Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

[quote author=Mufazzal link=topic=14159.msg86546#msg86546 date=1275550583]

Her fırsatta soru sorduğumuzda, cevap isteğimizde önümüze Takiyye Kalkanı ile çıkacaksanız daha ne diye bu forumda duruyor ve ne diye bizi muhatap alıyorsunuz. Amacınız ne sizin? [/quote]

takiyyeyi zeydiyye haram bildiği için hiçbir zaman kalkan olarak kullanmaz bunu kalkan olarak kullanıp gerçek yüzünü gizleyen ve olduğu gibi davranmayan senin itikadın. eğer bu itikaddan hoşnut değilsen terkedersin bu kadar basit. hem takiyye enim itikadım diyosun hem de takiyye yaptığın söylenince zoruna gidiyo... gitmeyecek... inandığın şeyin arkasında duracaksın...

sizi muhatap aldığımı kim söyledi? siz beni muhatap alıp soru sordunuz ben de niyetinizin samimi olduğu zannına kapılarak hata ettim ve yanıtladım.

bu forumda durmamın sizi ve diğerlerini çooookk rahatsız ettiğini biliyorum, çünkü foyalarınız ortaya dökülüyo...

forumunuzun kuralları arasında sizin şahsınızı muhatap almak var ise bunu belirtin madem ve herkes ona göre üye olsun.

burada bulunmamın tek sebebi ve muhatap aldığım kişiler; "biz şianın biçok açıdan hak olduğuna iman ediyoruz fakat şianın bazı aşırılıklarına da karşıyız, zeydiyye diye bişeyi ilk defa duyuyoruz ve öğrenmek istiyoruz" tarzında özelime mesaj gönderen kişilerdir...sanmayınki sizin için buradayım ya da sizi muhatap alıyorum..

Zeydiyye! Sana sabredeceğimi daha önce açıklamıştım. Burada kimse Ayetullah Humeyniye Masum dememiştir, Masum olarak hareket etmemiştir. Artık bunu o muhterem kafanıza kazıyınız lütfen.[/quote]

bu kibrinizin sebebi nedir, size yöneticilik verilmiş olması mı? yazı tarzınızdan tutun kullandığınız ifade ve noktalama işaretlerine kadar ben büyüğüm ben ne istersem onu söylerim yaparım tarzı havanız var. kırmızı koyu ve büyük harflerle yazarak büyüklüğünüzümü sergiliyosunuz? bana sabredecekmiş... sizin ne kadar sabırlı olduğunuzu bilmeyen yok zaten bu forumda, dinin tüm emirlerini alaya almış küfretmiş kişilere (kızılbaş gibi) dahi kardeşim diye bağrınıza bastığınız malumdur..

Bu kıt aklım ile İmam Humeyninin hatalarına rastlayabilmiş isem bunu samimiyetle yaparım. Ama gözümle gördüğüm bir hata hatta duyduğum bir hata yok. Olmadığı içinde Masumdur anlamını çıkarmayın muhterem akıllı kardeşim. Eğer siz İmam Humeyninin hatalarını falan görmüş duymuş iseniz buyurun siz bir başlık açın ve paylaşın. Bizlerde sayenizde öğrenmiş oluruz.[/quote]

keşke aklınızın kıt olduğunu daha önce itiraf etse idiniz o zaman sizi hiç dikkate almazdım. ben sadece akıl sahipleri ile muhatap olurum. hem imam humeyniye masum demiyoruz diyip hem de hiçbir hatası yoktur demekte nedir Allah aşkına, karşınızda çocukmu var sizin? bırakın şu takiyyeyyi artık ne düşünüyosanız açıkca onu söyleyin.

Bak Zeydiyye yazışacaksan adam gibi yada efendi bir kadın gibi yaz. Ama şu kışkırtıcı, tahrikli üslubunu artık terk et. [/quote]

adamlığı efendiliği en son öğreneceğim kişi siz olurdunuz sanırım. laflarınıza dikkat edin asıl adamlığı ve efendiliği biraz siz takının ! yöneticiliğin verdiği ihtirasla değil izinde olduğunu iddia ettiğiniz ehlibeytin ahlakına yakışır tavır sergileyin !

Be hey Akıllı insan! El Hadi bin Yahyaya İftira atan kim? Ben sizin cevabınıza uygun bir dille soru yönelttim size. Siz sözü neresinden anlıyorsunuz. Sorduğum sorulardan hep bu şekilde kaçıyorsunuz.[/quote]

el hadi bin yahyanın kitabında imam zeydin dilinden söz uydurduğunu yazan sizsiniz ama el hadiyi tanımadığınız ve değer vermediğiniz için şimdi sözünüzü inkar eden yine sizsiniz

Zeydiyye artık eminimki sizin derdiniz ilim değil, öğrenmek değil hatta öğretmekde değil. Sizin derdiniz bildiklerinizi aktarmak değil. Sizin derdiniz sapla samanı karıştırıp sorulardan kaçmak, demagoji yapmak, ortamı germek birilerini kendinize kışkırtıp tahrik etmek. Allah aşkına bu forumda elle tutulur ne öğrettiniz ne yaptınız? Her mesajınızda her satırınızda mutlaka yaralayıcı, incitici, iftira, demagoji tahrikli bir kelime mutlaka bulunmaktadır.[/quote]

ben bildiklerimi aktarıp samimi duygularla ehlibeyte sevgi besleyenleri yeterince uyarıyorum zaten, safevi şialığından yüz çevirip ali şialığını anlatıyorum, siz payınıza düşeni alırsınız almazsınız gocunursunuz rahatsız olursunuz orası sizin bileceğiniz şey

İftira atan yokken yalancılıkla suçlayan yokken bu sözleri yazmanız bile amacınızı açıkça ortaya koymaktadır. Hangi soruma Adam akıllı cevap verdiniz?[/quote]

hepsi var ama o kadar sinirli ve gerginsiniz ki ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyo.

Şia’da aynı şekilde düşünmektedir. Neden saygı duymuyorsun. Hz. Mehdinin görüşleri babasının onunda babasının onunda babasının veee Allah Resulünün…Veya İmam Humeyni için babasının, babasının, babasının ve Ehl-i Beyt…Resulullah…Farklılık ne?[/quote]

saygı duymak mı? ben inanmadığım hiçbir görüşe saygı duymam. "görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum" tarzı aptal bi inanca sahip değilim. saygı duymadığım şeyi de reddetmekten çekinmem.

katılmadığım düşüncelerin ifade edilmesine izin veririm tahammül gösteririm ama katılmadığım ölçüde de buna en sert tepkiyi veririm.

siz hem saygı duyup hem de katılmıyorum diyerek kendinizi kandırın durun... bu samimiyetsizliktir, reddettiği görüşe saygı duyduğunu söylemek takiyyenin bir diğer yüzüdür

Defalarca kendi sözlerinizde boğulduğunuzu, çeliştiğinizi gözlemlemekteyim. Hadi hayırlısı bakalım.[/quote]

gözlemlemeye devam edin ama bunu yaparken sinirlenmeyin hırslanmayın edebinizi bozmayın. beni takib edin ama muhatap olmayın

Fazileti yaşamak istiyorsan İmam Zeyd’in babalarına, dedelerine müracaat et. Ve o baba ve dedelerin pak Masum Evlatlarına müracat et. Fakat İmam Zeyd’e de saygısızlık etme. Çünkü oda Ehl-i Beytin evladı tertemiz ilim sahibidir. Dedelerinin zıddına bir hüküm vermez anca onun adına uydurup türlü türlü eserlere ve eserlerinize koyarlar.[/quote]

yukarıda iftira diyodun bak aynı şeyi yine söylemişsin... biz asla imam zeydin ağzından sözler uydurmayız bunu imamların dilinden yapan sizsiniz... bu sözlerimden ötürü yine bana efendilikmi tavsiye edeceksin? kendinin sahip olmadığı efendiliği adamlığı bana mı tavsiye edeceksin?

yok öyle... eğer sen benim eserlerim hakkında "imam zeydin dilinden uydurulmuş" diyo isen, senin eserlerinin diğer imamların dilinden uydurulma olduğu söylendiğinde ağlamayacaksın...

imam zeydde, imam hüseyinde imam alide sadece ve sadece araçtır, bizim müracaatımız yalnızca resulullahın sahih sünnetidir. bu altın silsilenin sayesinde biz buna ulaştığımıza iman ediyoruz. sizi de davet ediyoruz.

