Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=Mufazzal

Aziz kardeşim! Şayet bir mesele üzerine yazışacaksak, o mesele ya soru sorularak ya cevap isteyerek ya da yorum yazılarak başlar. Her nasıl olursa olsun, çirkin benzetme, kıyas mantıklı örneklerden uzak durulmalıdır.
    Notumu alıyorum can, hasasiyetlere daha dikkatli yaklaşmaya çalışacağım

----------------------------------------------------------------------------------
    Ve meseleye daldığım zaman, işin apaçık olmadığının farkına varmakla meseleden uzak duracağımı bildirdim, çünkü bilmediğim iş hakkında pek yorumalra dalıp da yarınımı riske atmayı uygun görmedim
    Şayet bu sözleri bu başlıkla ilgili, Muta ile ilgili yazmışsanız, yaptığınız giriş yanlış ve hatalıdır.
    Evet bu ayetle ilgili, neden uzak duracağımı bildirmişim

Sayın elmeddin can'ın bildirdiği iş (nisa 24) , düşüncemin değişim göstermesine sebep oldu, orda geri çark ettim, Allah buyurmuşsa bildiği vardır ama ben kendi adıma en iyisi konudan uzak durayım neticesine eriştim
    Kuranda yer almayan bir iş sanıyordum, ayeti okuyunca 100 % emin olmamakla birlikte ,Allah'ın onay vermiş bir iş olabileceği olasılığının yüksek olduğunu düşündüm

Ben pek konuya iştirak etmeyeceğim ama işin önemli oluşu hakkında şüpheye yer yok
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 01:39.
    Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=1684.msg59001#msg59001 date=1256829531]
      [quote author=Mufazzal

Aziz kardeşim! Şayet bir mesele üzerine yazışacaksak, o mesele ya soru sorularak ya cevap isteyerek ya da yorum yazılarak başlar. Her nasıl olursa olsun, çirkin benzetme, kıyas mantıklı örneklerden uzak durulmalıdır.
      Notumu alıyorum can, hasasiyetlere daha dikkatli yaklaşmaya çalışacağım

----------------------------------------------------------------------------------
      Ve meseleye daldığım zaman, işin apaçık olmadığının farkına varmakla meseleden uzak duracağımı bildirdim, çünkü bilmediğim iş hakkında pek yorumalra dalıp da yarınımı riske atmayı uygun görmedim
      Şayet bu sözleri bu başlıkla ilgili, Muta ile ilgili yazmışsanız, yaptığınız giriş yanlış ve hatalıdır.
      Evet bu ayetle ilgili, neden uzak duracağımı bildirmişim

Sayın elmeddin can'ın bildirdiği iş (nisa 24) , düşüncemin değişim göstermesine sebep oldu, orda geri çark ettim, Allah buyurmuşsa bildiği vardır ama ben kendi adıma en iyisi konudan uzak durayım neticesine eriştim
      Kuranda yer almayan bir iş sanıyordum, ayeti okuyunca 100 % emin olmamakla birlikte ,Allah'ın onay vermiş bir iş olabileceği olasılığının yüksek olduğunu düşündüm

Ben pek konuya iştirak etmeyeceğim ama işin önemli oluşu hakkında şüpheye yer yok[/quote]

Anlayışınız için Teşekkür ederim.
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 01:39.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=1684.msg58881#msg58881 date=1256766454]
        "Ben hadis meselesine olan yaklaşımım belli, gerekli bir iş olsaydı illaki hazreti Muhammed olsun, İmam Ali olsun, 12 imamalr olsun mutlaka kaleme alınıp, patentleştirilip ümmetin hizmetien sunulurdu, her ortaya çıkan heybesinde alakalı alakasız sözde hadis taşımalrını önlerdi,

