Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

HilalNur kardeşim, çok teşekkür ederim,ALLAH razı olsun senden.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=1684.msg85556#msg85556 date=1275217979]
      [/quote]
      susup hakikati kabul ettiği için mi?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg85562#msg85562 date=1275219658]
        [/quote]
        [/quote]

Hayır... Kalbi olduğu için...

Yorum

biz demogoji yapmıyoruz laf cambazı değiliz. Hilalnur kardeşimizle böyle ara kısa yazışırız. biz şianın hakikatlerini, ulaşamayanlara ulaştırırken, yanlış bilgilenme ve bir adım ötesine bakmama sebebiyle mantıklı sanılan sorulara yanıtlar veriyoruz.

şia olmadan önce çok şeyler hakikat görülür. şiadan cevap sorulmazsa dışarıdan sorulan sorular kalbe vicdana mantığa uygun sanılır. çünkü yıllarn değil yüz yılların değil bin yılın üzerinde bir oluşmuş sünni kültür var. bu kültür insanları şia imamet ve velayet konusunda yanlışa sürüklüyor. şia hakikatini tam kavrayamayanlar bu soruları mantıklı görebilirler.. ama bunların açıklamalarına bakmazlarsa sonunda zarara uğrayacaklar kendileridir. hiç bir dşüncenin savunması alınmadan, sorulan sorulara verdiği yanıtları dinlenmeden hüküm verilemez, o düşünce yargılanamaz..

Hilalnur kardeşin sorduğu sorular cesurca mantıklı ve kalbe uygun. eminim ki şiayı şiadan öğrenmemiş olsaydım ben de onu alkışlardım. Ama hakikat hiç de öyle değil. çünkü hilalnur kardeşin bu soruları kalbe akla vicdana verilmiş olan sünni malzemelerle çalışıyor..

İmam Ali a.s.'ı sevme konusu da böyle.. kimse kimsenin tekelinde değil. Elbette bu bir evrensel hakikattir. Ama şu da bir evrensel hakikattir ki bir kimse olduğu gibi tanınmazsa asla sevilemez..

bu tıpkı bir kamyonu sevme örneğinde düşünelim. çünkü bu ara kamyonları hiç sevmiyorum (giriş katta oturuyoruz tek ışık alan camımızın önüne park ettiler mi gece oluveriyor)

bir kamyonu çok sevdiğimizi düşünelim. Ama biz kamyonu sadece bir karınca gözüyle görsek ve kamyon geldiğinde sadece tekerleği görebilsek. sadece tekerlekle işimiz olsa tüm sevgimizi kamyon dediğimiz tekerleğe has kılsak.. onunla yatıp kalksak. yiyeceğimizi ordankarşılayıp oranın bakımını için çalışsak. bu tekerleği ne kadar seversek sevelim, kamyonu seviyoruz diyebilir miyiz. kamyonu tanıyan ve onun tamamını gören onun esas amacı olan kasasından geçimini sağlayan sahibi için bu karınca sevgisi komik değil midir? bu kamyonun sahibi karıncanın kamyonu sevdiğine ne kadar inanabilir...

İşte İmam Ali a.s. teşbihte hata olmaz derler, bir İmamdır. O bir sahabe hatta işlevi bilinmeyen bir ehlibeyt olarak kuru ad şeklinde ne kadar sevilirse sevilsin savaşlarda kahramanlığı ne kadar yüce bilinirek sevilirse sevilsin hatta İslama hizmette ne kadar pay sahibi olduğu kabul edilirse edilsin imam olarak tanınmadıkça risaletin devamı olan imamet, insanların itaat edeceği bütünleştirici bir imam olarak kabul edilip itaat edilmedikçe sevilmesi asla mümkün değildir.. bir bütün kendisini oluşuturan tüm parçaları tanınmadan tam olarak sevilmesi mümkün değildir... sevilse bile bu sevginin hedefine ulaşması mümkün değildir...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg85562#msg85562 date=1275219658]
            [/quote]
            [/quote]

islam-devleti,Allah senden de razi olsun kardesim...

Burasi forum,her cevaba aninda yanit verememek susmak anlamina gelmemeli.Sorunuzun cevabi ise son mesajimdaki son cümlede.

Sizin inanciniza göre sii olmayan tüm müslümanlarin müslümanligi bosuna.Bostan yere iman etmis oluyorlar,sii olmayan hic kimsenin hz Aliyi sevmeye hakki yok mu diyorsunuz yoksa ben mi yanlis anliyorum?

Eger öyle ise imameti kabul etmis ama seriati istemeyen Ali asiklarinin durumu nedir?

Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=1684.msg85636#msg85636 date=1275228237]
              Sizin inanciniza göre sii olmayan tüm müslümanlarin müslümanligi bosuna.Bostan yere iman etmis oluyorlar,sii olmayan hic kimsenin hz Aliyi sevmeye hakki yok mu diyorsunuz yoksa ben mi yanlis anliyorum?
              [/quote]

bize nispet ettiğiniz sözü hangi kaynağa, delile dayanıp söylediniz? eğer kesin bir delil varsa buyrun, paylaşın. yoksa bu iftira olmuyormu? son olarakta, bizim anlamadığımız bir şey var. hep merak etmişimdir bu konuyu. nasıl oluyorda "Rasulullah ve Ehli Beytini bizde seviyoruz" diyor ama Onların a.s sözlerini kabul etmiyorsunuz? hangi sözleri diye meraklanırsanız işte tam olarak bu sözleri. hemde kendi kaynağınızda geçtiği halde.

[quote author=HiLaLNuR link=topic=1684.msg85636#msg85636 date=1275228237]
              Eger öyle ise imameti kabul etmis ama seriati istemeyen Ali asiklarinin durumu nedir?[/quote]

birine aşık olmak aşık olduğuna eziyet etmek değildir. birisi çıkıp "ben Hz. Muhammedi seviyorum ama getirdiklerini kabul etmiyorum" dediğinde bizim için ne ise "Aliyi seviyoruz ama şeriatı kabul etmiyoruz" diyende odur! Aliyi a.s seven Alinin sözlerine uyar, namaz kılar, oruç tutar, cihad eder. islam için canını verir.

Yorum

haklısınız.. ben sizi sustunuz sandım. bu durumda açıklanmamış yer var sanırı..

ama son mesajımdaki kamyon ve tekerleği gibi günlük hayattan garip bir örnekleme ile konuyu anlatmaya çalıştım. karıncanın kamyonun tamamını görmemesi sadece tekerlekten ibaret sanması ve kamyon diye onu çok sevmesi, kamyonu mu sevmektir. yoksa bir lastiği mi sevmektir. Kamyonun asıl işlevi lastik midir yoksa lastik kamyon için bir araç mıdır. kamyondan geçimini sağlayan bir adam esas olarak kamyonun bütünlüğünü görür ve onun tamamını sever bakımını yapar. sadece tekerleği değil. oysa o da sadece tekerleği sevmiş olsa kamyonun tekerlekten ibaret olduğunu sansa bu haliyle kamyonu sevmiş ve olur, sadece tekerleği eskidiğinde değiştirmek üzere tedbirler alsa bu kamyonun varlığını sürdürmesi ve ondan yararlanması mümkün müdür? hayır

biz teşbihte hata olmazsa burdaki kamyon sevgisi ile Ali a.s. sevgisini kıyasladık. Sünniler Ali a.s.'ı bir sahabe olarak, ilimde derin biri olarak ve savaşlarda kahramanlık yapmış büyük bir kahraman olarak hatta İslam'a büyük yararı dokunmuş biri olarak seviyorlar. Ama tüm bu sevgiler karıncanın kamyon diye tekerleği sanıp onu sevmesinden öte değildir.

Oysa şiiler İmam Ali a.s.'ı olduğu gibi tanırlar. onu İmam olarak tanırlar. Onu imam olarak tanıyınca tam olarak sevmiş olurlar, onun bir parçasını değil. Tıpkı kamyon sahibinin kamyonun bütünlüğünü sevip onu koruduğu ve bütünlüğünden yararlandığı gibi Ali a.s.ın imametini kabul ederek, dini O'ndan alıyorlar. ona itaat ediyorlar..

sünnilerin Ali a.s.'ı sevme hakları yok demedim. bundan bana ne.. ve ne haddime. bu Hz. Ali ile onların arasındaki bir mesele. Karşılığı neyse Allah verecektir.

ama bizim dediğimiz bu sevgi şia sevgisi yanında hiçtir. Ali a.s.'ı ölesiye seven bir sünninin hayatında ne değişir (ibadetlerinde, itikadında) onu ölesiye sevmeyen bir şiinin hayatında ne değişir? bir şii Ali a.s.'ı ölesiye seven sünni kadar sevmese bile Ali a.s.'ı daha çok sevmiş olur hakikatte şii olmasından dolayı. Çünkü o ölesiye de sevse normal de sevse inanç esaslarını ve yaşayışını Ali a.s.'dan gelen rivayetlere göre kurmuştur. Ama sünninin Ali a.s.'ı ölesiye sevmesiyle, az sevmesi arasında bir fark var mıdır. o da aynı şekilde çok da sevse az da sevse inanç ve yaşama biçimini Ali a.s. karşıtı muaviyeden aldığı için sonuçta gerçekte onu sevmemiş olur...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg85695#msg85695 date=1275239578]
                  bize nispet ettiğiniz sözü hangi kaynağa, delile dayanıp söylediniz? eğer kesin bir delil varsa buyrun, paylaşın. yoksa bu iftira olmuyormu? son olarakta, bizim anlamadığımız bir şey var. hep merak etmişimdir bu konuyu. nasıl oluyorda "Rasulullah ve Ehli Beytini bizde seviyoruz" diyor ama Onların a.s sözlerini kabul etmiyorsunuz? hangi sözleri diye meraklanırsanız işte tam olarak bu sözleri. hemde kendi kaynağınızda geçtiği halde.
                  [/quote]
                  Ehlibeytin-izinde'nin sözlerine karsilik söyledigim anlasilmiyor mu?

