Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamların masumluğu meselesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

**Her ümmeti imamıyla çağırdığımız gün onların hali..**

evet doğrudur her ümmetin bir imamı vardır.kabul ediyorum...bizimde sizinde.

**Her ümmetten bir şahit getireceğimiz seni de onlara şahit getireceğimiz gün..**

amenna.! her ümmetin bir şahidi vardır.bizimde sizinde.

**Zamanın imamına biat etmeden ölen cahiliye ölümüyle ölmüş olur**

aynen.herkes kendi döneminde ve mekanındaki imama iman etmekle mükelleftir.bizde sizde..

**Size iki ağır emanet bırakıyorum. Kur'an ve Ehlibeyt. Bu ikisi kıyamete kadar birbirinden hiç ayrılmayacaklardır.**

emanetler başımızın üstüne.ehlibeyte sahip çıkmak yada onları sevmek için şia olmamızı gerektirecek bir şey yok bu hadiste.biz ne ehlibeytin kıymetini eksiltici bir inanca sahibiz nede ehlibeyti Kurandan ayrı tutan bir inanca.fakat bu ehlibeyte Kuranda olmayan vasıfları yükleyebiliriz anlamınada gelmiyor.

**Ben kimin mevlasıysam Ali onun mevlasıdır**

başımla beraber..bizim mevlamızda Alidir..Ali,Muhammed,Allah..bu şekilde bir mevla anlayışım vardır..bu anlayışa sahip olmak için şii olmama ve Aliyi şianın tekelindeymiş gibi algılamama gerek yok ve Aliye kendisinin dahi kabul etmeyeceği sıfatlar yüklemeyede gerek yok..

**Fatımayı inciten beni incitmiş beni inciten Allahı gazaplandırmıştır..**

doğrudur.kim fatımayı incitmişse Allahı gazaplandırmıştır..

**Ehlibeytim Nuh'un gemisi gibidir. Binen kurtulur binmeyen boğulur..**

evet ehlibeyt sefine-i necattır.ama ehlibeyt..''ehlibeyt şiisi olduğunu zannedenler'' değil.

**"benden sonra hepsi kureyşten olan 12 halife gelecektir." Buhari ve diğerleri..**

evet kureyşten 12 halife gelmiştir.emevide olsa ebubekirde olsa hepsi kureyştendir.ve hadis doğrudur.fakat bu hadisle 12 imam kastediliyorsa bunlar hilafete gelemediler demekki bu hadis uydurmadır.

**"Sana kitabı, ancak ayrılığa düştükleri şeyleri onlara açıklaman için ve iman eden bir topluma doğru yolu gösterici ve rahmet olarak indirdik." nahl 64.**

vay anam vay.bu ayeti nerelere çekiyorsunuz.? böyle bir yorum yoktur yani.resmen ayeti katletmektir.

**Size hüccet tamamlanmıştır.. **
    )

Yorum

**Her ümmeti imamıyla çağırdığımız gün onların hali..**
      evet doğrudur her ümmetin bir imamı vardır.kabul ediyorum...bizimde sizinde.

ayette bi imamihim kelimesi geçmekte. Yani onların imamı. insanların imamları.. Bu ayete göre sizin imamınızın Velioğlu olduğunu söylüyorsunuz ki doğrudur. Siz öteki dünyada onunla çağrılacaksınız. Biz de İmam Mehdi a.f. ile.. Çünkü zamanımızın İmamının O olduğuna inanıyor onun gizli olarak yaşadığını ve bizi irşad ettiğini biliyoruz.. buna dair somut kanıtlarımız bulunmakta ki bunlardan bazılarını saymıştık..

**Her ümmetten bir şahit getireceğimiz seni de onlara şahit getireceğimiz gün onların halleri nasıl olur nisa 41**
      amenna.! her ümmetin bir şahidi vardır.bizimde sizinde.

burdaki ayetten siz Velioğlunu şahit olarak görüyorsunuz sanırım. Çünkü Peygamber bu şahitlere şahitlik edecektir.

**Zamanın imamına biat etmeden ölen cahiliye ölümüyle ölmüş olur**

aynen.herkes kendi döneminde ve mekanındaki imama iman etmekle mükelleftir.bizde sizde..

o zaman seyreyle gümbürtüyü curcunayı.. her camide bir imam var.. siz vahdeti unutun bu durumda..

**Size iki ağır emanet bırakıyorum. Kur'an ve Ehlibeyt. Bu ikisi kıyamete kadar birbirinden hiç ayrılmayacaklardır.**

emanetler başımızın üstüne.ehlibeyte sahip çıkmak yada onları sevmek için şia olmamızı gerektirecek bir şey yok bu hadiste.biz ne ehlibeytin kıymetini eksiltici bir inanca sahibiz nede ehlibeyti Kurandan ayrı tutan bir inanca.fakat bu ehlibeyte Kuranda olmayan vasıfları yükleyebiliriz anlamınada gelmiyor.

o halde inanç ve amellerinizi Ehlibeytten alınız. Ehlibeyti katledenlerden değil..

