Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=hanif1 date=1389388583 link=topic=1684.msg172113#msg172113]
    kuranda muta hakkında olduğu söylenilen ayet mutayı değil normal bir nikah akdini anlatıyor, kuranda mutanın cevazına bir işaret yok ki cevazı ve neshi hakkındaki tartışmalar rivayetlerle dönüyor. kıyamete kadar hüküm kaynağı olan Kuranda bahsi geçmemiş bir mesele için haddi aşmaya değer mi? fuhuş sektöründen ne farkı var bu mut'a sektörünün?
    [/quote]
    hem arapçam yok dersiniz hem de ayette muta yok dersiniz. bu ne yaman çelişki?

nisa 24 istemta'tum diyor. burdaki kelimeleri inceleyim:

"iste" harflari kalıp gereği ek harflerdir kelimenin kökü değildir.
    "tum" de zamirdir.
    geriye "mta" kalmaktadır. yani mim, tı, ayın harfleridir. Yani Mut'a

"yararlandığınız kadar" demektir. yararlanmaktır mut'a, fada demektir. Nisa 24'te net olarak vardır. Aynı ayette ucûrahunne tabiri geçmektedir. Bu da ücretleri demektir. yararlandığınız kadarın ücretlerini ödemeniz demektir.

oysa daimi nikahta verilen mihir için Kur'an başka kelime kullanıyor. işte delili nisa 4

"Kadınlara mehirlerini (bir görev olarak) gönül hoşluğuyla verin. Eğer kendi istekleriyle o mehrin bir kısmını size bağışlarlarsa, onu da afiyetle yiyin."

burada daimi nikahtan söz edilirken mehir için kullanılan kelime "saduqat" (nafaka) kelimesidir. Oysa nisa 24'te Mut'a (istemta'tum) da kullanılan mehir "ucura" (ücret) kelimesidir. Bu da gösteriyor ki nisa 24'te söz edilen nikah başka türlü nikahtır.

lütfen bilip bilmeden konuşmayalım.. Kur'an'da bir şey yok diyebilmek için Arapçayı en ince ayrıntılarına kadar bilmek, tüm Kur'an'ı su gibi içmek, ve bir konu sorulduğunda tüm ayetler arası ilişkiler kelimelerin en ince ayrıntılarına kadar anlamlarıyla bilrikte saniyede milyonkez işlem yapan cpu gibi çalışmamız lazımdır. ki bu ise ancak masumların yapabileceği bir şeydir. bu yüzden biz masumlara bağlıyız.

inkar ettiğimiz bir meselenin delillerini Kur'an'dan görünce, haaa! ya varmış! tüh! ben yok sanıyordum. bak bunu inkar edemeyiz dememek için. çünkü her zaman bunu görme imkanımız olmayabilir ve inkarla öteki dünyaya gidebiliriz...

Yorum

[quote author=hanif1 date=1389460745 link=topic=1684.msg172128#msg172128]
      imam şafinin "erkeğin zinadan doğan kızı ile evlenmesi caizdir" fetvası[/quote]
      böyle bir fetvanın kaynağını gösterebilir misiniz?

Yorum

Arkadaslar Elhamdülillah müslümanim ve Elhamdülillah Ehli Sünnetim.Şimdi bir konuya parmak basmak istiyorum.Günümüz İranını tam tanımıyoruz veya bizlere kötü tanıtılmış.Öyle bir önyargı var ki İranda herkes muta yapıyor ve zinaya kılıf olarak uyduruluyor şeklinde.Bu doğru değil sanırım.GİDİP GÖRDÜN MÜ KARDEŞİM YAŞADIN MI? HAYIR... Peki hani müslümandık!!!! Hani müslüman birbirine gıybet etmezdi!!! ....Uzar gider tabii müslümanlığımız da.... Bu konuda daha fazla şey söylenebilir.Ama lütfen rica ediyorum insanları kırmayalım,incitmeyelim.
        Hülasa İranda şii kardeşlerimiz Mutanın halihazırda caiz olduğuna kanaat getirmişler(Kuran ve Sünnet ışığında) bunu delillendirmişler bize yapacak birşey kalmıyor. Çok iyi araştırmalı öğrenmeli ve tartışmayı öyle çözmeliyiz. Ama bunu yaparkende Kuran ve Sünnet kaynak noktamız olmalı..
        Bana kalırsa bize gösterilen muta modeli cahil insan ve mollaların(gerçek mollalar alınmasın) yapmış olduğudur.Şartlarına uymaksızın yapılan sahte bir nikahtır. Bu tabii ki toplumda bozulma ve zinanın çoğalmasına sebep olur.

Yorum

Bu yapıcı yorumundan dolayı herhalde Abdullah 1234 kardeşim kocaman bir teşekkürü hakediyordur. Teşekkür ederim kardeşim.
          Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Abdullah kardeşimize bende teşekkür ediyorum aklıselim bir yorum olmuş
            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

Tesekkurler. Cok iyi oldu.

Yorum

Burada bulunan yorumlara ehli sünnet birisi olarak teşekkür etmek için bu siteye üye oldum ve şu an yazıyorum.
                Muta nikahıyla ilgili bir araştırma ihtiyacından sitenizi buldum. Bu kadar akıl dışı bir uygulamayı nasıl bir müslüman kabul eder tezinden hareketle Şiilerin bu konuda nasıl düşündüğünü merak ettim. Aslında benim fuhuş olarak gördüğüm muta ile şii kardeşlerimizin anladığı muta aynı değil. Bundan çok mutlu oldum. Benim anladığım nefsi hareket eden bazı ahlaksızlar yaptıkları fuhşu muta olarak lanse ederek kendilerini tatmin ediyorlar.

Şunu net olarak ortaya koymak lazım. Bir şeyin helal ya da haram olması Allahın emriyle olur. Kasır fehmimizle biz tayin edemeyiz.

Dolayısıyla Şii kardeşlerimiz böyle inanıyorlarsa inandıkları gibi yaşamalarından bir beis görmüyorum. Yargılamak kimsenin de haddi değil.

Başta da demiştim, Hz Ömer hakkında biz hz diyemeyiz ama sünni kardeşlerimizi incitmemek için Halife Ömer diyelim demeniz beni çok etkiledi. Hassaten çok teşekkür ederim.

Mezhepler arasındaki ihtilafları bizim gibi avamların çözmesi neredeyse imkansız zaten. İnşallah bir gün gelir, İslam alimleri aramızdaki ihtilafları giderir. Biz de hakiki ümmet bilinciyle birbirimizi yeniden daha sıkı bir şekilde kucaklarız.

Allaha emanet olun sevgili kardeşlerim.

Yorum

Biz de bu basiret dolu bakışinizin daimi olmasını dileriz kardeşim. Rabbim ummete bu vahdet ve hüsnü niyet anlayışıni versin ve inanmayanlara karşı biz müslümanlari oyuncak etmesin. Rabbimsizi Ehlibeyt sefaatine nail eylesin

Yorum

Tesekkur ederim kardesim ...

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X