Ben gördüğüme inanıyorum, faydadan çok zarar vermekte, hatta büyük zarar

sanki Kur'an dediğiniz şekilde patentlendi de tüm ayetlerini alıyor musunuz

Kur'an'da Peygamber s.a.a. ile ilgili tüm ayetleri aldınız da ona göre mi bir Peygamber anlayışı çıkardınIz? Kur'an'a göre Muhammed s.a.a. sadece tebliğci mi? diğer başka görevleri yok mu?
        [/quote]
        [quote author=AliekberBabacan link=topic=1684.msg58915#msg58915 date=1256795804]
        ehlibeytin_izinde
        Kardeş konuyu saptırma, bahsettiğin işin konuşulduğu bir sayfa var, her işi her yere taşırıp da konuları habire saptırmaya sevketmeni hoş karşılamıyorum

Konu muta işi, baya detaylı gerekçe ve bakış açısı bildirdik, konu hakkında yorum yapacaksan alalım, yapmayacaksan kişiliğimize habire çıkışmaya durmakla bizi yorma

Merak ettiğin konuya da malum sayfada detaylı cevap yazmışım,malum sayfaya dön, iyi oku ne demişim,

[/quote]

Allah Resulullah ve alih için sizin yazdığınızla benim cevabım arasında konu bakımından farklılık var mı?

Yorum

[quote author=composer link=topic=1684.msg59016#msg59016 date=1256831618]
          Benim bu konuda sorularım var.

1- Muta nikahında % 100 korunma tedbiri alındığı takdirde iddet sorumluluğu bayan için baki midir?
          [/quote]

evet her ne olursa olsun iddet mutlaka beklenmelidir.

2- Muta nikahında iddet sorumluluğu bayana ait olması lazımdır diye düşünüyorum. Çünkü erkek bayanı zorla iddet beklettiremez. Erkek bayanın iddet beklemeyeceğini bile bile muya uygulaması yapması caiz midir? Mesela ehli kitaptan bir bayan ile müslüman bir erkeğin yaptığı muta nikahında bayanın iddet beklemesi söz konusu olmayabilir. Bu durumda erkeğe sorumluluk düşer mi? (Böyle bir durumda muta nikahı yapılıp yapılmaması babından durum nedir?)[/quote]

evet öyledir. ama erkek eğer bayanın iddet beklemediğini biliyorsa onunla muta yapamaz

3- Evli erkeğin daimi nikahı, muta yapıp yapmaması konusunda bağlar mı? Bu konuda daimi nikahlı eşten izin almak mı gereklidir?
          [/quote]

hayır kadından izin almak gerekli değildir. ayrıca Mufazzal abimin verdiği linke bakarsan muta hakkında gereken cevapları bula bilirsin
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 01:38.

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=1684.msg59001#msg59001 date=1256829531]

Ben pek konuya iştirak etmeyeceğim ama işin önemli oluşu hakkında şüpheye yer yok

[/quote]

teşekkür ederim

Yorum

Ehli Beyt'in izinde

Kur'an'a göre Muhammed s.a.a. sadece tebliğci mi? diğer başka görevleri yok mu?
              Biz Hazreti Muhammed'in sadece tebliğci olduğunu Kurana dayanarak söyledik, ve Kuran dayanaklarımızı sıraladık

Ve soru sorduk, senin algın ile Kuran arasındaki çelişki nedir dedik, sendne cevap bekliyorduk cevap alamadık, şimdi kendi sorduğum soruya benim cevap vermemi bekliyorsan, peygamberin diğer görevleri hakkında Kuranda araştırma yap, ayetleri bul ve ben sana gerçeği yorumlim, anlatim

Çünkü senin görev olarak kabul ettiğin işleri sendne iyi bilen olmaz, dolayısıyla bunun araştırmasını Kuran destekli yap, bulduğunu sun, bakalım meselenin gerçek yüzü nedir ne değildir

Dayanaklarımı sunim, hafızamızı tazelemiş oluruz

maide 92

Yüz çevirirseniz iyice bilin ki Peygamberimize düşen vazife, ancak tebliğden ibarettir.
              İş neden ibaret Allah bildirmiş, dolayısıyla Allah'ın bildirdiği bir işin aksine kürek çekecek değilim kendia adıma

ancak tebliğden ibarettir.
              Maide 99
              Peygamberin vazifesi, ancak tebliğdir
              hud 57

