Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

PEYGAMBER'İN HAYATI DÖNEMİNDE AİŞE

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: PEYGAMBER'İN HAYATI DÖNEMİNDE AİŞE

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22526.msg140740#msg140740 date=1326755486]
    Muhterem Kardeşlerim,

Son zamanlarda forumda gergin tartışmalar oluyor. Münazara edilen konuların hassas olması, asırlardır gelen geleneksel yapıya aykırı olması haliyle tepki çekiyor. Bu konuda Mezhebi ne olursa olsun Tüm Müslüman Kardeşlerimden biraz daha sakin olmalarını istirham ediyorum.

1- Ümmül Müminin Aişe konusu, belki de en hassas olan bir mesele. İfk Hadisesi hakkında geçmişte kendisine yöneltilen hayasız ve edepsiz iddialar var.
    Bir kere O’nun İffeti konusunda kimse aykırı konuşamaz.
    Çünkü Nur Suresi 11 – 26 . Ayetler Aişe Validemizin Temiz olduğunu beyan ediyor.
    Bu konuda İster Şii olsun ister başka bir Mezhep üyesi olsun, bu ayetlere Muhalif iddialarda bulunanlar Kur’an’a karşı gelenlerdir.

2- Ehli Beyt mektebine göre Tüm Peygamberlerin eşleri; Hz. Nuh (as) Ve Hz. Lut (as)’ın dahil, Müslüman olmasalar bile, yanlış yapsalar bile İffet ve Hayalarına halel getirecek hiçbir davranışları olmamıştır, olamaz da. Allah’ın en sevgili kulu ve son Peygamber Hz. Muhammed (saa)’in eşleri için hiçbir Allah’ın kulu bu edepsiz iddiada bulunamaz.

3- Aişe Validemizin yanlışları olsa bile hem Resulullahın hürmetine eşi olduğu için, hem bir Bayan olduğu için, hem Ehli Sünnet Kardeşlerimizin Mukadesatı olduğu, hem de Ehli Sünnet Kardeşlerimizi incitmemek için, Kendisini eleştirirken kullandığımız kelime ve üsluba biraz dikkat edelim lütfen.

4- Bu konuların konuşulması ve Peygamber eşlerinin eleştirilmesinin ne faydası var ?

Peygamber eşleri neden hep eleştiriliyor ? Sorularına gelince:

Bir kere Ehli Beyt Mektebi Başta Hz. Hatice ve Hz. Ümmü Seleme olmak üzere, Peygamber eşlerine hürmet ve saygı duyar.

Örneğin Ümmü Seleme Annemizin duruşu ve Asaletini çok takdir eder.

Sahabeler dahil, Peygamber Eşleri masum değildirler, hata yapabilirler ve bazı hataları mazur görülebilir.

Ancak, birisi İslami Naslara karşı çıkarsa; Savaşlara, Ölümlere ve Bölünmelere neden olursa bu ister babamız olsun, ister annemiz olsun yanlış yapmıştır. Ve bu yanlış hakaret edilmeden, belge ve delilleriyle eleştirilebilir.

Karşı görüşte olan kardeşlerim de bunları suçlayıp eleştirmektense Tarihi gerçekler ve kaynaklarla cevap verebilirler.

Yanlış bir durum, bir tespit varsa doğrusunu ortaya koyarlar.

[/quote]

allah razı olsun kardeşim..görebilenler için güzel nasihat..
    Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.

Yorum

Rica ederim Ahavi Kardeşim,
      Münazara üslubuna biraz dikkat edersek, sırf karşı çıkmak için hemen cevap vermek yerine; araştırarak, düşünerek cevap verirsek inşaallah daha güzel olacak. Taassup ve önyargı bazen insanın gözünü öyle kör ediyor ki, söylenen söz doğru, söyleyen ise sırf muhalif olduğu için hemen reddediyoruz.
      Oysa olgun ve objektif insan yeri gelince özür dilemesini de bilmeli ve hoşuna gitmese de doğruları kabul etmelidir.
      Rabbim Cümlemizi affetsin.
      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

ebubekirin ve ömerin kaçtığını söyleyen rivayetleri yazın.
        HASBUNALLAH

Yorum

bir müslümanın peygember eşinden bahsederken terbiyeyi elde bırakması iğrençlikten başka bir şey değildir..

o gün allah resulünün yüzüne nasıl bakaçaktır.o iğrenc yüzler..

cemelde hz.aişenin devesini ipini tutan kişiye peygemberin eşini savaşa getirmişsinde seni karın nerde diyen ne kadar güzel demiş..

peygember aşkından bahsedenler onun eşine hatalı olmasına rağmen hürmet etmiyorlarsa yazıkları olsun

aişeyi savaşta koruyan imam alinin yolunda olduğunu iddaa edenler peyganberin eşini böyle eğolarına alet ederek yalan söylüyorlar.

bari utanmıyorsanız allahtan korkunuzda yok mu?

Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.

Yorum

...edit...
            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140920#msg140920 date=1326821011]
              ahavi dost işte vahdet vahdet diye bağıranların gerçek yüzü bu.
              [/quote]

Acaba bu vahdet diyen Şii arkadaşlar şöyle olmamızı mı istiyorlar?

1- İlk 3 halifeyi ve Hz.Aişe'yi pek sevmeyeceğiz, saygı duysak da pek bahsetmeyeceğiz.
              2- Şiayı hak mezhep olarak göreceğiz
              3- İran Devrimini savunacak, Humeyniyi sevecek, Hamaneyi rehber bileceğiz.

Vahdet olsun diye o zaman Ehli Sünneti terk mi edelim?

Yorum

valla ben bu sanal elemde ne şiilerden bir şey anladım nede sünnilerden

başka tartışacak bir şey kalmadı allah resulünün eşini tartışıyoruz..

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140915#msg140915 date=1326818670]
                  ebubekirin ve ömerin kaçtığını söyleyen rivayetleri yazın.
                  [/quote]

İSLAMDA ASKER KAÇAKLARI

Tarihte Müslümanların yaptıkları savaşlarda bazı sözde sahabenin peygamberi savaşın ortasında terk edip savaş meydanından kaçtıkları bir gerçektir. Ehl-i sünnet ulemasının bu sahabelerin yaptığı birçok İslam dışı olayı gizledikleri de bir gerçektir. Bu sahabelerden sadece ilk üç halifeye değineceğiz bakalım tarihte hangi kahramanlıklara imza atmışlar.
                  Hudeybiye olayı İbn-i Ebi’l-Hadid Nehc’ul- Belağa Şerhi’nde ve diğer Ehl-i sünnet tarihçileri de kendi eserlerinde şöyle yazıyorlar: “Hudeybiye barış antlaşmasından sonra başta Ömer bin Hattab olmak üzere birçok sahabe Hz. Peygamber’e karşı kaba konuşarak şöyle dediler: “Biz barış istemiyorduk, savaşmak taraftarıydık, neden barış yaptın?” Peygamber-i Ekrem (s.a.a) de onlara; “Savaşmak istiyorsanız özgürsünüz, savaşın.” diye buyurdu. Onlar da bunun üzerine saldırıya geçtiler. Ama bilindiği gibi tetikte bekleyen Kureyş hemen savunmaya geçti. Kureyş’ten öyle ağır bir darbe yediler ki kısa bir süre sonra bozguna uğrayıp kaçmaya başladılar. Hatta Peygamber (s.a.a)’in yanında bile duramayıp çölün dört bir yanına dağıldılar.
                  Hz. Peygamber (s.a.a) onların durumunu böyle görünce, Hz. Ali’ye Kureyş’in önünü almasını emretti. Kureyş Hz. Ali’yi kendi karşılarında görünce geri dönmek zorunda kaldılar. Bunun üzerine kaçanlar tek tek geri dönerek yaptıklarından utanç içinde özür dilemeye başladılar.
                  Resulullah (s.a.a) onlara şöyle buyurdu:
                  “Ben sizi tanımıyor muyum? Büyük Bedir’de düşman karşısında titreyen, bunun üzerine Allah-u Teala da meleklerini yardımınıza gönderen sizler değil miydiniz? Uhud günü beni yalnız bırakarak firar edip dağlara çıkan sizler değil miydiniz? Ne kadar çağırdıysam da gelmediniz!”
                  Velhasıl Peygamber-i Ekrem (s.a.a) onları şiddetli bir şekilde kınadı ve hatalarını tek tek sıraladı. Onlar da hatalarını itiraf ederek habire özür diliyorlardı.
                  İbn-i Ebi’l- Hadid burada şöyle diyor: “Ömer Peygamber-i Ekrem (s.a.a)’in vaatlerini tekzip edince, Peygamber (s.a.a) Ömer’i kınadı. Dolayısıyla Hz. Peygamber (s.a.a)’in Ömer’i bu şekilde kınamasından, Uhud’da kaçanlardan birinin de Ömer olduğu anlaşılmaktadır.”
                  Ehli sünnet daima Ömer’in yiğitliğinden kahramanlığından söz ederler. Gerçekte Ömer’in savaş alanlarında yaptığı tek şey kaçmak olmuştur “Kureyşin fihir kabilesinden olan dırar ibnil hattab isminde yaman bir savaşçı uhut savaşında ömer’ i kaçarken görmüş, kovalamış ve mızrakın tersiyle vurarak ‘ey hattap oğlu (ömer), kaç git seni öldürmeyeyim, demişti. Dırar daha sonra müslüman olmuş ve ömer halife olunca onun iyiliğini unutmamıştı.”(1)
                  Ayrıca Halit bin Velid diyor ki : Ben Uhut Savaşında Ömer’ i kaçarken gördüm.(2)

