Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=ypa link=topic=1684.msg49757#msg49757 date=1250933792]
    muta zina mıydı. şahsi görüşümü soruyorsan bence açık seçik ayan beyan zina. kadına belirli süre ücret karşılığı ondan faydalanacaksın ve süre sonunda annesinin evine göndereceksin. eksik hatırlıyorsam düzeltin. kısaca bu değil mi?
    [/quote]Evlenmemiş kızlar Muta nikahı yapamazlar.Çünkü Caferi Mezhebine göre bekar kızların nikahı için velisinin izni gerekir.Ama kızın ailesi izin verirse ne olur orasını bilmiyorum.Muta İstisnai bir durumdur.
    Ayrıca günümüzde Sünni gençler arasındada hatta sadece gezip tozmak için Hanefilikteki ergenlik çağına girmiş her kızın evlenme hakkını istismar ederek kendi aralarında nikah kıldıranlar oluyor.(Bu nikah caiz değildir.)Ben bunu bizzat üniversiteye yakın bir camideki imamın Cuma vaazında dinledim.Bir`de İmamı tehdit ediyorlarmış. "günahı senin boynuna" diye.
    Ben bir Sünninin Muta Nikahı kıymasını asla tasvip etmem.Ama Caferiyse olabilir.
    Ayrıca halk arasında Nişan Nikahı diye bir şey varmış.Yani nişanlıyken dini nikah kıyıyorlarmış.Düğünden önce tekrar bir nikah kıyıyorlarmış.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg8385#msg8385]
      4.Sizin kız kardeşiniz, kızınız veya bir yakınınızın mut'a nikahı yapmasına gönlünüz razı olur mu? (kalbiniz bu konuda ne diyor)

[/quote]

kardeşim afedersin ama bu ne akılsızca bir soru böyle? siz galiba anlamıyorsunuz mesele benim ya bir başkasının buna razı olup olmayacağı değil mesele bunun şeriatda olması ve Allah tarafından helal kılınmasıdır. şimdi ben sana soruyorum: "diyleim ki, sen kendi zevceni (Allah korusun) 3 defa boşadın ama yine almak istiyorsun hülle yapmasını istermisin?" lütfen net cevap ver

Yorum

sayın ypa kardeşim şimdi sana soruyorum sana sunacağım sünni (sahihi müslimden) hadisler bunun helal olduğunu söylerse, ashap (Cabir ibni Abdullah, Abdullah bin Mesud, abdullah ibni Abbas) ve sünni alimlerden (Malik, Şafii ve bunlar gibi kimseler) bu konuda fetvalar getirirsem ne dersin?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg58763#msg58763 date=1256711592]
          sayın ypa kardeşim şimdi sana soruyorum sana sunacağım hadisler bunun helal olduğunu söylerse ve sünni alimlerden (Malik, Şafii ve bunlar gibi kimseler) bu konuda fetvalar getirirsem ne dersin?
          [/quote]

ypa yazmadan ben söyleyeyeyim:
          İmam Maliki,İmam Şafiyi mezarından kaldırıp getir.Ypa yinede dediğim dedik der.
          Yazışmaları okuduysanız Ömer bin hattabın"muta resulullah zamanında helaldi ben bunu yasaklıyorum" sözünü bile inanılmaz açıklamalarla tevil ediyorlar.
          Güya sahabeler Resulullahın sözlerini unutmuşmuş,her tarafa bu hadis yayılmamışmış Ama Ömer bin hattab Resulullahın beceremediği yapamadığını yapmış bi yasak koymuş anında bütün dünyada yasak hemen uygulanmış.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=1684.msg58765#msg58765 date=1256712231]
            [quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg58763#msg58763 date=1256711592]
            sayın ypa kardeşim şimdi sana soruyorum sana sunacağım hadisler bunun helal olduğunu söylerse ve sünni alimlerden (Malik, Şafii ve bunlar gibi kimseler) bu konuda fetvalar getirirsem ne dersin?
            [/quote]

ypa yazmadan ben söyleyeyeyim:
            İmam Maliki,İmam Şafiyi mezarından kaldırıp getir.Ypa yinede dediğim dedik der.
            Yazışmaları okuduysanız Ömer bin hattabın"muta resulullah zamanında helaldi ben bunu yasaklıyorum" sözünü bile inanılmaz açıklamalarla tevil ediyorlar.
            Güya sahabeler Resulullahın sözlerini unutmuşmuş,her tarafa bu hadis yayılmamışmış Ama Ömer bin hattab Resulullahın beceremediği yapamadığını yapmış bi yasak koymuş anında bütün dünyada yasak hemen uygulanmış.
            [/quote]

kardeş hiç rahatsız olma öyle fetvalar yazacağım ki, gözlerine inanamayacak

Yorum

İşe mantık penceresinden bakmak lazım, işleri hadisler üzerinden götürmek yerine

Ailenizden birinin bu tür müta nikahıyla yılda bilmem kaç kez değişik kişilerle evlenmesini kaldırabilir misiniz?