Yüz çevirirseniz bilin ki ben, size neyi tebliğ etmek için gönderildiysem onu tamamıyla tebliğ ettim
              Rad 40
              sana düşen vazife, ancak tebliğdir,
              Bu listeyi zuatabilirim ve şüpheye yer yok ki Allah "ancak," kelimesini her seferinde kullanmış, dolayısıyla işin niteliği hakkında şüpheye yer yok, tek bir ayet olarka önümüze çıksaydı, belki meseleyi tam idrak edemediğimizi düşünebilirdik

şüphe yok ki sana düşen vazife, açıkça tebliğden ibarettir.
              Şühe de yok denilmiş

nahl 35

Peygamberlere apaçık tebliğden başka ne vazife var ki?

Ve nahl 35 bu vurguyu daha da pekiştiriyor, "başka ne vazife" var diyerek

------------*********--------**********-------------***************

Şimdi sen Allah'ın sorduğu sorya cevap ver ona göre bakalım işin çelişik görünmesi ne tür algıdan kaynaklanmış,çünkü biz iman ederiz ki Allah ne bildirmişse doğru iş bildirmiştir

nahl 35

Buyur sırala gerekçelerini, başka ne görevleri olduğuna dair, ve mümkünse Kurandan ayetlerle destekle öne süreceğin işi, biz de ona göre cevap veririz

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

bakın bunları görmemiş olmalısınız bunları daha önce şu linkte vermiştim ve ondan sonra 3-4 defa ilgili ayetleri yazmadığımı söylediniz:

http://www.velayet.com/index.php?act...Posts;start=25

Yemin olsun, Allah resulünde sizin için, Allah'ı ve âhiret gününü arzu edenlerle Allah'ı çok ananlara güzel bir örnek vardır. (Ahzap Suresi 21)

Bu ayetler Kur’an’ın açıklaması şeklinde olan hadisler için mi yoksa Kur’an’ın getirdiği hayat nizamını beğenmeyip keyiflerince bir kitap isteyen müşrikler için mi? Tüm konuştuğu vahy, (necm 3-4) her verdiğinin alınması, nehyettiğinden kaçınılması (haşr Karizmatik gereken (Resul s.a.a.’in bu konuşmalarının tamamı ayetlerde mi var. Ya da Kur’an dışında “ "sana kitabı ve hikmeti indirmiş,"”(nisa 113) ayeti ile bana Kur’an ve onun misli verildi şeklindeki hadisler

(Ey Resulüm!) Biz, sana bu kitabı (Kur'ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman edecek topluma bir hidayet, bir rahmet olsun diye indirdik. NAHL - 64
                Ey iman edenler, Allah'a ve Resûlü’ne itaat edin. Siz de işitiyorken, ondan yüz çevirmeyin. (Enfal Suresi, 20)

Ey iman edenler, size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah'a ve Resûlü’ne icabet edin. Ve bilin ki muhakkak Allah, kişi ile kalbi arasına girer ve siz gerçekten O'na götürülüp toplanacaksınız. (Enfal Suresi, 24)

Ey iman edenler, Allah'a ve Resûlü’ne ihanet etmeyin, bile bile emanetlerinize de ihanet etmeyin. (Enfal Suresi, 27)

Allah'a ve Resûlü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)

De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kar getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resûlü’nden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez. (Tevbe Suresi, 24)

Eğer onlar, Allah'ın ve elçisinin verdiklerine hoşnut olsalardı ve: "Bize Allah yeter; Allah pek yakında bize fazlından verecek, O'nun elçisi de. Biz gerçekten ancak Allah'a rağbet edenleriz" deselerdi (ya)!.. (Tevbe Suresi, 59)

İçlerinden Peygamberi incitenler ve: "O (her sözü dinleyen) bir kulaktır" diyenler vardır. De ki: "O sizin için bir hayır kulağıdır. Allah'a iman eder, mü'minlere inanıp-güvenir ve sizden iman edenler için bir rahmettir. Allah'ın elçisine eziyet edenler... Onlar için acı bir azab vardır." (Tevbe Suresi, 61)

daha orada Resul s.a.a.'in bir çok vasfı için ayetleri belirttik. burası dediğiniz gibi yeri değil orda devam edersek daha iyi olur ama şunu vurgulamamız lazım: onun konuştuğu her şey vahydir. o sadece kur'an'ın tebliğcisi değildir...

