Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

SÜNNİ KAYNAKLARDA SAHABENİN HZ. İMAM ALİ (A.S) OLAN

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: SÜNNİ KAYNAKLARDA SAHABENİN HZ. İMAM ALİ (A.S) OLAN

Şunu aklından çıkarma sen ne imam Humeyni'ye ne de rehber Hamaney'e bağlısın.ONLARIN AĞZIYLA DA KONUŞMUYORSUN.

Ben sadece sana şunu söylüyorum.Kardeş sen ülkemizde kimin sohbetine gidiyorsun?Alimin kim ?sizi tanımak istiyorum.Neden kendinizi saklıyorsunuz?
    " Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24616.msg166014#msg166014 date=1359980135]
      Evet araştırdım.Ve o muhaliflerden biri İmam Humeynidir.Ve sen ona yalancı diyorsun.Demek ki İmam yalan söylemiş,o şii değil muhalif sen has şiisin.
      [/quote]

Kafana geleni sallıyosun düşünmeden, Ayetullah Humeyni senin söylediğin neleri onaylamış. Sünnilerin hangi yalanlarını onaylamış. Tek tek söylede bilelim,kaynak göster,kafadan sallama.

Senin ne müctehitlik makamından nede taklit usulünden haberin var.Ben fıkıh açısından Sistaniyi taklit ediyorum.Bunun dışında Kimseye bağlı olmak zorunda değilim..

Araştırdım dedin, nasıl araştırdın hangi kaynaklardan göster isim ver. Neyi araştırdın.

ömerin, imamın a.s evini yaktığını sen kabul etmiyosun ama sünniler bile bunu kendi kaynaklarında kabul ediyor. senin hiçbirşeyden haberin yok.

Bilip bilmeden konuşup yorum yapma lütfen

İlmin anahtarı soru sormaktır. yeterki sor ve öğrenmek iste.

imamet nedir? imam nedir? Bunlara karşı gelenin durumu nedir? araştır lütfen.

Burdaki arkadaşlara sor anlatsınlar bana inanmıyorsan.

"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Benim kimin sohbetine gittiğim önemlimi sence.

Hz. Ali aleyhisselam ne buyurmuş; kimin söylediğine değil ne söylediğine bak.

"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Al sana kaynak;

Halifeler Döneminde Hz.Ali (a.s.)/ İmam Humeynî

’’Müminlerin Emiri(selâm üzerine olsun),HALİFELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORDU.Zira görünüşte dinin emirlerine uygun hareket ediyorlardı ve işin içinde bir tezelzül yok idi.’’(1)

’’Hz.Emir,yirmi küsur sene İslâm’ın yüce maslahatları icabı HALİFELERİN NAMAZLARINA KATILDI,ONLARA UYDU.Çünkü bu meseleleri aşan bir maslahat söz konusuydu.’’(2)

‘’İmamlar’ın Babası,Resululah’tan (Allah’ın selâmı onun ve ailesinin üzerine olsun) sonra İslâm’ın birinci şahsiyeti Hz.Emir ( Allah’ın selâmı üzerine olsun),bütün hayatı boyunca cihat etti.Görüş ayrılıklarının ortaya çıktığı dönemde O,HUZUR ORTAMINI MUHAFAZA ETTİ.Zira İslâm,HUZUR ORTAMINA İHTİYAÇ DUYAR.’’(3)

’’Batınî bir savaş veriyordu;BİRLİK VE BERABERLİĞİN MUHAFAZASINI MASLAHAT BİLİYORDU.İSTİKRAR ORTAMI OLUŞTURULMALIYDI.’’(4)

’’Yirmi küsur sene boyunca İslâm’ın MASLAHATI için muvafakat etti,ÇOCUKLARINI SAVAŞA GÖNDERDİ.’’(5)

