Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Oruç Hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Oruç Hakkında

ben düşüncesini gizliyene ,takiyye yapıyor demem ,korkak derim.

Yorum

[quote author=evren link=topic=23714.msg157632#msg157632 date=1343781034]
      [/quote]

İnsanların belli bir düşüncesi ve durumu vardır. Durumunu saklamak korkaklık değildir. Sizin gibi kendini bilmezler gelişi güzel konuşuyor iste.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=23714.msg157610#msg157610 date=1343731062]
        Ezan okundugunda ilk önce namaz kilinsa bile aksam vakti girmediginden dolayi namaz batil sayilmaz mi?
        [/quote]
        kaza namazı kılınırsa batıl sayılmaz.Ben böyle yapıyorum )
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=evren link=topic=23714.msg157632#msg157632 date=1343781034]
          [/quote]
          O zaman içinde peygamberlerin ve sahabelerinde bulunduğu insanları korkak mı? sayıyorsun takiyye ile alakalı ayet ve hadisleri araştırmanı tavsiye ediyorum
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

O zaman içinde peygamberlerin ve sahabelerinde bulunduğu insanları korkak mı? sayıyorsun takiyye ile alakalı ayet ve hadisleri araştırmanı tavsiye ediyorum
            araştırdım.peygambere istediğinizi söyletiriyorsunuz ayetleride dilediğiniz gibi tahrif ediyorsunuz.
            ya takiyye ya şehadet.
            şehadet hüseyince bir iştir.Hüseyine ağlıyanlar yezidçe hareket edemez.bu korkaklıktır.

Yorum

Takiyye korkaklık değil Evren kardeş, sakınmadır. Muhataba göre davranış şeklidir. Maksat islami ve insani değerlere zarar gelmesini önleme ameliyesidir. Aslı budur. Korkaklık yapan her din ve mezhepten insan bulunabilir her türlü şekilde, çıkar korkusu ve benzeri. Ama buna takiyye denmez.

Ayrıca Hazreti Ammarı hatırlayın, Mekkenin kızgın çöllerinde işkence ve ölümle tehdit edildiğinde, zahirde imanının aksine müşriklerin söylettiği sözler nedir sizce? Her insan öyle bir zeminde bulunabilir, kim Ammar kadar iman sahibidir. kim ondan daha mükemmel davranabilir?
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=evren link=topic=23714.msg157667#msg157667 date=1343867669]
                araştırdım.peygambere istediğinizi söyletiriyorsunuz ayetleride dilediğiniz gibi tahrif ediyorsunuz.
                ya takiyye ya şehadet.
                şehadet hüseyince bir iştir.Hüseyine ağlıyanlar yezidçe hareket edemez.bu korkaklıktır.
                [/quote]

O zaman sana göre İmam Hasan a.s ın barışı korkaklıktı ?
                Haktır Allahım Muhammed mahım
                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

bir maslahat veya bir korkaklık.
                  olamaz mı?

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23714.msg157679#msg157679 date=1343921414]
                    [/quote]

İmam Hasanın eylemi aslında barış değil, muaviyenin barışçı olmadığını ispat için yürütülen toplumsal bir strateji idi. Nitekim, bu stratejiden sonra muaviyenin bütün çirkin yüzü ortaya çıktı, barışı ve şartlarını açıkça ayaklar altına aldı ve İmam Hasan muaviyenin çirkin yüzünü halka anlatma fırsatı buldu.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=evren link=topic=23714.msg157703#msg157703 date=1343952065]
                      olamaz mı?
                      [/quote]

Siz vicdanınıza danışın, ölümden korkmayanlar için hangi korku söz konusu olabilir, ondan öte? Ehlibeytin korkak olması mümkün mü?

Yorum

[quote author=evren link=topic=23714.msg157703#msg157703 date=1343952065]
                        olamaz mı?
                        [/quote]

Tabikide korkaklık değildi,bu bir zaman vede mekan meselesi yani İmam Hasan a.s da 72 yaverini alıp oda bir kerbela yapabilirdi ama onun görevi farklıydı.Peygamberin s.a.a bisetin 3.yılına kadar neden açıkca peygamberliğini ilan edip tebliğ yapmadı.Yada Peygamber s.a.a neden mekkeden medniye hicret etti ,vallahi hicret etmesi koraklık felan değildi sadece mekkede şartlar iyi değildi o da medinede şartları iyileştirmek istiyordu.Peki Abbasi devrinde memun zamanında memun Kuran hadisdir diyordu vede hadis demeyeni cezalandırıyordu ehli sünnet uleması kaimdir demiştir neden bir ses çıkarmadılar yoksa korkakmıydılar.Bence sen takiyenin tam kavramını bilmiyorsun istersen sana bir kitap önerebilirim...
                        Haktır Allahım Muhammed mahım
                        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

5. yanıtta hızlıresim'de yüklediğim ve silinen Rehber'e ait Fetva :

[img width=810 height=600]http://img839.imageshack.us/img839/2029/86sh.png[/img]
                          http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

teşekkürler sevgili Aşk kervanı
                            Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

AŞK KERVANI KARDEŞİM ALLAH SENİ VAR ETSİN. ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. SENİN ÇALIŞMALARIN TAKDİRE ŞAYANDIR.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X