Yorum

Bakalım algı işi neymiş şimdi belli olur

Yemin olsun, Allah resulünde sizin için, Allah'ı ve âhiret gününü arzu edenlerle Allah'ı çok ananlara güzel bir örnek vardır. (Ahzap Suresi 21)
                  Örnek = görev?

Hazreti Muhammed'in görevlerini konuşuyoruz?

Bu ayetler Kur’an’ın açıklaması şeklinde olan hadisler için mi yoksa Kur’an’ın getirdiği hayat nizamını beğenmeyip keyiflerince bir kitap isteyen müşrikler için mi?
                  Kardeş , Allah ona, şuna, buna özel ayetler mi indiriyor, herkes duysun öğüt alsın çekinsin veselam, herkesin payına düşen iş mutlaka var, ayetlerin bir kısmı şunlara bir kısmı bunlara yok

--------------------------------------------------------
                  Kardeş bak alakalı alaksız işler kaleme alınca bende soruyorum mecburen:idrak konusunda sorun mu yaşıyorsun diye

Biz Hazreti Muhammed'in niteliğini ele almıyoruz, Allah'ın görev olarak hazreti Muhammed!i tek bir işle görevlendirdiği işini ele alıyoruz
                  Allah bunu tek,ancak tebliğdir dediği yerde, başka görevi yoktur dediği yerde, sen başka gerekçelri öne sürüyorsun

necm 2. Arkadaşınız, gerçekten ne saptı, ne ayrıldı. *

necm3. Ve kendi dileğiyle söz de söylemedi.

necm4. Sözü, ancak vahyedilen şeyden ibaret.
                  Bu ayet hazreti Muhammed'in tebliğ dışında bir göreve sahip olduğunu bildirmiyor ki, ne delildir denilmiş ne sapıtık, ancak vahiy olan işleri bildiriyor Allah bunu bildirdiği dediği yerde

-------------------------------------------------------

Nisa 113 demişsin orda da tebliğ dışında başka görevden bahsedilmiyor

---------------------------------------------------------

(Ey Resulüm!) Biz, sana bu kitabı (Kur'ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman edecek topluma bir hidayet, bir rahmet olsun diye indirdik. NAHL - 64
                  Tebliğ işi anlatılıyor, açıklaman teblig etmen veselam, başka görev mi zikredilmiş?

ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için
                  neyle açıklayacak?

Biz, sana bu kitabı (Kur'ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için
                  -----------------------------------------------------------

Ey iman edenler, Allah'a ve Resûlü’ne itaat edin. Siz de işitiyorken, ondan yüz çevirmeyin. (Enfal Suresi, 20)
                  Bu ayet de bir görevi belirtmez, insanların itibar etme görevini bildirir en çok

Ey iman edenler, size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah'a ve Resûlü’ne icabet edin. Ve bilin ki muhakkak Allah, kişi ile kalbi arasına girer ve siz gerçekten O'na götürülüp toplanacaksınız. (Enfal Suresi, 24)
                  Tebliğ dışında Hazreti Muhammed'e yüklenmiş bir görev mi tarif etmiş ayet?

-------------------------------------------------

27. Ey inananlar, Allah'a ve Peygambere hıyanet etmeyin ve bilebile emanetlerinize de hıyanette bulunmayın.
                  Bu ayet hangi görevle görevlenmiş olduğunu bildirmiş?

Hiyanet etmeyin denilmiş, satmayın,denilmiş , hazreti Muhammed'e tebliğ işi dışında görev mi bahşedilmiş, bunu tarifi mi yapılmış?

--------------------------------------------------------
                  Allah'a ve Resûlü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)
                  Bu ayet bir görevden bahsetmiş mi?

İş yine tebliğ görevine nail olana itaat, çekişmemek, birbirine düşmemk türü işleri analtıyor

De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kar getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resûlü’nden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez. (Tevbe Suresi, 24)
                  Burda yine tebliğ dışında bir görev bildirilmiyor hazreti Muhammede?

