Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

bu konuya gelip gelip, daha önceki sayfalardan bihaber, hepsi birbirinin ayni veya benzeri seylerle cirpinip duranlarin cirpinislarini görmekten biktim ben

onuda sor kardes, digerleride sordular, senin sordugun ve getirdiginin fazlasiylada geldiler, okumakta tembellik etmeseniz, bu kadar sayfa sonucunda bu konuya vakif olur ve bos yere yorulmazdin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=1684.msg139061#msg139061 date=1325796469]
      ما تفعلها عندنا إلا الفواجر

beyefendi!

bizi kek sandın galiba.. bu ne biçim hadis böyle! o Ali efendiye söyle kimin efendisiyse efendiliğini doğru yapsın, hadisi tam kaynağı, nerede geçtiğiyle beraber versin. verdiği cümle yarım yamalak bir cümle ve anlamı şu: onu yapan günahkardan (facirden) başkası değildir.

neyi yapan?

ortadan bir cümle alınmış, hırsızlık mı, fuhuş mu, zina mı, iftira mı? neyi yapan! böyle hadis olur mu?

bunun kaynağı nedir? hangi kitap hangi bab, kaç nolu hadis.. sen bizi aptal yerine mi koyuyorsun. eğer daha böyle sahtekarlıklar yapmaya oyalamaya devam edecek olursan sana ceza vermek zorunda kalacağım bilmiş ol..
      [/quote]

Bak kardes o senin sandigin insanlardan degil elhamdullah 9 yildir sii edebiyatiyla meskul onunla ben konusmusum o insan yalan konusan arkadas degil hatirlarsan sen ona tahrif yapiyorsun dedin ama sonra arasdirip sadukun peygamberin sehv ettigin gordukten sonra ondan ozur diledin
      hatirlamadiysan alinti

Sen dedin
      tercüme ve alıntılarda tahrifat var bu konuda kaynağın aslına bakarak biz gizlediğiniz yönleri tek tek ortaya koyacağız.. İnşaAllah..
      O dedi
      Tahrifat var ? Ne tahrifat ? Göster bana tahrifatı! Gizlediğim? Ben hiç bir şey gizlemedim. Ben şia değilim ki neyse gizledim.

Sen dedin
      en kısa zamanda bu konudaki araştırmamızın sonucunu yazacağız ve sizin tahrifatla yalanınızı ortaya dökeceğiz inşaAllah..
      ve gittin arasdirdin sonda bak ne dedin

evet bu konudaki araştırmamız neticelenmiştir. ve ben haksız olduğumu gördüm. Bu yüzden tartıştığımız Osman_ufuk beyden çok çok özür diliyorum. Şeyh Saduk'un Men la Yahduruhul Fakih adlı Kitaptan yaptığı alıntı tamamen doğrudur tahrifat yoktur ve Şeyh Saduk, Peygamberin sehvine yani unutması hakkında rivayeti kitabına almıştır. Ve yine Şeyh Saduk Peygamberin s.a.a. sehvini (unutmasını) inkar edenler için özel bir kitap yazmak istediğine dair cümle de aynen bu kitapta vardır. Bunun için de .. Bey'den yeniden özür diliyorum. Kendisini siteye gelip araştırmadan kendisi görmeden başkalarının çarpıtmalarıyla şiaya iftira atanlar gibi sandım öyle değilmiş, bu konudaki dedikleri doğrudur. O isabette bense bu konuda hatadaymışım.. Okurlardan da ayrıca özür dilerim..
      Simdi yeniden delil istedin al sana delil

Babin Adi: Ahkamul Mutah - باب 10- أحكام المتعة

Ayni yerde hadis rakam 35 Muta hakkinda, hadis rakam 37 Mutah hakkinda.

Bu arada Abdullah Ali Efendi kardesten allah razi olsun

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=1684.msg139100#msg139100 date=1325807840]
        Burada kasdedilen zinakar kadındır, yani mümin bir erkek zaniye bir kadınla daimi veya geçici olarak evlenmemeli. Nitekim bu konuda ayet de vardır, buyurur ki: "Zina eden erkek, ancak zina eden veya putperest bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden veya putperest olan bir erkek evlenebilir. Bu, müminlere yasak edilmiştir. " (Nur/3)

[/quote]

Yalandan yozmak senin isin

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sayın Müslüman Ol Yeter iddia sahibi burda olmadığı için ve iddia sahibinin iddialarına güvenerek buraya yazdığınız için sizi muhattap alacam. Ya siz cevap verirsiniz yada iddia sahibine sorarsınız o cevaplar size sizde yazarsınız buraya.