Söylediniz! Kıvırmayın! Öyle bir söz söylediniz ki altında ezildiniz. Kalkamadınız. Çareyi bu üslupda bu satırlarda buldunuz. Neyse. Bunu da geçelim.[/quote]

kıvırmayın gibi çirkin ithamlar ancak ve ancak sizden beklenen şeylerdir artık şaşırmıyor, bu sözlerinizden ötürü sizi zikrettiğiniz ama sahip olmadığınız efendiliğe davet ediyorum !

Bunun bidat olduğunu kaynaklarla ispat etmek mümkün iken Ayetullah Humeyninin sözünün bidat olduğunu hangi kaynakla ispat ettin? El Mecmuyla mı? Yoksa o ismini yazdığın eserle mi? [/quote]

ben açıklamalarımın biçok kişi tarafından anlaşıldığını geri dönüşlerden anlıyorum siz anlamasanızda olur, sürekli aynı şeyi tekrar edip dursanızda önemi yok... neyi nerden ispat ettiğim ortadadır. sizin ehemmiyet vermediğiniz imam zeydin nakli bizim için hüccettir

[quote author=vlink=topic=14159.msg86546#msg86546 date=1275550583]
    İnanmıyorum Size! Sizin derdiniz bu değil. Şayet derdiniz bu olsaydı bu forumda Mükemmel mi mükemmel bir zeydiyye görürdük ve onun yazılarını okumaktan zevk alırdık. Ama var mı? Yok azizim yok.[/quote]

ister inanın ister inanmayın.... benim yazdıklarım sizin çelişkilerinizi ve hatalarınızı suratınıza vurduğu için zevk almamanız, aksine hırslanıp bi an önce nasıl atarız bunu forumdan diye planlar yapmanız gayet normaldir

Bu sizin düşünceniz. Kabul etmesem bile saygı duyarım. Yemenlileri severim. Mücadelelerini göğsümüz kabararak takip ettik. Zeydileri severim. Ama sizin gibi radikal zeydiler insanları Zeydi Düşmanı yapar.[/quote]

düşman olduğunuzu zaten biliyorum. hayatında kaç tane zeydi ile tanıştınki sevesin... tanıştığın her zeydi benim söylediklerimden farklı şeyler söylemeyecektir sana... çünkü yine defalarca söyledim yineliyorum bizde takiyye yok; neye inanıyosak onu söyleriz...saklanıp gizlenmeyiz alttan alttan sinsice yaklaşma planları yapmayız

[b][size=12pt][color=purple] Ben sizin gibi El Mecmudan paragraflar, rivayetler aktarıp el mecmuyu ve zeydileri karalamadım. [/quote]

yapabiliyosan bunu buyur hemen yap hiç bekleme.. biz elhamdulillah taassub ehli değiliz, eğer el mecmuda allah ve resulünün dinine bir tane aykırı hüküm bulursan ben anında onu terketmeye hazırım. siz kendi kaynaklarınız hakkında bu kararlılığı gösterip bu sağlam direnç ve inancı gösterebilirmisiniz? hayır... yapamazsınız.. çünkü siz kendi kaynaklarınızdaki hataları ya görmezden gelir ya tevil ederek sahiplenirsiniz.

diğer başlık altında sordum biriniz çıkıp cevap veremedi, yine soruyorum;

el kafide hadislerinizin bir tanesinde "resulullahın kabrine tepeden bakmayın, olurki eşleriyle birlikte oldupu bir an olabilir" diyor,

siz buna inanıyomusunuz yoksa hayır bu rivayet uydurmadır reddediyoruz mu diyosunuz?

[quote author=Mufazzal link=topic=14159.msg86546#msg86546 date=1275550583] Bu ahlaksızlığı yapacak kadar ahlaksız ve onursuz değilim. [/quote]

yöneticiliğin verdiği güç ile bu sözleri karşınızdakine sarfetmeyi sanırım hak biliyosunuz ve bu cürreti kendinizde buluyosunuz... o zikrettiğiniz ve sahip olmadığınız efendilik ve adamlık var ya hani.. sizi tekrar ona davet edicem..

[quote author=Mufazzal link=topic=14159.msg86546#msg86546 date=1275550583] Size Edebimle başlık açtım sorularımı sordum. Cevap bekledim. Başka konularda tahrik, demagoji, hırçınlık, saldırma, iftira ve yalan üzerine konularda jet hızı ile hareket eden siz sorduğum sorularda beni beklettiniz. Ben beklemeyede hazırım sorun değil. Yeterki öğrenebileyim. Ben sizin bir bahane bularak kaçacağınızı tahmin ediyordum ama bu kadar hızlı değil. Ve hatta kaçışınıza bahane olarak bu satırlarımı bile dün akşam tahmin etmiştim. Tahminimde beni yanıltmayan Allah’a hamd olsun. [/quote]

inandığım tüm değerlerin üzerine and içerimki sizin yönelttiğiniz soruların içinde benim de bilmediğim sorular olduğu için hepsini alıp yemende fetva bürosuna yolladım ve cevap bekliyodum bu yüzden de geciktim. ama aşağıda yazdığınız ayet sadece dilinizde olduğu için, hayatınıza geçirmediğiniz için zannı kalkan olarak kullanan görünene göre sizsiniz. sorunuza cevap vermekten vazgeçişimin tek sebebi samimi olmadığınıza kanaat getirmem ve zaten en son yazdıklarınıza bakılırsa da bunda haklı olduğumu görmemdir.

[quote author=Mufazzal link=topic=14159.msg86546#msg86546 date=1275550583] Ve diğer bir konu. Bu yazışmada ben bir ahlaksızlık yapmadım. Sizi tahrik etmedim. Çıldırtmadım. Ahlaki bir takım eksikliklerde sizi taklit etmedim. Sadece sordum cevap verdim. Fakat kabul etsem bile senin üslubunun 100’e 1’i bir seviye ile sizinle yazışmışken siz tahammül edemediniz ve kaçtınız. Peki ya size tahammül etmeye çalışanları ve tahammül edemeyip çıldıran üyeleri niye anlamıyorsunuz? Hadi ben anlıyorum artık sizi. Ne haliniz varsa görün diyorum. [/quote]

malesef beni taklit edemediniz, etse idiniz yukarıdaki ahlaktan yoksun cümleleri sarfetmezdiniz..

[quote author=vlink=topic=14159.msg86546#msg86546 date=1275550583]
    O çok dem vurduğunuz Kuranı Kerim Zannı Haram ve Günah diye beyan eder. Nerde kaldı o Kurani bilgin.

Kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'; (HUCURAT SURESİ / 12)[/quote]

dem vurduğum kuranı kerim anlaşılan sizi çok rahatsız etmiş. siz kudursanızda çıldırsanızda ben dem vurmaya her zaman devam edicem.

biz bu ayete işittik ve itaat ettik...yazdıklarının yarısından fazlası zan üzerine kurulu olan siz bu ayetin doğrudan muhatabısınız.. Allah o kadar yüce ki içinde bulunduğunuz durumu size kendi ellerinizle yazdırmış...

En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 22:36.

Yorum

takiyye zeydilikte haram mı? o zaman Firavnın hanımı Asiye ya da Ashabı Kehfin bir süre gizli yaşamalarını nasıl değerlendiriyor zeydiye?

Yorum

soru soran kişiyi muhatap almadığım malumdur fakat başkaları onun bu sözüyle yanlış anlamasın diye açıklama yapıyorum; haram olarak ifade ettiğim takiyye "ehl-i kıbleye karşı yapılan, mezhebini başkalarına kabul ettirmek adına kendisini farklı gösteren " kişilerin yaptığı takiyyedir..

can korkusu ile yapılan takiyyeye Allah kitabında gerekli izni vermiştir.

vesselam.

Yorum

böyle takiyye şiada caiz mi ki? bilmediğimden bu kez bunu şii kardeşlerime soruyorum?

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86688#msg86688 date=1275585661]
            el kafide hadislerinizin bir tanesinde "resulullahın kabrine tepeden bakmayın, olurki eşleriyle birlikte oldupu bir an olabilir" diyor,
            [/quote]

Bu söz el-Kafi'nin hangi cilt ve sayfasında geçiyor? Kaçıncı bab ve kaçıncı hadistir, biz de bakalım.
            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=14159.msg86784#msg86784 date=1275609603]
              [/quote]

Bu söz el-Kafi'nin hangi cilt ve sayfasında geçiyor? Kaçıncı bab ve kaçıncı hadistir, biz de bakalım.
              [/quote]

l-(1225) ...Cafer b. Müsenna el-Hatib şöyle rivayet etmiştir:

Bir ara Medine'­deydim, Nebi (sallallahu aleyhi ve âlihi)’nin kabrinin üzerindeki tavan çökmüştü. İşçi­ler çatıya çıkıp iniyorlardı, biz de bir cemaattik. Arkadaşlarımıza dedim ki: "İçinizde bu gece Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’a gidecek var mı?"

Mihran b. Ebu Nasr: "Ben." dedi. İsmail b. Ammar es-Sayrafi de: "Ben." dedi.

Bu ikisine dedik ki: "Ona yukarı çıkıp oradan Nebi (sallallahu aleyhi ve âlihi)'nin kabrine bakmamın caiz olup olmadığını sorun."

Ertesi sabah ikisiyle karşılaştık ve bir yerde toplandık.

İsmail dedi ki: "Sözünü ettiğiniz şeyi İmam'a sorduk, bize şu cevabı verdi:

«Onlardan hiçbirinin Nebi'nin kabrine yukardan bakmasını istemem. Çünkü gözünü kör edecek bir şeyi veya Nebi (sallallahu aleyhi ve âlihi)'yi namaz kılarken ya da bir eşi ile beraber olurken görmesinden emin değilim.»1

Sigatul İslam Allame Şeyh Kuleyni r.a, "El Kafi", Huccet kitabı, Yüksek bir yerden Nebi Sallallahu aleyhi ve alihi'nin kabrine bakmanın yasak oluşu babı, hadis 1 (1225)

sayın alim, şimdi sizden rica ediyorum, meçhul hadis nedir, ne demektir, hadisler arasında konumu nedir anlatın bize.

taassub konusuna gelince, size katılıyorum. gerçekten adamı kör eder. alimliğe soyunacaksın sonrada kendini körlüğe vurup hadisin zayıf, sahih, mevzu olmadığına bakmadan "şianın inancıdır" diyeceksin. tamam, Zeydiyye sen El Mecmu da geçen tüm hadislerin sahih olduğunumu idda ediyorsun? eğer idda ediyorsan söyle bilelim ve raştırmamızı yapalım.

not: sayın alim mektebi mülkiye denen üyenin kalıntıları size bir yarar veremez.

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14159.msg86682#msg86682 date=1275584094]
                takiyyeyi zeydiyye haram bildiği için hiçbir zaman kalkan olarak kullanmaz bunu kalkan olarak kullanıp gerçek yüzünü gizleyen ve olduğu gibi davranmayan senin itikadın. eğer bu itikaddan hoşnut değilsen terkedersin bu kadar basit. hem takiyye enim itikadım diyosun hem de takiyye yaptığın söylenince zoruna gidiyo... gitmeyecek... inandığın şeyin arkasında duracaksın... [/quote]

Be Hey İnsan oğlu! O kadar hırçın o kadar hırslı o kadar öfkelisiniz ki öfkenizden yazdığım sözleri anlamayacak duruma gelmişsiniz. Takiyye kalkanımdan kastım kendi inancımdı senin inancın değil. Yani şunu demek istedim. Sen soruyosun ben cevap veriyorum ya, veya ben yazıyorum sen TAKİYYE diyorsun ya…İşte her sözümü “TAKİYYE YAPIYORSUN” diyeceksen daha ne diye birbirimizi muhatap alıp yazışıyoruz dedim. Anlamadınız mı? Zeydilerin Takiyyeyi kalkan olarak kullanmadığı elbet bende bilirim. Sayenizde önceki yazılarınızda bunu öğrenmiştim.

bu forumda durmamın sizi ve diğerlerini çooookk rahatsız ettiğini biliyorum, çünkü foyalarınız ortaya dökülüyo... [/quote]

Bak güzel kardeşim! Bu forumda edebi ile kuralları ihlal etmeden duran hiçbir üye bizi rahatsız etmez, edemez. İsterse Ateist olsun. Ne siz bizi rahatsız ettiniz ne de siz Şia’nın olmayan her hangi bir foyasını ortaya döktünüz. Dökseniz dökseniz ancak bireylerin foyasını ortaya dökersiniz bu ise tertemiz Şia inancını yakından uzaktan ilgilendirmez. Örneğin sizin (Eğer varsa) gizli kalmış foyalarınızın Zeydiyye inancını yakından uzaktan ilgilendirmediği gibi.

forumunuzun kuralları arasında sizin şahsınızı muhatap almak var ise bunu belirtin madem ve herkes ona göre üye olsun. [/quote]

Yok öyle bir şey. Gönlünü ferah tut azizim.

burada bulunmamın tek sebebi ve muhatap aldığım kişiler; "biz şianın biçok açıdan hak olduğuna iman ediyoruz fakat şianın bazı aşırılıklarına da karşıyız, zeydiyye diye bişeyi ilk defa duyuyoruz ve öğrenmek istiyoruz" tarzında özelime mesaj gönderen kişilerdir... [/quote]

Kardeşim Zeydiliği, Zeydi İnancını, kaynak ve delilleri ile mükemmel bir şekilde anlatında biz engel mi olduk! Madem başkaları özelinden böyle bir ricada bulunmuş sizde anlatın o zaman. Ama ben sizde anlatmaktan çok, Saldırmak, kin kusmak ve Tahrikten başka bir şey görmedim.

bu kibrinizin sebebi nedir, size yöneticilik verilmiş olması mı? [/quote]

O paragrafta bir gram kibrim olmamasına rağmen, paragrafımı böyle anlamanız kibir diye algılamanız Akli olarak gerçek anlamda muhatap alınmayacağınızın apaçık bir göstergesidir. Dolayısı ile ben El Mecmu ile ilgili açtığım başlığa yalnız devam edeceğim. Sen gelip oraya yazma. Zaten yazmayacağını belirttin. Barim sözünde dur.