Eğer onlar, Allah'ın ve elçisinin verdiklerine hoşnut olsalardı ve: "Bize Allah yeter; Allah pek yakında bize fazlından verecek, O'nun elçisi de. Biz gerçekten ancak Allah'a rağbet edenleriz" deselerdi (ya)!.. (Tevbe Suresi, 59)
                  Hazreti Muhammed kendi için birşeyler istemediğini zaten biliyoruz, tebliğci oalrak Allah'ın bildiridklerine çağırma dışında bir işe mi durmuş?

Tebliğcilik dışında bir görev mi bildirilmiş ilave olarak?

Al i imran 79

Hiçbir insana yakışmaz ki Allah, ona kitap, hüküm ve peygamberlik versin de sonra o, insanlara, Allah'ı bırakın da bana kul olun desin. Ancak öğretmekte, okumakta ve okumakta olduğunuz kitaba uyup Rabbani olun der.
                  ----------------------------------------------------------

İçlerinden Peygamberi incitenler ve: "O (her sözü dinleyen) bir kulaktır" diyenler vardır. De ki: "O sizin için bir hayır kulağıdır. Allah'a iman eder, mü'minlere inanıp-güvenir ve sizden iman edenler için bir rahmettir. Allah'ın elçisine eziyet edenler... Onlar için acı bir azab vardır." (Tevbe Suresi, 61)
                  Ee bu ayet ona başka görev mi afediyor?

Hayır kulağı olmakla mı görevlendirmiş Allah?

Yoksa insanları dinlemesi ,dinleme fiili, insnaalrın hayırına olan bir iş mi denilmiş?

-------------------------------------------------------

daha orada Resul s.a.a.'in bir çok vasfı için ayetleri belirttik. burası dediğiniz gibi yeri değil orda devam edersek daha iyi olur ama şunu vurgulamamız lazım: onun konuştuğu her şey vahydir. o sadece kur'an'ın tebliğcisi değildir...

Sayın cna bak neticeye geldik, senin de anlayabileceğin gibi hazreti Muhammed'e başka görev yüklediğine dair ayet bulamıyorsun, ve onca apaçık verdiğim ayetlerden sonra bu konuda diretmen bile işin gerçek yüzünü apaçık ediyor

Sen, Allah tarafından seçilip de tebliğci olmanın nasıl büyük bir iş olduğuun idrak edememektesin, bundan dolayıdır ki asileşmektesin apaçık ayetleri okuyunca

Sen bunu sadece postacılıktan ibaret görüp hatta bu gerekçenin onu değersiz kılacağını düşünmektesin

Allah ancak seçkinlere bunu helal eder, emseelyi çözemiyorsun tebliğci olmanın ne büyük iş olduğuna dair

Allah'ın nazarında hazreti Muhammed'in görevi sadece tebliğ işi ise, bunu küçük bir iş gibi görmek ile ne büyük bir yanılgıda olduğunu idrak etmeye yanşman lazım, hatta bu meseleyi çevrende alim idye sevgi/saygı besledikelrine sun, ve görecekesin sana ne diyeceklerine

O hangi görev olabilir ki Allah'ın son peygamberi olabilmenin daha da üzerinde olan bir görev iş olsun

Diğer saydığın işlere Hazreti Muhammed'in asil görevleri arasında gelmese bile, elbette ki Allah'ın elçisi olarka seçilmek ne tür yücelik sahibi olduğunu zaten beraberinde getiriyor

Elbette ki Allah peygamber seçtiğini en yüceler arasında seçiyor,iş bizim emselemizin niteliğini değiştirmiyor, sen tebliğci olma işini gözünde küçük görmüşsün, ne büyük bir iş olduğunu çözememişsin,

Tebliğciliğin olduğu yerde, Allah'ın vahiylerinin indiği birine, bu şan ve şerefe nail olmuş birine başka ne görev aramayı ihtiyaç bilirsin ki, işte senin çıkmazının başında gelen iş budur

Allah'ın nazarında ve Allah'ın dili Kuran iel Hazreti Muhammed'in kaç görevi var?

