Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Murteza Radmehr hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Murteza Radmehr hakkında

[quote author=gulistan_2 link=topic=19712.msg141977#msg141977 date=1328092564]
    cihandar kardes
    inanin o linki ve basligi görünce ruhum daraldi
    bu tür sitelerin bu cirkin oyunlarinin hesabinin bizden sorulmasi moralimi bozdu
    siz veya baska birisi fark etmez
    biz tarihi bir takim gerceklerden bahsederiz, Resulullahin eslerinin hatalari günahlari oldugunudan bahsetmek baska birsey, onlara zina isnad etmek baska birsey
    Allah bu tür iftiracilarin oyunlarini kendilerine zulm vesilesi kilsin
    [/quote]

Admin haberi gönder diyince gönderdim gönderme deseydi göndermiycekdim. Benim kimseden birşey sorduğum yok Avrupada olmuş olayı burada neden sana soruyım ki hemde öğrenmek için sordum..
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

sahsi algilamayin kardesim
      bu tür linkler ne ilk defa veriliyor burada ne son olacak
      insan dayanamiyor, nerede ne cirkinlik var bize mal ediliyor

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=19712.msg142021#msg142021 date=1328114862]
        sahsi algilamayin kardesim
        bu tür linkler ne ilk defa veriliyor burada ne son olacak
        insan dayanamiyor, nerede ne cirkinlik var bize mal ediliyor
        [/quote]

Anladım tamam
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

BU INSAN SAHTE. ELMEDDIN KARDESHE GEREKLI BILGILERI ULASTIRDIM, YAKINDA GUZEL BIR ANALIZ OKUYACAKSINIZ. INSAALLAH.

Yorum

[quote author=master_ier link=topic=19712.msg142269#msg142269 date=1328470356]
            BU INSAN SAHTE. ELMEDDIN KARDESHE GEREKLI BILGILERI ULASTIRDIM, YAKINDA GUZEL BIR ANALIZ OKUYACAKSINIZ. INSAALLAH.
            [/quote]

İnşallah kardeş, zevkle okuyacağız.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=master_ier link=topic=19712.msg142269#msg142269 date=1328470356]
              [/quote]

beklicez
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=19712.msg142271#msg142271 date=1328470455]
                İnşallah kardeş, zevkle okuyacağız.
                [/quote]
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

bakın bu nebeonline,sapıtanlar.com,şiimezhebi,kerbela.be vs vs bu sitelerde yazılanları detaylıca araştırırsanız hepsinin mutlaka bi iftiraya dayandığını görürsünüz. ben bi keresinde tesadüfen girmiştim nebeonline'ye orda humeyninin kuranın tahrif olduğuna inandığı iftirasını görünce dedim bu site zaten iftira üzre kurulmuş. sonra bu kitabı görüp okumaya başladım. okudukça kan beynime sıçrıyodu elim ayağım titriyodu(gerçek sanıyodum çünkü) ama film şeridi bi yerde koptu... şii alimle sünni alimin münazara ettiği yer. o kadar dandik bi münazaraydı ki uydurma olduğuna kanaat getirdim. ama internetten araştırdım baktım adamın fotoları vs leri var baya moralim bozulmuştu. kafamı kurcalamıştı bi süre. uydurma olduğunu düşünüyodum ama her şeyi nasıl uydurdular? kafama takılmıştı bi süre tesadüfen şimdi gördüm. tamam uydurma olduğunu kanıtlamışsınız allah razı olsun kafamdaki gereksiz bi şeyde gitmiş oldu böylece.
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

üstünden baya zaman geçmiş şu analizi koymicak mısınız?
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

cevap: Seyyid Kazvini k.s, "Murtaza Radimehr'i Vahhabiler uydurdu, kendileri de öldürdü"

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19712.msg150745#msg150745 date=1336665569]
                        cevap: Seyyid Kazvini k.s, "Murtaza Radimehr'i Vahhabiler uydurdu, kendileri de öldürdü"
                        [/quote]

Allah razı olsun...Çok güzel...