yazı tarzınızdan tutun kullandığınız ifade ve noktalama işaretlerine kadar ben büyüğüm ben ne istersem onu söylerim yaparım tarzı havanız var. kırmızı koyu ve büyük harflerle yazarak büyüklüğünüzümü sergiliyosunuz? [/quote]

HAŞA – HAŞA – HAŞA…Forum Kuralları gereği herkese aynı mesafedeyim.

sizin ne kadar sabırlı olduğunuzu bilmeyen yok zaten bu forumda, dinin tüm emirlerini alaya almış küfretmiş kişilere (kızılbaş gibi) dahi kardeşim diye bağrınıza bastığınız malumdur.. [/quote]

Senin itikadını kabul etmeyen Ehl-i Sünnet Müslümanlar nasıl senin ve benim kardeşim ise benim itikadımı kabul eden ve bazı itikadi ve ameli konuları farklı yoran fakat o kişide benim Kardeşimdir. Buna başlı başına kendim karar vermedim. Hani sen bilmediğin, zorlandığın konularda Yemende ki büroya mail atıyorsun ya, işte bizimde daraldığımız bilemediğimiz konularda mail attığımız bir büro var. O bürodan gelen cevaba göre hareket ettim.

keşke aklınızın kıt olduğunu daha önce itiraf etse idiniz o zaman sizi hiç dikkate almazdım. ben sadece akıl sahipleri ile muhatap olurum. hem imam humeyniye masum demiyoruz diyip hem de hiçbir hatası yoktur demekte nedir Allah aşkına, karşınızda çocukmu var sizin? bırakın şu takiyyeyyi artık ne düşünüyosanız açıkca onu söyleyin. [/quote]

Estafirullah… Biz Azeriler demeli…(Nehlet sene şeytan ha)

adamlığı efendiliği en son öğreneceğim kişi siz olurdunuz sanırım. [/quote]

Gelin size adamlık, efendilik öğreteyim diye bir teklifim olmadı. Allah korusun ya. Siz adamın ömrünü yersiniz.

el hadi bin yahyanın kitabında imam zeydin dilinden söz uydurduğunu yazan sizsiniz[/quote]

Be hey bir türlü sözlerimi anlamayan insan! UYDURMUŞTUR demedim! Bak şunu yazdım…

Veya naklettiğin ezanı El Hadi bin Yahyanın sadece kendisinin uydurup İmam Zeyd adına kitabına işlemediğine ne kadar eminsiniz?
                Bunu ise sizin sözlerinize binaen size karşılık yazdım.

ama el hadiyi tanımadığınız ve değer vermediğiniz için şimdi sözünüzü inkar eden yine sizsiniz [/quote]

Ben Şia’yım! El Hadinin doğrularını alır yanlışlarını size bırakırım.

gocunursunuz rahatsız olursunuz orası sizin bileceğiniz şey[/quote]

Sabredeceğim.

saygı duymak mı? ben inanmadığım hiçbir görüşe saygı duymam. "görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum" tarzı aptal bi inanca sahip değilim. saygı duymadığım şeyi de reddetmekten çekinmem. [/quote]

Yok yok! Ben adım gibi eminim ki Zeydiler sizin gibi değildir. Ve zeydi İnancı sizin anlattığınız veya yansıttığınız gibide değildir. Dedim ya siz bu üslubunuzla insanı Zeydi düşmanı yaparsınız. Ama ben senin yüzünden o Mücahit Zeydilerin düşmanı olmayacağım. Senin düşmanın olmadığım gibi. Bir düşüncen olur, inancın olur. Ben kabul etmem. Saygı duyarım. Bunun neresi kötü. Kuranda inançlara saygı duymaya dair, ahlaka dair bir çok ayet okuyan sen değil misin? Sende benim inancımı kabul etmeyebilirsin ama saygı duymalısın. O Mealci Lanetlilere saygı duyuyorsunuz ya işte o türden saygı istiyorum. Siz mealci olmadığınızı söylemiştiniz.

yukarıda iftira diyodun bak aynı şeyi yine söylemişsin... biz asla imam zeydin ağzından sözler uydurmayız[/quote]

İnşallah öyledir. Ama hele bir araştırıp bakalım. Malumunuz siz anlatmadınız anlatamadınız bizde kendi çapımızda başka eserlerden, kaynaklardan araştırmaya çalışıyoruz.

Ha bu arada. Unutmadan bir ricada bulunayım! Eğer bildiğiniz Türkçeye çevrilmiş Zeydiliği anlatan eserler var ise kaç tane olursa olsun, isimleri, yayın evleri ve yazarları ile buraya yazar mısınız? İnşallah hepsini satın almak istiyor ve okumak istiyorum. (Öfkelenmeyin ha. Ben Şia görünüp Mealci takınanların yaptığı gibi Zeydiliğe düşman site ve kaynaklardan bilgi almak istemiyorum.)

bunu imamların dilinden yapan sizsiniz... bu sözlerimden ötürü yine bana efendilikmi tavsiye edeceksin? [/quote]

Hele elle tutulur bir iddianızı, senetli subutlu delilli göremedik. Kafiden bir şey yazıp duruyorsunuz. Sanki arkadaşlar açıklamadı ve sanki açıkladılarda kabul ettiniz. Ya güldürmeyin beni. Uydurma ise ve ispat olmuş ise uydurmadır. O kadar.

yok öyle... eğer sen benim eserlerim hakkında "imam zeydin dilinden uydurulmuş" diyo isen, [/quote]

Öyle bir şey demediğim için rahatım. Ne kadar eminsiniz dedim!

kıvırmayın gibi çirkin ithamlar ancak ve ancak sizden beklenen şeylerdir artık şaşırmıyor, bu sözlerinizden ötürü sizi zikrettiğiniz ama sahip olmadığınız efendiliğe davet ediyorum ! [/quote]

Sizin GOCUNMA kelimeniz ile karşılaştırınca benim KIVIRMAYIN kelimem Ahlak abidesi gibi yerinde duruyor. Asıl efendiliğe davet edilmesi gereken sizsiniz.

ister inanın ister inanmayın.... benim yazdıklarım sizin çelişkilerinizi ve hatalarınızı suratınıza vurduğu için zevk almamanız, aksine hırslanıp bi an önce nasıl atarız bunu forumdan diye planlar yapmanız gayet normaldir[/quote]

Allah beni ve bizi sizin kuru iftiralarınızdan ve dur durak bilmeyen Zanlarınızdan korusun ey zavallı insan. Güldürmeyin beni.

düşman olduğunuzu zaten biliyorum. [/quote]

Şia’nın gulatına, Ahbarisine, Sünnilerin Vahhabi, Selefisine nasıl düşman isem Zeydilerinde Radikaline düşmanım. Doğrusu sizin radikallere, orta yolda gidenleriniz hangi isimle hitap ediyor bilmiyorum. Ama öğreniriz inş.

hayatında kaç tane zeydi ile tanıştınki sevesin... [/quote]

Detaylı olarak bir tek seni tanıdım. Birkaç tane daha var ama sizin kadar değil. Tek seni tanıdım dersem doğrudur. Fakat sen bana Zeydiliği sevdirmedin. Ve ben Senin yüzünden Zeydiliğe düşman olmuş da değilim. Baktım ki sende ışık, bereket yok. Kendi çabamla araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.

tanıştığın her zeydi benim söylediklerimden farklı şeyler söylemeyecektir sana.. [/quote]