Uhut savaşında ömer’in kaçışını birinci ağızdan Ömer’den duyalım. Ömer diyor ki : “Uhut Savaşında peygamberin yanından dağıldık. Ben dağın tepesine çıkıncaya kadar kaçtım, orada bir ceylan gibi sıçradığımı hissediyorum. Aşağıda Muhammed öldürüldü nidaları geliyordu bana, ben o zaman her kim Muhammed öldürüldü derse onu öldüreceğim, dedim.” (3)
                  Muhammed bin İsmail-i Buhari, kendi Sahih’inin 2. cildinin 100. sayfasında (1320 Mısır baskısı), Müslim bin Haccac da kendi Sahih’inin 2. cildinin 324. sayfasında (1320 Mısır baskısı) açık bir şekilde şöyle yazmışlardır: “Halife Ömer, iki defa savaş meydanından geriye dönüp kaçtı.”

1) İbni hişam “siret” kitabında c.2, s.18
                  2) İbni Ebil Hadit “Şerh-u Nehc’ül Belağa” kitabında c.3, s.397.
                  3) El-Müttaki el-Hindi' nin "Kenz' ul Ummal" c.1, s.428-429

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                  أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                  Ebu Nevves

Yorum

[quote author=ahavi link=topic=22526.msg140918#msg140918 date=1326819661]
                    bir müslümanın peygember eşinden bahsederken terbiyeyi elde bırakması iğrençlikten başka bir şey değildir..

o gün allah resulünün yüzüne nasıl bakaçaktır.o iğrenc yüzler..

cemelde hz.aişenin devesini ipini tutan kişiye peygemberin eşini savaşa getirmişsinde seni karın nerde diyen ne kadar güzel demiş..

peygember aşkından bahsedenler onun eşine hatalı olmasına rağmen hürmet etmiyorlarsa yazıkları olsun

aişeyi savaşta koruyan imam alinin yolunda olduğunu iddaa edenler peyganberin eşini böyle eğolarına alet ederek yalan söylüyorlar.

bari utanmıyorsanız allahtan korkunuzda yok mu?

[/quote]

O peygamber eşi Hz Resulullahın s.a.a "Ali ile savaşan benimle savaşmıştır benimle savaşanda ALLAH ile savaşmıştır " sözünü duymasına rağmen ve kuranı kerimin açık ve net ayetlerine karşı gelerek evinde oturmamış ve binlerce kişinin ölmesine sebep olmuştur o peygamber eşi Hz Resulullahın yüzüne nasıl bakacaksa bizde öyle bakacaz...

Ayşenin yaptıklarını kendi tarihiniz yazdığı halde neden ehlisünnet yazarlarını hadisçilerini eleştirmiyor da şia yazınca zorunuza gidiyor..

kardeşim bir kadının peygamber eşi olması onun kurtuluşuna cennet ehli olmasına sebep değil...kim olursa ol amelin düzgün ve salih değilse eleştirilirsin..islam alemine örnek olması gereken bir kadının neden hep asilikleri konuşuluyor bunları neden düşünmezsiniz......ayşe peygamber hanımıda Ümmü Seleme onun hanıumı değilmi o nedne bu asilikleri yapmadı yada diğerleri neden yapmadı...kimin ayşe ile şahsi düşmanlığı varki olmamış şeyleri olmuş gibi göstersin...kaldıki bunları yazan sizin tariçileriniz neden onları lanetlemıyorsunuz yalan ise bunlar..

ama yok size göre sahabe ne olursa olsun eleştirilmez konusulmaz hataları söylenmez göz göre göre hatalarını görmemezlikten gelecek ve o hatalarla dolu sahabeyı takıp edip kurtuluşa varacaksınız..

