Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

gerçek mi mikdat Kur'an'dan sonra en sahih kitap olarak mı biliyordunuz Buhariyi

Yorum

ben savunacagim ypa kardesim, olmazmi
      söyle ki;
      siz, biz cümlesini hepimiz kullaniyoruz, sizde kullaniyorsunuz, bizde, ve neden kullandigimizida biliyoruz...
      evet iki ayri ekole mensubuz bu bir gercek, bunda alinganlik yapacak birsey yok
      biz derken herhalde sizi din disi ilan etmek amaci güttügünü falan sanmadin öyle degilmi kardesim?
      e böyle olmayacagina göre, ne olur yani, artik bunca zaman buradasin, bu kelimenin altindan olabilecek en iyi manayi cikarsan, olmazmi!?

yok
      bizim ypa kardes hemen hassaslasacak
      sakin kizayim deme, artik az cok kisileri tanidin burada be kardesim, her söyleneni hakaret gibi algilamana ne gerek var

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

>
        kardesim, bilgininefendisindeki durumlara sende en az bizim kadar vakifsin, orada hic böyle uzun uzadiya güzel bir tartismaya firsat verdilermi?
        yönetimden bir kisi "biz sakin olalim" seklinde de olsa bizede kendimizi savunma hakki tanidimi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg33295#msg33295 date=1244067751]
          Kardeş biz burda keyfi ve şahsi fikirlerimiz için burda zaman harcamıyoruz..zevk ve sefa düşkünü insanlarda değiliz.

düşkünüsünüz demedi siz de şüphedesiniz ki bu durumu hoş gördüğünüzü sanmıyorum. bu nu kabul edecek ben baba da tanımıyorum .sizin çevrenizde varmı ben bilmiyorum. süreli bir nikaha müsade edecek.

Tutturmuşsun ki hz Resulullah muta nikahı yaptımı 12 imam yaptımı..kardeşim onların nefsine hakim olması ile senin benim birmi.bu insanın nefsini köreltmesidir..senin o saydığın kişiler nefislerini ayaklarının altına alan kişiler..enin benim gibi nefsi zayıf insan değilki..bundanda tatmin olmadıysan yukarıda da dediğim gibi bir ayetin hükmünü ancak bir ayet ortadan kaldırabilir..şimdi yazacağım ayete dikkat edermisin kardeşim..şimdi bu ayet indiği zaman sahebe bu ayete uymadı ise günahmı işledi size göre..

ayeti sizin yorumladığınız gibi anlamamış olabilirler mi? Onların yorumu ile sizinki farklı olabilir mi?

şimdi bu ayetten sonra nisa suresinden 4 ayete bakalım ve sizden ricam bu ayetler arasındaki farklılığı ortaya çıkartmanız..yani daimi evlilik ve geçici evlilikten bahseden ayetlerin arasındaki farkı umarım anlarsınız..

Nisa suresi..3- Yetim kızlar hakkında adâletle muâmele edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz, hoşunuza giden başka kadınlardan iki, üç ve dört kadın alın. Fakat bunların arasında adâleti gözetmeyeceğinizden korkarsınız o vakit bir zevceyle, yahut sahip olduğunuz cariyelerle iktifa edin. Bu, doğruluktan sapmamanıza daha yakın ve size daha uygundur..

buradan süreli nikahı nerden çıkarıyorsunuz ben mi göremiyorum aceba.

Nisa suresi..4- Kadınlarınızın mehirlerini bir bağış olarak verin, ama onlar, gönül hoşluğuyla mehirlerinin bir miktarını size bağışlarlarsa o vakit de onu içinize sindire sindire ve âfiyetle yiyin.

mehir. dinen normal evliliklerde belirlenen miktardır ki bu töreye uygun olarak belirlenir.bu da süreli nikahla alakalı değil

Nisa suresi..24
          - KOCALI KADINLARLA EVLENMEK DE HARAM; ancak sahibi olduğunuz cariyeler müstesna. Allah'ın yazısı bu, emri bunlar size ve bunlardan başkalarını, evlenmeniz ve zinâda bulunmamanız için arayıp istemeniz helâl edilmiştir size. Kadınlardan biriyle evlenerek faydalandığınız takdîrde mehirlerini kararlaştırıldığı veçhile verin. Miktarını tâyin ettikten sonra gönül hoşluğuyla herhangi bir hususta uyuşursanız suç yok size. Şüphe yok ki Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir..

burda da ben zaman süre ayarlaması belirli bir süre evliik göremiyorum. bu belirlenen mehir olup süreli değil normal nikahta tespit edilen miktardır. hala göremedim mut'aya delil.

gözlük numarasında mı problem var aceba.