Yorum

Es-Selamu ALeykum ve Rahmetullahi ve Berekâtuhu! Ya Ehle'l iman ve Ya Ehle'l İslam!

Allah ayaklarımızı sırat-ı mustakim üzere kılsın ve o hal üzere canımızı alsın. Allahümme Amin!

Ben bir sünniyim. Yaklaşık 6 ay kûrdistan, zencan, tebriz ve meşhed'de bulundum. Oradaki azerilerle, kürtlerle vesair diğer sünnilerle görüşmüşüm. Ve tabiki acemlerle de görüşmüşüm. Şiadan birçok dost ve ahbap edinmişim.

İran halkını, devletini, toplumu ve oradaki hayatı uzun uzun tahlil etme fırsatım oldu. Elbetteki burası tahlillerimin paylaşılacağı yer değildir.

İnşaAllah bu yaz da İran'a gitmeyi düşünüyorum.

Gelelim konumuza:

Değerli kardeşlerim!
                          Murtaza Radmehr'in hayat hikayesinin anlatıldığı kitabı okudum. Buradaki tüm yorumları da okudum.

Benim bu konu ile alakalı naçizane görüşüm şudur:

1-Böyle bir kimse hakikatte var mıydı, yok muydu onu bilmem! Ancak ben şunu çok biliyorum ki, İran'daki yönetim buna benzer şeyler yaşamış insanlara -belki bu kadar çok olmasa da- aynı sıkıntıyı çektirmiştir. Yani şia olup da sinniliği araştırıp da aklına takılan "zor" soruları şia alimlerine sorması sebebiyle sıkıntı çeken birisiyle tanışmıştım. Ben bu kişi akkında kanaat oluşturabilecek kadar çok tanıma fırsatım oldu. Kanaatim bu kişinin yalan söylemediğidir. Allahu 'alem.

2-İran yönetiminin ve şia ulemasının sünnilik ile vahdet söylemleri, kendi içlerinde doğru olmadığı belli oluyor.

a-Kaldığım süre zarfında birçok ilim talebesinin, falan üstadımız şöyle der diyerek şia ulemasının sünnilere ve sünniliğe hakaret ettiklerine tanık oldum. Bu ilim talebeleri yalan mı söylüyorlar doğru mu söylüyorlar onu bilmiyorum. Birkaç sefer görüştüm bu talebelerle.

b-İran yönetimi, ABD düşmanı olmasına rağmen Abd'ye karşı savaşan sünni kimseleri ülkelerine iade etmekte. Halbuki bu iade edilen kimseler, ülkelerinde aranmaktalar. Bu ülkeler ise satılmış işbirlikçilerin sultası altındadır ve ABD yardakçısı kimselerdir.

Şimdi iran yönetiminin burada yapması gereken "vahdet"in tesisi için "mazlum sünni"leri koruma altına alıp onlara mültecilik vermesidir. 1979'dan beri İran'a sığınan sünni siyasi mülteci var mı acaba?

3-Ehl-i Sünnet'in, Şia'yı yanlış anlamasına sebep oluşturabilecek bir kitap. O sebeple bu kitabın içeriğinin doğruluğundan emin olunmadıkça kitabın muhtevası hakkında yorum yapmamak gerekir. Çünkü bunun aksi durum düşmanlığı derinleştirir ve sertleştirir. Ehl-i Sünnet ile Ali Şia'sı arasında düşmanlık olmadığını söylemek vakıanın inkarıdır.

4-Şia şöyle düşünmesin: "Samimi bir şekilde şia olmuş bir kimse sünni olamaz." Neden? Şialık bir karanlık bir örgüt mü ki giren bir daha çıkamasın? Karanlık bir örgüt olmadığını hepimiz biliyoruz. İnsanlar tertemiz İslam'a giriyorlar da topluca dinden çıkıyorlar. Her şey mümkün bu dünyada!

