Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=Çeri link=topic=1684.msg62961#msg62961 date=1259523234]
    [quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg62944#msg62944 date=1259516127]
    Çeri;
    Şu soru kafama takıldı,cevaplarsan memnun olurum......6ay süre ile uzak bir diyara giden erkek muta nikahı ile vaziyeti kurtarabiliyor,peki geride bıraktığı karısı da bu süre içerisinde muta nikahı ile,bir başka erkekle nikahlanabilir mi.....Nikahlanamazsa eğer,kadına haksızlık yapılmış olmuyormu.... :
    [/quote]Ona bakarsan erkek 4`e kadar kadınla evlenebiliyor.Kadın evlenemez.O sebepten evli kadın başkasıyla Muta yapamaz.Ben haksızlık olduğunu düşünmüyorum.
    [/quote]
    Bir yanlışı(Muta nikahı) bir başka yanlışın(4 kadın ile evlenebilme,aynı anda nikahlanabilmedir o da;yoksa sayı sınırlaması kadınlar için değil,nikah sayısı yönüyledir) gerekçesi olarak sunma işini de anlamadım doğrusu......bence artık ne muta nikahı ne de birden fazla kadınla evlilik;insanlığa ve de insanlık anlayışıma sığmıyor.........tartışması bile rahatsızlık veriyor ve de insanlarımızı,özellikle de kadınlarımızı hem incitiyor,ve hem de tereddüte sevkediyor........

Yorum

Çeri;
      Şu soru kafama takıldı,cevaplarsan memnun olurum......6ay süre ile uzak bir diyara giden erkek muta nikahı ile vaziyeti kurtarabiliyor,peki geride bıraktığı karısı da bu süre içerisinde muta nikahı ile,bir başka erkekle nikahlanabilir mi.....Nikahlanamazsa eğer,kadına haksızlık yapılmış olmuyormu.... :
      [/quote]

yok, erkeğin geride bıraktığı kadın muta yapamaz. çünkü muta bir nikahtır. yoksa siz darvincilere göre evli kadın başkasıyla evlene bilrimi?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg63032#msg63032 date=1259575035]
        Çeri;
        [/quote]

yok, erkeğin geride bıraktığı kadın muta yapamaz. çünkü muta bir nikahtır. yoksa siz darvincilere göre evli kadın başkasıyla evlene bilrimi?
        [/quote]

Burada da aynı şey yine sorguladığınız zaman hemen ithamlar başlıyor şu anda olduğu gibi Darvinci .Bu mantık nasıl bir mantık anlayamadım gitti. Aynı fikirleri paylaşmayanlar nedense hep ya Harici, Suni , Vahabi, Ataist, Darvinci vs oluyor . İlla aynı düşüncelere sahip olmak mı lazım bu sıfatlardan kurtulmak için neden sorulan sorulardan bu kadar korkuyor ve karşıdakine ithamlarda bulunuyorsunuz anlayamadım gitti bir türlü.

Yorum

Cepni kardeşim! Şehevi istek, arzu her insanın (Kadın-Erkek) Fıtri bir isteği midir? Değil midir?

Şehveti gelen erkek ne yapmalıdır? Şehveti gelen Kadın ne yapmalıdır?

Evli iseler (Daimi) eşleri ile münasebette bulunabilirler. Peki Evli değillerse? (Bakire kızlar Hariç)

Örneğin Dul bayan? Örneğin Dul erkek? Şehvetleri geldiğinde ne yapmalıdır? Neye baş vurmalıdır?

1- Ruhbanlığa bürünüp Rahip mi olmalıdır?
          2- İstimna (Masturbasyon mu yapmalıdır?
          3- Zina mı yapmalıdır?
          4- Daimi Nikahla evlenmeli midir?

Siz muhtemelen 4 diyeceksiniz. Daimi Nikah imkanı da yok ise...Artık Şehvet beyne sıçramış ise Dul kadın veya Erkek ne yapmalıdır?

Beni Mutayı kabul etmeyen birisi olarak düşünün ve bana tatmin edici cevap verin ki, ben başım sıkıştığında göstereceğiniz yola baş vurayım?

