz ben de inandığım kaynağı verdim. ne sizi bu kaynağa iman etmeye davet ediyorum ne de başka bişeye. sadece sorunuza cevap verdim. madem böyle düşmanca tavır takınıp el hadi bin yahyaya iftira atacaktınız keşke sormasa idiniz bu soruyu.. ben de yanıtlamazdım. sizi biraz olsun samimi ve gerçekten öğrenme amaçlı soruyo sanmıştım ama amacınız aynı anlaşılan konuyu polemiğe çevirip iftira atmak. [/quote]

Be hey Akıllı insan! El Hadi bin Yahyaya İftira atan kim? Ben sizin cevabınıza uygun bir dille soru yönelttim size. Siz sözü neresinden anlıyorsunuz. Sorduğum sorulardan hep bu şekilde kaçıyorsunuz.

imam zeydin torununa yani ehlibeyte yalan isnad ederek açıkca peygamber evladına iftira attığınızın farkında değilsiniz. imam zeydin torunu kim oluyoki ehlibeyt olsun, yalancının uydurukçunun tekidir o değil mi? Allahtan korkun.. [/quote]

Zeydiyye artık eminimki sizin derdiniz ilim değil, öğrenmek değil hatta öğretmekde değil. Sizin derdiniz bildiklerinizi aktarmak değil. Sizin derdiniz sapla samanı karıştırıp sorulardan kaçmak, demagoji yapmak, ortamı germek birilerini kendinize kışkırtıp tahrik etmek. Allah aşkına bu forumda elle tutulur ne öğrettiniz ne yaptınız? Her mesajınızda her satırınızda mutlaka yaralayıcı, incitici, iftira, demagoji tahrikli bir kelime mutlaka bulunmaktadır.

siz imam humeyninin bi kitabından alıntı yapmış ve onun görüşünü nakletmişsiniz siz nasıl eminsiniz imamın bu sözleri yazdığına ya da zikrettiğine? [/quote]

Yazarı kendisi ve ben eminim!

siz yanındamıydınız yazarken? [/quote]

Siz İmam Zeydin veya El Hadi bin Yahyanın yanındamıydınız?

siz nasılki bunu delil olarak getirip benim önüme koyuyo iseniz ben de sorunuz üzerine imam zeydin torununun görüşünü aktardım. dilerseniz ittiba edersiniz dilerseniz iftira atıp yalancılıkla suçlarsınız... [/quote]

İftira atan yokken yalancılıkla suçlayan yokken bu sözleri yazmanız bile amacınızı açıkça ortaya koymaktadır. Hangi soruma Adam akıllı cevap verdiniz?

imam zeyd görüşlerinin bizzat babası zeynelabidin, dedesi hüseyin ali ve resulullah kaynağıyla alır. [/quote]

Şia’da aynı şekilde düşünmektedir. Neden saygı duymuyorsun. Hz. Mehdinin görüşleri babasının onunda babasının onunda babasının veee Allah Resulünün…Veya İmam Humeyni için babasının, babasının, babasının ve Ehl-i Beyt…Resulullah…Farklılık ne?

önce gelen doğru sonra gelen yanlış anlamında ifade kullanmadım. [/quote]

Defalarca kendi sözlerinizde boğulduğunuzu, çeliştiğinizi gözlemlemekteyim. Hadi hayırlısı bakalım.

imam zeydin görüşünün imam humeyniye tercih edilmesinin tarih olarak öncelik değil fazilettir. bunu ifade etmeye çalıştım ama bunu da saptırmaya çalışmışsınız. [/quote]

Fazileti yaşamak istiyorsan İmam Zeyd’in babalarına, dedelerine müracaat et. Ve o baba ve dedelerin pak Masum Evlatlarına müracat et. Fakat İmam Zeyd’e de saygısızlık etme. Çünkü oda Ehl-i Beytin evladı tertemiz ilim sahibidir. Dedelerinin zıddına bir hüküm vermez anca onun adına uydurup türlü türlü eserlere ve eserlerinize koyarlar.

ben imam humeyni hakkında ateş ehli demediğim halde beni bu söze zorluyo iseniz bu sizin düşüncenizin böyle olduğunu gösterir. illaki imamı ateşe yollucaksanız beni buna alet etmeyin, ben böyle bişey söylemedim. [/quote]

Söylediniz! Kıvırmayın! Öyle bir söz söylediniz ki altında ezildiniz. Kalkamadınız. Çareyi bu üslupda bu satırlarda buldunuz. Neyse. Bunu da geçelim.

peki size göre "haydi amellerin en hayırlısına" lafzını ezanda zikretmeyerek bidat işleyen tüm sünniler ateştemidir? [/quote]

Bunun bidat olduğunu kaynaklarla ispat etmek mümkün iken Ayetullah Humeyninin sözünün bidat olduğunu hangi kaynakla ispat ettin? El Mecmuyla mı? Yoksa o ismini yazdığın eserle mi?

