Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95382#msg95382 date=1278855069]
    enteresan lanetsiz başlamışsın burda. şanına yakışmıyor.
    şiiler bir şeyler ispatladığını sanıyor ama bir kısmını alıyor bir kısmını almıyor rivayetlerin. yeteri kadar kabul. sonrasını inkar.

güzel bir noktaya temas etmiş yeni üye. dikkatli okumalısın. [/quote]

yalan ve iftiracı olmayınca lanette olmuyor.

şiiler her şeyi ıspatlıyorlar. hemde bizzat ehli sünnetin kaynakları ile. mesela getirdiğin hadisin senedine ibni Şihab ez Zuhrinin tedlisci olduğunu bizzat Zehebi ve ibni Mainin sözleri ile ıspatladığım gibi.

Yorum

ypa, bu kopyaları yapacağına munazara ede bilirmisin? bunlara cevaplar verildi. yav benim sözlerimi anlamak çokmu güç? ben diyorum ki, Hz. imamdan a.s İmran b. el Hüseyinden, ibni Abbasdan, cabirden aktarılanlara cevap ver. İmran b. el Hüseyin açıkca "nesh falan edilmedi" diyor, Hz. imamda a.s "eğer Ömer yasak etmeseydi şakiden başkası zina etmezdi" diyor. Cabir r.a aynı, ibni Abbas r.a aynı. bunlara cevap verecekmisin?

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95439#msg95439 date=1278863467]
        neyi ispatladın muhterem.
        anlamak hakikaten güç. kendin çalıp kendin oynuyorsun. neyi ispatladın kime ispatladın.

mutanın haram olduğunu şu kırk sayfanın 20 sinde ispatlandı da ispatlandı.
        hangi ispatı kabul etttin.
        o kaynak yalan
        onun ravisi yanlış
        o şazz
        bunu ehl-i sünnet ile sohbet eden birisöyledi.

e başka bahane.

sonra da siziin kaynaklardan ispatladık.

sizin kaynak yokki ispaytlayacak o yüzden bizim kaynaklardan ispatladığını sandın.

gözler önüne her iki durumda serilmiş hatta takip edin mübarek fahrettin Razi hazretleri mukayeseli olarak iddialara cevap ta vermiş. ama kime anlatıyor.

sanki bu günün malzemesi muta da arkadaş bize ispatlamışmış.

yapma ya:::::::
        çok kahkakayaı sevmem ama bu sözün üzerine kendimi tutamıyorum.

hemde neredeyse her başlıkta ispatladık.
        bravo sana. bulunmayan bir şeyi daha buldun.[/quote]

yap, kopya-yapştır yapacağına git biraz rical, hadis ilmi oku. bu link sana yararlı olacaktır.

Yorum

ypa münazara etmez,edemez buna ne yetkisi ne ehliyeti nede bilgisi var.O sadece kopy-paste yapar,bazen demogoji biraz ajitasyon ve bol kıvırma.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95532#msg95532 date=1278911931]
            anlamıyorsun mhterem lanetten okumaya fırsat bulamıyorsun herhal.[/quote]

ya kin gözlerini bürüdüğü için cevapları doğru dürüst okumayan sensin. sırf bu yüzden Aykuta verdiğim cevabı baş ayak anladın.

İbn-i Abbas r.a. ile ilgili durum ve daha sonra bu görüşünden vazgeçtiği kaç defa edildi bilmiyorum. hala nesh edilmedi demete devam etme sebebini bilmiyorum.[/quote]

ibni Abbas r.a görüşünden dönmüş falan değil. yüzsüzce iftira atma. gözlerini açıp iyi okusan göreceksin ki, ibni Abbasın r.a adına uydurulan bir iki hadis var onlarda çürük, hemde sizin rical "alimlerinize" göre.

yine eğer gözlerini açıp iyice okusan ve ya okuyamıyorsan birilerine okutsan ibni Kesirden yaptığım alıntıdan ibni Abbasın r.a talebleri olan tabiilerin -Süddi ve Said b. Cübeyrin- de mutaya fetva verdiklerini göreceksin.