Ben 27 sayfayı bir anda okumadım, Kuran'da bunun bahsi geçiyor mu?

Bu işin ne manaya geldiğini herkes idrak ediyor olabilmeli, kim kabul eder ailesinden birinin yılda bilmem kaç yüz kere müta nikahı bahanesiyle la havle la havle

Kendi nefsiniz için hoş olmayan bir işi, nasıl olağan görebilirsiniz ki?

Yani bu itibar edilen hadisler çıkıp dese ki hırsızlık da helal şöyle böyle duydum, yalan da helal şöyle böyle duydum, veya bilmem hangi iş de helal şöyle böyle duydum, ne oluyor helal mı oluyor?

Kendi nerfsinizi bir sorgulasanıza, ailenizden birinin bu tür gerekçeyle yılda bilmem kaç kere değişik kişilerle sözde evlendiğini?

Size hoş gelebiliyorsa ben söyleyecek söz bulamıyorum

Ki üç tane hurma, bir miktar un için müta nikahı yapılıyormuşsa, bunun manası ve adı nedir idrak etmek istemeyene söyleyecek sözüm yok

Parayı veren müta nikahını kıyabiliyorsa, bunun adı nedir iyice idrak etmek lazım

Eğer kişi Müslüman değilse bunun adı kötü bir iş ile anılıyor, ama Müslüman ise kitabına, hadisine uygun nikah aldatmacası olarak anılıyor, peki akıl, mantık, vicdan bu tür işlere ne diyor?

Her biriniz bana ciddi ciddi cevap versenize, ananızın, bacınızın, ablanızın bu tür müta nikahlarıyla yılda bir kaç kez değişik değişik kişilerle evlenmesine hoş görüyle bakabilir misiniz?

Nefsinize hoş gelmeyen bir işin İslamda olduğunu hadislere dayanarak öne sürmek ağır bir iş, ama sizin nefsinize hoş geliyorsa ailenizden birilerinin yılda bilmem kaç kez dğeişik kişilerle evlenmesi, o zaman diyecek söz bulamıyorum

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

ama boyanıp cilalanıp dışarı çıkmasına izin verilir dğeil mi sn ...babacan
                o zaman bayanlar zorlanamaz onlar kararını veren ayrı varlıklar olurlar dine göre !
                ama biri mut'a yapmaya kalktı mı o zaman bir takım duygular hoşgörüsüzlük ve baskı duyguları hemen kabarıverir...
                bizi şaşırttınız

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg58840#msg58840 date=1256748151]
                  ama boyanıp cilalanıp dışarı çıkmasına izin verilir dğeil mi sn ...babacan
                  o zaman bayanlar zorlanamaz onlar kararını veren ayrı varlıklar olurlar dine göre !
                  ama biri mut'a yapmaya kalktı mı o zaman bir takım duygular hoşgörüsüzlük ve baskı duyguları hemen kabarıverir...
                  bizi şaşırttınız
                  [/quote]

------------------------------------------------------------------------------
                  garip bir cevap olmuş can, sen sorduğum soruya cevap vermemişsin, cveap ver önce, sonra yazdığın konuya yorum iliştirim

Amacın üzüm yemekse yazıma cevap yaz önce, sonra sorunu sor

İşe mantık penceresinden bakmak lazım, işleri hadisler üzerinden götürmek yerine

Ailenizden birinin bu tür müta nikahıyla yılda bilmem kaç kez değişik kişilerle evlenmesini kaldırabilir misiniz?

Ben 27 sayfayı bir anda okumadım, Kuran'da bunun bahsi geçiyor mu?

Bu işin ne manaya geldiğini herkes idrak ediyor olabilmeli, kim kabul eder ailesinden birinin yılda bilmem kaç yüz kere müta nikahı bahanesiyle la havle la havle

Kendi nefsiniz için hoş olmayan bir işi, nasıl olağan görebilirsiniz ki?

Yani bu itibar edilen hadisler çıkıp dese ki hırsızlık da helal şöyle böyle duydum, yalan da helal şöyle böyle duydum, veya bilmem hangi iş de helal şöyle böyle duydum, ne oluyor helal mı oluyor?

Kendi nerfsinizi bir sorgulasanıza, ailenizden birinin bu tür gerekçeyle yılda bilmem kaç kere değişik kişilerle sözde evlendiğini?

