Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

F.GÜLEN CEMAATİNİN EHL-İ BEYT SEVGİSİNE ÖRNEK

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

F.GÜLEN CEMAATİNİN EHL-İ BEYT SEVGİSİNE ÖRNEK

Bu başlığı açmamın nedeni bir meseleyi anlatarak Gülen Cemaatinin Ehl-i Beyt ile aralarında ki Muhabbet (sizliğe) dikkat çekmek istiyorum.

Geçtiğimiz yıl Face Adresimi tamamen kapatmadan önce Adresimde bazı paylaşımlar sonucu .................. bir kardeşimizle tanışmıştım. Kardeşimizin Ehl-i Beyt'e ilgisi, alakası o kadar dikkat çekiciydi ki bende karşılıksız bırakmamak için özenle ilgilenmiştim. Kardeşimize bir çok kitabı Kargo ile ulaştırmıştım. Ayrıca Malatya Ziyaretim esnasında ............ üzeri giderek .............. bu kardeşimizi ziyaret etmiştim. ................. bir kırtasiyede Ehl-i Beyt ve Şia'ya yönelik eserler görünce oracıkda alıp kendisine hediye edip yoluma devam etmiştim. Kardeşimiz kısa bir süre sonra okuduğu eserler sonrası özellikle Ticaninin Kitaplarından sonra bizzat araştırarak Ehl-i Beyt yoluna girmişti. Eşim kendisine Mühür, seccade, Fıkhi özet resimli kitaplar göndermişti. Bu kardeşimiz Üniversite sınavını kazandı. Ve Türkiyenin batısında bir ile gitti. Kalacak yurt bulamadığından Cemaatin yani Gülen Cemaatinin yurdunda kalmak için babası müracaat etti. Bu arada Aile, kardeşimizin Şii oluşundan haberdar değildir. Bu kardeşimiz yurda yerleştikten kısa bir süre sonra Eli açık namaz kılıp ve Toprağa (mühüre) secde eder iken oda arkadaşları görüyor. Ve durumu Yurt sorumlusuna o da durumu İl sorumlusuna iletiyor. Bende bu arada kardeşimizin kalabileceği bir yurt arayışına girmiştim. Bu arayış esnasın İl sorumlusu Kardeşimizle görüşüyor...İl sorumlusu Kardeşimizle tam teferruatlı ne konuşmuş bilmiyorum ama kardeşimizin daha az önce bana gönderdiği bir mesajı yorumsuz olarak sizlere sunuyorum.
    .................................................. ......................
    ABİ GEÇEN KONUŞTUK ONLARLA GELECEK SENE İÇİN KALAMAYABİLİRİM, VE BU SENE EHL-İ BEYT KİTAP OKUMAK YASAK, ÖNCELİK FETHULLAH (GÜLENİN) KİTAPLARINI OKUMAKTIR DEDİLER. GELİP DOLABIMI KARIŞTIRMIŞLAR. SENİN VERDİĞİN EHL-İ BEYT KİTAPLARINI GÖTÜRMÜŞTÜM ONU TEKRAR OKUYACAKTIM ONLARI GÖRMÜŞLER. BÖYLE İŞTE ABİ...
    .................................................. ............................

YORUM SİZİN!

Ynt: F.GÜLEN CEMAATİNİN EHL-İ BEYT SEVGİSİNE ÖRNEK

İşte böyle düşmanları ifşa edin,herkes gerçeği bilsin.
    Tebrikler

Yorum

bırakın şii birini, sünnilerin kendi içlerinde de birbirlerine tahammülü yoktur. Sünni idik şiadan haberimiz yoktu. ama şeriatiyi okurduk. Kayseri'de Murafiye yurdunda kalıyordu bir arkadaşım. Şeriatinin kitaplarını görünce yatağına bir not bırakmıkşlar: 3 gün içinde yurdu terk et! diye. Arkadaşım gitmiş yurt müdürüne, niye? demiş. müdür senin ölçülerinle bizim ölçülerimiz farklı! arkadaşım ben müslümanım siz değil misiniz? deyince müdür biz de müslümanız ama ölçülerimiz farklı deyince bu nasıl oluyo sorusuna ise daha fazla konuşacak bir şeyimiz yok 3 gün içinde her şeyini topla demiş müdür...

bu tür örnekler çok

bir arkadaş da nurcuların yurduna gitmiş kalmak için.. her şey olumlu kalması kabul edilmiş, ancak çıkarken, şu istekle şok olmuş: o yüzündeki pislikleri (haşa, sakal) temizle öyle gel.