**Ben kimin mevlasıysam Ali onun mevlasıdır**

"başımla beraber..bizim mevlamızda Alidir..Ali,Muhammed,Allah..bu şekilde bir mevla anlayışım vardır..bu anlayışa sahip olmak için şii olmama ve Aliyi şianın tekelindeymiş gibi algılamama gerek yok ve Aliye kendisinin dahi kabul etmeyeceği sıfatlar yüklemeyede gerek yok..
      "

Ali'nin hayatınızda Ebubekirden ya da Ebu hanifeden farkı ne? Ebubekir için söylenmemiş bu sözün de buna göre anlamı olacaktır.

**Fatımayı inciten beni incitmiş beni inciten Allahı gazaplandırmıştır..**

"doğrudur.kim fatımayı incitmişse Allahı gazaplandırmıştır.."

Ebubekir ve Ömer incitmiş. O halde Allah'ı gazaplandırmış olan bu kişilerden uzaklaşın ve bunların hadislerini de faziletlerini de reddedin..

**Ehlibeytim Nuh'un gemisi gibidir. Binen kurtulur binmeyen boğulur..**

evet ehlibeyt sefine-i necattır.ama ehlibeyt..''ehlibeyt şiisi olduğunu zannedenler'' değil.

gemi dışında hiç kimse kurtulamaz boğulur çünkü gemi dışında tamamen dalga ve okyanus vardır. başka da gemi yoktur. o halde Ehlibeytin dışındaki kişileri ravi ve dini aktaran kişiler kabul ettiğinizde fıkhınızı ve itikadınızı onlardan aldığınızda kurtulmanız mümkün değildir.

**"benden sonra hepsi kureyşten olan 12 halife gelecektir." Buhari ve diğerleri..**

"evet kureyşten 12 halife gelmiştir.emevide olsa ebubekirde olsa hepsi kureyştendir.ve hadis doğrudur.fakat bu hadisle 12 imam kastediliyorsa bunlar hilafete gelemediler demekki bu hadis uydurmadır."

yani 12 imamı reddetmiyor bununların halife olacaklarını reddediyorsunuz. Yani Peygamber 12 halife değil d12 imam gelecektir diye buyurmuştur. dediğinize katılıyoruz ancak bunu sizin sünni sansürcü hadisçileriniz sansürlemiştir. bunun da delili bu hadis buharide bu halife olarak geçiyor müslimde ise 10 kadar değişik hadis olarak geçiyor bu hadislerde zat emir adam kelimeleri geçiyor. Demek ki 12 kelimesi sabit ama ne olacağı karışık sünni alimlere göre. peki size göre 12 nedir? İmamsa o zaman 12 imam kimdir? 12 imamı kabul ediyorsanız bu imamlar atanmış masum mudur yoksa sıradan alim midirler? sıradan alimlerse neden bu 12 rakamıyla her konuştuğu vahiy olan Peygamberin mücdesiyle bize bildirilmişlerdir? 12 imam hadislerinde hepsi Ehlibeytten olduğuna dair hadisler de var. Mehdi a.f.'in de bunlardan olduğuna dair. Yine Yenabiul mevedde gibi bazı sünni kitaplarda ise bunların adları sayılmıştır. Bunlara ne diyorsunuz?..

**"Sana kitabı, ancak ayrılığa düştükleri şeyleri onlara açıklaman için ve iman eden bir topluma doğru yolu gösterici ve rahmet olarak indirdik." nahl 64.**

"vay anam vay.bu ayeti nerelere çekiyorsunuz.? böyle bir yorum yoktur yani.resmen ayeti katletmektir."

bu ayeti müslümanların ihtilafları hakkında anlamıyorsunuz öyle mi? Peki kimlerin ihtilafı kastediliyor? Yahudilerle hristiyanların ihtilafı mı? Kur'an kendini kabul etmeyen insanların ihtilafını kaldırmak için mi gönderildi? Buyrun bizim anladığımız çekme ise sizin anlamınızı alalım..

**Size hüccet tamamlanmıştır.. **
      )

siz bizi hangi ayeti yanlış anlamakla suçladınız hangi hükmü inkarla suçladınız?

vahdete çıkan anlayışımızla mı? Bakara 124 te açıkça geçen imametin nübüvvetten farklı ve onun üstünde olan ayrıca masumiyeti zorunlu olarak getiren anlamlarını söylediğimiz için mi?.. sizin bu ayetle ilgili söylediklerimize verdiğiniz hiç bir cevap olmamıştı.. hala bekliyoruz.. bizim söylediklerimiz ayetlerin zahirlerine aykırıysa nedeni açıklamak bu anladığımızn ayetin falanca kelimesine ya da deyimine göre mümkün olmadığını söylemek sizin için bir zorunluluktur. bizim size gösterdiğimiz gibi...

Yorum

Ynt: İmamların masumluğu meselesi

Selamun aleykum
        Konu ile ilgili akla ve msntiga dayanan cevabi prof. Dr. Mikail Bayram'in youtube'da yayinlanan " imamlarin masumiyyeti" konulu videodan alabilirsiniz.
        Bu masumluk hata etmeme anlayisini degisik isimlerle roma, yunan ve diger krallarinda da gorebilirsiniz. Hatta turkiye' deki kemalizmde bile. Tebaayi daha iyi kontrol edebilmek icin kendilerine ancak Allah'ta olan vasiflari takmislardir. Ben ilkokuldayken ogretmenimin:" Ataturkle ilgili buna benzer sozlerine sahit oldum.
        Daha fazla bilgiyi istenirse veririm, insallah.

