Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=ypa link=topic=1684.msg49537#msg49537 date=1250858737]
    evet uygulanıp hayberin fethinde ve veda haccında nesh edildiği yasaklandığı sünni kaynaklardan eklendi.

fakat sonraki başlıklarda arkadaşlar ilgili hadislerin yer aldığı kitapların ve mutaya haram diyenlerin imanlarını tartışmaya açtılar. yalan hadis uydurduklarını, Allah a Peygamber s.a.v e ve ehl-i beytine savaş ilan ettiklerini fiilen olmasa da ima ile iddia ettiller. çünkü yalan hadis uydurmak bizce o anlamlara geliyor.

şimdi buradan hareketle ne zaman ve ne şekilde serbest edildiği ve ne zaman yasaklandığı ilgili kaynaklarda ve bu sayfanın önceki kısımların da mevcut mümkünse beni yormadan onları okuyun sonra sorun takılnalrı ben de cevaplamaya çalışayım inşAllah
    [/quote]

ypa mutaya ben de karşıyım ama ehlisünnetin yaklaşm tarzı çok daha kötü bu anlamda

şia diyoki: muta resulullah zamanında da helaldi şimdide helal her zaman helaldir

ehlisünnet diyoki: muta resulullah zamanında izin verildi yapıldı, sonra resulullah bunu yasakladı, sonra tekrar izin verdi, sonra hayber dönüşü tamamen yasakladı

sonra fikir deiştiriyo ikinci halifeye kadar serbestti ikinci halife bunu yasakladı diyo

yahu tamam madem karşısınız ama önce ne dediğinize karar verin. kim yasaklamış ne zaman yasaklamış daha bunda bile karar kılamıyosunuz.

hem sizin durumunuz çok daha kötü. siz mutaya resulullah izin verdi bunu hz ömer yasakladı demekle hem eleştirdiğiniz mutanın resul tarafından yasaklanmadığını ifade ediyosunuz hem de ikinci halife bunu yasakladı diyerek onun resulullaha muhalefet ettiğini ortaya koyuyosunuz

her ne kadar kabul etmesemde şiiler biçok konuda olduğu gibi bu konudada tutarlılar, savundukları görüşte sabitler. sen hiç gördünmü şii hadis kaynaklarından bi tanesinde muta haramdır diye? göremezsin adamlar sistemli planlı çalışıp ona göre inanıyo.

öama siz öle bi çorba yapmışsınızki hadis kaynaklarınızda bu konuyu her kafadan bi ses çıkmış. tirmizi başka bişi demiş buhari başka bişi suyuti başka bişi.anamın sebze çorbası bile ehlisünnet hadis kaynaklarından daha sade ve net yaw

Yorum

Ayrıca benim büyüklerimden duyduğuma göre Ehli Sünnette Hac Mutası olarak isimlendirilebicek bir uygulama varmış.Hacca giden yanında Velisi olmuyan kadınları hacca giden güvenilir bir erkekle nikahlıyorlarmış.Hac dönüşüde boşanıyorlarmış.Ama aralarında cinsel bir ilişki olmuyormuş.

Yorum

selamunaleykum
        20 yılını ilim öğrenmeye vermiş urfada iranda vede necefte eğitim görmüş değerli bir alimimiz hacca gitmek isteyen bir kadınla muta yapmış bunu biliyorum ve muta yaparak o kadının hac farzını yerine getirmesine yardımcı olmuştur
        bu açıdan da bakınız mutaya
        hak teala böyle bir yol koymuş ki kulu günah işlemesin ister kullanırsınız ister kullanmazsınız bu sadece dinimizin getirmiş olduğu bir ruhsattır
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

ypa kardeş not alıyorum ve ramazan sonrası not aldığım konular üzere yazışacağım inşallah ama sadece şunu söylemeliyimki,Şiilerin maksadı en azından kutsal vatikan hayali yada büyük ortadoğu projesi değil o yüzden içizim son derece rahat.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

valla sahabe eğer mutanın yasaklanması gibi ciddi bi konuyu yıllarca duymadı ise hala uygulamaya devam etti ise herde kalır onun gökteki yıldız gibi olup örnek olması?

ya diğer konulardada bazı şeyleri duymadı ise ? ya yanlış şeyi aktardı ise?