Ali a.s.'ı ölesiye seven bir sünninin hayatında ne değişir (ibadetlerinde, itikadında) onu ölesiye sevmeyen bir şiinin hayatında ne değişir? bir şii Ali a.s.'ı ölesiye seven sünni kadar sevmese bile Ali a.s.'ı daha çok sevmiş olur hakikatte şii olmasından dolayı. Çünkü o ölesiye de sevse normal de sevse inanç esaslarını ve yaşayışını Ali a.s.'dan gelen rivayetlere göre kurmuştur. Ama sünninin Ali a.s.'ı ölesiye sevmesiyle, az sevmesi arasında bir fark var mıdır. o da aynı şekilde çok da sevse az da sevse inanç ve yaşama biçimini Ali a.s. karşıtı muaviyeden aldığı için sonuçta gerçekte onu sevmemiş olur...
                  Bir tarfatda;
                  Islamin emirlerini elinden geldigince yerine getiren bir sünni, hz.Ali anildigi zaman sevgisi kabaran,onun icin duygulanan aglayan biri.
                  Diger tarafta dünya derdine düsmüs namazdan niyazdan uzak olan bir sii,sadece muharremden muharreme agit yakip ici kin ile dolu, Ali taraftari oldugunu söylüyor. (bunlar varsayim degil,siz tanimiyor olsaniz da öyleleri de var)

Sizce hangi sevgi daha samimi? (yanit almak icin sormuyorum)
                  Ben bu konuda tartismak istemiyoum cünkü insanlarin ne nispetde sevip sevmedigini biz ölcemeyiz.
                  Su sözünüze katiliyorum.
                  bu Hz. Ali ile onların arasındaki bir mesele. Karşılığı neyse Allah verecektir.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

sizler nasıl insanlarsınız böyle? hepiniz aynısınız! utanmadan iftira ve yalan. bir sapık, Allahın lanetine uğramış çıkıp "ben şiayım" dese ve "namaz, oruç yoktur, şeriat yoktur" dese bunu şiaya karşı delil olarakmı getirmek gerek? şu halde vahabiler, nasibiler (Ehli Byet a.s düşmanları) ve yezidiler, bugün Türkiyede namaz kılmayan, içki içen kimseler de EHLİ SÜNNETTİR.

sizin kaynaklarınız, alimleriniz bile tam bir Ehli Beyt a.s düşmanlığı ile doludur. katil Muaviyeye ve meydanda şerefsizce canını kurtarmak için soyunan, evet soyunan Amr b. Asa "sahabe, müçtehit", Hz. imam Hüseyinin a.s katili Yezide "müçtehit imam", "mümin", Hz. imam Alinin a.s katiline de "müçtehit" dersiniz. en güvenilir kaynağınız bile sırf munafıkları, Ehli Beyt a.s düşmanlarını korumak için
                    sansürlerle dolup taşıyor.

Yorum

Niye cellaleniyorsun?
                      Ben namazi reddenlerden degil kabul edip eda etmeyenlerden örnek verdim.
                      Namaz kilmayan sünni varda sii yokmu sanki? Ilk defa mi duydun ki o kadar sasirdin?

Üstelik ben shiaya karsi bir delil sunmadim,ne konustugumuzdan bile haberin yok.Mesajlari tekrar bir gözden gecir istersen.Konu shia degil!
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

hilalnur
                        imamların namaz kılmayanlar hakkındaki hadislerinde ne var biliyor musunuz

şiada namaz kılmayanın durumu nedir biliyor musunuz

Yorum

Nedir?
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Namaz kilmayan bir sii yine de bir sii olarak kaliyor ama.Mezhebi degismiyor.Namazi da inkar etmiyor.

Bütün siiler dört dörtlük müslüman degil.Bunu kabul etmek cok mu zor?
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

namazı terk etmek şiada büyük günah değildir, küfürdür... usulü kafi Cilt 2 İman küfür kitabı büyük günahlar babı 2441. hadis..

Yorum

Bu Konuyu daha sona konusuruz insallah...Cünkü benim tanidigim bir sürü caferi var iman edip namaz kilmayan.
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X