Tek bir tane,

nahl 35

İş Allah'ın açısıyla ne ise, bizim için de aynendir

Allah iş böyle demişse, Allah'ın sözünü hangi gerekçelre, hadis, sözlere dayanıp da çürütmeye girişebiliriz ki?

Nefsin bunu böyle kabul etmiyorsa,ki senin gözünde tebliğ işi basit bir iş, postacılık işi, meseleyi endne böyle düşündüğünü sorgula ki, buy tür sağlıksız innaçtan arınıp, kurutluşa erenlerden olasın

Ali Şeriati

Yorum

sevgili composer isimli kardeş link budur: http://www.velayet.com/index.php?topic=6295.0

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg8385#msg8385 date=1235805491]
                      konunun detayını bilmiyorum.
                      kısaca şunu söyleyip detaylandırmanızı bekliyorum.
                      1-İslam fıtarata aykırı değildir.
                      2.Peygamber s.a.v. in hoş gördüğü bir iş midir?
                      3.Hz. Ömer babanın oğlu değil? ben de sitedeyim kalmam için biraz daha dikkat kardeş. sen hoşlanmasanda benim en sevdiğim sahabelerden. hep böyleyseniz hiç burda durmanın alemi yok.
                      4.Sizin kız kardeşiniz, kızınız veya bir yakınınızın mut'a nikahı yapmasına gönlünüz razı olur mu? (kalbiniz bu konuda ne diyor)
                      [/quote]

Hep aynı klasik ve anlamamaya yönelik, reddi esas almış, yanlı ve mutaassıp bir görüş. Lafa bakın, senin bacın muta yapmak istese sen razı olurmusun?
                      O zaman şu soruyu biz soralım. Senin bacın kafaya zina etmeyi koymuşsa sen mi engel olacaksın?
                      Türkiyede milyonlarca fahişe kadın var ve bunların yüzde doksanı ehli sünnet. Bunlar birilerinin bacısı, eşi, anası değil mi? Bunlardan razılar mı acaba? Razı olmasalar ne yapabiliyorlar acaba. Mutayı haram saydınız, bunca ehli sünnet fahişe niye var peki.
                      Şunu mu demek istiyorsunuz. Önemli olan ehli sünnet müslümanları değil, önemli olan ehli sünnet mezhebidir öyle mi? Mutayı haram bilmekle insanları zinanın ortasına terketmek marifet mi?
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Muta nikahıyla ilgili mesajlar okuyorum yıllardır forumlarda...

İki önemli şey dikkatimi çekti.

2- Şiaların hataları: Şialarda reel hayatlarında pay vermedikleri bir meseleyi forumlarda savunmaya kalktılar. Bu pencereden bakıldığında muta vardır ve meşrudur diyenlerle bunun aksini söyleyenler arasında ciddi bir fark yok. Sadece fark arada deliller konuşulurken insan bir kaç bakış açısı kaparsa onu kapar bu mevzudan başkada bir fayda olmaz. Ne de olsa pratikte bu uygulamayı yapan yok. Sadece forumlarda namuzsuzluk olarak algılayanların nasslar ve tarihi vesikalar karşısında çaresizliğinden başka bir şey görünmüyor. Çünkü bunlar adeta bu konuda bir duvara çarpıyor.

Bunun için varlığı yokluğu tartışması kör döğüşü bence...

[/quote]

tesbitiniz çok doğru ve yerinde composer
                        ancak bir şeyi kaçırıyorsun. oda şuki
                        Şia mensubu insanlar durup dururken ben reel hayatta yer vermediğim Mutayı savunamyım diye ortaya çıkmadı. Var olan ve yukarda 1. madde de seninde altını çizdiğin "ŞİA DA MUTA VAR" diyerek art niyetli Şia ya Sapık ve Batıl yapftasını yamamak isteyenlerin iddialarına Reddiye yazmak için oldu herşey.