Ha yani diyorsun ki her zeydi benim gibidir. Hımm. Bunun üzerinde biraz düşünmem lazım.

eğer el mecmuda allah ve resulünün dinine bir tane aykırı hüküm bulursan ben anında onu terketmeye hazırım. [/quote]

İnşallah!

siz kendi kaynaklarınız hakkında bu kararlılığı gösterip bu sağlam direnç ve inancı gösterebilirmisiniz? [/quote]

Boş ve hep bildiğimiz duyduğumuz sözler. Sık sık nakarat edip duruyorsunuz. Açın bir başlık siz test edin. Allah Allah

diğer başlık altında sordum biriniz çıkıp cevap veremedi, yine soruyorum;

el kafide hadislerinizin bir tanesinde "resulullahın kabrine tepeden bakmayın, olurki eşleriyle birlikte oldupu bir an olabilir" diyor, [/quote]

Eğer sizin yazdığınız gibi ve sizin anladığınız gibi ise UYDURMADIR. Ama şunun hele bir kaynağını, sayfasını verde birde biz bakalım ve baktıralım. Görelim sizin dediğiniz gibi mi geçiyor ve ulemamız ne demiş? Bürolarımız ne demiş?

dem vurduğum kuranı kerim anlaşılan sizi çok rahatsız etmiş. siz kudursanızda çıldırsanızda ben dem vurmaya her zaman devam edicem. [/quote]

Komik İnsan! Kurandan dem vurmanıza neden kudurup çıldırayım ki! Görende zannedecek Kurana inanmıyoruz! Sen Kuranı zahiri manası ile alarak ve zahiri manaları ile hükmedip insanları mahkum ederek ve yargılayarak o güzelim Kuran’ı Tahrif ediyorsun.

BU YAZIŞMA BU ŞEKİLDE UZAYIP GİDECEK GALİBA. BEN SON ZAMANLARDA HİÇ YAZMIYORDUM. YAZMAYA YORULUYORUM VE GEREKSİZ GÖRÜYORUM ARTIK. NEYSE ZEYDİYE. SEN YAZ DUR. BEN MÜMKÜN MERTEBE SENİ MUHATAP ALMAYACAĞIM. ÇÜNKÜ MUHATAP ALINACAK BİR İNSAN DEĞİLSİN. SENDE BENİ MUHATAP ALMA ÇÜNKÜ SANA GÖREDE BEN MUHATAP ALINACAK İNSAN DEĞİLİM.

İLERİ Kİ GÜNLERDE ZEYDİLERLE VE EL MECMU İLE İLGİLİ YAZACAĞIM YAZILARA CEVAP YAZMA. SORACAĞIM SORULARIMI DİKKATE ALMA.

SEN ŞİİLERLE İLGİLİ NE YAZARSAN YAZ. BENDE SENİ MUHATAP ALMAYACAĞIM. AMA FORUMDA MUHATAP ALACAK ARKADAŞLARIMIZ MUTLAKA VARDIR.

FAKAATT! FORUMUN YÖNETİCİSİ OLDUĞUM İÇİN FORUM KURALLLARINI UYGULAMAKTAN ÇEKİNMEM. HER YAZINI OKUYACAĞIM FORUM KURALLARINI İHLAL ETTİĞİNDE GEREKLİ CEZAYI VERECEĞİM. FAKAT ÖNCEDEN DE DEDİĞİM GİBİ MÜMKÜN MERTEBE SABREDECEĞİM. ÇÜNKÜ ESKİDEN YAŞANANLARIN YAŞANMASINI İSTEMİYORUM ARTIK.

ŞİMDİ İSTER BANA CEVAP YAZARSIN İSTERDE YOLUNA GİDERSİN.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86789#msg86789 date=1275627841]
                  [/quote]

[/quote]

Bir ara Medine'­deydim, Nebi (sallallahu aleyhi ve âlihi)’nin kabrinin üzerindeki tavan çökmüştü. İşçi­ler çatıya çıkıp iniyorlardı, biz de bir cemaattik. Arkadaşlarımıza dedim ki: "İçinizde bu gece Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’a gidecek var mı?"

Bu ikisine dedik ki: "Ona yukarı çıkıp oradan Nebi (sallallahu aleyhi ve âlihi)'nin kabrine bakmamın caiz olup olmadığını sorun."

«Onlardan hiçbirinin Nebi'nin kabrine yukardan bakmasını istemem. Çünkü gözünü kör edecek bir şeyi veya Nebi (sallallahu aleyhi ve âlihi)'yi namaz kılarken ya da bir eşi ile beraber olurken görmesinden emin değilim.»1

Sigatul İslam Allame Şeyh Kuleyni r.a, "El Kafi", Huccet kitabı, Yüksek bir yerden Nebi Sallallahu aleyhi ve alihi'nin kabrine bakmanın yasak oluşu babı, hadis 1 (1225)

sayın alim, şimdi sizden rica ediyorum, meçhul hadis nedir, ne demektir, hadisler arasında konumu nedir anlatın bize.[/quote]

Teşekkürler Elmeddin! Elmeddin demek MEÇHUL diyebiliyormuşuz.

Yorum

[quote author=Mufazzal llink=topic=14159.msg86792#msg86792 date=1275630816]
                    Teşekkürler Elmeddin! Elmeddin demek MEÇHUL diyebiliyormuşuz.[/quote]

değmez abi.
                    En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 22:39.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg86789#msg86789 date=1275627841]
                      [/quote]

[/quote]

sayın alim, şimdi sizden rica ediyorum, meçhul hadis nedir, ne demektir, hadisler arasında konumu nedir anlatın bize.

taassub konusuna gelince, size katılıyorum. gerçekten adamı kör eder. alimliğe soyunacaksın sonrada kendini körlüğe vurup hadisin zayıf, sahih, mevzu olmadığına bakmadan "şianın inancıdır" diyeceksin. tamam, Zeydiyye sen El Mecmu da geçen tüm hadislerin sahih olduğunumu idda ediyorsun? eğer idda ediyorsan söyle bilelim ve raştırmamızı yapalım.

not: sayın alim mektebi mülkiye denen üyenin kalıntıları size bir yarar veremez.

[/quote]

elmeddin kardeş, zahmetlerinizden dolayı teşekkürler.
                      sayın alim hitabınız bana mıydı? Çünkü soruyu soran bendim.
                      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

zeydiye sana birkaç sorum sana zahmet cevaplarsan sevinirim.

1- Mehdilik inancı senin anlayışına göre nedir? Uydurma mı?

2- Şefaat nedir ? İslam'da var mıdır? Vesile nedir? Bunlar şirk midir?

3- Kabir ziyareti İslam'da var mıdır?

4- 12 imam inancı mitoloji ya da israiiyat mıdır? Batıl bir anlayış mıdır?

5- İbn teymiye kimdir ? Senin perspektifinden nasıl bir anlayışa sahiptir?

6- Kerbela'da İmam Huseyn(a.s) soy ,kabile ,taht için mi savaştı yoksa Hak için mi?

7- İmam Ali'nin(a.s) babası Hz. Ebu Talip iman üzere mi öldü yoksa şirk üzere mi?