Yorum

siz konuyu baştan sona okudunuz mu? yoksa başlığa bakıp zanlarınızı mı yazdınız/yazacaksınız?

ben daha fazla bilgi istiyorum diyerek başlayalım...

Şia'nın masumiyet inancının uydurma olduğuna baştan karar verip, diğer sapık masumiyet yüklemelerini bahane olarak mı buldunuz yoksa gerçekten diğer masumiyet inançlarının şiaya geçtiğine dair somut deliliniz var mı? Şianın, sapık masumiyet inançlarını kopya ettiğine dair kesin deliliniz var mı, varsa nelerdir? ve lütfen mümkünse sünni kaynaklardan değil şia kaynaklarından ve şia mantığı içinde tutarlı cevaplar istiyorum...

Yorum

selamun aleykum.
            Kardes, bir seyin bastan bilinmesini istiyorum. bu yaziyi kaleme almaktaki gayem tartisma degil hakikatin allah'in izni ile akil vasitasi ile ortaya cikmasina vesile olmaktir. Dogru yolda olmak isteyen hic kimseyi kufurle itham etmeye ne niyetim ve ne de hakkim var. Ben burada hakikati, ayet ve hadis kullanarak degil akli kullanarak ortaya cikarmak istedim.
            Esasen daha once bu konuyu daha ayrintili bu siteye yazdim ama cep telefonundan yazdigim ve bilgisayar kullanimasini da cok iyi bilemedigim icin yukleme yapamadim. Onun icin az olsun oz olsun istedim.
            Sunu bilmenizi istiyorum: Allah'in yeryuzune peygamberleri araciligi ile gondermis oldugu tum kutsal kitablar Kur'an-i Kerim haric tahrif edilmistir. Allah, Kur'ani bizzatihi korudugu icin, O tahrif edilememis. Ama tahrif etme hareketleri devam ediyor.
            Kur'ani tahrif edemediler ama uydurma hadislerle islami ilimleri bilmeyen ya da kismen bilen muslumanlarin kafasini karistirmayi basardilar. Yani hadisleri tahrif ettiler. Dunya menfeati gayretinde olan bir cok sozum ona alim ve mustesrik hadis uydurmustur.
            Sizlerin de zikrettigi gibi ben yukarida zikredilen tum ayet ve hadislerin icerigini bastan okudugum icin tamamini okumayabildim ne de okuma gayretinde oldum. Ayetler Kur'an'dandir ama hadislerin tamami sahih midir o ilme vakif degilim. Hadislerin icinde "uydurma olabilir de olmayabilir de" niyeti ile de allah aleyhime hesab sorar endisesi ile sohbette ayet ve hadis kullanmak degil ama gunumuze gelen tarihi bilgileri, ("Sunnetullahta ve Allah'in sozunde hilaf olmaz", [/size]"akil etmez misiniz"[/size]ayetlerinden hareketle, dolayisi ile akil da Allah'in ayetlerinden oldugu icin,) aklin isginda degerlendirerek hakikati ortaya cikarmaya calistim. yoksa Bir sunni olarak soz soylersiniz ve ayet ve hadis okuyub tefsir ederek sozunuzu destekler bir sonuc cikarirsiniz. Ama sii kardesler de kendi sozlerini ayet ya da hadisleri okuyarak destekleyib kabul edilmesi gereken bir sonuc cikarabilirler.
            [/size]Bu vesileyle tum dinlerde oldugu gibi muslumanlar icinde de kendi mezheb ya da gorusunu baskalarina kabul ettirmek niyeti ile Hz. Peygamber adina uydurma hadis uretenler olmustur.
            [/size]
            [/size] Ama ben, burada " aklin yolu birdir" dusturunu kullanarak herkes tarafindan "evet. bu boyle olmali" denilebilinicek resmi ortaya koyarak parcalari bir araya getirerek, kabul edilmesi gereken sonuca ulasmaya calisiyorum. Islek bir otobandan saga- sola bakmaksizin karsiya gecersek "ne olur" sorusuna cevap bulmak icin Ne Kur'ana ne hadise ne imama ve ne de muftuye gitmemize gerek yoktur. Beden dilinin tercumana ihtiyaci olmaz.
            [/size]
            [/size]Ben esasen Londra'da yasiyorum ve ayni taktigin degisik versiyonunu gayri muslimlere karsi kullaniyorum ve bunlar hayretler icinde kaliyor.
            [/size]
            [/size]Bu versiyon da matematik oluyor. Malumunuz: matematigin verileri tum dinlerde tartismasiz aynidir. Matematigi hayattan cikarirsaniz; tum ilimler coker. Matematik hayatin gercegi olup bir bilim dali degildir. Onu herkes kafasina gore yorumlayamaz.(bu konu hakkinda istenirse ayrica bilgi veririm, insallah)

Su an fazla vaktim yoktur ama bir on arastirmaniz olsun diye bir adres vermek istiyorum: Youtube.com'dan