Bana bir yol gösterin. Cevaplarınızı kısa, öz ve anlaşılır bir şekilde verirseniz ayrıca memnun olurum. Teşekkür ederim.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg63034#msg63034 date=1259575759]
            Cepni kardeşim! Şehevi istek, arzu her insanın (Kadın-Erkek) Fıtri bir isteği midir? Değil midir?

Şehveti gelen erkek ne yapmalıdır? Şehveti gelen Kadın ne yapmalıdır?

Evli iseler (Daimi) eşleri ile münasebette bulunabilirler. Peki Evli değillerse? (Bakire kızlar Hariç)

Örneğin Dul bayan? Örneğin Dul erkek? Şehvetleri geldiğinde ne yapmalıdır? Neye baş vurmalıdır?

1- Ruhbanlığa bürünüp Rahip mi olmalıdır?
            2- İstimna (Masturbasyon mu yapmalıdır?
            3- Zina mı yapmalıdır?
            4- Daimi Nikahla evlenmeli midir?

Siz muhtemelen 4 diyeceksiniz. Daimi Nikah imkanı da yok ise...Artık Şehvet beyne sıçramış ise Dul kadın veya Erkek ne yapmalıdır?

Beni Mutayı kabul etmeyen birisi olarak düşünün ve bana tatmin edici cevap verin ki, ben başım sıkıştığında göstereceğiniz yola baş vurayım?

Bana bir yol gösterin. Cevaplarınızı kısa, öz ve anlaşılır bir şekilde verirseniz ayrıca memnun olurum. Teşekkür ederim.
            [/quote]
            Oruç tutun o zaman.....
            bakın o dediklerinizin bir çaresi mutlaka bulunabilir.....Ama bu iş;sanki sadece erkeğin meselesi imiş gibi;bugünün anlayışına sığması mümkün olmayan anlayışlarla(Muta nikahı,birden fazla evlilik,cariye köle vs.anlayışlar) çözmeye çalışmak;hem inanç dünyasının ulviliğine zarar veriyor,hem de bizleri insanlığımızdan uzaklaştırıyor...En azından öne sürülebilecek çözüm yolları insani olsun ki;dinin kutsallığına zarar vermesin..........
            En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:24.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63036#msg63036 date=1259576084]
              Oruç tutum o zaman.....[/quote]

Orucu tuttum. Başarılı olamadım. Aynı Daimi nikahlı bir erkeğin tek hanımla idare etmede başarılı olamadığı gibi? Başka çareniz var mı?

bakın o dediklerinizin bir çaresi mutlaka bulunabilir.....[/quote]

İyide çaresi nedir?

Ama bu iş;sanki sadece erkeğin meselesi imiş gibi;bugünün anlayışına sığması mümkün olmayan anlayışlarla(Muta nikahı,birden fazla evlilik,cariye köle vs.anlayışlar) çözmeye çalışmak;hem inanç dünyasının ulviliğine zarar veriyor,hem de bizleri insanlığımızdan uzaklaştırıyor...En azından öne sürülebilecek çözüm yolları insani olsun ki;dinin kutsallığına zarar vermesin.......... [/quote]

Bakın bir yere kadar bu konuda size katılıyorum. Haklısınız. Ama şöyle. Bende Muta Nikahının Şiiler tarafından suistimal edildiğine inanıyorum. Muta nikahının Kurani, Akli, Nakli delillerle Hak, helal olduğuna yakinim, inancım tamdır. Ama bunun suistimal edildiğine her geçen gün inancım tamamen artıyor.

Yanlış anlaşılmasın sakın. Şiiler oturup durup Muta yapmaz. Şii ulemada oturup durup Muta anlatmaz. Muta yapın da demez. İlk etapda Mutayıda tavsiye etmez. Mesela Oruç, Namaz, Ekşi meyve ve sebzeler önerirler. Buna emin olun Sizler veya Ehl-i Sünnet Müslümanlar bu meseleyi açmasa belki forumlarda, sanalda bu mesele aklımıza bile gelmeyecek.

Muta günümüzde suistimal edilmiştir. Aynı daimi nikahın suistimal edildiği gibi.