Hz Ali r.a. a atfedilen o sözün doğru olması akla aykırı.
            açıklaması yapıldı. sözü aktartanlara bakbence.[/quote]

sendeki bu ilme hayranım. ben senin rical alimlerinin sözünü getiriyorum falan hadis çürüktür diye sen kabullenmiyorsun peki ben senin burada kendi kendine saçmalamanı kabul edermiyim? sen rical alimlerinin sözünü onlardan çok biliyormuşcasına ve hiç bir delil olmadan redd ediyorsun. ama benim senin boş-boş sayıklamanı kabul edeceğimimi sanıyorsun? getir bir ehli sünnet rical alimi desin ki, Aliden a.s aktarılan hadis zayıftır ve ya batıldır.

duymayanların olması ise çok doğal. hem islam coğrafyası geniş hem de iletişim teknolojik değil. [/quote]

hmm. ne ilginç ilmin kapısı Hz. imam a.s bir hükmü bilmeyecek ama Ali olmasaydı Ömer helak olurdu diyen kimse bilecek öylemi? ümmetin alimi lakabını taşıyan ibni Abbas r.a bir hükmü bilmeycek ama fetva vermeğe kalkarken bir kadın tarafından pişman edilen Ömer b. Hattab biulecek öylemi? Kuran üstadları olan ve Rasulullahın s.a.a "Kuranı Onlardan öğrenin" dediği ibni Mesud ve Übeyy b. Kab bilmeyecek ama ilimden zerre kadar nasibi olmayan Ömer b. Hattab bilecek öylemi? Cabir, İmran b. el Hüseyin r.a bilmeyecek ama Ömer bilecek öylemi?

bir diğer husus kaç defa sordum bilmiyorum. imam a.s. zina isnadında bulunmuş. siz ce bu mümkün mü? Hz Ömer r.a. olmasaydı şakiler dışında zina eden olmazdı sözünü çok iyi değerlendirmeniz lazım.[/quote]

meraklanma Ömer bu yüküde sırtına vurup gelecek kıyamette. Allahın helalini haram kılmanın yükünü.

ve artık şu mezhep taasubunu bırakın. mesele ayan beyan . ama hala neye dayanmak istediğiniz. bu bence haram sizce ise en azından şüpheli olan bu durumu savunmanın size ne faydası var bilmiyorum.
            çünkü açık seçik belli bir durum. bunu anlam için sordum [/quote]

mezheb taassubu ile, bağnazlıkla ve bilgisizce diretene Allah lanet etsin.

bana açık ve net olarak zinadan farkını söyleyin anlatın dedim ama siz hala felan şöyle dediydi filan böyle dediydi diye açıkladığımız soruları tekrar tekrar getirip duruyorsunuz. gerçi siz açıklamayın sizin sözlerinizin dengesi yok. çok aşırı yorum ve açıklamalarda bulunabilirsiniz. bırakın mikdat yapsın bu sefer açıklamayı ya da başka biri .
            size sözlerinize güvenmiyorum muhterem.
            ben sanki senin sözlerine güveniyorum. sen ordan burdan kopya çeken, çektiğin kopyaları arayıp araştırmadan paylaşan birisi değilmisin?

mutanın zina ile farkınada geleceğiz, hele önce nesh edilip edilmediğini halledelim.

evet şimdi şu hadislere cevap alayım:

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg94613#msg94613 date=1278523532]
            Muhammed İbn Cerîr et-Taberî de tefsirinde Hz. Ali'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: "Eğer Ömer insanları mut'a'dan nehyetmeseydi, şakîler (azgın insanlar) müstesna, kimse zina etmezdi."