Nisa suresi..25
          - İçinizden, hür ve inanmış kadınları almaya gücü yetmeyenler, inanmış erlerin sahip oldukları cariyeleri alsın ve Allah, sizin inancınızı çok iyi bilir. Hepiniz de birsiniz, birbirinizden türediniz. Kötülükte bulunmayan, birisini dost tutmayan namuslu cariyeleri, sahiplerinin izniyle alın, ücretlerini de örfe uygun olarak güzellikle verin, onlar evlendikten sonra kötülükte bulunurlarsa cezaları, hür kadınların cezasının yarısıdır. Bu, içinizden zinâ etmekten korkanlara bir ruhsattır, fakat sabretmeniz size daha hayırlıdır ve Allah, suçları tamamıyla örter, rahîmdir

burasıda ceriyelerle ilgili savaş esirleri yani. hala süreli nikah olayını göremedim. yokyok bu gözlüğü en kısa zamanda değiştireyim ben. bu kafayı değiştiremeyeceğime göre belki gözlük değişimi bunu sağlayabilir.

YPA KARDEŞİM BU AYETLERİ TEKRAR TEKRAR OKUYUN VE ARADA BİR FARK VARMI YOKMU.İKİNCİSİ NİSA SURESİ 24. AYETİN HÜKMÜNÜ ORTADAN KALDIRAN BİR AYET VARMI ONU YAZIN[/b]

ayetin hükmü açık kardeş evlendiğinde mehir belirleyecek ve vereceksin eşinin elinde koz olarak duracak, ikide bir boşanmaya kalkmayacaksın. gönül rahatlığı ile verir verir. vermezse avucunu yalayacaksın. burada süreli olarak ibaresini ben görmüyorum. süre sonunda salacaksın, çocuk olursa şöyle olur böyle olur ibareleri ise hiç yok. belki hadiste vardır. bir bak bakalım hadiste geçiyor mu? mut'a sonucu doğan çocukların hükmünü hangi ayet ve hadise dayandırmışlar.

[/quote]
          [/quote]

Yani sen diyorsunki kardeşim bu nisa suresi 24.ayette bana şunu kelimeyi gösterin..kadınlardan biriyle MUTA yaptığınızda mehrini verin..

bunumu görmek istiyorsun..

peki kardeşim sen bana kuranda namazın geçtiği ayet ve surelerde sabah namazanın 2 rekat öğlenin 4 rekat ikindinin 4 rekat akşamın 3 rekat yatsının 4 rekat olduğunu gösterebilirmisin..yada en azından sabah namazının 2 rekat olduğunu gösterebilirmisin..kuranda namaz surelerinde sadece namaz kılın var kaç rekat olduğu kaç ruku secde olduğu varmı yok..ee peki biz şimdi bunlar kuranda yok diye kendi kafamıza göremi namaz kılacağız..

Kardeş bu muta nikahın birinci halife Ebubekir tarafından kaldırılmadığı aşikarmı..Ebubekir zamanında kaldırılmadığına göre demekki hz Resulullah da kaldırmamış..ALLAH ın ayetinin hükmünü ancak ayet ortadan kaldırır.bu hükmü kaldıracak ayet olmadığına göre hz Resulullah kendi kafasına göremi kaldırsaydı..ikincisi Ebubekir dinden bu kadarmı habersizdide bunu kaldırmadı iş ömer bin hattaba kadar geldi o kaldırdı..sizin kaynaklarınızdan elli kere ispatladıkki bu nikahı ömer bin hattab yasaklamıştır..

bakın ömer bin hattabın Hacerül Esved hakkında konuşması onun ne kadar bilgisiz olduğunu ortaya koymuyormu..sizde çok iyi biliyorsunuz hatta bunu ömer bin hattabın bir fazileti gibi anlatıldığı oluyor..diyorki Hacerül Esved hakkında;

"Ben biliyorum ki sen bir taşsın hiçkimseye faydan yok,eğer peygamberin seni okşayıp öptüğünü görmesem söker atardım burdan""

yani ömer bin hattab dinde gözüyle şahit olmadığı bir çok şeyi kalırdığını söküp attığını ve atacağını itiraf ediyor..ömer bin hattab ticaretle meşgul olan birisiydi nasıl sürekli hz Resulullahın yanında yakınında olacaktı.
          yani ömer bilmiyor diye dinden bir çok şeyi kaldırmakmı gerekiyor.?