Yorum

Varsa bilinen yaşanmış örnekler burada sunalım lütfen. Fethullah Gülenin eserlerinden kısa kısa (uzun olmamak kaydı ile) alıntılarda sunabiliriz.

Yorum

Fethullah Gülene Ait: 2005 Yılı- Nil Yayınları Baskısı SONSUZ NUR İsimli Eserin C.1 s.143

Yine Buyuruyor: İhtimal Fıratın suyu çekilir; ve Altından bir dağ zuhur eder. Kim orada bulunursa bir şey almasın. (Buhari-Fiten)

Bu güne dek Fıratın başında dünya kadar katliamlar meydana geldi. Yakın tarihden başlayacak olursak, Fırat'a yakın yerde Irak ve İran katliamı oldu. 1958'de yine fırata yakın bir yerde çok ciddi kıyım yapılarak ALLAH RESULÜNÜN TORUNLARI KATLEDİLDİ.. GERÇİ ONLARDA DEVLET-İ ALİ'YEYİ ARKADAN VURMUŞLARDI. (MEN DAKKA DUKKA.)

NOT: FETHULLAH GÜLEN VE CEMAATİ BU SATIRI 2010 YILI BASKISINDAN ÇIKARMIŞLARDIR.

Yorum

35 dakikalık bir videosu var kerbela matemi diye.. kerbeledan bahsettiği kısım 2 dakikadır.. video'da anlattıklarınn kerbela ile hiç bir alakası yok. ben anlamıyorum hatta bu adamı. çok kafa bulandırıcı konuşuyor. buyrun video : Fethullah Gülen: Kerbelâ hadisesi ve iftiraka sebep olmamak

he şey diyor hoca hazretleri! dövünüp yas tutmayın.. oldu hoca oldu..

Yorum

En iğrenç yazılarını aşura günü yazar,bir kere farkettim,baktım diğer yine bu konuda tersi yazılar yazıyor.
              yazdıklarına bakın,sonra camilerde zırlamasına bakın.ben ona şaşmıyorum aslında,ben şaşırdığım ona uyanların hepsinin mi
              nutku tutuluyor.sonradan karışma Allah'ın işine diyorum.O bilir kime ne yapacağını.

Yorum

Nevval Sevindi Sormuştu: İran üzerine Türkiye'de son zamanlarda çok yoğun tartışmalar yaşandı. İran konusunda sizin görüşleriniz nelerdir?

Fethullah Gülen Cevaplamıştı: İran baştan beri Sünni toplumlara reaksiyoner olmayı yeğlemiştir. İran tarihi ihtilaller tarihidir. İran Şiileri bir tepki cemaatidir. O nedenle doğru düşünmesi, dengeli karar vermesi, dünya konjonktürüne göre bir yol takip etmesi mümkün değildir. Devletlerarası münasebetler açısından komşumuzdur, bu açıdan nasıl ilişki kurulacaksa kurulmalıdır.

İran konusunda dikkat edilmesi gereken iki husus vardır: Birincisi, din ve İslam devrimi adı altında mezhep ve bağnaz bir İslam anlayışı ihracı. Kendi mezhep ve yorumlarını gerçek dinin önünde tutarlar. Bir insan Şii değilse, adeta hiç bir şey değildir. İkincisi: Ali muhabbeti, kendi anlayışlarına sadece bir renk kazandırmak için bahanedir. Ali sevgisi değil, Ebubekir, Ömer düşmanlığıdır ayakta tutan onları. Yanlış itikatlarını dini bir zemine oturtmak için güya Ali sevgisini bayraklaştırmışlardır. Bugün, bölgede Fars yayılmacılığı ve İran'ın bizimle olan tarihi rekabeti, belli bir tehlike arz etmektedir denebilir. İran bölgede rahat duracağa benzemez. Irak'ta çok önemli miktarda Şii vardır, endişe ederim ben. Fransa İran'ı desteklemiştir. Humeyni'yi barındırmıştır. İrangate Amerika'nın durumunu da ortaya koydu. İran'la aramızda problem olmadığını söyleyenler de vardır. Fakat, İran'la olan münasebetlerimizin tarihi, daha çok problemler ve sürtüşmeler tarihidir.