Fahrettin er Razi, "Mefahitul Gayb" tefsiri, Nisa suresi 24-cü ayetin tefsiri

[b]16- (...) Bana Mulıammed b. Rafi' rivayet etti. (Dedi ki): Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki): Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki): Bana Ebu'z-Zübeyr haber verdi. (Dedi ki): Câbir b. Abdillâh'ı şunu söylerken işittim. Biz [color=red]Resûlüllah (s.a.v) ile Ebû Bekir devirlerinde bir avuç kuru hurma ve un mukabilinde birkaç günlüğüne mût'a yapardık. Nihayet Amr b. Hureys hâdisesinde Ömer bundan nehyetti

Sahihi Müslim, Nikah kitabı, Muta nikahı babı, hadis 15, 16, 17 ve 18

27- (...) Bana Harmeletû'bnû Yahya rivayet etti. (Dedi ki): Bize İbni Vehb haber verdi. (Dedi ki): Bana Yûnus haber verdi, İbni Şihâb şöyle demiş: Bana Urvetü'bnü Zûbeyr haber verdi ki, Abdullah b. Zübeyr Mekke'de ayağa kalkmış ve bir zata (ki, bu zat ibni Abbastır. bunu hadislerin sonundakı şerhten okuya bilirsiniz) ta'rizde bulunarak : «Şübhesiz ki, bazı insanların ALLAH gözlerini kör ettiği gibi, kalblerini de kör etmiş. Nikâhı mût'a'ya fetva veriyorlar demiş. Bunun üzerine o zât kendisine nida ederek: «Sen hakikaten kaba saba bir adamsın. Ömrüme yemin ederim ki, mût'a imâmülmüttekin zamanında yapılırdı.» demiş. Bununla Resûlüllah (s.a.v) kasdetmiş. İbni Zübeyr ona şu mukabelede bulunmuş "Öyle ise kendini bir dene. VALLAHi sen bunu yaparsan seni taşlarınla recm ederim."

Sahihi Müslim, Nikah kitabı, Muta nikahı babı, hadis 27

Imrân b. Husayn: «Kitapta bu konuda muta âyeti nazil oldu. Resûlüllah (s.a.v) dahi onu bize emir buyurdu. Sonra mutayı nesheden bir âyet inmediği gibi Resûlüllah (s.a.v) de vefatına kadar ondan nehî buyurmadı. (Yalnız) bir adam ondan sonra kendi reyi ile dilediğini söyledi.»

bu hadis bu şekli ile Buhari ve Müslimde geçiyor ancak kitabı tatbik edenler muta sözünün önüne "hacc" sözünü ilave etmişlerdir ki, bu işe yaramaz. aksine bu adamları sadece gülünüç hale düşürür. çünkü "hacc mutası" ayeti diye bir şey olmamıştır. sadece muta nikahı ile ilgili ayet olmuştur.

Sahihi Müslim, Hac kitabı, hadis 172 ve 173[/quote]

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95575#msg95575 date=1278939416]
              gene mi cevap. arkadaşım kaç kere cevap vereceğiz aynı hadislere. sen benim yazdıklarımı cevaplada sonra tekrar verdiğim cevapları bir bütün olarak eklerim.

neymiş İBN-İ abbas r.a ın bu görüşünden döndüğü gerçek değilmiş yapma ya.

arkadaşım şu işi şöyle etraflıca konuşacak eli ayağı düzgün sözüne güvenilir. ağzı bozuk olmayan kimse yok mu elmeddin ile mi iktifa edeceğiz.

eleman temcit pilavı gibi aynı şeyleri sorup duruyor. söylediklerini unutuyor. unutmakla kalmıyor lanet bile ediyor.

varsa yazışacak yazışalım yoksa elmeddin efendiye hüccet tamamlandı. daha artık kendisi bilir.

bismillahirrahmanirrahim

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ

Yâ eyyuhellezîne âmenû lime tekûlûne mâ lâ tef’alûn(tef’alûne).

[/quote]

başka cevabın varmı?