Prof. Dr. Mikail Bayram'in [/size][color=rgb(34, 34, 34)][/color][color=rgb(0, 0, 0)]İmamların Masumiyetinin Kaynağı - Prof.Dr.Mikail Bayram [/color][/color][color=rgb(34, 34, 34)]
            [/color][color=rgb(0, 0, 0)]isimli linki dinleyiniz. Ayrica yine ayni kisinin diger konferanslarina da bir bakmanizi "tarihi bilginiz" olsun diye tavsiye ederim. [/color][/color][color=rgb(0, 0, 0)]Bu ara Eski Yunan ve Roma krallarinin belli bir sureden sonra neden kendilerine "tanri" demis ya da dedirtmisler. Bu arada nemrut, firavun, cengizhan, napalyon, ataturk gibi dogu cinden batida meksikaya kadar yonetici konumunda olanlar neden kendilerine hata etmez (tanri ya da tanrinin oglu) sifatini yakistirmislar bi arastirma yapmanizi mumkun degilse dusunmenizi siddetle tavsiye ederim. [/color][/color][/color][color=rgb(0, 0, 0)]Simdilik Allah'a emanet, selamun aleykum.[/color][/color][/color]

Yorum

bu başlığı baştan sona okudunuz mu sorumdan kastım, başlık altında İmamet İnancı akli olarak da ortaya konduğu içindi. yani sizin sorduğunuz sorunun bir çoğu ve inkar ettiğiniz gerçeğin aslında aklı inkar olduğu gösterilmişti. ondan dedim okudunuz mu. diye. sorun yok eğer okuma zahmetinde katlanmaz ya da bunlar beni ikna etmez diyorsanız yeniden konuşabiliriz.

biz İmamet inancının aklen tarihi gerçekler açısından ve rivayetler bakımından kesin olarak hak olduğunu ispatlıyoruz. Şia hak bir mekteb. tüm inanç ve amel biçimleriyle hak. Hak her yerde haktır. her dilde haktır. her inanç ve akıl sahibine objektif kriter ve delillerle kendini ortaya koyabilir. Şia bu anlamda en başta İmamet inancı olmak üzere tüm inançlarını net objektif ve akli kriterlerle ortaya koyabiliyor komuştur.

biz de şianın bir öğrencisi olarak size İmamet inancınızı akli olarak ispat edebiliriz. tarihi gerçeklere uygun olarak.

örneğin sizin bir çelişkinize hemen işaret edebiliriz. diyorsunuz ki hadislere pek uydurmalarla karışık olduğu için itibar etme taraftarı değilim. evet doğrudur. ancak bu sözü söyleyenlerin peşinen hemen söylemem gerekir ki sünni hadislerdeki akılı dışıklık ve uydurmalar yüzünden bu kanaate ulaşılıyor. bu başka bir konu. Kur'an da herkes kendine göre yorumluyor diyorsunuz. bu da doğru. dünya üzerindeki tüm ekoller kendilerinin Kur'an'ın doğru yorumuna uyduklarını iddia ediyor. diğerlerinin yanlış yorumladığını bu yüzden inançlarının yanlış olduğunu iddia ediyor. bu anlamda hadislere uyanlarla uymayanlar aslında pek farklı değil. hadise uymayan da ayeti kendi yorumluyor. onun da diğerine göre doğru yorumlamadığı iddia edilebiliyor.

şimdi tüm bu değişiklikler karşısında aklın yolu birse neden insanlar Kur'anı farklı yorumluyor? bunun çaresi farklı yorumdansa hiç Kur'an'a bakmayalım mı demektir. siz Kur'an'a saygısızlık ya da yanlış isnaddan kaçınma için böyle diyorsunuz ama sonuçta ona hiç müracaat etmemek de bir anlamda aynı anlama gelmez mi? yani bir insan var hakem. ama sen ona biz senin dilinden anlamıyoruz dolayısıyla farkı uygulamaya düşüyoruz öyleyse seni hiç tanımıyor görmezlikten geliyoruz demek ona saygı mıdır? bu bir tarafı konunun.

diğer tarafı Kur'anı kenara koyduğumuzda akıllar farklı sonuçlar çıkarmayacak mı? yine farklı düşünecek? size çok mantıklı geln bana saçma gelebilir. tamam matematik (zihin ürünü bilimler) böyle ama hayat öyle değil ki! din sosyal bilimlerle ilgilenmiyor mu? yani dinin örneğin ahkam yönü. hırsıza nasıl ceza verileceği matematiksel bir konu mu yoksa sosyal bir konu mu? bu durumda akıllar devreye girip yine ihtilafa düşmeyecek mi?

daha önemli bir yönüyse: akli olarak bizim İmametin hak olduğunu ispatımızda kullandığımız somut nedenler ve zaruretlerdir. şöyle ki:

madem akıllar hep farklı düşüyor ve birinin diğerine üstün olabilecek bir kanıtı mümkün değil o halde:

-aklı yaratan Allah,
              -dini yaratan Allah,
              -Peygamberimiz s.aa.'ten önce 124bin peygamber gönderip tüm insanlığı kitapların doğru yorumuyla dinden sorumlu tutan Allah
              (şiilerin dışındaki tüm İslami ekolere göre) Peygamberimiz s.a.a'ten sonra tüm insanlığı yeniden kendi akıllarıyla ve koruduğu Kur'an'la başbaşa bırakan masum bir yorumlayıcı göndermeyen de Allah. ki böylece Kur'an korunmuş da olsa her akla göre yorumlansın ve insanlar ihtilaf etsinler!
              - ihtilafı kötü görüp ayrılmayı yasaklayan yine Allah (Nahl 64, Ali imran 103)
              -insanlığı dinden sorgulayacak olan yine Allah

e şimdi buna göre matematik verileri gibi bu verileri işleyelim. bu tabloya göre adil, şefkatli, alim, bir Allah inancı ortaya konabilir mi?