Lütfen cevaplayın , es geçmeyin ,kendinize güveniyorsunuz bunu söylüyorsunuz ,şayet bunları cevaplamadan geçerseniz sizin asla ZEYDİYE olduğunuz kabul etmeyeceğim ,bu arada değerli bilge Mufazzal kardeşim ilmine sabrına hayranım ,yazışmaları fazla ara verme , devam ettir ,çünkü senin ilmi yazılarını ilgiyle takp ediyorum ,çok uzun olanları yazıcıdan çıkarıp okuyor ve okutuyorum vesselam
                        En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 22:40.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=14159.msg86791#msg86791 date=1275630628]

Be Hey İnsan oğlu! O kadar hırçın o kadar hırslı o kadar öfkelisiniz ki öfkenizden yazdığım sözleri anlamayacak duruma gelmişsiniz. Takiyye kalkanımdan kastım kendi inancımdı senin inancın değil. Yani şunu demek istedim. Sen soruyosun ben cevap veriyorum ya, veya ben yazıyorum sen TAKİYYE diyorsun ya…İşte her sözümü “TAKİYYE YAPIYORSUN” diyeceksen daha ne diye birbirimizi muhatap alıp yazışıyoruz dedim. Anlamadınız mı? Zeydilerin Takiyyeyi kalkan olarak kullanmadığı elbet bende bilirim. Sayenizde önceki yazılarınızda bunu öğrenmiştim.[/quote]

ben sizi sadece en başta muhatap alıp sorunuza cevap verdim, ne zamanki sizinde öğrenme amaçlı değil tahrik ve fitne amaçlı soru ve yorumlarınıza şahid oldum, sonrasında size karşı yazmam sizi muhatap aldığımın değil, sizin edebi aşan yorumlarınıza gereken cevabı vermenin göstergesidir.

[quote author=Mufazzal link=topic=14159.msg86791#msg86791 date=1275630628]
                          Bak güzel kardeşim! Bu forumda edebi ile kuralları ihlal etmeden duran hiçbir üye bizi rahatsız etmez, edemez. İsterse Ateist olsun. Ne siz bizi rahatsız ettiniz ne de siz Şia’nın olmayan her hangi bir foyasını ortaya döktünüz. Dökseniz dökseniz ancak bireylerin foyasını ortaya dökersiniz bu ise tertemiz Şia inancını yakından uzaktan ilgilendirmez. Örneğin sizin (Eğer varsa) gizli kalmış foyalarınızın Zeydiyye inancını yakından uzaktan ilgilendirmediği gibi.[/quote]

ben sizi rahatsız etmedi isem edebimi bozmadığım içindir. inşaallah aynı tavrı sizde takınma zahmetinde bulunursunuz. ben zaten hiçbir zaman şianın foyasını döküyorum gibi laflar kullanmadım, Allaha sığınırım bu sözden. şia islamın özüdür ve kurani itikada resulün sahih sünnetine ulaştıran bir yoldur. benim foyalarını döktüğüm kişiler ise ehlibeyti kendilerine kalkan olarak kullanıp müslümanlar arasında fitne çıkarmaya çalışan safevi şialarıdır.

[quote author=Mufazzal llink=topic=14159.msg86791#msg86791 date=1275630628]
                          Kardeşim Zeydiliği, Zeydi İnancını, kaynak ve delilleri ile mükemmel bir şekilde anlatında biz engel mi olduk! Madem başkaları özelinden böyle bir ricada bulunmuş sizde anlatın o zaman. Ama ben sizde anlatmaktan çok, Saldırmak, kin kusmak ve Tahrikten başka bir şey görmedim.[/quote]

ben gerektiği yerde gereken şekilde anlatıyorum zaten siz yeterki payınıza düşeni almasını bilin... kimseye saldırmadım ve tahrik etmedim. din kardeşlerinizin yaptıklarını bana yamamayın.

O paragrafta bir gram kibrim olmamasına rağmen, paragrafımı böyle anlamanız kibir diye algılamanız Akli olarak gerçek anlamda muhatap alınmayacağınızın apaçık bir göstergesidir. Dolayısı ile ben El Mecmu ile ilgili açtığım başlığa yalnız devam edeceğim. Sen gelip oraya yazma. Zaten yazmayacağını belirttin. Barim sözünde dur. [/quote]

aklınızın kıt olduğu itirafını kendiniz yaptınız şimdi kalkmış bana akli olarak muhatabım değilsiniz diyosunuz lütfen siz kendiniz gibi kıt akıllıları muhatap alın beni değil, doğru demişsiniz ben sizinle aklen aynı seviyede değilim. elhamdulillah aklım tamdır .

Senin itikadını kabul etmeyen Ehl-i Sünnet Müslümanlar nasıl senin ve benim kardeşim ise benim itikadımı kabul eden ve bazı itikadi ve ameli konuları farklı yoran fakat o kişide benim Kardeşimdir. Buna başlı başına kendim karar vermedim. Hani sen bilmediğin, zorlandığın konularda Yemende ki büroya mail atıyorsun ya, işte bizimde daraldığımız bilemediğimiz konularda mail attığımız bir büro var. O bürodan gelen cevaba göre hareket ettim. [/quote]

hmm demekki sizin bürolarınız kızılbaş gibi islamın temel ilkelerini inkar eden ve alaya alanları kardeş bilmenizi istiyor.biz o tarz bürolardan fetvalardan uzağız.

Gelin size adamlık, efendilik öğreteyim diye bir teklifim olmadı. Allah korusun ya. Siz adamın ömrünü yersiniz. [/quote]

olamazda zaten. kişi kendisinde olmayan hasletleri başkasına aktaramaz

Ben Şia’yım! El Hadinin doğrularını alır yanlışlarını size bırakırım. [/quote]

maşaallah. bu güzel gelişme işte. inşaallah sözünüzde samimisinizdir. yanlız bu ilkeyi sadece el hadi için değil kuranı kerim haricindeki tüm kitaplar için yapın o zaman kurtuluşa edersiniz. bunu yaparkende aklınızı kullanmayı unutmayın. her ne kadar kıt aklım var desenizde o kadarcığı bile sizi doğruya ulaştırmaya yeter inş.

Yok yok! Ben adım gibi eminim ki Zeydiler sizin gibi değildir. Ve zeydi İnancı sizin anlattığınız veya yansıttığınız gibide değildir. Dedim ya siz bu üslubunuzla insanı Zeydi düşmanı yaparsınız. Ama ben senin yüzünden o Mücahit Zeydilerin düşmanı olmayacağım. Senin düşmanın olmadığım gibi. Bir düşüncen olur, inancın olur. Ben kabul etmem. Saygı duyarım. Bunun neresi kötü. Kuranda inançlara saygı duymaya dair, ahlaka dair bir çok ayet okuyan sen değil misin? Sende benim inancımı kabul etmeyebilirsin ama saygı duymalısın. O Mealci Lanetlilere saygı duyuyorsunuz ya işte o türden saygı istiyorum. Siz mealci olmadığınızı söylemiştiniz.[/quote]

sadece zeydi değil caferi olmayan herkese düşman olduğunuzu zaten biliyorum bunu sürekli tekrarlatmayın bana... sadece takiyye kalkanının biraz olsun aralayın o zaman hepsi gün yüzüne çıkar.

kendi inancını ortaya sererken kuranı kerimi buna alet etmeyin inş. kuranda hiçbir batıl inanca saygı duymamız emredilmez.yineliyorum ben inkar ettiğim hiçbir inanca saygı duymam. eğer saygı duyarsam riyakarlık gösteririm.

mealcilere saygı duyduğumu ifade etmenizde sizin iftiranızdır, keşke allahın ayetlerini okuma zahmetinde bulunsanız bunları daha iyi öğrenirdiniz...