Yorum

ypa münazara etmez,edemez buna ne yetkisi ne ehliyeti nede bilgisi var.O sadece kopy-paste yapar,bazen demogoji biraz ajitasyon ve bol kıvırma.
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95634#msg95634 date=1278968446]
                  arif olana bu kadar yeter. [/quote]

ariflerden sen konuşma bari. arif ne kıvırık olur nede yüzsüz.

Yorum

çaresiz bırakmı beni ypa

Yorum

eyvAllah. elimden geldiğince. ama ne yaparsın olmuyor.
                      Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                      Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

elinden geldiğince hadis ve rical hakkında okumanı ve burnun girmeyen yerlere başını sokmamanı tavsiye ediyore

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95696#msg95696 date=1279015677]
                          eyvAllah. şöyle tavsiyelerde bulun ne dilersen. biz ne dedin de yapmadık. adabınca.
                          selam ve dua ile. sözünü tutup şu rical olayına da girmeliyim.

yanlız burnumum girmemesi gereken yerleri anlamış değilim. mut'a mı rical konusumu.[/quote]

önce ricalın ne için olduğunu ve ne olduğunu öğren. ondan sonra gel muta konusu için. birde bak bakalım muta için "haramdır" diyen fakat senedi bizzat ehli sünnetin ricaline göre çürük olmayan hadis varmı?

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95696#msg95696 date=1279015677]
                          islam meselesi ise mesele müslüman olan herkes o müslüman burnunu her yere ssokar öğrenir.

selam ve dua ile. [/quote]

elbette müslüman öğrenmelidir, öğrenmek vaciptir. ama öğrenmek başka, bilmediği konuya bilgisizce başını sokmak başka. sana göre bu ikisi arasında fark varmı?

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95699#msg95699 date=1279015897]
                            eyvAllah.
                            şöyle yola gel derler bizde.

sözlerine lanet ve kötü sözler eklemeden de yazı yazabiliyor tavsiyede bulubabiliyormuşsun bak.
                            Sen böyle devam et ben sana daha çok dua ederim.
                            belki şu lanet işini atarsın gönlünden. kimbilir. Allah tan ümit kesilmez.
                            [/quote]

Vallahi, Allahın, Rasulünün s.a.a ve Ehli Beytin a.s düşmanlarına, yalancılara ve iftiracılara lanet etmek kin beslemek benim için büyük bir şeydir ve asla onu kalbimden çıkarmam. din kin ve muhabetten başka bir şey değil! Allahın düşmanlara kin, Allahın dostlarına sevgi

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95707#msg95707 date=1279016779]
                              Ne ALlah ve Resulünün s.a.v. ne de ehl-i beytin düşmanıyım, aşığı denemez belki ama yolundayım. Allah muvaffak etsin. cümle islam alemini[/quote]

biliyorum, yolundasın... ama Muaviyenin Rasulullaha s.a.a söven alçağın, savaş meydanlarında şerefsizce soyunan Amr b. Asın, "bana Aliyi öldürmek için yardım edecek kimse yokmu" diyen Zübeyrin, Aliye a.s biatden sevinci yere-göğe sığmayan müminlerin annesinin ve s.

Onlara söz ismnat edenlere söz uyduranlara olmayan şeyleri oluyor gibi gösterenlere düşmanım. [/quote]

Buhariye düşman olmanı tavsiye ederim o halde. Hz. Hamza a.s hakkında rivayet ettiği hadisi bilirsin her halde. yahutta Tirmiiz ve Ebu Davudun Ali a.s hakkında rivayet ettikleri hadisi. Ali şarap içip namazda şaşırmış ya onu diyorum

yalan ve iftiradan ise beriyim. elimden geldiğince uzak duruyorum. bilmeyerek yaptıklarım için ise her zaman tevbe ve af diliyorum. [/quote]

evet, bu forum buna şahit oldu. ama senin yüzsülüğüne, senin iftira atıp, yalan isnat edip arkasında duramamana