Yorum

F.G: Yanlış itikatlarını dini bir zemine oturtmak için güya Ali sevgisini bayraklaştırmışlardır.

Yahudilerle, Hristiyanlarla, bunlara bağlu grup, fırka, mezhepler ile hatta Budistler ile bile Dinler arası diyalog, Muhabbet, Hoşgörü Toplantı, Sempozyumları düzenleyen ve onlara çok güzel sözler sarfeden Fethullah Gülenin, "Lailahe İllallah, Muhammed Resulullah..." diyen Şii topluluk için "YANLIŞ İTİKATLARINI..." tabiri sizce ne kadar doğru veya ne kadar samimi? Acaba bu insan oldu ki ilerde Şiilere muhabbet besledi, Güzel sözler sarfetti, Takiyye yapıyor dersek veya Dikkate bile almasak suç işlemiş olur muyuz?

Yorum

Fethullah Gülen:

İran hep fitneler tarihi olmuştur.

İran, tarihinde mübalağalarıyla ünlü. Hayatlarına sinmiştir.

Yorum

Fethullah'ın kandıramayacağı tek itikat sahibi şiiler olduğu için, ve İran'ın da şii sisteme göre bir düzen kurduğundan adamı deli ediyo

Yorum

Fethullah Gülen:

Fransa İran'ı desteklemiştir. Humeyni'yi barındırmıştır.

Sormazlar mı insana, Sayın Hocam bizim ülkemizi kim destekliyor? Sizi kim barındırıyor diye? Siz bu konuda ne düşünüyor iseniz aynı konuda bizim sizin hakkınızda ki düşüncemizi sizden ziyade en azından talebeleriniz yadırgamamalıdır.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24144.msg162772#msg162772 date=1349710598]
                          Fethullah'ın kandıramayacağı tek itikat sahibi şiiler olduğu için, ve İran'ın da şii sisteme göre bir düzen kurduğundan adamı deli ediyo[/quote]

Evet. Şia ve İran bu tahlikenin farkındadır. Bundan dolayı...

Nevval Sevindi Sormuş: İran'da neden okulunuz yok? İzin vermediler mi?

Fethullah Gülen: Devlet izin vermedi. Komşumuz, Türklük adına Azerbaycan'da bir okul açalım diye ısrar ettik. Bir komik teklifte bulundular: 'Öyle çok paranız varsa, yardım edecekseniz, siz parayı verin biz açarız.'

Yorum

Fethullah Gülen:

İran, tarihi boyunca İslam için hep hastalıklı bir uzuv olarak kalmıştır. O kadar ki, Farslar bazı dönemlerde Sünnîlerden daha çok, Allah, Peygamber tanımaz Nusayrîlere yakın olmuşlar ve bütün mücadelelerini, dıştan ziyâde, İslam dünyası içinde Sünnîlere karşı yöneltmişlerdir.

..........................

Keşke birisi Şii İran'ın yıllardır Sünni Filistine, Bosna Hersek'e ve daha bir çok Sünni bölgeye yardım gönderdiğini, Hatta Filistin meselesini Ümmetin Namusu bildiğini hatırlatsa. Ve dese ki Siz Amerikalarda Dinler arası diyalog altında Farklı dinlere mensup insanlar ile hatta Budistlerle toplantılar düzenlerken İran Filistin (sünni) ile yatıp Filistin ile kalkıyor ve dese ki, Sizin Şii diye göz yumduğunuz Irak'a, Bahreyn'e, Yemen'e İran Sünni diye Filistine Göz yummadı. Keşke birileri dese ki: Sayın Hocam İran yıllardır senin Amerikanla, Orta Doğunun virüsü olan İsrail ile her anlamda amansız mücadele verir iken sen Mavi Marmarada İsraili haklı gördüğün gibi, Amerikasız bir iş yapılamayacağınada inandığını belirttin. Ve birileri keşke dese ki; Siz ne Şii dünyada Şiiler için ne de Sünni dünyada Sünniler için Samimi değilsiniz. Vs. Vs...

Yorum

Fethullah Gülen: Müslümanlık adına İran'daki hareket zararlı olmuştur… (İslam Devrimini Kastediyor)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X