o zaman sahabenin söyledikleri sözler bizi zerre miktar bağlamaz mutanın yasaklanmasını bile taa hz ömerin hilafetine kadar bunu duymadı ve yapmaya devam etti ise daha kimbilir neleri duymayıp yapmaya devam ettiler

Yorum

valla keyfiniz bilir

e insanın söliceği bişi kalmayınca konuyu sonlandırma isteği doğaldır.güzel kaçış yolu

Yorum

mektebi mülkiye kardeşim,Ömer bin hattabın hilafetini bırakın taa Abdullah bin zübeyrin hilafetinde bile bu yasağı duymayan onlarca sahabe vardı.Hatta İbni Abbas ile İbni Zübeyir muta konusunda tartışınca İbni Zübeyrin yaşlı annesine gittiler ve o İbni abbası doğruladı.

Bugün ehli sünnet fıkhında muta yapmaya had cezası uygulanmıyorsa bu sahabelerin resulullahın vefatından 50-60 sene sonra hala mutaya cevaz vermesindendir.
                Gerçi bugüne kadar bir tek sünni çıkıpta muta nikahı yapana neden had cezası olmadığının izahını yapmış değildir buda olayın diğer boyutu

Yorum

önceki yazışmalarınız beni bağlamaz

şu an ne konuşuluyo ne görüyosam ona göre yorum yaparım

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg49691#msg49691 date=1250889958]
                    [quote author=Ebul Fazl link=topic=1684.msg49687#msg49687 date=1250889729]
                    mektebi mülkiye kardeşim,Ömer bin hattabın hilafetini bırakın taa Abdullah bin zübeyrin hilafetinde bile bu yasağı duymayan onlarca sahabe vardı.Hatta İbni Abbas ile İbni Zübeyir muta konusunda tartışınca İbni Zübeyrin yaşlı annesine gittiler ve o İbni abbası doğruladı.

Bugün ehli sünnet fıkhında muta yapmaya had cezası uygulanmıyorsa bu sahabelerin resulullahın vefatından 50-60 sene sonra hala mutaya cevaz vermesindendir.
                    Gerçi bugüne kadar bir tek sünni çıkıpta muta nikahı yapana neden had cezası olmadığının izahını yapmış değildir buda olayın diğer boyutu

[/quote]

bir şikayet olduda had cezası mı uygulanmadı. iyi inceleyin. sonra tekrar dönelim konuya.
                    [/quote]

ypa böyle politik cevapla konuyu geçiştiremezsin kardeşim,tam 4 yılım muta rivayetlerini araştırmakla geçti ve nerdeyse hepsini ezbere bilirim,Muta konusunda ehli sünnet mezheblerinin tutumlarınıda çok iyi bilirim.
                    bana ehli sünnet kaynaklarınızdan muta yapana uygulanacak cezayı gösterebilirmisin kardeşim bekliyorum.
                    sayfa cilt numarasıda ekte olsun

Yorum

[quote author=Ebul Fazl link=topic=1684.msg49693#msg49693 date=1250890120]
                      ypa böyle politik cevapla konuyu geçiştiremezsin kardeşim,tam 4 yılım muta rivayetlerini araştırmakla geçti ve nerdeyse hepsini ezbere bilirim,Muta konusunda ehli sünnet mezheblerinin tutumlarınıda çok iyi bilirim.
                      bana ehli sünnet kaynaklarınızdan muta yapana uygulanacak cezayı gösterebilirmisin kardeşim bekliyorum.
                      sayfa cilt numarasıda ekte olsun

[/quote]

çok derin ayrıntı istemişsin arkadaşım. bakayım inşAllah. senide bekletmeyeyim. bulunca eklerim. çok ta beklemezsin merak etme.
                      Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                      Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

valla ister özetleyin ister özetlemeyin çokta umrumda değilsiniz

ben göreceğimi hadis kaynaklarından görüyorum zaten onun bunun kafasına göre yaptığı şerhlerine ihtiyacım yok

Yorum

derin ayrıntı dediğin bence konunun en önemli noktası ypa,

birileri çıkıp muta haram diyecek,İbrahim canan denen sünni profesör muta için "namus fitnesi" değimini kullanacak,Cübbeli muta için fuhuş deyimini kullanacak.Demekki bunun fıkhi literatürde kayıtları var bu koskoca adamlar neden fuhuş,haram,yada namus fitnesi diyorlar.
                          Bende diyorumki kim buna ne ceza uygulamış yada öngörmüş,Ebu hanife ne demiş,İmam Şafii ne demiş ,İmam Malik ne demiş,dedilerde ben mi? göremedim.

malum haram olan,fuhuş olan bir şeyin cezasıda mutlaka olmalı değil mi?