Yorum

1.slogan atanlar

Bizim sloganlarımızı duymaya alıştır. Dünya ve mahşer Hz. Muhammed ve 12 İmam hatrına var. Sen Allah'a dua et benim kalbimdeki yamukluğu gider.

Yorum

selamun aleykum werahmetullah

Kardes bakiyorum da imameti kabul etmeyenleri inkarcilikla itham ediyorsunuz. Unutmayiniz; soz sorumluluk getirir.

Ben sia degilim ve ustelik muslumanligi da babamdan miras almadim. Alla'in, kur'anda imanla ilgili koydugu esaslari kabul edip ehli kible olani inkarcilikla itham etmem. Sonucta imanin kimde oldugunu Allah bilir.

Diyorsunuz ki: aklin yolu bir ise neden ayni sey hakkinda insanlar degisik dusunuyor. (Not: Akil zihin urunu degildir. Esasen hic bir bilim akil urunu degildir. Ama matematik biz insanlik icin ayri bir ozellige sahiptir)

Bakiniz size ihtilafla ilgili bir hadis ve ornek verecegim: Ummetimin ihtilafi (Allah'in rizasini kazanmak kastiyla) rahmettir. Simdi susadiginizi dusunun ve cocuklarinizdan icilebilinecek bir sey isteyiniz. Cocuklariniz sizi cok seviyor ve sizin duanizi almak istiyor. Birisi ph degeri yuksek olan zemzem getirmis, digeri bal serbeti, digeri ayran, digeri sut ve bir digeri de meyve suyu getirmis olsun. Ve digeri de raki getirmis olsun.
                  Bunlarin hangisi akla terstir?
                  Benim cevabim: Hic biri. Cunku bunlarin hepsi de icilebilir.

Amma bunlardan raki, Ruhun emrindeki akillara uymaz. Cunku siz muslumansiniz ve akliniz ruhunuza boyun egip Allah'a teslim olmussunuzdur ve Allah'in yasakladigi bir seyi icmezsiniz. Yani din cahilligi kabul etmez. Nitekim Kur'anin ilk emri "oku"dur. Su halde raki getiren cocugunuzun rahmette degil ama digerleri rahmettedir. Cunku siz cins belirtmemissiniz ve cocuklariniz ve siz de Allah helal ve haramlarini biliyorsunuz.
                  Hirsiza celde sayisina gelince: Ilim ile hikmeti karistirmayalim. Matematigin verileri sosyal konularda da fen konularda da ayni alinmalidir. 2x2=4 'u tum bilimlerde ayni almaniz gerekmektedir. Sosyolojik bir konuda bunu nasil uygulayacagiz?, goruyoruz iste her akil sahibinden bir ses cikiyor?
                  Dogrudur. Ben sizin sorulariniza ancak ve ancak bilebildigim, anlayabildigim ve kapasitem kadar cevap verebilirim. Eger hikmet ilmini bilen biri olsam ya da bilen birine bu soruyu sorsak eminim ki, o kisi bize matematiksel bir cevap verecektir. Elhamdulillah ki Allah bize kolaylik diliyor.
                  Bizden istenilen Her halukarda Allah'a gucumuzun yettigince kisisel menfeatlerimizin aleyhine olsa bile itaat etmektir.
                  Gelelim imametlik meselesine.
                  Kur'an birinci kaynagimizdir. O'na gitmemek olmaz. Sunnette ikinci kaynaktir. Birileri uydurma karistirmis diye terk etmek olmaz. Yaratilmis olan hayatin gercekleriyle veya inzal edilmis olan Kur'anla karsilastirarak uydurma hadisleri anlayabiliriz.
                  "Bilmediginizi ehl-i zikre sorunuz. Soran daglari asmis, sormayan duz yolda sasmis.", sozlerrinden hareketle
                  Simdi bir soru:
                  Sia ve sunni ne demektir?
                  Efendim! Hz. Ali ile Hz. Muaviye arasindaki malum olayda Hz. Ali'yi destekleyenler sia, (Alevi, taraftar) Hz. Muaviye'ninkine de sunni denir.
                  Akaidde "sunni" kelimesi tarif edilirken de: Hz. Peygamberin yolu, deniliyor.
                  Hz. Ali de Hz. Peygamberin yoludaydi yani sunni idi.
                  O zaman Hz. Ali'nin de icinde oldugu Peygamber yolunu degil de Hz. Ali'yi neden takip ediyorsunuz. Allah'in Peygamberi vasitasi ile verdigini begenmiyor da illa Hz Ali vasitasiyla mi olsun istiyorsunuz. Halbuki Allah bize, Peygamberi ornek gostermistir. Nitekim Allah: "Peygamberde sizin icin cok guzel ornekler vardir" buyuruyor.

Hz. Ali ve Muaviye arasindaki olayda akli basinda olan herkes Hz.Ali tarafindadir. Olmayanlardan da isin farkina varinca pisman olanlar vardir. Hala burnunun dogrusuna gidenler varsa hesabini verecektir. Asirlar once olan bir zulmu onaylayan bir kimse o zulmu yapmis gibidir.

