Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Ben sizin kitablarınıza iman etmem. Elhamdullah delil aramıyorum imam caferin ne dediği belli bunu arayan sensinse sen soylemelisin benim için önemli değil ne olmuş ne bitmiş

Not : kendini artizlik etme rafiziler.wordpress.com türkiye sitesi Azeri sitesi değil sen korkuyorsun onun için adamdan istemiyorsun Azeri sitemis

Yorum

Hayır ben İmam Sadık a.s.'ın Mut'a konusunda sizin iftiranız olan uydurmanın peşinde değilim. Çünkü İmam Sadık a.s.'ın bu konudaki hadislerinden onlarcası yanımda ve hepsi de sahih ve Mut'anın helal olduğuna dair.

sen geldin dedin Caferi sadık a.s. mut'ayı haram biliyor. ama rivayeti getiremedin yok arkadaşta var ordan al diye. ben de gittim verdiğin yukardaki siteye baktım.
      http://rafiziler.wordpress.com/2012/...-hakta-gorusu/

burada hadis yok, sadece senet ve belli olmayan bir hadis ile ilgili değerlendirme var.

hadis nerede diye sana sordum başka bir adresi verdin. orası da azerice çıktı.

şöyle demiştin:

"Vallahi benden okumustum bunu akhi medinede tahsil almiş bir kardeşin sitesinde http://www.islamevi.az/modules/news/...p?storyid=1939
      bunu azeri şiiler ne yapti bu hadisi zayif cikaramadi hadis tamamen sahih inşallah "

burası azeri site. ve bana diyorsun artizlik yapma..

şu durumda her şey ortada..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=1684.msg139031#msg139031 date=1325715690]
        Hayır ben İmam Sadık a.s.'ın Mut'a konusunda sizin iftiranız olan uydurmanın peşinde değilim. Çünkü İmam Sadık a.s.'ın bu konudaki hadislerinden onlarcası yanımda ve hepsi de sahih ve Mut'anın helal olduğuna dair.

sen geldin dedin Caferi sadık a.s. mut'ayı haram biliyor. ama rivayeti getiremedin yok arkadaşta var ordan al diye. ben de gittim verdiğin yukardaki siteye baktım.
        http://rafiziler.wordpress.com/2012/...-hakta-gorusu/

burada hadis yok, sadece senet ve belli olmayan bir hadis ile ilgili değerlendirme var.

hadis nerede diye sana sordum başka bir adresi verdin. orası da azerice çıktı.

şöyle demiştin:

"Vallahi benden okumustum bunu akhi medinede tahsil almiş bir kardeşin sitesinde http://www.islamevi.az/modules/news/...p?storyid=1939
        bunu azeri şiiler ne yapti bu hadisi zayif cikaramadi hadis tamamen sahih inşallah "

burası azeri site. ve bana diyorsun artizlik yapma..

şu durumda her şey ortada..
        [/quote]

neyse ben [Abdullah Ali Efendi[/b]ye yazdım sagolsun verdi
        Bu Arapca metni:
        36 - ين: ابن أبي عمير، عن هشام بن الحكم، عن أبي عبد الله عليه السلام قال: ما تفعلها عندنا إلا الفواجر
        http://yasoob.com/books/htm1/m013/13/no1379.html

Yorum

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=1684.msg139028#msg139028 date=1325715134]
            Ben sizin kitablarınıza iman etmem.
            [/quote]

bizden kasıt Ehli Beyt a.s mı?

yani sen Ehli Beyt a.s kitaplarına iman etmiyorsun bu doğru mu?

imam caferin ne dediği belli bunu arayan sensinse sen soylemelisin benim için önemli değil ne olmuş ne bitmiş

senin için önemli olan şeyi söyleyim sana Muta nikahının Resulullah s.a.a zamanında uygulanıp, ömerin başa geçtiğinde kaldırması. senin ilgilendiğin bu.

Not : kendini artizlik etme rafiziler.wordpress.com türkiye sitesi Azeri sitesi değil sen korkuyorsun onun için adamdan istemiyorsun Azeri sitemis
            NOT: MUT'A NİKAHI VE HELAL OLUŞUNUN DELİLİ sayfasındaki delilleri incelemeden, siz türklerin tabiri ile damdan düşer gibi konuya 45. sayfadan giren adamdan başka ne beklenebilir ki?
            Allah muvaffak etsin efendim.
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ehli beyt mi siz rafiziler kendinizi ehli beyt ten mi saniyorsunuz hani Abdullah Ali Efendi sizin kim oldugunuzu tarih bolumunde diyor http://rafiziler.wordpress.com/2011/...ilerine-yanit/ siz iste busunuz

rafiziler.wordpress.com sitesinin sahibi Abdullah Ali Efendi'den allah razi olsun

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=1684.msg139040#msg139040 date=1325758622]
                O münafıklara, "Gelin, Allah'ın Resülü sizin için bağışlama dilesin" denildiği zaman başlarını çevirirler ve sen onların büyüklük taslayarak uzaklaştıklarını görürsün.
                [/quote]
                ::::EDIT::: insanlari rafizi akidesine davet ederken ben sunniyim ey sunniler siiler dogru diyor diyen davet metodunda :::EDIT:::