Sizin GOCUNMA kelimeniz ile karşılaştırınca benim KIVIRMAYIN kelimem Ahlak abidesi gibi yerinde duruyor. Asıl efendiliğe davet edilmesi gereken sizsiniz.[/quote]

yazık size

Allah beni ve bizi sizin kuru iftiralarınızdan ve dur durak bilmeyen Zanlarınızdan korusun ey zavallı insan. Güldürmeyin beni. [/quote]

zavallılık ve müfterilik sizin hasletleriniz..daha hemen yukarda attığınız iftira bunun delilidir. fazla gülmeyin sonra ağlayanlardan olursunuz

Şia’nın gulatına, Ahbarisine, Sünnilerin Vahhabi, Selefisine nasıl düşman isem Zeydilerinde Radikaline düşmanım. Doğrusu sizin radikallere, orta yolda gidenleriniz hangi isimle hitap ediyor bilmiyorum. Ama öğreniriz inş. [/quote]

daha çok öğreneceğiniz şey var...

Detaylı olarak bir tek seni tanıdım. Birkaç tane daha var ama sizin kadar değil. Tek seni tanıdım dersem doğrudur. Fakat sen bana Zeydiliği sevdirmedin. Ve ben Senin yüzünden Zeydiliğe düşman olmuş da değilim. Baktım ki sende ışık, bereket yok. Kendi çabamla araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.[/quote]

devam edin, yılmayın, araştırın öğrenin yolunuz açık olsun

Boş ve hep bildiğimiz duyduğumuz sözler. Sık sık nakarat edip duruyorsunuz. Açın bir başlık siz test edin. Allah Allah [/quote]

daha önce nice test edenler önce hakarete uğradı, tekfir edildi sonra kaşla göz arasında forumdan atılıverdi

Eğer sizin yazdığınız gibi ve sizin anladığınız gibi ise UYDURMADIR. Ama şunun hele bir kaynağını, sayfasını verde birde biz bakalım ve baktıralım. Görelim sizin dediğiniz gibi mi geçiyor ve ulemamız ne demiş? Bürolarımız ne demiş?[/quote]

ehlisünnetin uydurma rivayetlerini didik didik edip noktasına virgülüne kadar ezbere bilen sizler kendi kaynaklarınızda uydurma hadislerin yerini bana mı soruyosunuz subhanallah... biraz enerjinizi kendi kaynaklarınızdakileri ayıklamaya ayırın ehlisünnete ara verin sizin için daha hayırlı olur böylesi

Komik İnsan! Kurandan dem vurmanıza neden kudurup çıldırayım ki! Görende zannedecek Kurana inanmıyoruz! Sen Kuranı zahiri manası ile alarak ve zahiri manaları ile hükmedip insanları mahkum ederek ve yargılayarak o güzelim Kuran’ı Tahrif ediyorsun.[/quote]

kurana uymak yerine kuranı kendinize uydurmanın yolunu çok iyi bulmuşsunuz komik insan; "biz zahirine bakmayız batınına bakarız"...

kızılbaşlarda aynısını diyip kurandaki salatın batın anlamının semah olduğunu sölüyolar bakın işte kuran böyle tahrif edilir...

BU YAZIŞMA BU ŞEKİLDE UZAYIP GİDECEK GALİBA. BEN SON ZAMANLARDA HİÇ YAZMIYORDUM. YAZMAYA YORULUYORUM VE GEREKSİZ GÖRÜYORUM ARTIK. NEYSE ZEYDİYE. SEN YAZ DUR. BEN MÜMKÜN MERTEBE SENİ MUHATAP ALMAYACAĞIM. ÇÜNKÜ MUHATAP ALINACAK BİR İNSAN DEĞİLSİN. SENDE BENİ MUHATAP ALMA ÇÜNKÜ SANA GÖREDE BEN MUHATAP ALINACAK İNSAN DEĞİLİM.

İLERİ Kİ GÜNLERDE ZEYDİLERLE VE EL MECMU İLE İLGİLİ YAZACAĞIM YAZILARA CEVAP YAZMA. SORACAĞIM SORULARIMI DİKKATE ALMA.

SEN ŞİİLERLE İLGİLİ NE YAZARSAN YAZ. BENDE SENİ MUHATAP ALMAYACAĞIM. AMA FORUMDA MUHATAP ALACAK ARKADAŞLARIMIZ MUTLAKA VARDIR.

FAKAATT! FORUMUN YÖNETİCİSİ OLDUĞUM İÇİN FORUM KURALLLARINI UYGULAMAKTAN ÇEKİNMEM. HER YAZINI OKUYACAĞIM FORUM KURALLARINI İHLAL ETTİĞİNDE GEREKLİ CEZAYI VERECEĞİM. FAKAT ÖNCEDEN DE DEDİĞİM GİBİ MÜMKÜN MERTEBE SABREDECEĞİM. ÇÜNKÜ ESKİDEN YAŞANANLARIN YAŞANMASINI İSTEMİYORUM ARTIK.

ŞİMDİ İSTER BANA CEVAP YAZARSIN İSTERDE YOLUNA GİDERSİN.

[/quote]

hadi selam sana... (furkan 63)
                          En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 22:39.

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14159.msg86864#msg86864 date=1275666960]
                            zeydiye sana birkaç sorum sana zahmet cevaplarsan sevinirim.

1- Mehdilik inancı senin anlayışına göre nedir? Uydurma mı?

2- Şefaat nedir ? İslam'da var mıdır? Vesile nedir? Bunlar şirk midir?

3- Kabir ziyareti İslam'da var mıdır?

4- 12 imam inancı mitoloji ya da israiiyat mıdır? Batıl bir anlayış mıdır?

5- İbn teymiye kimdir ? Senin perspektifinden nasıl bir anlayışa sahiptir?

6- Kerbela'da İmam Huseyn(a.s) soy ,kabile ,taht için mi savaştı yoksa Hak için mi?

7- İmam Ali'nin(a.s) babası Hz. Ebu Talip iman üzere mi öldü yoksa şirk üzere mi?

Lütfen cevaplayın , es geçmeyin ,kendinize güveniyorsunuz bunu söylüyorsunuz ,şayet bunları cevaplamadan geçerseniz sizin asla ZEYDİYE olduğunuz kabul etmeyeceğim ,bu arada değerli bilge Mufazzal kardeşim ilmine sabrına hayranım ,yazışmaları fazla ara verme , devam ettir ,çünkü senin ilmi yazılarını ilgiyle takp ediyorum ,çok uzun olanları yazıcıdan çıkarıp okuyor ve okutuyorum vesselam
                            [/quote]

sizinle daha önce konuştuğumu hatırlamıyorum, " kendinize güveniyosanız gibi" çirkin ithamlara başvurarak soru soracaksanız bana hiç sormayın... benim ne sizin sorularınıza cevab verme yükümlülüğüm var ne güvenimi ispatlamaya, ne de zeydi olduğumu ispat etmeye...

siz kimsiniz ki ? benim zeydiye olduğuma inanmayacakmış lafa bak hele.. gaza gelip aman dur nolur inanki ben zeydiyim cevaplıcam dememi mi bekliyosunuz? ister inan ister inanma umrumda olan birisi değilsiniz çünkü tanımıyorum sizi...

bu soruların çoğuna zaten daha önce cevap verdim ama okumamışsınız. şu sıralar ne hikmetse mantar gibi nick türeyip farklı kulvarlardan soru yağmuruna tutuyolar. eğer bunların hepsi naynı kaynakta birleşiyo ise bileyim ki ona göre muhatabım tek olsun.

en son parağraftaki ithamlarınızı ve tavrınızı es geçerek sorularınıza cevap veriyorum inş sonraki tavırlarınız aynı şekilde olmaz

1- İmam Zeyde gelip sorarlar; ey imam mehdi gelecek mi? İmam Zeyd cevap verir; gelecekse buyursun gelsin gaybi konularla ilgilenmiyorum... velhasıl mehdilik konusu bizim için ve tüm insanlık için gaybdır. ne geleceği ne de gelmeyeceği bizim inancımızı itikadımızı amelimizi hiçbişeyimizi etkilemez. vakti gelince gelecekmi gelmeyecekmi eğer biz o gün sağ olursak görücez müşahede edecez. şu an bunu polemik konusu haline getirip tartışmak abestir. bize bişey kazandırmaz.

en kötüsüde mehdi gelecek diye ona bel bağlayıp dünyadan el etek çekmektir. bilirsiniz bugün hala imam humeyniye iranda lanet okuyanlar vardır. çünkü bunlar imam humeyninin zulme son vererek mehdinin gelmesini geciktirdiğini söylerler.

mehdi gelecek sizi kurtaracak gibi inançlar müslümanları pasifize etmeye yönelik oyunlardır. yardım ancak Allahtan gelir ve yardımı hak edenlere bunun mücadelesini yapanlara gelir.