Allah bize, "seytan, sizin amansiz apacik dusmaninizdir" buyuruyor ama ne imanin ne de islamin sartlarinda Seytana laneti emretmiyor. Bazi sii kardeslere bakiyorum da, basta Kur'anin bile temizdir dedigi Peygamberin hanimi Hz. Ayse anamiza, ebu bekir ve Omer gibi sahabelere lanet ettikleri kadar seytana lanet etmiyorlar. Sizce bu neyin nesi?
                  Fazla vaktim kalmadi. sizden asagidaki sorulara cevap vermenizi istirham ediyorum, lutfediniz.
                  1-simdiye dek kufr ve hakaretle dost kazanan olmus mudur?
                  2- Sia neden Hz. Huseyin icin yaptigi yas torenleri gibi Hz. Ali ve Hasana da yapmamaktadir.
                  3- Fer-i yezdan nedir.
                  4- Mecusilikte acem sahi ve sulalesinin "fer-i yezdani" (Allah'in nuru) tasidigina yani masum olduguna inaniliyordu. Hz. huseyinin sehrubanudan gelen sulalesinin de masumiyyetine iranli muslumanlarca inanilmaktadir. Mesele tamamen irkcilik ya da siyasidir. Cunku Hz. Huseyinin diger hanimlarindan da cocuklari olmustur ama nedense oniki imamin tamami Sehrubanudan kan tasiyanlardadandir yani sah soyundandir. Ayrica Hz. hasan ve nesli icin de boyle bir sey soz konusu degildir.
                  Yani imamlardaki kutsiyyet, Hz. Peygamber ya da Ali soyu olmaktan ya da dinden degil Iran sahinin kanini tasimaktandir. Ne dersiniz?

Ayrica Allah: " Siyahin beyaza; beyazin da siyaha bir ustunlugu yoktur. ustunluk takva iledir" buyururken Hz. Peygamber de bu ayeti tefsir edercesine neden: Arabin aceme; acemin de araba bir ustunlugu yoktur" derken ozellikle bu iki kavmin ismini zikretti. Allah cc peygamberi ozellikle bir yere mi dikkatimizi cekti?

5- malumunuzdur: islam oncesi romalilarla acemler birbirlerine karsi amansiz dusmandilar. Acemler bir taktikle romalilara ustunluk olsun diye peygamber torunu ile yapilan evliligi kendi emelleri icin kullanmak istemis olmasinlar? Yani iki kutlu kan birlemis oluyor. Muslumanlar Hz. Huseyin Hatirina acemler de Sehrubanu hatirina birlesip romaya karsi guc ama iranlilarin kontrolunde. Olamaz mi? Ben, donemin iranlilarini islama tam teslim olamadiklari icin Hz. Ali'yi ve Huseyin'i soz verdikleri halde yalniz biraktiklarini dusunuyorum. Ki bu tur olaylari gunumuzde de goruyoruz. Takiyye!?

Selamun aleykum. Allah'a emanet olunuz.

Yorum

sehidimamhüseyin nikli üye muaviye pisliği ne zamandır hazreti oluyor. garip üslubunla bizi bilgin görünüp uyutacağını mı sandın? senden aklı isteyen oldu mu? orta halli bir çalışmayla türkiye sayısal ilk 500 var karşında kimseyi bu tür etkilemeye de çalışmamıştır ve de çalışmayacaktır. konuya dönersek muaviyedir yezidi halife tayin eden. bili yor muydun? kötü kişinin övülmesinden arş titrer biliyor muydun. sıffin de muaviyenin hile yaptığı sünni kaynaklarda da yazar biliyor muydun? biz söylemeye usandık sünni kaynaklarda misal bir hadis vardır muaviye bir gün zıkkımın dibini yemekle meşgulmüş peygamber bir çağırmış yemek yiyor şu an diye cevap yollamış 2 3 yine aynı. En sonunda Peygamber Allah onu doyurmasın diye beddua etmiş. Adama bak sen Peygamber seni çağıracak sen yemek yiyorum gelemem diye cevap yollayacaksın. Bu mu hazreti? Zaten sünnilerinde en az yarısı söver bu kancık Muaviye ye.