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=1684.msg139048#msg139048 date=1325764588]
                  ehli beyt mi siz rafiziler kendinizi ehli beyt ten mi saniyorsunuz hani Abdullah Ali Efendi sizin kim oldugunuzu tarih bolumunde diyor http://rafiziler.wordpress.com/2011/...ilerine-yanit/ siz iste busunuz

[/quote]

hele şunu bir öğrenelim size göre Ehli Beyt a.s kimlerdi?
                  siz kime Ehli Beyt diyorsunuz? kaynaklarıyla birlikte
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=1684.msg139049#msg139049 date=1325764692]
                    :::EDIT::: insanlari rafizi akidesine davet ederken ben sunniyim ey sunniler siiler dogru diyor diyen davet metodunda :::EDIT:::
                    [/quote]

Kendini nasıl da biliyorsun. Ben sana bir şey demedim. Sen markanı kendin buldun.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=1684.msg139007#msg139007 date=1325708324]
                      Bu metni benden isteme Abdullah Ali Efendi'den iste sitesine yaz cevap verir inşallah
                      [/quote]bu ne kadar saçma bir cevap ya yazmayacaksın yada yazıyorsan arkasında durup isteneni vereceksin.
                      OOh ne ala şia karşıtı ne varsa buraya taşı sonra birisi sıkıştırınca ben yazmadım abdullah efendi yazdı ondan iste bu ne ucube bir cevap sizin münazara tarzınız ve anlayışınız bu herhalde.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

ما تفعلها عندنا إلا الفواجر

beyefendi!

bizi kek sandın galiba.. bu ne biçim hadis böyle! o Ali efendiye söyle kimin efendisiyse efendiliğini doğru yapsın, hadisi tam kaynağı, nerede geçtiğiyle beraber versin. verdiği cümle yarım yamalak bir cümle ve anlamı şu: onu yapan günahkardan (facirden) başkası değildir.

neyi yapan?

ortadan bir cümle alınmış, hırsızlık mı, fuhuş mu, zina mı, iftira mı? neyi yapan! böyle hadis olur mu?

bunun kaynağı nedir? hangi kitap hangi bab, kaç nolu hadis.. sen bizi aptal yerine mi koyuyorsun. eğer daha böyle sahtekarlıklar yapmaya oyalamaya devam edecek olursan sana ceza vermek zorunda kalacağım bilmiş ol..

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=1684.msg139034#msg139034 date=1325731993]
                          neyse ben [Abdullah Ali Efendiye yazdım sagolsun verdi
                          Bu Arapca metni:
                          36 - ين: ابن أبي عمير، عن هشام بن الحكم، عن أبي عبد الله عليه السلام قال: ما تفعلها عندنا إلا الفواجر
                          http://yasoob.com/books/htm1/m013/13/no1379.html
                          [/quote]
                          Burada kasdedilen zinakar kadındır, yani mümin bir erkek zaniye bir kadınla daimi veya geçici olarak evlenmemeli. Nitekim bu konuda ayet de vardır, buyurur ki: "Zina eden erkek, ancak zina eden veya putperest bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden veya putperest olan bir erkek evlenebilir. Bu, müminlere yasak edilmiştir. " (Nur/3)
                          عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Şu ayet de var:
                            الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ
                            "Kötü kadınlar, kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara yakışırlar. İyi kadınlar, iyi erkeklere, iyi erkekler de iyi kadınlara yakışırlar." (Nur/26)
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=1684.msg139101#msg139101 date=1325808760]
                              Şu ayet de var:
                              الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ
                              "Kötü kadınlar, kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara yakışırlar. İyi kadınlar, iyi erkeklere, iyi erkekler de iyi kadınlara yakışırlar." (Nur/26)

[/quote]

Üstadım, bu ayeti anlamak istiyorum. Kötü kadından kasıt nedir? Kötü erkekten kasıt nedir acaba? Eğer kötü kadın ve kötü erkekten kasıt zani ve zaniye olmaları ise, bunların had cezaları ile yaşamamaları söz konusu olması gerekiyor. Eğer dört şahitle zani veya zaniye olmaları ispatlanamamışsa, onlar hakkında da insanların beyanlarının iftira kapsamında olduğu malum? Buradaki inceliği anlamak istiyorum?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=1684.msg139061#msg139061 date=1325796469]
                                ما تفعلها عندنا إلا الفواجر

beyefendi!

bizi kek sandın galiba.. bu ne biçim hadis böyle! o Ali efendiye söyle kimin efendisiyse efendiliğini doğru yapsın, hadisi tam kaynağı, nerede geçtiğiyle beraber versin. verdiği cümle yarım yamalak bir cümle ve anlamı şu: onu yapan günahkardan (facirden) başkası değildir.

neyi yapan?

ortadan bir cümle alınmış, hırsızlık mı, fuhuş mu, zina mı, iftira mı? neyi yapan! böyle hadis olur mu?

bunun kaynağı nedir? hangi kitap hangi bab, kaç nolu hadis.. sen bizi aptal yerine mi koyuyorsun. eğer daha böyle sahtekarlıklar yapmaya oyalamaya devam edecek olursan sana ceza vermek zorunda kalacağım bilmiş ol..
                                [/quote]

insallah onu da sorarim bakalim daha ne yapacaksiniz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X