’’Allah Resulü’nden sonra SAVAŞ MÜŞAVİRİ OLDU;gerçi İslâm uzun zaman ondan mahrum kaldı.’’(6)
          ’’Resulullah’tan sonra İslâm halkları uzun zaman onun kumandalığından mahrum kaldıysa da o,bir kenara çekilmedi.Hz.Emir ,Müslümanların maslahatı için sabredip İŞBİRLİĞİ YAPTI.O dönemde HİÇBİR ZAMAN MUHALEFET ETMEDİ.Onlar yönetim işlerini uhdelerine alınca O,ONLARA MÜŞAVİRLİK YAPTI,YOL GÖSTERDİ.ÇOCUKLARINI SAVAŞA GÖNDERDİ.’’(7)

‘’Hz.Emir ( Allah’ın selâmı üzerine olsun ) kendisine zor gelen birçok durumda,kanını içine akıtıp İSLAM’IN MASLAHAT İCABI DURUMU KABULLENDİ.’’(8)

‘’Allah Resuli’nün kendi yerine tayin ettiği Ali b.Ebu Tâlip ,yirmi küsur sene boyunca ,kendi görüşüne göre makam gasıpları olan insanları İSLÂM’IN MASLAHATI için,İSLÂM’IN MASLAHATLARI İKTİZA ETTİĞİ İÇİN KABULLENDİ.Eğer efendimiz o dönemde karşı koymak isteseydi,İSLAM TEHLİKEYE DÜŞERDİ.’’(9)

Kaynak1-9)İmam Humeynî’nin düşüncesinde MASUMLARI ÇEHRESİ(Bak.261-263),Kevser Yayınları

Yorum

Herşey İslâm için,İslamın maslahatı için yapılmalıdır.İslam’ın kökünü kazımak için elini sıvazlayıp fırsat kovalamak için tuzağa yatmışlar (Günümüzün Ebu Süfyan’ları-Kalbleri marazlı, sözleri yaldızlı, tipleri endamlı, yüzleri renkli, içleri korku dolu, dalkavukluk timsali, gah böyle gah şöyle gah şu saflarda gah bu saflarda, bir ihanet-ifsad ve fitne külliyesi-timsâli olan münafıklar-) hiçbir zaman kulak ardı edilmemeli, unutulmamalıdır. İslâm’ın maslahatı her şeyin üzerindedir.İslam’ın maslahatını imamlarımız gibi korumalıyız.

Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ve iyi analiz eden;

‘’…Ansızın Ebu Süfyan da içeri girdi.HERKESTEN DAHA ÖFKELİ,hilafete karşı VELAYETİN yanında yer alarak Ebu Zer,Selman,Ammar ve hatta Ali’nin kendisinden bile daha muttaasıp,daha kızgın,daha azimli ve daha –ilgili-durumdaydı.’’ (Ali Şiası Safevi Şiası s.181)

Ben senin şia ile alakan yok dedim.Kendin bile inanmıyorsun.Çünkü Ebu Süfyan kendisini İmam Ali'nin ashabından bile daha koyu şia biliyor.Ama heyhat!Kime yutturacak.Neyse Allah beni ve seni ıslah etsin.Ali Sistani CANIMIZ VE ÖZÜMÜZDÜR.Şunu unutma ve bu sözden ders al:

Şehid Muhammed Bakır es-Sadr diyor ki: “İmam Humeyni İslam'da eridiği gibi siz de İmam Humeyni'nin rehberliğinde eriyin.”

Şehid'in büyüklüğünü ve kendi konumunu düşün de mütevazi ol.Sınırı aşma.Ali Sistaninin demediğini sen deme.Ama Ali Sistaniden şüphen varsa dilediğini yap.

Kusura bakma.Ben senden şüpheleniyorum.Lütfen beni yanılt.Benim yanıltman beni bilakis memnun edecek.

Allahım şialarımızı koru.Onları sapmalara karşı koru.İmamı zamana gerçek bir dost et.

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X