Yorum

Kardes cok zeki olabilirsiniz. Ama dikkat ediniz, bu nimet, sahibi icin, Allah ve Rasulune boyun egmemis ise aleyhte sahid olacaktir. Muddessir suresinde kendisinden bahsedilen Velid Bin Mugire ve Prof. Dr. Albert Einstein de akilli ve zeki idi ama .....O ehli iman degildi.
                      Konuya gelelim. Aslinda sen- ben diye sunni- sii diye degil ama biz dememiz gerekir. Cunku Hz. Ali de sunni idi yani Allah Rasulunu takip ediyordu. Yer yuzunde hic kimse -Allah’in tevbesini Kabul edip temize cikarttiklari haric- tertemiz degil. Hz. Muaviye’ye gelince: O, benim, O’nu hazret diye yad etmeme layik ise ne ala; yok degilse soz sahibine aittir, benim sozum bana geri doner ve hazret kelimesi hesabi verilemeyecek bir soz degil. Fakat siz Hz. Muaviye’yi pislik olmakla itham ediyorsunuz. Bu sozunuz O’na gider, layik ise ne ala. Ama layik degilse; sozunuz size geri doner. Hani denir ya: “Mu’mine kafir diyen kafir olur.”
                      Benim bilebildigim kadariyla, yeryuzunde hic kimse hakaret ederek kendine seytandan baskasini dost bulamaz.
                      Hem kufretmede keramet olsaydi; oturup aksama kadar dusmanlarimiza kufrederdik, boylece onlar da helak olurdu.
                      Unutmayalim, islam tarihi boyunca Peygamber adina ulema adina o kadar cok yalan uydurulmus ki, sayisini Bir Allah biliyor. Bizim gorevimiz Allah’a ve Rasulune itaat etmektir. Biz bunu yaparsak Allah bize bilmedigimizi de bir sekilde ogretir.
                      Siz bana: “sizden akil isteyen mi oldu?” anlaminda bir soru soruyorsunuz. Ben yurt disinda yasiyorum. Ve bazen yahova sahidleri ile karsilasiyoruz. Bize hemen incilden ayet okuyorlar. Biz de: mevcud incile inaniyor olsak sizinle ayni safta olurduk, onun icin incilinizi kapatin ve bize akil ve bilim ile bir sey soyleyiniz. Boyle deyince yelkenleri hemen dusuyor. Agizlari dilleri karisiyor. Kur’an icin boyle birsey soz konusu degil. Nerde islami bilgisi az var?, onlari bulmaya calisiyorlar. Bilgili kardeslere mumkun mertebe gelmiyorlar.
                      Simdi ayni sey bizim icin de gecerli. Ben mevcud sii kaynaklarini yahut sizler sunni kaynaklari Kabul ediyor olsaniz; bugun bunlari konusmazdik. Tarih o kadar cok yalanla kirletilmis ki....
                      Allah’in iki ayeti vardir: yarattigi ayet olan Kainat ve inzal ettigi ayet Kur’an. Bu ikisi kesinlikle celismez. Tipki selimiye camiinin plan ile binasi gibi. Selamun aleykum. Allah’a emanet.

Yorum

Kardeş dini bilgin yetersiz olduğu için hazret olmayan bir insana ya da bir aşağılık kişiye hazret demekte sakınca olmadığını söylüyorsun. Kötü kişinin övülmesinden arş titrer hadistir. Hazreti Mevlana'nın Mesnevi'sinde de geçer bu söz. Muaviye cennetlik bile olsa bazı sünniler için hadi farz edelim öyle Hazreti Hüseyin'in kanından sorumludur. Yezid'i sade Kurban olduğumuz Hüseyin'imiz değil o vakit yaşayan bütün hak müslümanlar sahabeler istemiyordu. Bu durumda Yezid köpeği sahabe ve diğer müslümanların isteğiyle değil Muaviye'nin zorlamasıyla halife olmuştur. Muaviye'nin iyi kişi olduğuna dair bir deliliniz varsa "hadis" olacak bu getirin okuyalım. Yoksa yok şu sünni alim onu övmüş bu övmüş dinde delil değildir. Bizzat sünni kaynaklardan kötü kişi olduğu bellidir. Yine söylüyorum diyelim iyi kişi ki ben her türlü yorumu dinlemeye açığım Hz. Ali'ye savaş açması köpekliktir(cennetlikse bile), İmam Hüseyin'in kanından sorumlu olması da köpekliktir.

Sen sünni olduğundan vay sahabe olan birine böyle denemez ön yargın var. Sünnilere göre sahabenin en alt tabakasının atının burnundaki toz etmezmiş ümmetten hiçbiri. Yani Misal bütün dünyayı Hz. İsa(as)'la beraber Müslüman yapacak olan Hazreti Mehdi(as) bazılarına göre Ebu Süfyan'ın, Hind'in, Vahşi'nin atının burnundaki toz etmezmiş. Sizce mümkün mü bu?

Yorum

@sehidimamhuseyn, kardeşim acaba sizin sözünüze göre şeytana hazret desek, onun hesabını ahirette vermek kolay mıdır? Yani mesela Hz. İblis dersek, o bizim "hazret" yakıştırmamıza layıksa, ne ala, yok layık değilse sözümüz bize geri döner de hesabını kolay mı veririz? Eğer bunda bir sakınca görmüyorsanız, buna normal diyordanız konuşmalarınızdaki diğer iddialarınıza birer birer değinelim. Yok bu sözünüzün sakıncalı olduğunu şu anda bu benzetme ile fark ederseniz, öyleyse buna dayanan iddialarınızı tekrar gözden geçiriniz.

Yorum

Sia neden Hz. Huseyin icin yaptigi yas torenleri gibi Hz. Ali ve Hasana da yapmamaktadir.

Arkadaş sen bu soruyu sorarken nasıl bir vicdanla sordun?. Hazreti Hüseyin'in şehadetindeki vahşet Ne Hz. Ali ne Hz. Hasan'ın şehadetlerinde vardı. Cübbeli Ahmet Hoca(kendisini severim ve dinlerim) sizin Ehl-i Sünnet'in tam ortasından konuşan bir alimdir. Der ki Kerbela olayından sonra gökten 3 gece kan yağdı. Hazreti Muhammed(s.a.a) Efendimiz'in bir hanımına bıraktığı kerbela toprağı o gün kan rengini aldı. Bu işleri yapan Yüce Allah değil mi? Peki Hazreti Ali ve Hazreti Hasan'ın şehadetlerinde bu tür olaylar olmamıştır. İstersen Şiilere soru yoluyla batırdığın iğneyi bir de Allah'a batırmaya çalış ona sor. Anlatabildim umarım. Dünyadan ayrılanlar arasından en çok Hazreti Muhammed(s.a.a)'e üzülürüz bunu da en iyi açıklayan Hz. Ali'dir(Nechul Belaga'da Hz. Ali, Peygamber Efendimizin Kabrinde "senden ayrılmak o kadar acı ki önceki çektiklerimiz de bir şey değil sonrakiler de" der.). Ama işin çetinliği, zorluğu ve dehşetine baktığımızda Kerbela'ya yürek dayanmıyor.