2-şefaat yardımdır. kim Allahtan daha büyük şefaatçidir Allahtan daha fazla yardım edicidir derse o yalancının kendisidir. bizim şefaat inancımız Allahın yardımıdır. ha eğer allah bu yardımı yaparken resule ya da ehlibeyte paye olması açısından görev verirse bu ayrıdır. örneğin can alan allahtır vakti tayin edende allahtır ama işlemi gerçekleştiren azrail as dır. şefaatte aynısıdır. yardım olacaksa eğer bunun tayinini allah yapar ama bunu başkalarının vasıtasıyla yerine getirebilir.

"allah bir insanın cehennemlik olduğuna hükmedecek, sonra ordan imam ali çıkıp ey allahım ben buna şefaat ediyorum cehenneme değil cennete girsin diyecek " tarzındaki inançlar küfrün ta kendisidir.

3- kabir ziyareti islamda vardır. yalnız kabri ziyaret edilen için değil ziyaret eden için vardır.bunun da hikmeti ölümü hatırlamaktır.

4- 12 imam inancından neyi kastettiğinize bağlı. 12 imam inancı içerisinde yüzlerce ara kol vardır bunlardan bazıları hak bazılar batıldır.

5- ölmüş bi kişiyi tanımak için o kişinin kitaplarını okumak lazım. ben ibn teymiyyenin kitaplarını okumadım. sadece onun hakkında yazılan çizilenleri okudum. ib teymiyye şöyle dedi böyle dedi gibisinden. eğer o denilenler doğru ise makbul birisi değildir. yok eğer hakkında söylenenler uydurma ise nasıl birisi olduğunu bilmem mümkün değil, tanımıyorum...

6- ilk insandan bu yana hakla batıl mücadele etmiştir.

habil ile kabil, musa as ile firavun, ibrahim as ile nemrud, muhammed as ile ebu cehil, ali ile muaviye, yezid ile hüseyin ............ bu böyle devam eder gider. kerbela hak ile batılın mücadelesidir.

7- imam alinin babasının hayatına baktığımızda ömrü hep resulü koruma kol kanat germekle geçmiştir. imam zeydden gelen rivayetler onun hak üzere yaşadığı ve hak üzere öldüğüne dairdir. asıl ömrü şirk ile geçip cehennemi boylayan resulullahın amcası ebu talib değil, ölüm korkusundan iman etmiş gibi görünen ebü süfyandır.
                            En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 22:40.

Yorum

"kendinize güveniyorsunuz bunu söylüyorsunuz" cümlesinden kastım iddialarına sahip çıkıyorsun ,iddialısın anlamında söyledim ,bak sana adam gibi sorular sordum ve nezaketimi bozmadım ,ama sen ruh hastaları gibi oraya buraya saldırmaktan bir hal olmuşsun ...Benimle yazışmamışsın ,yani bu senin için problem mi? zeydiye diye geçinen kişi ,sen kendini üstün görme garabetine mi düçar oldun ? Ben sana sorular sordum bunu yapmak için senin nezdinde herhalde bir takım aşamalardan geçmek gerekir zeydiye öyle mi?allame zeydiye özür dilerim haddimi aştım sana soru sorarak ,BU arada beni tanıman çoktaehemmiyetli değil sana yazmamdan amacım mektebimize ağır ithamlarda ve iftiralarda bulunman yoksa umurumda değilsin ,bu beni geriyor ,çünkü kafanda bir şablon oluşturulmuş MEALCİ efendilerinden esinlenmişsin belli ki ...yanlış anlama da şizofrenler gibi olmuşsun ,nerde bir caferi görsen her halde saldırı pozisyonuna geçiyorsun...
                              Zeydileri kendimize her daim kardeş bileceğiz ,fakat sen bu konuda kendin ayrısın ,birlite olmayı istemiyorsun ,vahdet içinde olmak seni rahatsız ediyor,ama biz özellikle YEMEN'de direnen ,zulme uğrayan zeydi kardeşlerimizi her atmosferde savunduk ,yazdık ,bazı islami sitelerde bu haberlerin yayınlanması için yazılar gönderdik ,dualarımızı aslaesirgemedikte ...Herhalde bunda da art niyet arayacaksın ,zeydileri kandırmak olabilir mi acaba ? Bu sitede yazacaksan ifadelerine dikkat et çok ağır konuşuyorsun ,vallahi aykut 555 bile senin yanında masum kaldı MEALCİ!Sen hakaretlerine devam edersen ben de sana hakaret savuracağım haberin olsun ,uygun olanı gelip bu sitede fikirlerini söyleyebilirsin delillerini sunabilirsin ,iddialarını söyleyebilirsin,bu en doğal hakkın ,fakat hakaretlerin çok ağır ,artık tahammül edilecek cinsten değil ,seni zorlayan mı var anlamadık ki,yahu bak biz ŞİA CAFERİYİZ bunu böyle bil,bak kendisine gıpta ettiğim,yazılarından samimiyetini anladığım islamdevleti adlı sünni kardeşim ne güzel yazıyor,kafasına takılanı yazıyor ,kabul etmediği noktalarda dahi saygıyla geçiyor ,sen sözde şia diye gelmisin ağzını açıyosun yok siz şöylesiniz ,siz böylesiniz küfür,şirk ,cahillik ...vs ercümenti mi okuyorsun,i.sarmışı mı,bayındırı mı...

İmam Humeyni, Allame Tabatabai,Ayetullah Mutahhari,Ayetullah Beheşti,Abbas Musavi,Hasan Nasrallah... vs ne mutlu ey CAFERİ ŞİA ALİMLERİMİZ sizinle gurur duyuyoruz,ey kahraman vahdet aşığı yiğitler sizler yolumuzu aydınlatan önderlersiniz ,iyiki varsınız CAFERİ ÖNDERLERİMİZ...

Yorum

Zeydiye ben RASTHABER, ŞİAMEKTEBİ,ZEHRANET , VELFECR,
                                EHLİBEYTGENÇLİĞİ,ALULBEYT, İSLAMKÜTÜPHANESİ,40AMBAR,KEVSER,YAKINDOĞU,ZEYNEBİY E VE SÜREKLİ OLARAKTA WELAYET sitelerini ziyaret ederim ,sen kendin mektebin ya da hangi siteleri diyelim ziyaret ediyorsun ,yazabilir misin? İnan et merak ediyorum. yada hangi yazarları okuyorsun ? Bunun zannedersem bir sakıncası yok

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X