Aslında ben birileri (aslında çoğuları) kalkıp sağda solda Şia hakkında bile bilmeye birisinden duyduğu iki cümle ile ithamda bulunmasa idi bugun belki bizler aslında çoğumuzunda gönlünden geçenleri konuşuyor olacaktık forumlarda.
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Yıllardır özellikle emperyalist ve siyonist dünya tarafından varlığına savaş açılmış İran İslam İnkılabı ve şia aleyhinde özellikle muta konusu gündeme getirilerek saldırılmış ve saldırılmaya devam edilmektedir.
                          Sünniler neden özellikle kendi tarihi kaynaklarında da olduğu halde, Muta nikahının Rasulullah zamanında uygulandığı 2. Halife zamanına kadar da uygulanmaya devam edildiği, 2. halifenin bunu geçici yasakladığı, ancak İmam Alinin, insanların zinaya düşmelerine neden olacağı sebebiyle karşı çıktığını kendi kaynakları yazdığı halde, sonradan tedvin edilmiş fıkhi ictihadi kaideler sebebiyle Muta nikahına karşı çıkarlar anlamış değiliz.
                          Üstelik, mutayı haram sayıp insanları zinanın ortasına bıraktıklarınıda gözleri ile gördükleri halde. İslam İnkılabını bir cevaz olan muta nikahı ile suçlayanların kendi mezhepdaşlarından milyonlarcasının fahişe olduğunu akıllarına getiriyorlar mı bilmiyoruz.
                          Bu konu islam düşmanı münafıklar ve onların cahil ve gafil izleyicileri tarafından şii müslümanları kendilerince rencide etmek için acımasızca kullanmaya çalışmaktadırlar.
                          Öncelikle onlara deriz ki, muta nikahını asıl anlamda şii hanımlar değil şii erkekler kullanmaktadırlar. Neden hemen kadınlar söz konusu edilmekte ki, şii erkekler memleketleri dışındaki ülkelere gittiklerinde zinadan korunmak için muta nikahı yapmaktadırlar. Meseleye bu açıdan bakarlarsa çok daha iyi olur.
                          Ayrıca affıınıza sığınarak bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Adliyede yıllarını vermiş bir akrabamızın tespitleridir. Bu akrabamız çalışma hayatı boyunca edindiği izlenimleri bize anlatmakta idi. Ki yıl 1992 lerde bu söylenenleri anlatıyordu. Söylediği şey şu, ismini vermeyeyeceğim bir ilde o tarihe kadar adliyeye yansımayan tek ve sadece tek olay, bağışlayınız, oğlunun babaya tecavüzüdür. Bu vaka sadece yaşanmamış. Yani bu olay dışında her şey yaşanmış ve adli sicillere intikal etmiş. Eğer bu tür adli vaka ve suç dosyalarını bir görseniz muta nikahının toplumun iffetini korumak için ne denli sağlam bir kalkan olduğunu görürdünüz.
                          Laflamak kolay tabi, öyle ki muta nikahı aleyhinde konuşan nice sefih kesinlikle hayatında kaç sefer bizzat zinaya tevessül etmiştir. Bilmiyormuyuz sanılıyor acaba.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ben konuya iştirak etmeyeceğim demiştim,hala da etmemeye kararlı olmama rağmen, beni bazı üyelerin yaklaşımında müthiş rahatsız eden işlerin varlığı sessiz kalmamı önlüyor

Türkiyede milyonlarca fahişe kadın var ve bunların yüzde doksanı ehli sünnet.
                            Bu nasıl kabul edilecek bir sözdür ki,ben ehli sünnetçiliğe sevgi beslemesem bile bu tür sözler zikretmek ağır iş olmalı

İslam İnkılabını bir cevaz olan muta nikahı ile suçlayanların kendi mezhepdaşlarından milyonlarcasının fahişe olduğunu akıllarına getiriyorlar mı bilmiyoruz.
                            Bunlar gayet büyük söz ve suçlamalardır, buna delil oalrka sunacağın iş varsa irdeleyelim, yoksa toplumu, özellikle ehli sünnetçileri tümden fahişe yapmak büyük bir söz kınamamak elde değil

Mutayı haram saydınız, bunca ehli sünnet fahişe niye var peki.
                            Bu yaklaşım bana müthiş itici geliyor

Lafa bakın, senin bacın muta yapmak istese sen razı olurmusun?
                            O zaman şu soruyu biz soralım. Senin bacın kafaya zina etmeyi koymuşsa sen mi engel olacaksın?
                            Sayın üyenin kafasının müthiş karışık olduğunu tespit ediyorum, Allah'ın onay verdiği bir işi zina ile aynı kefeye koymuşsa, "kusura bakma kardeş ama sen ne savunduğundan bihabersin" diyeceğim, veya ne yazdığının mansına ermeden yazıyorsun?