Yukarda İmam Cafer-i Sadık (a.s) dan nakledilen bir rivayeti delil olarak getirdiniz mutanın haram olduğuna dair. Bu rivayetten bi haber olduğumuzu sanmayınız biz bunu daha önce de okuduk ve bu rivayet ile mutanın helal olduğuna dair rivayetler arasındaki ihtilafı ile ilgili alimlerle baya karşılıklı münazaralar ettik. Hamd olsun biz sizin gibi önümüze sunulan her şeyi gözü kapalı kabul etmiyoruz eğer zahiren aklımıza yatmıyorsa onu araştırıyor gerekli tahkikleri yapıyor sonrada kabul edip veya etmiyoruz. Her neyse.

Sizin bu alim dediğiniz iddia sahibi bunu gayet iyi bilmesi gerek eğer tabi hadis konusunda ilim aldı ise vede iddia ettiğiniz gibi şia edebiyatı ile ( şia itikadı ile ne alaka anlıyabilmiş değilim merak ediyorum hangi edebi eserleri okuyor o edebi eserlerdemi bu rivayetler geçiyor ) haşır naşır olan Abdullah Ali Efendi ayetlerin nasıl nuzul sebepleri var ise hadislerinde söyleniş sebepleri vardır. Eğer bir rivayetin söyleniş sebebine bir şahıs içinmi cemaat için mi halk için mi genel islam ümmeti için mi vede söylendiği durumda hangi gerekçe ile söylendiğini araştırmazsanız işte böyle hemen karşınıza bir riavyet çıktığı zaman mal bulmuş mağrip gibi sağa sola saldırırsınız.

Yukardaki rivayetin söylenmeden önce İmam Cafer den nakledilen bir başka rivayette var İmam Muta nikahını övüyor halkı buna teşvik ediyor sizin beyan ettiğiniz rivayette ise bunu yeriyor. Bunun sebebi şudur.

İmam Peygamber sünnetinin unutulmaya yüz tuttuğu bir dönemde sünneti ihya etmek için halkı buna teşvik ediyor yani övücü sözler beyan ediyor. Aradan zaman geçtikten sonra halkın bazı kesimi bunu sünneti yerine getirmekten veya zaruri olan bir cevazı işi çığırından çıkarıp işi ahlaksızlığa vurdukları bir zamanda bu sefer İmam bunların önünü almak için bu şahısların yaptıkları işin haddi aşmak olduğunu olduğunu beyan ediyor. İmam orda muta nikahını değil haddi aşanların yaptıkları işin haddi aşmak olduğunu beyan ediyor.

Peygamberin hayatında buna dair örnekler vardır bazı rivayetlerde bir şeyi yasak ederken aradan zaman geçtikten sonra kendisi o yasak ettiği şeyi uygulamaktadır. Veya bazen bir şeye izin verirken sonra men etmektedir. Bu zamanın şartlarına ve o fiilin uygulanış biçimlerine göredir.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

müslüman-ol-yeter,
            sizin onca iftiralarınızın arasında alışmışız, bu da iftiradır diye ve o bahsettiğin yerde ben demişim ki bu uydurmadır. ve siz de aksini getirdiniz ben özür diledim. bunda sakınca yok. çünkü biz gerçeği gördük mü sizin gibi ters yüz etmeyiz.

ve sizde de var bu demeyiz. yanlış yanlıştı. ancak siz orada yine de bizim sorularımıza cevap vermediniz.. bu gösterdiğiniz bölümse hiç bir şekilde bizim haklılığımıza halel getirmediği gibi sizin iddianızı ispatlayacak nitelikte de değildi..