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg95721#msg95721 date=1279023426]
                                bütün sözlerimin arkasındayım. siz hep yanlış anlamakta ve yorumlamakta devam edebilirisinz. ama okuyanlar (ehl-i insaf) bunun farkında.[/quote]

o zaman buyur mubaheleye çağırıyorum seni

çirkinleşme bize lanet ediyorsun ses çıkarmıyorum. sahabe-i kirama kim olursa dil uzatma arkadaşım. düşüncelerin içinde kalsın. [/quote]

sebepsizmi lanet ettim? "sahabe" meselesine gelince, yalanmı? Amr b. As canını kurtarmak için soyunmamışmı? peki canı kurtarmak için avretini açmak şerefsizlik değilmi? Zübeyre geçelim. "Aliyi öldürmek için bana yardım eden yokmu" diye haykırmamışmı? halbuki Rasulullah s.a.a "Allahım Aliye düşman olana düşman ol" ve "ya Ali senin savaş halinde olduğun kimseyle savaş halinde olurum" buyurmuştur. Muaviyeye geçelim, imam Aliye a.s lanet etmemişmidir? etmiştir. Rasulullah s.a.a ne demiştir? "ya Ali sana söven bana sövmüştür" Rasulullaha s.a.a söven, rasulullah s.a.a ile savaşan kafirmidir? evet. Rasulullahın s.a.a açık beyanına göre Rasulullahla s.a.a savaşan imam Ali a.s ile savaşmışmıdır? evet gerisini sen yaz o zaman

buhari ve müslümin ve diğer hadis alimlerinin de sizden alacakları çok. ben buna daha fazla sebep olmayayım.[/quote]

sen meraklanma, biz vereceğimizide alacağımızıda biliriz. bakalım Buhari sansürlerine, hadise ihanetine göre ne cevap verecek

ehl-i sünnet vel cemaat yolcusuyuz. laneti sizde gördük. yalanı iftirayı. hem eziliyoruz ezliyoruz deyip haksızlıklar yaptığınızı.

hakaret edip edip hakaret ettiğinizi,
                                tekfir edip edip edildiğinizi iddia ettiğinizi.

haklılığını ispat et diye dinliyorum ama hakaret ve lanetten başka bir şey duyamıyorum. [/quote]

yav yine yalan söylüyorsun. bizzat "imamı Müslim ve imamı Buhariye" göre lanet sinirlerine hakim olamayıp müminlere haksız yere sövende, lanet edende -haşa- Rasulullahtır s.a.a yani size göre bu bir nevi sünnet oluyor. yine aynı şekilde imam Aliye a.s minberlerde lanet ettiren alçaklarda "ehli sünnettendir". değilmidir yoksa?

dediğim gibi hakllı olsan üslubun da ifadelerinde farklı olur. hiç bir şey okumadan sadece denin mesajların bile bir çok konuda yanıldığının delilidir.
                                bu kadar yanılgıyı ise ben düzeltemem. kim düzeltir onu bile bilmiyorum. belki de iran seferiniz bu konuda da aydınlatıcı olur.
                                inşAllah lanet beddualarınız kabul olmaz da sağ salim dönersiniz. bizimle gözlemlerinizi yeni öğrendiklerinizi paylaşırsınız.
                                selam ve dua ile. [/quote]

sen ve senin gibiler haktan hukuktan anlamazlar. ancak yalan, iftira bilirler. deliller göz önüne koyulunca kıvırmayı bilirler. zora düşüncede mazlum ayağına yatmayı bilirler. Hüseyin Şirazinin kitabından bir sayfayı ayalan-yanlış "çevirip" "şia bizi tekfir ediyor" diye bas-bas bağırmayı bilirler. kendi "alimlerinden" tekfirciliği görüncede "benim dediğimi ıspat et, benimle onların ilişkisini göster" ve s. diye sayıklarlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X