Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Zeydilik Hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Zeydilik Hakkında

acaba sitede zeydi olan varmı? varsa sorularım olcaktı
    1-zeydilikte namaz nasıl kılınır ? hanefilere benzermi ? eller bağlanırmı ?
    2- zeydiyyenin kitapları nelerdir ?
    3- zeydiyye için amel imandan bir parçadır deniliyor doğrumudur ? bir farz ibadeti yapmazsak iman gidermi ?
    4-Türkçe Zeydiyye sitesi varmıdır bildiğiniz ?
    5- İmam Muhammed Bakır,İmam Caferi SAdık,İmam Musa Kazım,İmam Ali Rıza hakkında düşünceleriniz nelerdir ?
    6- zeydilikte Mehdi Kavramı nasıldır ? Caferilikte olduğu gibi Hasan El ASkerinin kayıp oğlumudur yoksa sünnilikte olduğu gibi daha doğmamış kıyamete yakın zamandamı doğcaktır ?
    7- Abdest NAsıl alınır abdestin farzları nelerdir ?
    8- sizdede secde ederken alnı taşa koyma varmıdır ?

Ynt: Zeydilik Hakkında

Birbirinden güzel sorular, ancak cevabı bilen kimse yok galiba. internette türkçe kaynaklarda da bişey çıkmadı. fakat ingilizce arayınca bol bol çıkıyor. yabancı dilin nasıl bilmiyorum ama "Namaz ve diğer ritüeller hakkında Zeydi kitabı" buldum linki :http://zaydiyyah.wordpress.com/2010/...other-rituals/

konuyu açalı nerdeyse 2 sene olmuş. sorularınıza cevap bulduysanız bizimle de paylaşırmsınız?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

tersine,

bunlar sitede cevaplandı. tartışıldı. soranın kasıtlı sorduğuna inanılmış olmalı. yoksa cevaplanırdı. zeydi üye de vardı sitede. acaip tartışmalar oldu...

üyenin adı zeydiye, idi. mürsel aydınla çok tartıştılar. ararsanız bulabilirsiniz.. bulamazsanız müsait zamanda bunları cevaplarız inşaAllah..

Yorum

o "zeydiyye" isimli üyeye rastgelmiştim yanlış hatırlamıyorsam -30 puan verilmiş adamcağız da kaçmış gitmiş sitede hala "yeni üye" modundayım profil görüntülemiyorum. yoksa o üyenin iletilerine bakacaktım..

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

Malesef ingilizcem aşırı derece iyi değil.
          Zeydiyye adlı üyeye bu dediklerimi atmıştım ama cevap vermedi
          Bu soruları merak ediyorum umarım bi cevaplayan çıkar.zeydiyye mezhebini tanımak istiyorum

Yorum

Evet Zeydi akidesi ve fıkhı benimde ilgimi çekiyor ama türkçe bir siteleri kaynakları yok veya ben bulamadım. ingilizce bile sınırlı kaynak var.. eğer bu soruların cevaplarını bulursanız buraya eklemeyi de unutmazsınız inşaAllah..

Yorum

bende bulamadım türkçe site..yok sanırım büyük ihtimal.Türkler arasında bu mezhep yaygın değil tabi .Türkçe bulmak zordur.acaba zeydiyye adlı üye nerden nasıl öğrendi
              Tabi eklerim buraya cevapları bulursam

Yorum

doğru düzgün bi türkçe kaynak yok ama zeydiler var, demekki internette bi işleri yok veya mezheplerini yayma gibi bi dertleri yok.. sitemizde İmam Zeyd ve Zeydilikle ilgili imamların görüşleri açıklanmış ama sizin sorularınıza yeterli cevap değil.

http://www.velayet.com/Forum/imam_ze...-t14347.0.html

Yorum

İyide bunlar nerden öğreniyorlar öğrenmişler.. arapçaları iyi herhalde.yemen sitelerine girip okuyabiliyorlardır
                  şu mezhebi tam öğrenemedim gitti

Yorum

Artık özellikle yemende bulunan Zeydilerinde Velayet-i Fakih'e bağlanmaya başladıklarını okumuştum bir haberde. sitede zeydi bir üyenin münazarası olmuş. toplam 5 sayfa sürmüş. çok uzun olduğu için okumayı bitiremedim. okumak dilerseniz linki verecem. ancak ne yazıkki mesajı düzenleme hakkım yokmuş onun için her defasında yeni bir ileti yazmak zorunda kalıyorum. yönetime isyan edip üyelik hakkımı genişletmelerini isteyecem

http://www.velayet.com/Forum/zeydiyy...r-t5785.0.html

Yorum

Bu başlık altında Zeydiyye nickiyle yazan üye sizi yanıltmasın. Bu üye gerçekte malci/vahhabi eğilimli mutezili inançlara sahip. ama sitede kendini zeydi olarak tanıtmış. belki kendini de öyle görüyordu. Ancak zeydiliğe dair bir zeydi hocayı tanıma dışında hiç bir şey bilmiyor. Zeydiliği hiç bir temel kaynağından okumamış. temel kaynaklardan okumadan bir ekolü değil taklit etmek, tanımak bile mümkün olmaz.

başlık altında bunlar görülüyor.

esas Zeydilikle Şia'nın tartışıldığı konu şu linkte yer alıyormuş. arayıp buldum.

http://www.velayet.com/Forum/imam_ca...0.html;new#new

Yorum

zaten benim berdiğim münazara linkinde pek bişey konuşulmamış inanç olarak. zaten o üyenin hikayelerden başka bildiği pek bişey yok gibi. bir hoca yüzünden zeydi olan mezhep değiştiren, yarın başka bir hoca yüzünden başka bir mezhebe geçerse şaşmamak gerekir. onun için yıllarca sürse bile çok titiz bir araştırma yapmak gerekiyor..

konuyu açan EhliBeyt nickli kardeşin sorularından ilkinin cevabı :

1. namazda elleri salıvermek sünnettir, ancak Caferilerdeki gibi bağlamak namazı batıl etmez. ellerini bağlayan bir sünnet sevabından mahrum kalırlar.

Yorum

NE ZAMAN İSLAM GEMİSİ BATMAYA YÜZ TUTSA ONU ALTTAN POMPALAYACAK ŞEHİDLERİMİZİN KANI VARDIR.

İster şii ister sunni olsun her insanın şehitler defterinde Zeyd b. Zeynelabidinin ismi yazılıdır-yazılmalıdır.Herkes O'na bizim şehidimiz diyebilmelidir-demelidir.Yoksa insafsızlık etmiştir.

Ve biz de bugün Hizbullah ile ne kadar gurur duyuyorsak Husiler ile de o kadar gurur duymalıyız.
                          " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                          Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                          Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                          Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                          İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                          Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Zeyd b. ZeynelAbidin'e şehşt demeyen ne bir sünni ne bir şii gördüm. O'nu şehit saymayan bana göre hem Zeyd'e hemde kendi nefsine zulmetmiş olur.. Çünkü "O zafere ulaşsaydı, ahdine vefa gösterecekti".

Yorum

Bende 5.sorunun cevabını buldum Zeydiyye adlı üyeninin bir yazısında

5-"Diğer imamlar diye kastettiğiniz Caferi sadık, Muhammed bakır vs ise ehlibeytin seçkin alimlerindendir."

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X