Zina Kurana Göre Haramdır. İstimna da haramdır. Daimi evlilik helaldir ama imkan yok. Kız gelmiyor, bulamıyor veya parası yok. Bu erkek ne yapacak? Dul kadın! Dullara günümüz Türkiyesinde zaten hep farklı bakılmıştır. Kırsal kesimlerde fahişe gözü ile bakıldığınıda okumuş, duymuşumdur. Dulun şehveti yok mu? Var. Ne yapacak bu dul kadın? evlenemiyor. Çünkü dul olduğu için. Daha gencecik dul bir kadın...Ne yapmalıdır? Zina mı? İstimna mı? Oruç, namaz veya ekşi meyve sebzelerda kafi gelmedi? Ruhbanlığa zaten bürünemez. Bu haram...Peki çare nedir? Ne olmalıdır?

Cevabınızı bekliyor olacağım inş.

Yorum

Sen bu işi kafana koymuşsun bir kere......İlle birşeyler yapacaksın yapmasına da;yapacağın işlere dini bir cevaz bulmak zorunda hissediyorsun kendini......Mastürbasyonu da haram ilan ettiğine göre;geriye ne kalıyor.....Halbuki mastürbasyonun kime ne zararı var ki;haram ilan edilip insan doğasının dışına itilir..........
                O zaman şöyle bir çözüm yolu olamaz mı;iki insan arasında olabilecek bir ilişkiyi,bırakalım o iki insan yaşasın......nasıl isterlerse öyle yaşasın..........İlle de bu işler için dini bir kılıf bulmak mı gerekiyor yani.......
                bakın;Muta,çok eşlilik,köle cariye türü çözümler hep erkeklere sunulan ve de erkeklerin kullanabileceği yöntemlerdir.....Kadın burada hep edilgendir,ve de erkeğe sunulacak bir ihtiyac gidericidir.......Dul kadınların kendi istekleri ile gidip muta nikahı yapabilecekleri bir organizasyon var mı........Ve bu muta nikahı sizce de devleti ve kamu idaresini çok affedersin ama;pezevenk durumuna sokmuyor mu.............
                Bence çözüm;aldatma ve zorlama olmadan,tamamen rızaya dayalı olmak şartıyla;isteyen istediği ile birlikte olabilir......Tabii ki reşit olmaları şartıyla............
                Benim çözüm önerimi beğenmeyebilirsin;ama bak bu çözüm yolunun dine hiçbir zararı yok;çünkü insan aklının ürünü olup;herzaman değiştirilebilir.........Bilmem kendimi anlatabildim mi.................

Yorum

[quote author=Muvahhid link=topic=1684.msg63033#msg63033 date=1259575365]
                  Burada da aynı şey yine sorguladığınız zaman hemen ithamlar başlıyor şu anda olduğu gibi Darvinci .Bu mantık nasıl bir mantık anlayamadım gitti. Aynı fikirleri paylaşmayanlar nedense hep ya Harici, Suni , Vahabi, Ataist, Darvinci vs oluyor . İlla aynı düşüncelere sahip olmak mı lazım bu sıfatlardan kurtulmak için neden sorulan sorulardan bu kadar korkuyor ve karşıdakine ithamlarda bulunuyorsunuz anlayamadım gitti bir türlü.
                  [/quote]

itham falan başladığı yok. sadece gerçekler var. eğer bir sünni, şii, bir konuyu sorarsa "ey müslüman kardeş şu şöyledir, bu böyledir" diye cevap verilir. insan ya müslümandır, ya kafirdir. kafirliğinde kolları var: yahudilik, hristiyanlık, evrimcilik ve s. sonuçta bunlar kafirdir ama bazı farklar vardır. mesela hristiyan ve yahudiler pakdır ama putperestler necisidr. bunların farkları var ama sonuçta kafirler. onun için onlarda soru sorduğunda "ey evrimci, ey kafir, ey darvinsitve s." cevap verilir.