Öncelikle onlara deriz ki, muta nikahını asıl anlamda şii hanımlar değil şii erkekler kullanmaktadırlar. Neden hemen kadınlar söz konusu edilmekte ki, şii erkekler memleketleri dışındaki ülkelere gittiklerinde zinadan korunmak için muta nikahı yapmaktadırlar. Meseleye bu açıdan bakarlarsa çok daha iyi olur.
                            Yani bu sözden anlayacağım iş şudur ki Allah muta nikahı işini erkekler için indirmiş, onlara helal, kadınlara haram, yurt dışına çalışmaya gittiklerinde zinadan korunmaları için bir tür rahmet

Hazreti Ali'nin sözünü anımsatmayı gerekli görüyorum:" söz ağızdan çıkmadığı sürece o siizn esirinizdir, ağızdan çıktığı anda siz sözünüzün esiri olursunuz"

Kardeş, bu yapıda bir inanca sahip olduğun için, gelişi güzel nefsiyet işlerini gelişi güzel zikrettiğin için seni kınıyorum

Ehli Sünneti fahişe bir toplum yapmaktan tut, Türk toplumunu fahişe yapmaktan tut, Allah'ın onay verdiği Muta nikahını zina ile kıyasladığından tut, maççovari fıtratını aşikar etmenden tut, söyleyecek söz bulamıyorum

Ali Şeriati

Yorum

Allah seni ıslah etsin aliekberbabacan. Sana ne diyeyim bilmiyorum. Sanki uzayda yaşıyorsunuz. Söylediğiniz hiç bir şeyde ayaklarınız yere değmiyor. Sanki hayali bir adamsınız ve hayali şeyler söylüyorsunuz.
                              Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben bir sünniyim. Öz eleştiri babında bunları söylüyorum. Ehli Sünnetin muta gibi Rasulullah zamanında uygulanan islama uygun bir nikah tarzına zina gözüyle bakan ehli sünnet mutaassıplarının gözlerini açmak içindir söylediklerimiz.
                              Ehli sünnet tabiiki zinayı emretmiyor, ancak mutayı haram bildiği için bir milyarı aşkın sünni içerisinde yüzmilyonlara yakın insanı zinanın tuzağına bıraktığı halde muta nikahına dil uzatmaktan geri durmamalarının yanlışlığından bahsediyorum.
                              Bizim söylediklerimizden diğer insanlar gereği gibi vicdanlarının sesi ile gerekli sonuçları çıkarmışlardır.
                              Sizi ise ne anladım ne de anlayacağım. Siz bir muammasınız. Sizin gibi birisini ilk defa görüyorum.
                              Üzerinde sabit olduğunuz tek konu Allahın ayetlerini değilde emperyalist batılıların yasalarını kendileri için yaşam tarzı olarak benimsemiş garpzede laik rejimi savunmaktır. Allahın ayetleri ile alay eden, onların uygulanmasına engel koyan, müslümanlara mürteci diyen, onlarla alay edenlerin safında olarak hala da Kurandan bahsediyor olman sadece bir kara mizah örneğidir, başka bir şey de değil.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=1684.msg59943#msg59943 date=1257319639]
                                Türkiyede milyonlarca fahişe kadın var ve bunların yüzde doksanı ehli sünnet.
                                Türkiye`de Şiiler o kadar çoğunlukta olsaydı.Fahişelerin %90`ı Şii olurdu.Hem Devrim öncesi veya Devrim sonrası İran`da hiç fahişe yokmu?Günümüz İranında`da bu Muta nikahı duyduğuma göre resmi belgeyle oluyormuş.Yani bayağı uzun bir merasim zina yapmak isteyenler bunlarlamı uğraşacak.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X