Yorum

Selamun aleykum werahmetullah.
                              Sevgili Faramirofgondor ve Garipturap kardeslerimin dikkatine
                              Allah ve Rasul’unun kendisine acikca kafir dedigi,ne seytan-i aleyhillaneye ne de avanesine sizin ifade ettiginiz anlamda hazret demek kufru icabettirir. Ben bundan Allah’a siginirim.
                              Hz. Muaviye ve taraftarlarina gelince: Cennet de cehennem de Allh’indir, hesab gununun sahibi Allah’tir.O diledigini bagislar. Ben Hz. Ali, Hasan, Huseyin ve digerleri ile ne yolculuk ne alis veris ve ne de yemek yemedigim gibi Hz. Muaviye ve ona yardim edenlerle de bunlarin hic birisini yapmadim. Onlar da insandir,hatalari olmustur. Ama hic birisi hakkinda ne Kur’an’da ne de sahih hadisalerde kafir melun sozu yoktur. Dolayisiyla bizlerin husnu niyette bulunmasi gerekir. Onlar zaten hesablarini Allah’a verecekler. Bu tip sohbetler bizim aleyhimize olur. Hatalar tekrarlanmazsa faydali olur.
                              Islam Suriye, Misir, kuzey afrika ve ispanya ‘ya kadar Hz. Muaviye, Amr Bin As komutasinda gitmeye baslamistir. Ebu sufyanin oglu yezid yermuk savasinda sehid olmus, ogul muaviyenin komutasinda da zafer elde edmistir. Ama istanbul’u kusatan Eyub el Ensari’nin de icinde oldugu ilk islam ordusuna komutanlik eden torun Yezid ehl-i beyt’e kan kusturmustur. Yaklasik 1300 sene asagidan Ehl-i beyt’in yardimina kosmayi arzu ediyorum ama imkan yok, gecti. Hepisini Allah’a cc havale ediyorum. Yapabilecegimiz tek sey: Ehl-i beyt hakki ayakta tutmaya calisti, biz de aynisini yapalim ve ehl-i beyt faciasi tekrarlanmasin.
                              Bakiniz, amerika’da usame bin ladin’den rahmetli diye soz etseniz, terrorist ilan edilirsiniz. Neden, cunku amerikanin menfeatleri bunu gerektiriyor. Halbuki amerika, usame bin ladin’i rusyaya karsi kullanirken O iyiydi. Oyuna gelmeyelim. Bunlar seytani memnun eder. Sianin da sunnilerin de kaynaklarinda bir suru uydurma hem hikaye hem de hadis mevcuddur. Turk musunuz dehil misiniz bilemiyorum ama Hz. Peygamberden yuz yillar sonrasi, Peygamber adina turklerin faziletine dair turkleri gaza getirip islam yolunda cihad ettirmek icin 600 civarinda hadis uydurulmus. Fakat daha sonar turkler cok ileri seviyelere yukselince bazilarinin mefeatine dokunmus ve bu defa da 250 civarinda yine Hz. Peygamber adina turklerin aleyhine hadis uydurulmus. “ baban bile olsa turku oldur” sozu bunlar dan birisidir. Bizim gayemiz Allah rizasi olmalidir. Medh olunmak sadece Allah’in hakkidir. Acizane bi sey soyleyeyim: Ben Kur’an’in tamamini olmasa da yaridan fazlasini meali ve nuzul sebebiyle ezberledim ama burada fazla ayet ve hadis zikretmemeye calisiyorum.Hem referans vermek icin zamanim kisitli hem de verecegim hadis sia’nin yoksa sunni’nin kaynagindan mi?,bu denli arastirmaci degilim. Ama din, akil sahiplerinedir diye nahl suresi 125 geregi insanlarin anlayabilecegi dilden konusmaya calisiyorum. Yoksa ne edebiyat yapmaya ne zamaninizi oldurmeye niyetim yok. Avciligi, mangal basindakilerden degil ama ceylani avlamis gelmekte olan avcidan ogrenmeyi tercih ederim.
                              Kardeslerim,
                              insanlara terbiye ve edepten bahsederken bizzat kendimiz bu mefhumun sinirlarini asmayalim. Kim hakk soz soyler ve uyarsa kendine ve kimde tersini yaparsa buda aleyhinedir. Allah dogru yolda olmak isteyene hidayet eder. Biz kendimize bakalim. Yok, yoksa bizi,ne Hz. Ali’nin hakkliligi cennete ve ne de Hz. Muaviye’nin haksizligi cehenneme goturur. Dedelerin mezar taslarindan torunlara fayda yoktur. Herkesin ameli kendine. Biz, Allah icin ne yapabildigimize bakalim.
                              Soz cok ama vakit yok. Allah’a emanet, selamun aleykum.

Yorum

SELMAN CAN KARDEŞ! Sorun Nedir? Anlayamadım? Eklediğiniz Resimlerde bir Problem mi oluştu? Yani açılmadı mı?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X