Bir şianın bu görüşe dayanarak bu kitabın içeriğinin yanlışlığını ispatlamaya çalışması doğru olmaz. Diğer taraftan sünni iken şia olanlar oluyor da neden şia iken sünni olanlar olmasın? Ben Ehl-i Sünnet'in hak olan taife olduğuna inanıyorum. Bunun böyle olduğuna delilleriyle beraber vakıfım. Zaten öyle olmasaydım Ehl-i Sünnet'ten olmazdım. Ama bu benim mensubu bulunduğum mezhepten ayrılıp bir başka kimse hakaret etmemi ya da küçük görmemi ya da "samimi değildi ki zaten" dememi gerektirmez.

Sonuç:
                          Haklarınızı helal edin! Ben şia değilim! Bu sebeple farklı bir pencereden bakıp da sizin kalplerinizi kırmış olabilirim. Bundan dolayı özür dilerim.

Allahu Teala bizi sırat-ı müstakimden ayırmasın.

Yorum

[quote author=ah.kaymar link=topic=19712.msg166247#msg166247 date=1360759184]
                            [font=georgia]Es-Selamu ALeykum ve Rahmetullahi ve Berekâtuhu! Ya Ehle'l iman ve Ya Ehle'l İslam![/quote]

ve aleykum es-selam kardeşim. formumuza hoşgeldiniz, üyeliğiniz hayırlı olsun.

1-Böyle bir kimse hakikatte var mıydı, yok muydu onu bilmem! Ancak ben şunu çok biliyorum ki, İran'daki yönetim buna benzer şeyler yaşamış insanlara -belki bu kadar çok olmasa da- aynı sıkıntıyı çektirmiştir. Yani şia olup da sinniliği araştırıp da aklına takılan "zor" soruları şia alimlerine sorması sebebiyle sıkıntı çeken birisiyle tanışmıştım. Ben bu kişi akkında kanaat oluşturabilecek kadar çok tanıma fırsatım oldu. Kanaatim bu kişinin yalan söylemediğidir. Allahu 'alem.
                            değerli kardeşim, hak kişilere göre değildir ve bu yüzden de bir kişinin "sünnilikten çıkıp Şia olması" veya bunun tam aksi bir durum şu veya bu mezhebin hak olduğuna delil değildir. bir şeyin hak olup olmadığı ancak Kitabı Şerif ve Sünneti Nebevi s.a.a'e uygun olup olmadığıdır. o yüzden faraza bu hikaye gerçek bir hikaye olmuş olsa bile bizim buna bir ön yargımız olmaz. zaten bizim bu forumda sünnilikten şiiliğe geçmiş bir çok sıradan kişi ve alim hakkında bilgi verilmiştir, bkz:

http://www.velayet.com/nasil_sii_olduk-b75.0/
                            http://www.velayet.com/dunden_bu_gun...-t15907.0.html

buraya eklenecek daha bir çok alim vardır, mesela Muhammed b. Mesud el-Ayyaşi ve öğrencisi Ebu Amr el-Keşşi r.a gibi. o yüzden biz bu ve benzeri konularda sırf yalanlama amacı taşımıyoruz, mesela benim bildiğim sünni olanlar vardır ve bunu inkar etmem. ama sırf bu kişi hakkındakiler birer masaldır. delili de Seyyid Kazvini k.s'ı sitesinde yer alan ve benim çevirip paylaşmış olduğum bir makaledir. fakat blogum hack edildiğinde diğer yazılarla birlikde bu yazı da silindi. inşaAllah yazıyı tekrar bloga yerleşdireceğim. tamamen samimi şekilde söylüyorum, o zaman bu adam ve hakkındaki hikayenin ne derece uyduruk olduğunu göreceksiniz.

Yorum

elmeddin sayfaya girdiğimizde şöyle diyor: Üzgünüz, kriterlerinize uygun yazı yok.
                              [center]
                              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                              [center]
                              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...