benim derdim ve gayem muhammedi sünnetin hakim olmasından başka hiçbirşey değil. [/quote]

İnanmıyorum Size! Sizin derdiniz bu değil. Şayet derdiniz bu olsaydı bu forumda Mükemmel mi mükemmel bir zeydiyye görürdük ve onun yazılarını okumaktan zevk alırdık. Ama var mı? Yok azizim yok.

malesef önce de söylediğim gibi yeryüzünde bu sünnetin ihya edildiği tek ülke yemendir... [/quote]

Bu sizin düşünceniz. Kabul etmesem bile saygı duyarım. Yemenlileri severim. Mücadelelerini göğsümüz kabararak takip ettik. Zeydileri severim. Ama sizin gibi radikal zeydiler insanları Zeydi Düşmanı yapar.

hatta diğer başlıkta el macmu hakkında sorduğunuz sorular için bazı benimde bilmediğim noktalar olduğu için yemendeki fetva bürosuna mail atıp yanıt beklemeye başladım. ama tavırlarınız ve yaklaşımınız o kadar çirkin ki... kesinlikle samimi şekilde "bilmiyorum öğrenmek istiyorum" derdinde değil, nasıl alt ederim, nasıl laf sokarım derdindesiniz. diğer başlıktaki el mecmu hakkında bilgi vereceğim sözünden de geri dönüyorum. çünkü sizde samimiyet ve halisane öğrenme amacı sezemiyorum. [/quote]

İşte bu kadar! Cevap vereceğinizide düşünmüyordum. Allah şahidim olsun o başlıkta 100 kadar soru hazırlamıştım size. Siz ve sizin gibiler El Kafiyi ve Şia’yı karalamak için soru bile sormadan direkmen Mealci Lanetlilerin sitelerinden kopy\ paste yaparak kopyalayıp Şia’ya, eserlerine saldırdınız. Ama ben Saldırmadım. Günlerdir El Mecmu hakkında okumadığım yazı, eser kalmadı. Ve Allah’a And olsun ki tamamen öğrenmek maksadı ile sorular hazırladım. Ve bir kısmını sordum cevap verirsin diye. Ben sizin gibi El Mecmudan paragraflar, rivayetler aktarıp el mecmuyu ve zeydileri karalamadım. Bu ahlaksızlığı yapacak kadar ahlaksız ve onursuz değilim. Size Edebimle başlık açtım sorularımı sordum. Cevap bekledim. Başka konularda tahrik, demagoji, hırçınlık, saldırma, iftira ve yalan üzerine konularda jet hızı ile hareket eden siz sorduğum sorularda beni beklettiniz. Ben beklemeyede hazırım sorun değil. Yeterki öğrenebileyim. Ben sizin bir bahane bularak kaçacağınızı tahmin ediyordum ama bu kadar hızlı değil. Ve hatta kaçışınıza bahane olarak bu satırlarımı bile dün akşam tahmin etmiştim. Tahminimde beni yanıltmayan Allah’a hamd olsun.

Ve diğer bir konu. Bu yazışmada ben bir ahlaksızlık yapmadım. Sizi tahrik etmedim. Çıldırtmadım. Ahlaki bir takım eksikliklerde sizi taklit etmedim. Sadece sordum cevap verdim. Fakat kabul etsem bile senin üslubunun 100’e 1’i bir seviye ile sizinle yazışmışken siz tahammül edemediniz ve kaçtınız. Peki ya size tahammül etmeye çalışanları ve tahammül edemeyip çıldıran üyeleri niye anlamıyorsunuz? Hadi ben anlıyorum artık sizi. Ne haliniz varsa görün diyorum.

adeta forumda göreviniz beni gölgem gibi izleyip bana sataşmak olmuş. ne yazsam hemen peşinden siz gelip bişiler yazıyosunuz. forumda benle uğraşıp konuları polemiğe çevirmek yerine çok daha büyük sorumluluk ve görevleriniz olmalı. [/quote]

O çok dem vurduğunuz Kuranı Kerim Zannı Haram ve Günah diye beyan eder. Nerde kaldı o Kurani bilgin.

Kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'; (HUCURAT SURESİ / 12)

inşaallah bu HAŞA'nın içini doldurup, resulullah zamanında nasıl ezan okunuyosa o ezana dönüş yaparsınız. aksi durumda havada kalan bi "HAŞA" olur...[/quote]

Allah’a emanet olunuz. Güle Güle.

Yorum

Ali'nin Veli olduğu cümlesi bir inanç ilkesi midir?

bu ilke Peygamber s.a.a. zamanında var mıydı? Örneğin Peygamber s.a.a. buna iman ediyor muydu etmek zorunda mıydı? Bu inanç Peygamber s.a.a. zamanında ezanda söyleniyor muydu? Söylenmiyor idiyse daha sonra neden eklendi? Eklenebilir mi?

konu bu sorular çerçevesinde ele alınırsa daha başarılı çözülür şayet çözülmek isteniyorsa.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X