Yorum

valla sizin şahsınıza soru yönelttiğim falan yok ben tespitlerimi genelde soru yoluyla yaparak çağrışımda bulunmayı seven bi insanım

ortaya attığım soruları siz alındı iseniz alınmayın

Yorum

"haberleşmenin günümüzdeki kadar net olmadığı o dönemlerde yasak haberinin diğer sahabeler tam duyulamaması ve münferit bir kaç olay yaşanması üzerine Hz Ömer r.a. döneminde tam olarak yasaklanması geçer ehl-i sünnette."

hani haberleşme çok müthişti Ömer ve Ebubekir her yana vaizler din öğreticileri göndermişti. hani mut'a zinaydı ve zina da gizli kalmazdı.. ya yapanlar ya iftiracılarına had uygulanırdı... yani şimdi mut'ayı yapan biri bunu mut'ayı duyacak bilecek öğrenecek varlığını ama yasağı duymayacak. bu ne biçim değerlendirme ypa
                              daha önemlisi hangi sünni rivayette geçiyor yasak duyulmadı o yüzden Ömer tekrarladı diye, sayfa ve hadis no kitap adı yaz lütfen çünkü ben tersini okudum Ömer diyor ki Resulullah zamanında iki hac ve kadınlar mutası yapılıyordu ben bunu yasaklıyorum diye... bu mu yani Ömerin var olan yasağı duymadığı için duyurduğu. Ebubekir zamanında niye böyle bir söz duymuyoruz kendisinden..

"şia nın planlı çalıştığı konusunda hem fikiriz. ama neye hizmeten ve ne maksatla planlı çalıştığı konusunda görüş ayrılıklarımız var."

neymiş senin görüşün.. neye hizmet ediyormuşuz biz planlı ve maksatlı olarak.. Batıl dava için yüzyıllar boyu mazlum kalmış buna rağmen planlı ve maksatlı çalışmalarını sürdürmüş başka bir hareket görüyor musun.. Yahudilik mi? bizi o kadar da düşüremezsin her halde...

"ne önemlisi arkadaşım bu şia için önemli mevzuu, bizim umurumuzda değil. . kim kaç kişi muta nikahı yapmış ayrıca."

zina dediğiniz olay önemli değil mi.. sizin için hani toplumu ıslah çalışmalarınız vardı.. Hadis rivayet etti diye mi cezalandırır dövdürürsünüz siz insanları sadece... bu sözlerinden mut'ayı şiaya terkettiğin meşru ama önemsiz bir teferruat anlamını mı çıkarmalıyım...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg49735#msg49735 date=1250913851]
                                hani haberleşme çok müthişti Ömer ve Ebubekir her yana vaizler din öğreticileri göndermişti. hani mut'a zinaydı ve zina da gizli kalmazdı.. ya yapanlar ya iftiracılarına had uygulanırdı... yani şimdi mut'ayı yapan biri bunu mut'ayı duyacak bilecek öğrenecek varlığını ama yasağı duymayacak. bu ne biçim değerlendirme ypa
                                [/quote]

hakkaten ne biçim ne değerlendirme nereden nereye bağladığınızı anlamadım. halifeler dönemi haberleşme iyiydi. evet doğru iyiydi. ilgili vaizlere demekki muta ile ilgili bir şey sorulmamış . o dönem muta gibi bir sorunları yokmuşl demekki.

muta zina mıydı. şahsi görüşümü soruyorsan bence açık seçik ayan beyan zina. kadına belirli süre ücret karşılığı ondan faydalanacaksın ve süre sonunda annesinin evine göndereceksin. eksik hatırlıyorsam düzeltin. kısaca bu değil mi?

alkolün de adım adım yasaklanması gibi düşünüyorum muta yı. birden bu yasak denmemiş. 1 den fazla kadınla evlenme ruhsatı verilmiş mesela. daha sonra da kötü sonuçlarından dolayı muta nesh edilmiş mesela. şimdi diyebilirsinizki Peygamber s.a.v. haram olan bir şeyi mi yaptırdı ashabına. bunu da alkol konusu ile açıklamak mümkün. alkol yasaklanana kadar Peygamber s.a.v. ashabına günah mı işletti?
                                Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                                Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X