Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamların masumluğu meselesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmamların masumluğu meselesi

Yazının başını okudum bıraktım. Muaviye pisliğini Allah cehennemde yaksın onu sevenleri de. Sen merak etme EHl-İ Beyt sahipsiz değil. Muhtar İmam Hüseyin'in öcünü aldı kıyamete kadar da o intikam alınmaya devam edecek ve 12. İmam Hazreti Mehdi(as) işi tamamlayacak. Sizin sünni kaynaklar çook işin üstünü örter bilgilerin. Yezid şerefsiz köpeğinin nasıl öldüğünü daha yeni öğrendim misal. Sordum mumsemaya ya da muaviyesemaya kısaca beklenmedik şekilde öldü falan dediler. Yazının başında da falan yerleri fethettiği yazmışlar. Bu ümmet ikiye ayrılır: 1. Ehl-i Beyt ve Hak Sevenleri(Bunlar şuanki sahte varlığından kurtulup gerçek varlığı bulacak olanlardır.) 2. Diğerleri(Yaşamadıkları yakında kendilerine bildirilecektir.)

Yorum

selamun aleykum diyerek soze baslayalim. siz selamima her nedense karsilik veremediginiz icin "aleykum selam verahmetullah" diyorum, kendi kendime ama siz de hala selama istirak edebilirsiniz.

guzel kardesim benim,

keske yazinin tamamini okuyabilseniz; ne iyi olur. Allah'in izni ile uzum yiyelim, bag sahibini dovmek icin bahane aramayalim.

Sonra Allah bizden hesap sorar. Ihtimal o ki, bu yazim bu sitedeki son yazim olacak. Allah'a emanet olunuz. Rabbim yolunuzu cennetine cikartsin. Amin me'asselam.

Yorum

nereye gidiyorsunuz daha ben sizinle masumiyet meselesini ikili olarak tartışacağımızı düşünüyordum?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17529.msg170811#msg170811 date=1378714529]
          SELMAN CAN KARDEŞ! Sorun Nedir? Anlayamadım? Eklediğiniz Resimlerde bir Problem mi oluştu? Yani açılmadı mı?
          [/quote]

sorun dediğim gibi. ben sehidiimamhuseyin'in yazısını alıntı yapmış cevap yazıyordum. yazarken birden cevap yollandı siteye, ben de şaşırdım. baktım bu şekilde resimler çıktı. yani bu resimleri ben yollamadım, nasıl oldu bilmiyorum da. yazdıklarım boşa gitti diye üzülürken firefox kaydetmiş bilgisayarımda duruyor ama bu arada düzen karışmış alıntılar ile benim yazdıklarım birbirine girmiş ayırınca yeniden yazacağım. o iki mesajı silin. ama daha çok ben, bu nasıl oldu onu merak ediyorum.. bu neden olabilir? serkan teknik konulardan daha iyi anlar o çözebilir diye düşünüyorum..

bu işte siyonistlerin parmağı olabilir mi? çünkü ben cevap yazarken kaydet tuşuna basmadım birden gitti..

Yorum

Sorunu Teknik Yöneticimize ilettim. Selametle...

Yorum

2-3 gece sonunda tüm yazılanları okudum. Allah Qom-u Aşk hocadan razı olsun, ayni ve akli deliller bu kadar güzel açıklanabilirdi. Yalnız münazara kültürü gelişmemiş, yani Sünni ekolü benimseyenler kendi hadislerini delil olarak kabul etmiyor ve siz bazı hadislerimizi söylüyorsunuz diyorlar. Yahu aklen öyle olmalı zaten inandığımız deliller bizim kitaplarımızda zaten var kabul edecekseniz onu yazalım diyoruz yok sizin kitaptan yazalım yok ee o zaman kendi kitaplarına güvenmeyen veya kabul etmeyen biri nasıl Sünniyim der ki? İşte bu taassuptur, Allah bu kör taassubu bu kardeşlerimizden gidersin
              Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

amin kardeşm. Rabbim cümlemizi hayırlara yöneltsin.

sünnilerin bize en çok yönelttikleri eleştirilerden biri dediğin gibi biz işimize gelen hadisleri alıyor diğer sünni hadisleri kabul etmiyormuşuz. bu eleştiri iki bakımdan yanlış ve realiteyi yansıtmaz. birincisi biz sünnilerden bu hadisleri kendimiz için almıyoruz ki. bizim sünni hadislere ihtiyacımız olmadığı gibi onları kabul de etmiyoruz. bizim hadis yolumuz yöntemimiz ravilerimiz sistemimiz tamamen farklı. bizim burada delil olarak sunduklarımız kendimiz için değil ki. sünniler içindir. sünnilere şiilerden mi hadis getirecektik? onu getirseler kabul ederler mi! tabi ki hayır. biz her ekole kendi inandığı kaynaklarda haklılığımızı ispatlamaktayız. çünkü Allah her kaynağa delilerini koymuş ki samimi olanlar onlardan doğruyu bulup oraya yönelebilsin.

örneğin yahudi ve hristiyanlara kendi ilahi kitapları incil ve tevrattan Muhammed s.a.a'in hak olduğunu ispatlıyoruz. Allah o kitaplara da hakkı koymuş. çünkü hepsini Muhammed s.a.a'e imandan sorumlu tutmuş. öyleyse onlara ilk planda Kur'an'dan mı kaynak gösterilir! bu onlara inandırıcı gelmez ki. Allah o tahrif edilmiş kitaplarda hak olan yönlendirici delilleri koruyor ki herkes doğruya yönelebilsin. herkes islam aleminde doğmuyor ki!

Şimdi bir Müslüman tevrattan Muhammed s.a.a'in hak olduğuna dair delili yahudiye sunduğunda ona diyebilir miyiz ki sen tevrattan işine gelen ayeti alıyor diğerlerini reddediyorsun! diğer yandan doğru delili aldı kullandı diye bir Müslüman o kitapların tamamını sahih görüyor denebilir mi! Şüphesiz ki hayır. onlar sadece mecburi ok işaretleri gidiş yollarıdır. dolayısıyla aynı kitaptaki dğer sapıklıklardan kurtulsunlar o yolda devam etmesinler ray değiştirsinler diyedir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X