Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili
[quote author=Mufazzal
Notumu alıyorum can, hasasiyetlere daha dikkatli yaklaşmaya çalışacağım
----------------------------------------------------------------------------------
Evet bu ayetle ilgili, neden uzak duracağımı bildirmişim
Kuranda yer almayan bir iş sanıyordum, ayeti okuyunca 100 % emin olmamakla birlikte ,Allah'ın onay vermiş bir iş olabileceği olasılığının yüksek olduğunu düşündüm
Ben pek konuya iştirak etmeyeceğim ama işin önemli oluşu hakkında şüpheye yer yok
[quote author=Mufazzal
Aziz kardeşim! Şayet bir mesele üzerine yazışacaksak, o mesele ya soru sorularak ya cevap isteyerek ya da yorum yazılarak başlar. Her nasıl olursa olsun, çirkin benzetme, kıyas mantıklı örneklerden uzak durulmalıdır.
----------------------------------------------------------------------------------
Ve meseleye daldığım zaman, işin apaçık olmadığının farkına varmakla meseleden uzak duracağımı bildirdim, çünkü bilmediğim iş hakkında pek yorumalra dalıp da yarınımı riske atmayı uygun görmedim
Şayet bu sözleri bu başlıkla ilgili, Muta ile ilgili yazmışsanız, yaptığınız giriş yanlış ve hatalıdır.
Sayın elmeddin can'ın bildirdiği iş (nisa 24) , düşüncemin değişim göstermesine sebep oldu, orda geri çark ettim, Allah buyurmuşsa bildiği vardır ama ben kendi adıma en iyisi konudan uzak durayım neticesine eriştim
Ben pek konuya iştirak etmeyeceğim ama işin önemli oluşu hakkında şüpheye yer yok
Yorum