Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Muta nikahında neden sınır yok?

Eğer muta nikahı ile evlenilen kadın da zevce hükmündeyse, Kuranı Kerime göre de en fazla 4 kadınla aynı anda evli kalınabiliyorsa, neden muta nikahında 4 sınırı yoktur?

Eğer derseniz "4 sınırını belirten ayet daimi zevce ile ilgilidir". O zaman muta nikahına karşı çıkanlarında muta ile evlenilen kadına zevce denilemeyeceğini iddia etmeleri güç kazanmaz mı?

Oysa ayette daimi-geçici diye ayrım yoktur. Sadece 4 e kadar evlenilebileceği söyleniyor.

Şahsen, eğer geçici evlilik (şartlar dahilinde) helalse, 4 sınırının bunda da geçerli olduğunu düşünüyorum.

Yorum

Ynt: Muta nikahında neden sınır yok?

senin öyle düşünmen ne ifade eder ? biz hak emirlerle amel ediyoruz,tersini kanıtlamaya çalışan düşüncelerle değil.
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=23299.msg151331#msg151331 date=1336917523]
        senin öyle düşünmen ne ifade eder ? biz hak emirlerle amel ediyoruz,tersini kanıtlamaya çalışan düşüncelerle değil.
        [/quote]

Böyle mi izah ediyorsunuz. İnsanların ikna edilmesi gerekmiyor mu? Bu kafa ile sünni bir ülkede doğsaydınız aynı kafa yapısı ile muaviyeyi savunacaktınız bundan eminim. Doğru dürüst cevap verilmesi gerekiyor.

Ayrıca her konuda nakli deliller yetmeyebilir. Günün koşullarında akli deliller de sunmak gerekmektedir. Biz bu konuda bazı izahlarda bulunabiliriz, ancak sizleri merak ediyorum, nasıl izah edersiniz, buyrun:
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=huge link=topic=23299.msg151331#msg151331 date=1336917523]
          [/quote]

Soruyu yazarken, konuyu ikna edici ve açıklayıcı olarak bilenler cevaplasın diye eklemeyi unutmuşum.

Alıntısını yaptığım şu şahsın yazısına bakınca, Muaviyeye toz kondurmayan, onun yanlışlarına ictihad diyenlerden çok fazla fark göremiyorum üslup ve yöntem açısından.

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23299.msg151344#msg151344 date=1336921111]

Soruyu yazarken eklemeyi unutmuşum. Şu alıntısını yaptığım şahıs gibi düşünenler cevap versin diye sormadım soruyu. Bilenler ve ikna edici deliller getirebilenler cevap yazarsa sevinirim. Şu yazısına bakınca, Muaviyeye toz kondurmayan, onun yanlışlarına ictihad diyenlerden çok fazla fark göremiyorum üslup ve yöntem açısından.
            [/quote]

Aynen.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23299.msg151325#msg151325 date=1336916216]
              Eğer muta nikahı ile evlenilen kadın da zevce hükmündeyse, Kuranı Kerime göre de en fazla 4 kadınla aynı anda evli kalınabiliyorsa, neden muta nikahında 4 sınırı yoktur?

Eğer derseniz "4 sınırını belirten ayet daimi zevce ile ilgilidir". O zaman muta nikahına karşı çıkanlarında muta ile evlenilen kadına zevce denilemeyeceğini iddia etmeleri güç kazanmaz mı?

Oysa ayette daimi-geçici diye ayrım yoktur. Sadece 4 e kadar evlenilebileceği söyleniyor.

Şahsen, eğer geçici evlilik (şartlar dahilinde) helalse, 4 sınırının bunda da geçerli olduğunu düşünüyorum.

[/quote]

Ben bu soruyu olduğu gibi Soru Makamına yöneltiyorum. Gelecek olan Cevabı buraya aktaracağım inş.