Size hoş gelebiliyorsa ben söyleyecek söz bulamıyorum

Ki üç tane hurma, bir miktar un için müta nikahı yapılıyormuşsa, bunun manası ve adı nedir idrak etmek istemeyene söyleyecek sözüm yok

Parayı veren müta nikahını kıyabiliyorsa, bunun adı nedir iyice idrak etmek lazım

Eğer kişi Müslüman değilse bunun adı kötü bir iş ile anılıyor, ama Müslüman ise kitabına, hadisine uygun nikah aldatmacası olarak anılıyor, peki akıl, mantık, vicdan bu tür işlere ne diyor?

Her biriniz bana ciddi ciddi cevap versenize, ananızın, bacınızın, ablanızın bu tür müta nikahlarıyla yılda bir kaç kez değişik değişik kişilerle evlenmesine hoş görüyle bakabilir misiniz?

Nefsinize hoş gelmeyen bir işin İslamda olduğunu hadislere dayanarak öne sürmek ağır bir iş, ama sizin nefsinize hoş geliyorsa ailenizden birilerinin yılda bilmem kaç kez dğeişik kişilerle evlenmesi, o zaman diyecek söz bulamıyorum
                  Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

sn ...babacan;
                    doğru ve samimice sorulmayan kendi içinde çelişkiler barındıran soruya doğru cevap verebilmek benim gibi acizlerin ne haddine

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg58855#msg58855 date=1256753527]
                      Muta nikahı;
                      parası olup ta uçkurunun peşinde koşanlar için dini gerekçe işte.........Yapmak isteyen yapsın ama;dini kılıf bulmaya çalışmayın........
                      Varsayalım ki;cinselliğini zaptedemeyen erkekler için bir çözüm;peki cinsel arzuları çok ileri düzeyde olan kadınlar için çözümünüz ne......Kurun onlar için de erkeklerin çalışabileceğı
                      evleri............
                      [/quote]

siz bu görüşünüzle çk büyük ithamda bulunmuş ayrıca kadınları kişiliksiz görmüş terbiyesiz erkeklerin oyununa gelen düşüncesiz kişiler olarak göstermişsiniz..

başlığın önceki sayfalarını okumanızı öneririm. çünkü dediğiniz olaya Peygamber s.a.a. izin vermiş.. bu lafınızın nerelere gittiğine bir bakın derim...

ayrıca şer'i olarak delillendirdiğimiz bizim fıkhımızda yeri olan bir konuyu hissi çıkışla "... evleri kurun" diyerek aşağılama ve hakarete hakkınız yok

KINIYORUM! Allaha havale ediyorum...

varsa deliliniz çıkar ortaya koyarsınız bu başlığın bu kadar sayfası bunun örnekleriyle doludur ama kimsenin inancına hakaret edemezsiniz ağzınızdan çıkan lalfar kişiliğinizin aynasıdır...

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=1684.msg58801#msg58801 date=1256732233]
                        Bu işin ne manaya geldiğini herkes idrak ediyor olabilmeli, kim kabul eder ailesinden birinin yılda bilmem kaç yüz kere müta nikahı bahanesiyle la havle la havle[/quote]

siz galiba anlamıyorsunuz mesele benim ya bir başkasının buna razı olup olmayacağı değil mesele bunun şeriatda olması ve Allah tarafından helal kılınmasıdır. şimdi ben sana soruyorum: "diyleim ki, sen kendi zevceni (Allah korusun) 3 defa boşadın ama yine almak istiyorsun hülle yapmasını istermisin?" lütfen net cevap ver.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg58867#msg58867 date=1256758502]
                          [quote author=AliekberBabacan link=topic=1684.msg58801#msg58801 date=1256732233]
                          Bu işin ne manaya geldiğini herkes idrak ediyor olabilmeli, kim kabul eder ailesinden birinin yılda bilmem kaç yüz kere müta nikahı bahanesiyle la havle la havle[/quote]

siz galiba anlamıyorsunuz mesele benim ya bir başkasının buna razı olup olmayacağı değil mesele bunun şeriatda olması ve Allah tarafından helal kılınmasıdır. şimdi ben sana soruyorum: "diyleim ki, sen kendi zevceni (Allah korusun) 3 defa boşadın ama yine almak istiyorsun hülle yapmasını istermisin?" lütfen net cevap ver.
                          [/quote]

Kardeş Kuranda geçen bir iş ile, Kuranda geçmeyen bir işi aynı terazide tartmak ne kadar doğru?