bir peygamber eşi düşününki tahrim suresinde açık net ortadadır peygambere soruyor bunları sana kim haber verdi...ya bunudamı dusunmezsınız imanı kamil olan dört dörtlük bir peygamber eşi bu lafı nasıl söyler..hadis deyil rivayet değil açık ve net ayet ya ayetttttt..

tahrim suresi...3- Ve hani Peygamber, eşlerinden birine gizli bir şey söylemişti de o, bu sözü, başkasına haber verince ve Allah da bunu, Peygambere açınca Peygamber, bu olayın bir kısmını söylemiş, bir kısmındansa vazgeçmiş, söylememişti. Peygamber, bunu eşine haber verince o, kim haber verdi bunu sana demişti, o da demişti ki: Her şeyi bilen haber verdi bana, her şeyden haberdar olan.

KİM HABER VERDİ BUNU SANA.....

Peygamberin vahiy aldığından haberi yokmu ayşenin yada Hafsanın....bunların tüm islam kadınlarına örnek olması gerekmezmi ...bu sadece kuranın beyanı olduğu için yazdım..

tarihin yazdığına göre peygambere karşı defalarca saygısızlık yapmış olan biri benim eşime örnek olamaz...senin eşin sana saygısızlık yapsa karşı gelse vs hatalar yapsa sen çocuklarına annenizi örnek alın dermisin.??

biraz insaflı olun ya bizi iyicene sahabe ve peygamber eşlerinin düşmanı yaptınız...biz iftiranın ne derece günah olduğunu bilen insanlarız...ne sahabenin erkeklerine nede peygamber eşlerine iftiradan beriyiz çok şükür...sorgulayacaksanız kendi kaynaklarınızı yakın bıtırın...

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

kardeşim..

peygemberin eşini deveye bindirip savaş meydanına görüren ne kadar yanlışsa

hz.aişeyi bu savaştan dolayı yerden yere vurmakta o kadar yanlıştır.

sevmeye bilirsiniz ama edepi elden bırakmamak gerekir.

ben burda sünnilerin görüşünü savunmuyorum.bir o kadar taasupcu şiileride bensemiyorum

hz.alinin kardeşi akilin muaviyeden para yardımı almasını nereye bırakacaksın.

imam huseynin kerbelaya giderken eşlik etmeyen ibn.abbası ne yapacaksın..

onlarada düşman mı olacaksın.

tarihte yapılan bizim için çok önemlidir.ibret ve örnek acısından.ançak tarihteki hataları kınarken

hz.isanın sözünü kendimize şiar edinelim "ilk taşı günahsız olanınız atsın"..

şahsen günah yüklü bir beden ile onları yarğılayamam ançak onların düştüğü yanlışları yapmamak için mücadele veririm.

çağımızın muaviyelerine karşı amrlarına karşı durmak gerekir..

Yorum

haşa hz.aliye kafir diyen nasıbiler şimdi olsa hz.aliye lanet edip onun hayatındaki tüm eksileri araştırıp kitaplarını onu yermekle doldursalar ve sonra şiilere ey şiiler vahdet yapalım ummet olarak bolunmeyelim deseler şiiler ne derdi ?

(sunnilere nasıbi idyenler allaha havaledir)
                        HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140795#msg140795 date=1326804261]
                          hudeyfe kardeş ( kardeş diyorum o rafızi değil) hadisin şerhine bakılmalı derdim. siz kese kopartarak istediğiniz tarafını alıyorsunuz. hz.ali aişe anamıza hurmetsizlik yapmadı ama siz yapıyorsunuz. kes kopar istediğini al islam düşmanları aynı şeyi peygamber hakkında yapıp onun değerini düşürdüğünü sanıyor oysa olayın tumunu alacaksın.

sizin rivayetlerinizi alsak iman islam hiçbirşey kalmıyor . ama siz onları kabul etmiyoruz diyorsunuz veya tevil ediyorsunuz sunnilere gelince şerh vs olmadan işinize geleni alıp muminlerin annesine kafir diyorsunuz.

[/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bu güne kadar ben sunni hadis mecmuaları için sizin dediğiniz gibi yapmadım işime gelen kısmı alıp işime gelen kısmı almamazlık etmedim. Hadisin metninin hepsini alıp genelde şerhlere bakarak değerlendirdim. Çoğu zaman hem şii alimlere hemde tanıdığım ilahiyatçı sunnilere sorup görüşlerini aldıktan sonra eleştirmişidir.