Yorum

CEPNİ61 , Siz Materyalist misiniz ? sorumda art niyet aramayın samimi birşekilde inancınızı öğrenmek istedim sebebide , Elmeddin , yazdığı en son msj eğer siz Materyalist seniz ,Elmeddin e bir özür borcum olucak.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63038#msg63038 date=1259577465]
                      Sen bu işi kafana koymuşsun bir kere......İlle birşeyler yapacaksın yapmasına da;yapacağın işlere dini bir cevaz bulmak zorunda hissediyorsun kendini......[/quote]

Azizi muhterem kardeşim! Ben sadece kendimi öne sürerek örnek gösterdim. Daha iyi anlaşılabilmek için. Her insan yapacağı bir işe Dini bir cevaz bulmak zorun da değil mi kardeş? Dini bir cevaz bulmadan Gurbeten ilallah, Ya Allah deyip, Şeytani işlere mi bulaşalım...Farklı konularda bulaştığımız gibi...

Mastürbasyonu da haram ilan ettiğine göre;geriye ne kalıyor.....Halbuki mastürbasyonun kime ne zararı var ki;haram ilan edilip insan doğasının dışına itilir..........[/quote]

Sözünüzden Masturbasyonun zararsız ve helal veya sıkışıldığı anda müracat edilmesi gereken bir şey olduğunu anlıyorum. Şu ayetten ne anlıyoruz kardeş?

Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir. (Muminun Süresi - 6)

Bu ayet konusunda www.darulkitap.com isimli Siteden bir çok tefsire ulaşabilir, tefsirine bakabilirsin.

Bu ayet istimnayı haram eden bir NASS olmasına rağmen bazı fıkıhcılar veya bazı alimler zora düşüldüğünde buna cevaz vermiştir. Ama ne alaka. Karşımızda kapı gibi Nas durmuyor mu?

O zaman şöyle bir çözüm yolu olamaz mı;iki insan arasında olabilecek bir ilişkiyi,bırakalım o iki insan yaşasın......nasıl isterlerse öyle yaşasın..........İlle de bu işler için dini bir kılıf bulmak mı gerekiyor yani.......
                      bakın;[/quote]

Bunu Daimi Nikah içinde söyleyebiliriz. Söyleyebilmeliyiz o zaman. Daimi nikaha ne gerek var ki? İki insan sosyete misali anlaşmışsa, nikaha ne gerek var. Değil mi? Sonuçta bu sözünüzden yola çıkarak Daimi Nikahında bir kılıf olduğunu anlamamız gerekmez mi?

Muta,çok eşlilik,köle cariye türü çözümler hep erkeklere sunulan ve de erkeklerin kullanabileceği yöntemlerdir.....Kadın burada hep edilgendir,ve de erkeğe sunulacak bir ihtiyac gidericidir.......[/quote]

Muta Nikahı kadın ve erkeğe tanınmış bir ruhsattır. Bunu akli ve nakli delillerle ispatlamamız mümkündür. Ama konu Mutanın varlığı veya yokluğu değildir. Nasılllığıdır...Şeklidir...

Muta verilmiş bir ruhsat olmasına rağmen Kadın üzerinde ki sorumluluk daha fazladır. Bunun için Şia'nın fıkıh kitaplarına müracat edebilirsiniz.

Dul kadınların kendi istekleri ile gidip muta nikahı yapabilecekleri bir organizasyon var mı....[/quote]

Şu ana kadar öyle bir organizasyon duymadım. Görmedim. Bu isteğe bağlıdır. Ve Toplumsal bir sapma söz konusu olduğu için gizlilik isteyen bir konudur. Ve mutanın hükmü, hukuku, kanunu vardır. Detayı ile uygulanması gerekir. Öyle her keyfi isteyen rastgele gidip Muta yapamaz. İmamlarımızın beyanına göre hükmü uygulanmayan muta haram olduğu gibi Zinadır.

Ve bu muta nikahı sizce de devleti ve kamu idaresini çok affedersin ama;pezevenk durumuna sokmuyor mu......[/quote]

Değerli kardeşim, Mutasız Devletler Genelevleri sayesinde zaten Pez...... durumunda değil mi?