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=1684.msg139161#msg139161 date=1325855922]
              Yalandan yozmak senin isin
              [/quote]
              Ben senin gibi onun bunun sözleriyle bir şeyi ne reddederim, ne de kabul ederim. Kendim bizzat müracaat ederim ondan sonra görüş belirtirim. Mutanın helal, hatta müstahap olduğuna dair onlarca hadis vardır. Sizin aktardığınız rivayet Vesail'uş-Şia kitabının c.14, s.556'da 5. rivayet olarak geçer. Bu rivayetin bulunduğu bab ki 9. bab oluyor, zaniye yani zina eden kadınla ilgili rivayetleri içerir. Elbette zaniyeyle muta yapmak haram değil, mekruhtur, mümin olan bir kimse böyle kirlilerle evlenmez. Ayetin de buyurduğu gibi: "Kötü kadınlar, kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara yakışırlar. İyi kadınlar, iyi erkeklere, iyi erkekler de iyi kadınlara yakışırlar." (Nur/26)

İftirada bulunmak da senin işindir
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=1684.msg139138#msg139138 date=1325845483]
                Üstadım, bu ayeti anlamak istiyorum. Kötü kadından kasıt nedir? Kötü erkekten kasıt nedir acaba? Eğer kötü kadın ve kötü erkekten kasıt zani ve zaniye olmaları ise, bunların had cezaları ile yaşamamaları söz konusu olması gerekiyor. Eğer dört şahitle zani veya zaniye olmaları ispatlanamamışsa, onlar hakkında da insanların beyanlarının iftira kapsamında olduğu malum? Buradaki inceliği anlamak istiyorum?
                [/quote]
                Hocam bu konu hakkında daha sonra vakit bulursam bir şeyler yazacağım inş, şimdilik vaktim yok ama öldürülme ve recim meselesi eviler içindir, bekarlara sadece 100 kırbaç vurulur, ayetteki nehiy de irşadidir, mevlevi değil, mevlevi olursa artık öyleleriyle evlenmek kesinlikle haram olur..Emir ve nehiyler bazen irşadidir, bazen de mevlevi, söz konusu ayetteki nehiy de irşadidir.
                عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Tanrı Qulu Alıntı

Mesela İbni Abbas'ın Hz.Ömeri kastederek "Ömer mutayı yasakladı, ümmeti zinaya itti" sözü beni şoka uğrattı
                  İbn Abbas'a nispet ettiğiniz sözlerin ünvanı ne?

Şu kitapı okuyun

[color=rgb(0, 104, 207)]http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...p;sa=101804128[/color]

Yorum

o kitabı okudum. beş para etmez bi şey.. bu başlık altında ordaki tüm iddialar cevaplanmış durumda, delil diye sunulan tüm şeyler de çürütülmüş durumdadır..

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=1684.msg142255#msg142255 date=1328457815]
                      Tanrı Qulu Alıntı

Şu kitapı okuyun

[color=rgb(0, 104, 207)]http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...p;sa=101804128[/color]

[/quote]

osman ufuk bu link verdiğin kitabı yazan şahsın akıbetini biliyormusun.bilmiyorsan bi araştır bakalım.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=1684.msg142255#msg142255 date=1328457815]
                        Tanrı Qulu Alıntı

Şu kitapı okuyun

http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...p;sa=101804128

[/quote]

Sünni alimlerin şu sorulara cevap vermesini istemek hakkım diye düşünüyorum (Şia değilim bu arada)

1-Muta namus fitnesiyse, kadınlarla gizli nikah yapmak (hatta Hanefilerde bakire kız babasından izinsiz bile evlenebiliyorken) nasıl sahih olabiliyor? Bu daha aldatıcı değil midir?

2-Pek çok Sünni alime göre mesela 1 ay sonra boşanırım niyetiyle bir kadınla evlensen ama bunu dille söylemesen nikah geçerli oluyor.

Şimdi bunu Şia ve mutayı caiz bilen diğer Müslümanlar "süre nikahın başında açıkça belirleniyor" diye geçersiz bir işe caiz demiş oluyorlar da, içinden gizleyen, hatta sahtekarlık yaparak kadını da aldatan bir adamın (çünkü niyeti 1 ay sonra boşamak) yaptığı nasıl sahih olabiliyor?

Dürüstçe süre belirlemek nikahı geçersiz kılıyor ama içinden süre belirlemek geçerliliğine engel olmuyor öyle mi? Bu nasıl oluyor peki?