Müminlerin Annesi Ayşe'ye hiç bir yerde kafir demedim demem de bundan Allah'a sığınırım. Eğer İmam onun hakkında kafir olduğuna dair bir beyanatı yoksa müslüman muamelesi yaptı ise benim ne haddime ona kafir demek. Bunları konuşmak bile beni rahatsız ediyor.

Rivayetlerin şerhi konusunda bari bunu bana deme siteyi incele bak kaç defa rivayetlerin şerhine bakılmadan kafanıza uymadı diye eleştirmeyin demişim. Bu söylemimden dolayı ne tür sözlere maruz kaldığımı da biliyorsundur.
                          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

hudeyfe kardeş bılıyorum sızın neler yaşadığınızı kafir demediğinizi de biliyorum onun için rafızi saymam sizi ve musluman kardeşimsiniz.ama sunni hadislerden isptalıyorum deyip istediğin hadisi seçme kesip koparma ne kadar doğrudur.
                            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140676#msg140676 date=1326732948]
                              Güzelim ehlıbeyt insanlara nefret etmeyi lanet etmeyi öğretmedi bu yol ehlibeytin yolu değil[/quote]

Biz Ehl-i Beytten sevgiyi öğrendik. Bu sevgimizi Allah'a Resulüne, Ehl-i Beytine ve Onların Hakkaniyetine inanan ve Kıble ehl-i olan bizleri Kafir bilmeyen herkesedir...

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

hudeyfe sen yapma. ehli sünnet tüm sahabeyi sever ve hepsi hakkında guzel rivayetleri vardır. hz.aliyi seven sunniler onun hakkında sayısız guzel hadiis nakletmişlerdir sen onları alıyorsun . ortak delilleri ele aldım diyorsun bu komik bir iddia. hem sunni kaynakları emeviler yazdırdı diyorsunuz hemde hz.ali hakkındaki güzel sözleri alıp delil yapıyorsunuz. hatta bazen hadisi reddetmenize rağmen istediğiniz kısmı alıyorsunuz.
                                Ehl-i sünnetin sahabeden nefret ettiğini söylemedim ehl-i sünnetin hadis ve tarih mecmualarında sahabeye atılan iftiralar var dedim. Bu konuda sana bir sürü örnek vereyim hem Hz Hamza'ya hem halife Ebu Bekir'e hem Hz Abdullah bin Mesud'a hem Hz Ubey bin Ka'b'a hemde diğerlerine. Açarsın Taberi tarihini Müminlerin annesi Zeyneb ile Zeyd arasında geçen konuşmayı okursun. Yada İbn-i Hişam tarihinde geçen miraç hadisesi Müslimde geçen Hz Hamzanın Peygambere hakaret etmesi, Buharide geçen halife Ebu Bekir'in Urve bin Mesud'a söylediği söz yada Hz Abbas'ın İmam Ali'ye söylediği sözler. İstediğin zaman hepsini tek tek ana kaynağından yazabilirim sana.

“Gerçek şu ki, Hişam bin Muğire oğulları kızlarını Ali bin Ebî Talib’e nikâhlamak için benden izin istediler. Ben onlara izin vermiyorum. Sonra yine ben onlara izin vermiyorum. Sonra yine ben onlara izin vermiyorum. “Meğer ki, Ebû Talib’in oğlu benim kızımı boşayıp onların kızını almak isteye.

Çünkü kızım Fâtıma benden bir parçadır. Onu şüpheye düşüren beni de şüpheye düşürür. Ona eziyet veren şey bana da eziyet verir. “Ben ancak ve ancak onu belâya sokmalarından endişe ediyorum. Ben ne helâli haram kılarım, ne de haramı helâl. Vallahi, Resulullah’ın kızı ile Allah düşmanının kızı, bir adamın yanında kesin olarak bir araya gelemez.”
                                1. Müslim, Fedailü’s-Sahabe: 93-96; el-Fethu’r-Rabbânî (Müsned Şerhi), 22:94.

bu hadis imam alinin masumiyetiyle uyuşmayacağı için kabul edilmez ama tek bir parçası alınır. hadis sana göre kabul edilmezse istediğin parçayı niye alıyorsun.

buyrun hadisi kabul edin o zaman (haşa) hz.alınınde kafir olacağını kabul etmeniz gerekir.
                                Bu konuda ben sana bir Yüksek Lisans Tezi önereyim. Abdulbaki Gölpınarlının Eserlerinde Hz Ali Tasavvuru Kaynakları ve Etkileri yazarı Leyla İlkay Özsüer.
                                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X