Ynt: Muta nikahında neden sınır yok?
[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23299.msg151807#msg151807 date=1337111792]
Aynı anda 9 kadınla izdivacı olmuştur ancak bu peygambere mahsus bir izindir diye biliyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum? Diğer Müslümanlar için sınır 4 sonuçta.
[/quote]
yani diyorsun ki Peygamber kuran'daki ayetlerin dışındadır öyle mi?
yani kuran'da ki 4 kadıla evlilik ayeti Peygamberi kapsamıyor
doğru anlamış mıyım?
peki Peygamber'e mahsus olan izni gösteren bir ayet var mıdır? varsa buyrun bizde bilgilenelim. eğer böyle bir ayet yoksa, Peygamber için böyle bir izin olduğunu nerden biliyorsun?
9 diye duymuşsundur. ama biz duyduklarımıza değil,
SİZİN EN BÜYÜK HADİS KİTABINIZ OLAN BUHARİYE BAKALIM.
Buhari, Sahih'inin "Gusül Kitabı, Eşiyle Birleştikten Sonra Tekrar Birleşmek Babı"nda Enes'in şöyle dediğini nakleder:
"Resulullah bir gece ve gündüzde bir saatte on bir eşine gidip onlarla münasebette bulunuyordu." Ravi der ki: Ben Enes'e; "Buna gücü yetiyor muydu?" diye sorunca, Enes dedi ki: "Biz de onun otuz erkeğin gücüne sahip olduğunu söylüyorduk."
Sahih-iBuhari, c. 1, s. 75 - 76
[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23299.msg151807#msg151807 date=1337111792]
Aynı anda 9 kadınla izdivacı olmuştur ancak bu peygambere mahsus bir izindir diye biliyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum? Diğer Müslümanlar için sınır 4 sonuçta.
[/quote]
yani diyorsun ki Peygamber kuran'daki ayetlerin dışındadır öyle mi?
yani kuran'da ki 4 kadıla evlilik ayeti Peygamberi kapsamıyor
doğru anlamış mıyım?
peki Peygamber'e mahsus olan izni gösteren bir ayet var mıdır? varsa buyrun bizde bilgilenelim. eğer böyle bir ayet yoksa, Peygamber için böyle bir izin olduğunu nerden biliyorsun?
9 diye duymuşsundur. ama biz duyduklarımıza değil,
SİZİN EN BÜYÜK HADİS KİTABINIZ OLAN BUHARİYE BAKALIM.
Buhari, Sahih'inin "Gusül Kitabı, Eşiyle Birleştikten Sonra Tekrar Birleşmek Babı"nda Enes'in şöyle dediğini nakleder:
"Resulullah bir gece ve gündüzde bir saatte on bir eşine gidip onlarla münasebette bulunuyordu." Ravi der ki: Ben Enes'e; "Buna gücü yetiyor muydu?" diye sorunca, Enes dedi ki: "Biz de onun otuz erkeğin gücüne sahip olduğunu söylüyorduk."
Sahih-iBuhari, c. 1, s. 75 - 76
Yorum