Yorum

böyle bir şart yok mu? Daimi nikah için şart olanların hepsi mut'ada da geçerli diye biliyorum..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23299.msg151356#msg151356 date=1336922129]
                  böyle bir şart yok mu? Daimi nikah için şart olanların hepsi mut'ada da geçerli diye biliyorum..
                  [/quote]

bende,,,
                  Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                  Hz.Peygamber (saa)

Yorum

dört esiniz var, birinden ayrildiniz, tekrar evlenmek mümkün, muta gecici bir nikah oldugu icin, zaten kalan yok, bu durumda böyle bir soru neden olsun ki!?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sanırım sorudan kasdedilen şu: Bir arada en fazla 4 kadınla evlilik mümkün iken, muta nikahı ile bir anda çok daha fazla kadınla evlenilebilir mi? Mesela bir arada 10 kadınla muta nikanı mümkün mü soruluyor. Eğer 10 kadınla birarada muta nikahı mümkün ise bu daimi evlilikten farklı olmuyor mu?

Burada temel esas muta nikahının İslamda var olmasıdır. İslamda olduğu delilleri ile ortaya konulduktan sonra yapılan itiraz muta nikahına değil İslama yapılmalıdır. Muta nikahına cevaz veren İslamdır. O halde tartışılması gereken de İslam olmalıdır. İslamı tartışmak hangi müslümanın haddi olabilir. Eğer İslama inanmışsa müslümandır ki artık inandığı bir inancı tartışmanın anlamı yoktur. Yok eğer inanmamışsa o zaman müslüman değildir. Müslüman değilse de o zaman mutayı değil yine İslamı tartışmalıdır. Her parça ait olduğu bütünle ilgilidir.

Teoride ne muta nikahının ne de daimi nikahın bir sınırı yoktur. Bir adam bir anda 4 kadınla evlenir, ertesi gün onları boşar bir dört kadınla daha evlenebilir. Böylece 365x4 kadar kadınla bir yılda evlenebilir, teorik olarak buna şeran bir engel de yoktur. Böylece bu mantıkla daimi nikahta dört sınırı var da muta da yok itirazı askıda kalan bir iddiaya dönüşür. İstismar ise her iki nikahtada mümkündür. İstismarda sorumlu nikahlar değil istismarcılardır.

Yorum

tamam, soruyu yanlis anlamisim herhalde
                        aciklama icin tesekkür ederim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23299.msg151540#msg151540 date=1337028091]
                          tamam, soruyu yanlis anlamisim herhalde
                          aciklama icin tesekkür ederim
                          [/quote]

Estağfirullah Bacı, farklı açılardan bakmak istemiştim.

Yorum

tanrı kulu sorularına geçmeden önce vereceğim cevapları daha iyi anlayabilmemiz için size bir soru soracağım.
                            bu soruma vereceğin cevabın ardından senin sorularına cevap vereceğim.

soru: Peygamber s.a.a efendimiz aynı anda kaç kadınla evliydi?
                            [center]
                            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                            [center]
                            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Afif ve afifeler, iffete dair mevzularda, ihfa halinde, daha mahfi olmalılar, dairei meşruatta olsa bile.

Her meşruiyetin izharı gerekmez. Ki her meşruatın izharı belki meşru değil haram bile olabilir.

Yorum

Benim sorum, aynı anda en fazla 4 kadınla evli kalınabileceği için muta nikahıyla evlenilen kadın da zevce hükmündeyse eğer, nasıl 4 sınırı içinde yer almıyor onu soruyorum.
                                Çünkü siteyi hatırlamasamda soruyu hatırlıyorum. Birisi soru sormuş bir adam 4 kadınla daimi nikah yapsa, bunlardan hiçbirini boşamadan 5. kadınlada muta yapsa caiz midir? diye bir soru yöneltmiş ve caiz cevabı almış. Oysa muta nikahlı kadında zevceyse 4 sınırı onuda kapsamaz mı?

[quote author=meşedi ali enis link=topic=23299.msg151635#msg151635 date=1337064598]
                                tanrı kulu sorularına geçmeden önce vereceğim cevapları daha iyi anlayabilmemiz için size bir soru soracağım.
                                bu soruma vereceğin cevabın ardından senin sorularına cevap vereceğim.

soru: Peygamber s.a.a efendimiz aynı anda kaç kadınla evliydi?
                                [/quote]

Aynı anda 9 kadınla izdivacı olmuştur ancak bu peygambere mahsus bir izindir diye biliyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum? Diğer Müslümanlar için sınır 4 sonuçta.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X