Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

İmam Cafer Es-Sadik buyurdu ki: “Ali ibn Ebu Talib demişdir: Eğer Ömer ibnul Hattab beni öcelemeseydi,zinayi ancak en zalim kimseler ederdi! Bu hadisi Yakub el-Kuleyni ‘El-Kafi’ kitabında zikr etmişdir. Şiilerin en büyük hadis alimi ‘Alleme’ lakapli Meclisi ise, bu hadisi mechul saymiştir. [ Mulez el-Ehyar, 12/29/5; Miratul Ukul, 20/227/2] Yukaridaki hadisin d iğer isnadinda : – Eğer Ömer ibnul Hattab beni öncelemeseydi, zinanı ancak en zalim kimseler ederdi! Çünki müslümanlarda büyük nimet- muta vardi! Şii Şeyh El Meclisi bu hadis hakkında “Bu uydurma hadisdir!” demişdir. [Biharul Envar, 103/105] Bu kaydetdiyğm hadisin ravisi Mufeddal İbn Ömerdir. Onun hakkında şii rical alimi en-Necaşi diyor ki: – Onun fikirlieri kusurlu, hədisleri ise karışıkdır. Onlara önem vermek gerk değil! [er-Rical, 2/359-360] Şii Şeyh Ell-Kahbai onun hakkında demişdir: – O hadislere çok ilaveler ederek haddinii aşıyor. Ondan hadis rivayet etmek olmaz! [Mecmua er-Rical, 6/131] Ayni zamanda onun hakkında ayni sözleri el-Erdebili[Cami er-Ruvat, 2/258-259] ve Hoi de [er-Rical, seh. 258] söylemişdir.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=1684.msg158964#msg158964 date=1345262268]
      [color=rgb(68, 68, 68)]Şia kaynaklarında mutanın haram olduğuna gösteren deliller ;

Hz. Ali (a.s) bu konuda şöyle demektedir: “Rasûlullah (sav) Hayber gününde evcil eşek eti ve mut’a nikâhını yasakladı”. “El-İstibsar” Tûsî (3/143), “Vesailu Şia” Hur Amilî (21/12)
      [/color]
      [color=rgb(68, 68, 68)]Aynı şekilde, Allah rahmet etsin, imamlar da mut’a nikâhını yasakladılar. Abdullah Senal şöyle dedi: “Ebu Abdullah (a.s)’a mut’a hakkında sordum, bana şöyle dedi: “Kendini onunla kirletme”. “Mustedreku Vesail” (14/455)[/color][color=rgb(68, 68, 68)]Mufaddal şöyle dedi: “Ebu Abdullah (a.s)’ı aynı şekilde derken duydum: “Ondan uzak durun, birinin avret yerinizi görüp onu kardeşlerine ve arkadaşlarına aktarmasından korkmaz mısınız?!” Kâfî (5/453), Vesailu Şia (21/22). Muhammed b. Şem’ul şöyle dedi: “Ebu Hasan bazı valilerine mektup yazarak şöyle dedi: “Mut’a nikâhını helal kabul etmeyin. Size düşen sünneti uygulamaktır.” Kâfî (5/453).[/color]
      [/quote]

[quote author=Cihandar link=topic=1684.msg159003#msg159003 date=1345297849]
      İmam Cafer Es-Sadik buyurdu ki: “Ali ibn Ebu Talib demişdir: Eğer Ömer ibnul Hattab beni öcelemeseydi,zinayi ancak en zalim kimseler ederdi! Bu hadisi Yakub el-Kuleyni ‘El-Kafi’ kitabında zikr etmişdir. Şiilerin en büyük hadis alimi ‘Alleme’ lakapli Meclisi ise, bu hadisi mechul saymiştir. [ Mulez el-Ehyar, 12/29/5; Miratul Ukul, 20/227/2] Yukaridaki hadisin d iğer isnadinda : – Eğer Ömer ibnul Hattab beni öncelemeseydi, zinanı ancak en zalim kimseler ederdi! Çünki müslümanlarda büyük nimet- muta vardi! Şii Şeyh El Meclisi bu hadis hakkında “Bu uydurma hadisdir!” demişdir. [Biharul Envar, 103/105] Bu kaydetdiyğm hadisin ravisi Mufeddal İbn Ömerdir. Onun hakkında şii rical alimi en-Necaşi diyor ki: – Onun fikirlieri kusurlu, hədisleri ise karışıkdır. Onlara önem vermek gerk değil! [er-Rical, 2/359-360] Şii Şeyh Ell-Kahbai onun hakkında demişdir: – O hadislere çok ilaveler ederek haddinii aşıyor. Ondan hadis rivayet etmek olmaz! [Mecmua er-Rical, 6/131] Ayni zamanda onun hakkında ayni sözleri el-Erdebili[Cami er-Ruvat, 2/258-259] ve Hoi de [er-Rical, seh. 258] söylemişdir.
      [/quote]

Ben mutayı birçok Sünni ve Şii hadislerini okuduktan ve araştırdıktan sonra kabul etmiştim. Ama açıkçası Cihandar'ın yazdığı rivayetleri ve Mufaddal b. Ömer hakkındaki bu bilgileri ilk defa okuyorum. Mufaddal b. Ömer gerçekten zayıf mıdır??
      Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