Bence çözüm;aldatma ve zorlama olmadan,tamamen rızaya dayalı olmak şartıyla;isteyen istediği ile birlikte olabilir......Tabii ki reşit olmaları şartıyla............[/quote]

Yani, Zina ve Fuhuş... Ben normal karşılıyorum bu düşünceyi. Bunu çünkü İmamımız, İmam Ali a.s bizlere haber vermişti. Eğer Muta yasaklanmasaydı Zina ve fuhuş olmazdı diyordu. Bazı rivayetlerde ise Pek az olurdu diyor...

Benim çözüm önerimi beğenmeyebilirsin;ama bak bu çözüm yolunun dine hiçbir zararı yok;çünkü insan aklının ürünü olup;herzaman değiştirilebilir.........Bilmem kendimi anlatabildim mi................. [/quote]

Kendinizi azda olsa anlatabildiniz. Veya ben azda olsa sizi anlamış durumdayım. Düşüncenizi kabul etmiyorum. Ama size insanlık gereği saygı duyuyorum.

Allah'a emanet olunuz.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg63039#msg63039 date=1259577632]
                        [/quote]

itham falan başladığı yok. sadece gerçekler var. eğer bir sünni, şii, bir konuyu sorarsa "ey müslüman kardeş şu şöyledir, bu böyledir" diye cevap verilir. insan ya müslümandır, ya kafirdir. kafirliğinde kolları var: yahudilik, hristiyanlık, evrimcilik ve s. sonuçta bunlar kafirdir ama bazı farklar vardır. mesela hristiyan ve yahudiler pakdır ama putperestler necisidr. bunların farkları var ama sonuçta kafirler. onun için onlarda soru sorduğunda "ey evrimci, ey kafir, ey darvinsitve s." cevap verilir.[/quote]

Elmeddin can! Yazılarınızı okurken bende itham kokusu aldım. Yanlış anlamışda olabilirim. Ama bence buna gerek yok. Kardeş diyerek muhatap alabilir, sözlerini yazabilirsin. Bunun daha faydalı olacağına inanıyorum kardeş. Ve o insan kendisine darvinistim veya materyalistim demediği sürece ona bu şekilde hitap etmek bence yanlıştır. Kabul ederse tabi söyleyebilirsin.

Yorum

[/quote]

itham falan başladığı yok. sadece gerçekler var. eğer bir sünni, şii, bir konuyu sorarsa "ey müslüman kardeş şu şöyledir, bu böyledir" diye cevap verilir. insan ya müslümandır, ya kafirdir. kafirliğinde kolları var: yahudilik, hristiyanlık, evrimcilik ve s. sonuçta bunlar kafirdir ama bazı farklar vardır. mesela hristiyan ve yahudiler pakdır ama putperestler necisidr. bunların farkları var ama sonuçta kafirler. onun için onlarda soru sorduğunda "ey evrimci, ey kafir, ey darvinsitve s." cevap verilir.
                          [/quote]
                          Elem üd din arkadaşım;benim ne olduğuma nasıl karar verebildin ki.........Bir müslüman bir insanı(insanı diyorum) kafirlikle suçlayıp kanıt getiremezse durumu ne olur acep......
                          Sual;bu durumdaki bir kimesne nin kendisinin kafirliğine hükmolunabilir mi.......
                          El cevap;Hükmolunması gerekir.............
                          Öyle kendi kafanızdan birtakım muhayyel şeyler uydurup sağa sola saldıracağınıza o engin ve muhteşem din kitaplarınızdan verin cevaplarınızı........ama sakın ola ki Allah'ın kitabına elinizi sürmeyin.........Allah korusun öyle bir çarpılırsınız ki alimallah Esfelesafilinde bile sizi düzeltmek mümkün olmaz.......