Biri akıl ve mantığa uygun düşerken, öyle ya evlilik işi oyun değil, sayısız kez boşanma olayı olmasın diye Allah insanalrı iğrendirecek işi şart koşmakla , bu tür işleri hafife almamalarını sağlıyor,:

üç kere boşarsan , artık başkasıyla evlenmeli ki sana tekrar helal olsun meselesi

Bunu hem akıl kabul eder hem vicdan, üstüne üstlük Kuranda yer almakta

Bu müta işi çok farklı, meseleyi olduğu gibi düşünmek , algılamak lazım

hadislerle sabittir ki akıl, mantık ve vicdanınızla uyuşmayan söz benden değildir, ebn söylememişimdir

Bu tür işlerin İslamda oluşu , ha Ömer tarafından kaldıırlışı, ha başkası tarafından uygun görülüşü, ne benim aklıma sığar, ne toplumun vicdanına, dolayısıyla toplumun vicdanıyla uyuşmayan işleri Hazreti Muhammed'e mal etmek büyük insafsızlık olur

Nefsiniz bunu kabul ediyorsa bu söz Hazreti Muhammed'e aiattir, kabul emtiyorsa değildir, bunun ilerisi gerisi yok bu kadar açık

sorgulayın vicdanalrınızı mesele aşikar olacak

Bunun gerçekliğini algılayabilmek için benzer iş çıakrın meydana, vicdanların kabul etmeyip de dinden olan başka iş, asla olduğuna ihtimal vermem

Ve bu tür işlerle meydana çıkmak İslamı alay konusu yapmakla birlikte kötülükle anılmasına sebebiyet veriyor, yani hangi açıdan baksan başka bir zarar

Hadis kabul ölçütü herkese malumdur hadis diye zikredilen işin vicdanalra sunulup nefse uygun gelemsidir, vicdanalrın, nefsin reddettiği işi peygamber sözü kabul etmek insafsızlıktır bana göre

Ama nefislerinize hoş geliyorsa artık diyecek sözüm kalamz, ama nefislerinize hoş gelmiyorsa işi bildirdiğim gibi düşünmekte fayda var

İslama verilen en büyük zararlar zaten hadis i şeriflerden gelemkte, ki hazreti Muhammed'in şeytana uyduğu meseles
                          i de hadislerden kitaplaşıp Salman rüştiler tarafındna medyaya, meydana sürülmekte,

Salman Rüşti sahih isimli hadisleri kitalaştırınca işin içinde kötü olan o oluyor, sanki kitaplaştırdığı hadislerin ayzarı kendi de, itibar edilen hadisler değil

Hazreti Muhammed şeytana kapıldı, delili nedir: hadisi i şerif

Ben hadis meselesine olan yaklaşımım belli, gerekli bir iş olsaydı illaki hazreti Muhammed olsun, İmam Ali olsun, 12 imamalr olsun mutlaka kaleme alınıp, patentleştirilip ümmetin hizmetien sunulurdu, her ortaya çıkan heybesinde alakalı alakasız sözde hadis taşımalrını önlerdi,

Ben gördüğüme inanıyorum, faydadan çok zarar vermekte, hatta büyük zarar

Ali Şeriati

Yorum

"Ben hadis meselesine olan yaklaşımım belli, gerekli bir iş olsaydı illaki hazreti Muhammed olsun, İmam Ali olsun, 12 imamalr olsun mutlaka kaleme alınıp, patentleştirilip ümmetin hizmetien sunulurdu, her ortaya çıkan heybesinde alakalı alakasız sözde hadis taşımalrını önlerdi,

Ben gördüğüme inanıyorum, faydadan çok zarar vermekte, hatta büyük zarar

sanki Kur'an dediğiniz şekilde patentlendi de tüm ayetlerini alıyor musunuz

Kur'an'da Peygamber s.a.a. ile ilgili tüm ayetleri aldınız da ona göre mi bir Peygamber anlayışı çıkardınIz? Kur'an'a göre Muhammed s.a.a. sadece tebliğci mi? diğer başka görevleri yok mu?

Yorum

ehlibeytin_izinde
                              Kardeş konuyu saptırma, bahsettiğin işin konuşulduğu bir sayfa var, her işi her yere taşırıp da konuları habire saptırmaya sevketmeni hoş karşılamıyorum

Konu muta işi, baya detaylı gerekçe ve bakış açısı bildirdik, konu hakkında yorum yapacaksan alalım, yapmayacaksan kişiliğimize habire çıkışmaya durmakla bizi yorma

Merak ettiğin konuya da malum sayfada detaylı cevap yazmışım,malum sayfaya dön, iyi oku ne demişim,

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=1684.msg58879#msg58879 date=1256766023]
                                Kardeş Kuranda geçen bir iş ile, Kuranda geçmeyen bir işi aynı terazide tartmak ne kadar doğru?[/quote]

kardeşim kim mutanın Kuranda olmadığını söyledi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X