[quote author=mikdat bin esved link=topic=1684.msg142281#msg142281 date=1328479497]
                        osman ufuk bu link verdiğin kitabı yazan şahsın akıbetini biliyormusun.bilmiyorsan bi araştır bakalım.
                        [/quote]

Kardeş yanlış anlamayın ama yazar trafik kazasında vefat etti de bu konuyla alakasını anlayamadım akıbetinin? Ben mi yanlış anladım yoksa? Akıbet derken?

Yorum

MUTAYA HARAM DİYEN FETHULLAH GÜLEN SANKİ MASUM. SANKİ MELEK. YAHU FITRATINDA BU ŞEHVET VAR. ALLAH'IN HELALİ OLAN MUTA HARAM. ALLAH'IN HARAMI OLAN MAS......YON (KENDİ KENDİNİ TATMİN OLAYI) HELAL...

ŞİMDİ O MİSYARMIŞ O GÜNDÜZCÜLÜKMÜŞ YAPMIYORLAR MI? BENCE ALASINI YAPIYORLAR...

Yorum

Tanrı kulu

1-Muta namus fitnesiyse, kadınlarla gizli nikah yapmak (hatta Hanefilerde bakire kız babasından izinsiz bile evlenebiliyorken) nasıl sahih olabiliyor? Bu daha aldatıcı değil midir?
                            Delilsiz konuşma!

1- Hanefilere yapılan istinadın senedi nerede?

2-Pek çok Sünni alime göre mesela 1 ay sonra boşanırım niyetiyle bir kadınla evlensen ama bunu dille söylemesen nikah geçerli oluyor. Şimdi bunu Şia ve mutayı caiz bilen diğer Müslümanlar "süre nikahın başında açıkça belirleniyor" diye geçersiz bir işe caiz demiş oluyorlar da, içinden gizleyen, hatta sahtekarlık yaparak kadını da aldatan bir adamın (çünkü niyeti 1 ay sonra boşamak) yaptığı nasıl sahih olabiliyor? Dürüstçe süre belirlemek nikahı geçersiz kılıyor ama içinden süre belirlemek geçerliliğine engel olmuyor öyle mi? Bu nasıl oluyor peki?

2- Bu nigah batildir. Ve bir çok delilsiz konuşmayın yerine, delil getirseniz güzel olur!

Şia muta nigahını fahişe ile caiz görüyor! Muta eden kadın icare olunuş kadın sayılır! Kendi anne, bacılarınızı icare etmek isteyene, söz yok! KENDİ İŞİ! Ama biz bu batil namus fitnesine davet etmesinler!

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=1684.msg142344#msg142344 date=1328531222]
                              Tanrı kulu

Delilsiz konuşma!

1- Hanefilere yapılan istinadın senedi nerede?

2- Bu nigah batildir. Ve bir çok delilsiz konuşmayın yerine, delil getirseniz güzel olur!

Şia muta nigahını fahişe ile caiz görüyor! Muta eden kadın icare olunuş kadın sayılır! Kendi anne, bacılarınızı icare etmek isteyene, söz yok! KENDİ İŞİ! Ama biz bu batil namus fitnesine davet etmesinler!
                              [/quote]

Sen Hanefiliği biliyor musun? Bence fazla bilmiyorsun çünkü bilseydin, Hanefilerin meşhur görüşlerinden biri olan "nikah için veli şart değildir" görüşlerini bilirdin. Hatta diğer 3 Sünni mezhep bu görüşü reddeder. Onlara göre veli şarttır nikahta.

Nikahın gizlenmesi ise Sünniler içinde sadece MALİKİLERE göre batıldır. Bundan dolayı bir Hanefi, gizli bir nikah yapsa ve velisiz evlense nikahı sahih oluyor Hanefiliğe göre.

Bu arada Şia, muta nikahının fahişe ile yapılmasını mekruh görüyor.

Yorum

Hanefi mezhebine göre nikah iki şahit huzurunda icab ve kabulden ibarettir. Bu durumda nikah gerçekleşmiştir.
                                Ve bu işlem bittikten hemen sonra aynı kişi üç talakı tek celsede üçer lafızla bitirdimi talak vaki olur. Hanefi mezhebine göre böyledir.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X