Hadis:
        Ahmed Bin Muhammed bin İsa kendisinin “Nevadir” ve İbni İdris kendisin “Sarair”(kitaplarinda
        ) İbni Ebu Umeyir Hişam Bin El Hakimden o da Abdullahtan(Caferi Sadiktan) nakletdiler ki (Muta) hakkinda o dedi:”Bunu bizimle Fuccardan(haddini aşanlardan ve günahkarlardan )başkasi yapmaz”
        (Biharül Envar,cilt 100,sayfa 318)
        Şii Şeyh El-Mecid diyor ki:
        “Nevadirdeki raviler müteberdir.”Vesail”in yazari “Nevadirden” nakletmiştir ve onun ravileri “Nevadir”deki gibi güvenilirdir”

Yorum

biraz sabredin, inşaAllah sırası ile cevap verilecektir.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg159008#msg159008 date=1345300660]
            [/quote]

tamam elmeddin abi..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=1684.msg159007#msg159007 date=1345299751]
              Hadis:
              Ahmed Bin Muhammed bin İsa kendisinin “Nevadir” ve İbni İdris kendisin “Sarair”(kitaplarinda
              ) İbni Ebu Umeyir Hişam Bin El Hakimden o da Abdullahtan(Caferi Sadiktan) nakletdiler ki (Muta) hakkinda o dedi:”Bunu bizimle Fuccardan(haddini aşanlardan ve günahkarlardan )başkasi yapmaz”
              (Biharül Envar,cilt 100,sayfa 318)
              Şii Şeyh El-Mecid diyor ki:
              “Nevadirdeki raviler müteberdir.”Vesail”in yazari “Nevadirden” nakletmiştir ve onun ravileri “Nevadir”deki gibi güvenilirdir”

[/quote]

bu rivayet hakkında açıklama yapıldı mı ? takiyye denilip geçiştirilmeyecekse eğer ben de merak ediyorum cevabını.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=1684.msg159008#msg159008 date=1345300660]
                [/quote]

Yorum

28 gündür sabrediyoruz
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=1684.msg161230#msg161230 date=1347805311]
                    28 gündür sabrediyoruz
                    [/quote]

Çocuk dahi olsan böyle bir ortamda ya ciddi olmalısın yada zamanına göre ciddi veya gayrı ciddi olmalısın. Her satırının sonuna bir gülücük işareti çirkin ve Ahlaksızca bir üsluptur. Alay mı ediyorsun yoksa küçümsüyor musun? Hem yarın okul açılacak sen neyi bekliyorsun. Uğraşma buralarda derslerine, okuluna odaklan.

Elmeddin Kardeşe Gelince;

Maalesef Elmeddin Boş-Beleş Vakti olan birisi değil. Kendisini tanıdım tanıyalı cevap vereceğim demiş ise cevap vermiştir. Kendisi bunu Allah için Ehl-i Beyt için yapar. Kendisi Bilgisayardan, İnternetten uzak bir mekanda Çalışmaktadır. Fakat aynı zamanda kitaplar üzerinden bu araştırmalarını yapmaktadır. Kendisi bunun cevabını verecektir.

Bunu sen GÜLÜCÜKLERLE Dert etme Muhammed Taki! Ve Keşke dert ettiğine inansam.

Allah cümlemizi Islah etsin.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=1684.msg161225#msg161225 date=1347803572]

bu rivayet hakkında açıklama yapıldı mı ? takiyye denilip geçiştirilmeyecekse eğer ben de merak ediyorum cevabını.
                      [/quote]bu rivayete cevap verildi diye hatırlıyorum bulduğumda yeniden paylaşayım inşaAllah...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg161232#msg161232 date=1347807652]
                        Alay mı ediyorsun yoksa küçümsüyor musun?
                        [/quote]
                        Şimdi yazdığımın sonuna nokta koysam '28 gündür bekliyoruz cevap yazın artık' demiş gibi olurum ama cevap vermek zorunda değilsiniz,yazdığım cümleden böyle bir anlam çıkacaktı ben de yumuşaması için gülücük koydum bu sefer de böyle bir anlam çıkmış keşke cümleyi değiştirseymişim.
                        En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 11.08.2020, 23:15.
                        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=1684.msg161236#msg161236 date=1347813159]
                          Şimdi yazdığımın sonuna nokta koysam '28 gündür bekliyoruz cevap yazın artık' demiş gibi olurum ama cevap vermek zorunda değilsiniz,yazdığım cümleden böyle bir anlam çıkacaktı ben de yumuşaması için gülücük koydum bu sefer de böyle bir anlam çıkmış keşke cümleyi değiştirseymişim.
                          [/quote]

Her zaman aynısın.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg161237#msg161237 date=1347813329]
                            Her zaman aynısın.
                            [/quote]
                            Bişe anlamadım ama neyse önemli de değil.
                            En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 11.08.2020, 23:15.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=1684.msg161238#msg161238 date=1347813474]
                              Bişe anlamadım ama neyse önemli de değil.
                              [/quote]

EVET. ÖNEMLİ DEĞİL.

Yorum

bende bu rivayete cevap verildi diye biliyorum ama 50 sayfa her sayfada 25 mesaj 1250 mesaj ediyor bulmak sanırım bikaç saat alacak elmeddin kardeşi bekleyelim en iyisi
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X