şimdi ypa kardeşim ben inanıyorum ki sizin amacınız kuranda böyle bir hükmün olmadığını savunmak değil..sizin amacınız Ömer Bin Hattabı savunmaktır.onun yanlış işlerini ihtiyaten de olsa doğruynuş gibi savunmaktır..başkada izahı yok kusura bakma
          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

ehli sünnet kardeşlerim müslüman bir bayan hac görevini yerine getirmek isterde fakat ne eşi ne erkek kardeşi ne babası nede oğlu yani mahremi olan bir erkek hayatta değilse bu kadın hac görevini nasıl yerine getirebilir
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=1684.msg33461#msg33461 date=1244130102]
              ehli sünnet kardeşlerim müslüman bir bayan hac görevini yerine getirmek isterde fakat ne eşi ne erkek kardeşi ne babası nede oğlu yani mahremi olan bir erkek hayatta değilse bu kadın hac görevini nasıl yerine getirebilir
              [/quote]

?

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=1684.msg33461#msg33461 date=1244130102]
                [/quote]

güzel bir soru,cevabını bende ilgi ile takip edeceğim
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

ben bir eski sunni olarak yanıt verebilirim...
                  bir veli tutulur kendisine akrabalarından...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg33487#msg33487 date=1244135669]
                    [/quote]

Abi veli hangi sıfatla tutulur? Ve Tutulunca neler yapılır? Nikah akti gibi bir şeylere gerek var mı?

Yorum

veliden kastınız nedir yani ne oluyorda veli o kadının helali sayılıyor açıklarmısınız sonuçta dinimize göre nikah olmadığı sürece namahrem bir kişi asla mahrem olamaz[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg33488#msg33488 date=1244135755]
                      [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg33487#msg33487 date=1244135669]
                      [/quote]

Abi veli hangi sıfatla tutulur? Ve Tutulunca neler yapılır? Nikah akti gibi bir şeylere gerek var mı?
                      [/quote]
                      En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 11.08.2020, 23:08.
                      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

ehli sünnet kardeşlerime bir sorum daha var:mutanın her nekadar ömer bin hattap zamanında kaldırıldığı ehli sünnet kaynaklarında da yazsa görüyorumki bazı kardeşlerim bunu resuli ekrem s.a.a.nın yasakladığını söylüyorlar
                        peki kardeşlerim kusuruma bakmayın ben düşündüm ama bulamadım yüce yaradanın kuranda başka açıklama yaptığı bir konuda muta gibi başka peygamber efendimiz s.a.a.nın haram kıldığı yasak ettiği başka bir ayet varmı
                        allah azze ve cellenin başka bir ayetle yasaklamadan peygamber efendimiz s.a.a.nın yasakladığı başka bir konu cevaz vs. varmı

Yorum

veliden kasıt çocuklar ve sefihler gibi akitlerde yeterliliğe sahip olamayan kimselere şeri hakim tarafında atanan koruyucu gibi bir şey
                          ancak nikah olmaz aralarında sınırlı tasarruf yetkisine sahip olur mahremlik ilişkisi de olmaz...
                          bu konuda bir şey okumuş değilim ama benzer konularaki sünni fıkha göre konuşuyorum

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg33878#msg33878 date=1244238317]
                            bu arada hacca gitmede veli konusunda yeterli izhat aldınız mı yoksa daha ihtiyaç var mı?[/quote]

Eksik kalan tarafı var ise görmek isterim. Buyrun detaylı izahatınız var ise sununuz. Bizlere yardımcı olmuş olursunuz.

Yorum

veli konusuna açıklama getirirseniz sevinirim
                              iki mutadan biri hac mutasıdır kimsesi olmayan kadınlar hacca giderken o süre için muta yaparlar buda yaradanın kullarına verdiği bir yoldur.
                              bu arada mutaya önyargıyla yaklaşmamak gerek öncelikle ayet erkeklere bunu farz kılmamıştır.illaki muta yapın denmemektedir
                              buradaki asıl konu erkekleri zinadan korumaktır
                              her isteyen her istediğiylede muta yapabilir diye bir durumda yoktur[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg33903#msg33903 date=1244262799]
                              bu arada hacca gitmede veli konusunda yeterli izhat aldınız mı yoksa daha ihtiyaç var mı?[/quote]

Eksik kalan tarafı var ise görmek isterim. Buyrun detaylı izahatınız var ise sununuz. Bizlere yardımcı olmuş olursunuz.

[/quote]
                              En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 11.08.2020, 23:08.

Yorum

bu arada hacca gitmede veli konusunda yeterli izhat aldınız mı yoksa daha ihtiyaç var mı?

siz bu durularda mut'a mı yapıyorsunuz? ben de onu sorayım yeri gelmişken.
                                [/quote]

yeterli izahat değil hiç izahat alamadık buyrun izah edin?
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X