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63044#msg63044 date=1259578598]
                            [/quote]

[/quote]
                            Elem üd din arkadaşım;benim ne olduğuma nasıl karar verebildin ki.........Bir müslüman bir insanı(insanı diyorum) kafirlikle suçlayıp kanıt getiremezse durumu ne olur acep......
                            Sual;bu durumdaki bir kimesne nin kendisinin kafirliğine hükmolunabilir mi.......
                            El cevap;Hükmolunması gerekir.............
                            Öyle kendi kafanızdan birtakım muhayyel şeyler uydurup sağa sola saldıracağınıza o engin ve muhteşem din kitaplarınızdan verin cevaplarınızı........ama sakın ola ki Allah'ın kitabına elinizi sürmeyin.........Allah korusun öyle bir çarpılırsınız ki alimallah Esfelesafilinde bile sizi düzeltmek mümkün olmaz.......
                            [/quote]

Benim bu yazıdan anladığım kadarı ile CEPNİ61 arkadaşımız Materyalist inancına görüşüne sahip değil ve itham var burada demektir.

Yorum

Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir. (Muminun Süresi - 6)
                              Mufazzal arkadaşım;o parantez içi ifadeler ne demek oluyor,hiç düşündünmü....Yani Allah meramını açıkça anlatamamış(haşa) ama birtakım allame takımı eksik kalanı tamamlıyor.............Öyle mi.........
                              Kaldıralım o parantezleri;bakalım neler oluyor.........
                              Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu hariç kınanmış değillerdir. (Muminun Süresi - 6) Evet şimdi de sen kendi aklınla yorumlamaya çalış;bakalım nereye varacaksın...........

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63047#msg63047 date=1259579983]
                                Mufazzal arkadaşım;o parantez içi ifadeler ne demek oluyor,hiç düşündünmü....Yani Allah meramını açıkça anlatamamış(haşa) ama birtakım allame takımı eksik kalanı tamalıyor.............Öyle mi.........
                                Kaldıralım o parantezleri;bakalım neler oluyor.........[/quote]

Ben size Diyanet Mealinden sunmuştum ayeti. Diğer meallerede bakalım inş.

Diyanet Meali:

Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir.

Elmalılı:

Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı) kınanmış değillerdir.

Yaşar Nuri:

Eşleri yahut akitleri aracılığıyla sahip bulundukları müstesnadır. Bu durumda kınanmış değillerdir onlar.

Suat Yıldırım:

5-6-7:
                                Onlar mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve cariyeleri ile ilişki kurarlar. Çünkü bunu yapanlar ayıplanamazlar. Ama bu sınırın ötesine geçmek peşinde olanlar, işte onlardır haddi aşanlar.

Muhammed Esed:

eşleri -yani, [evlilik yoluyla] meşru olarak sahip oldukları insanlar- (3) dışında [kimsede arzularına doyum aramazlar]: çünkü onlar (eşleriyle olan ilişkilerinden dolayı) kınanmazlar;

Abdul Baki Gölpınarlı:

Ancak eşleri, ve malları olan cariyeleri müstesna ve bunda da hiç kınanmaz onlar.

Ali Bulaç:

Ancak eşleri ya da sağ ellerinin sahip olduklarına karşı (tutumları) hariç; bu konuda kınanmış değillerdir.

Edip Yüksel:

Ancak eşleri ya da sağ ellerinin sahip olduklarına karşı (tutumları) hariç; bu konuda kınanmış değillerdir.

Ömer Nasuhi Bilmen:

Ancak zevceleri veya sağ ellerinin mâlik olduğu cariyeleri müstesna. Çünkü onlar, (bu halde) kınanılmış değildirler.

Evet Cepni kardeş! Buyrun bu meallerden hangisini seçerseniz seçin. Seçmez iseniz size arapçasını sunayım buyrun siz meal edin ve bize anlatın.

[quote author=CEPNİ61 link=topic=1684.msg63047#msg63047 date=1259579983]
                                Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu hariç kınanmış değillerdir. (Muminun Süresi - 6) Evet şimdi de sen kendi naklınla yorumlamaya çalış;bakalım nereye varıacaksın...........[/quote]

Ben bir ayeti aklım ile yoracak kadar ilmi bilgiye sahip değilim. Ama İmamlarımızın, Alimlerimizin ve hatta bu konuda Ehl-i Sünnet tefsircilerin tefsirleri ile yola çıkacak olursak bu ayette İstimna Haram edilmiştir.

Tefsirleride sunmamı ister misiniz?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X