Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mezhebi tartışmaları güncelleştirme

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mezhebi tartışmaları güncelleştirme

-Mezhebi tartışmaları güncelleştirme yanlışlığına düşmeliyiz mi?Bunun kime faydası vardır?
    M.Faddullah:

'' Fakat İmam Ali’nin tavır olarak pratik bir hareket çizgisini benimsediğini görüyoruz.O şöyle diyordu:’’Müslümanların işleri doğru yürüdüğü sürece, ben de hükme razı olacağım…’’ O bu sözleriyle İslami bir ilkeye parmak basıyordu.Şöyle ki:Bu tür meselelere yönelik bakış açısı genel bir çizgide yoğunlaşmalıdır.Genelin esenliği bunu gerektirir çünkü.Ayrıntılar değil; İslami bir yönetimde ,İslam’ın egemen olması önemlidir. Ayrıntılar her yerde gözetilebilir; yönetimde de ,yönetim dışında da şu halde konu,şu pratik tavır ya da bu pratik tavır,şer’i hükme ilişkin şu bakış açısı ya da bu bakış açısı bağlamında değerlendirilemez.Bilakis bu gibi durumlarda üzerinde durulması gereken nokta şu olmalıdır: Genelin selameti ve Müslümanlığı nasıl korunabilir?...İslam’ın siyasal varlığı nasıl sürdürülebilir?...''
    SORU:Bugün Sunni nüfusun çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Bizim ülkemizde acil olarak yapılması gerekenler nelerdir?Önceliklerimiz nelerdir?Müslümanların çoğu hangi tabakadan olursa olsun avamdır.Ve bizim çoğu kez hararetle tartıştığımız,bizce o çok önemli şeyler onları hiç de enterasan etmemektedir.Genelin ihtiyaçları nelerdir?Bizim bunlara yoğunlaşmamız gerekmiyor mu?
    " Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Ynt: Mezhebi tartışmaları güncelleştirme

bence konu meshepsel değil, hakla batılın gösterilmesidir. şia hiçbir zaman zulm ve baskı yapmamıştır. elbetteki herkes istediğine inanabilir, cennet ve cehennem arasında tercih yapabilir.

şu olayı hatırlatmak isterim ;

peygamber s.a.a. efendimiz Ammara şöyle buyurmamışmıydı acaba;Hz. Resulullah (saa) Ammar bin Yasir’e hitaben şöyle buyurmuştur: “Ey Ammar! Eğer Ali’nin(aleyhisselam) bir vadiye, diğer insanların ise başka bir vadiye girdiğini görürsen, Ali’nin girdiği vadiye gir. Çünkü o seni sapıklığa sevk etmez ve hidayetten de çıkarmaz.

"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Hz. Resulullah (saa) Hz. Ali’ye şöyle buyurmuştur: “Benden sonra ümmetin kahrına uğrayacaksın, ancak sen benim şeriatım üzere yaşayacaksın ve sünnetim üzere öldürüleceksin. Seni seven beni sevmiştir, sana buğzeden bana buğzetmiştir. Bir gün gelecek ki, şu sakalın başının kanıyla boyanacaktır
      "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

muhalifler batılı yaymak için ellerinden geleni yaparken,bizim hakkı feryat etmemiz, meshepsel olarak değerlendirilmesi zuldür.

Yorum

şia mezhep değildir. şiayı (ehlibeyt mektebini) tanıtmak mezhebi bir faaliyet olarak değerlendirilemez.

şayet şiayı tanıtmak muhaliflerin ortalığı velveleye vermelerine neden olacak ve siyonistle büyük şeytanı bırakıp birbirimizle uğraştıracaksa o zaman şia tanıtılmaz.

bu tabi umuma açık yerlerde söz konusudur.

ancak bireysel olarak merak eden soran herkese her zaman şiayı anlatmak bir borçtur. benim Rehberimizin fetvalarından anladığım bu. en doğrusunu Allah bilir

Yorum

siyonist siyonist , enbüyük düşman diyorsunuz ya ...
            size bir soru sormak isterim merak ettimde

Acaba şiya en büyük zulmü tarih boyunca kimler yapmıştır. Söylermisiniz lütfen

Yorum

şiaya tarih boyunca en büyük zararı siyonist ve zamanın müstekbirleri vermiştir. sizin en büyük düşman sandıklarınız finansmanı planı ve amaçlarını bu büyük şeytanlardan alan kuklalardır. büyük şeytan ABDdir günümüzde. Onun işbirlikçisi suudi amerika ve siyonist israildir. vahhabilik bu gün müslümanların siyonistidir.

Yorum

Biz şu asrımızda -ki bu asırda İnşaallah islam hakim olacak- ne büyük acılar yaşadık.Irak da,Afganistan da,Pakistan da...Şii-sunnileri bir birine kırdırmak için şer odakları nice camilere-pazarlara bombayı koyarak bu iki müslüman grubu bir birlerine kırdırdı.Bazen ufak kırgınlıklar telafi edilmediğinde düşman bunu bizim aleyhimizde çok güzel kullanıyor.Düşünün ki iki komşu olan bu iki müslüman grubun birbirine kırgınlıkları var.Ve siz de kalkıyor bunları barıştırmaya çalışıyorsunuz.Bu iki grubu meclise getirdiğinizde o bana sen böyle yaptın diğeri sen bana şöyle yaptın gibi dökümanları ortaya atarsa bunların katiyen barışamayacağını aklımız sönmemişse anlarız.Şimdi o toplantı da düşman ne gibi bir sonucun çıkmasını ister.Bizim müçtehitlerimiz-alimlerimizin yazılarını okursanız gerçekten çok merhametlidirler.Her zaman onlar ilk adımı atmışlardır.Vahabilerin her gün derslerinde ahmakları kandırmak için şia dersleri yaptıklarını biliyormusunuz.Bizim orda burda paylaştığımız ve bizim cehaletimizden kaynaklanan yazıları bizim aleyhimize kullandıklarından haberiniz var mı?Suriye ye kandırıp götürdükleri insanların çoğu işte bizim şia'yı yanlış tanıtmamızdan dolayı gittiklerinizden haberiniz var mı?Eğer biz emre uysaydık Uhutlar yaşarmıydık?Hamzamızı kaybeder miydik?_Muhammed(saa) ciğerini yakarmıydık?Yarın sıra bize de gelecek.Bizim ülkemizde de şii-sunni savaşı çıkaracaklar.Vahabinin biri kalkıp ey sunniler işte şu grup her gün şuna lanet ediyor gelin şunların ağızlarının payını verelim dediğinde bakalım ülkemizin hali Irak mı,Afganistan mı,Pakistan mı olacak...

Yorum

bir şii sünni çatışması yok. şiilerden hiç bir kimse canlı bomba olamaz. olmuyor. çünkü şiiler müctehidlerin emri dışında günlük basit bir fiilde bile bulunamazken, bir canı almak gibi cihanı titreten bir terör eylemini nasıl gerçekleştirecek. bu yüzden dikkat edin ırakta pakistanda afganistanda hiç bir terör eylemi şiilerce yapılmaz. ama terör eylemlerinin yapıldığı kesimler hep şii kesimlerdir. hep şii camileri, hüseyniyeleri ve mahalleleri vuruluyor. buna rağmen deniyor ki şii sünni çatışması. bu nasıl adalet! hem sürekli şiiler katlediliyor hem şii sünni çatışması deniyor. bu alçakça bir niteleme!

sünnilerin de yaptığını söylemiyorum. sünnilerden hiç birisinin şiileri bombalayacak inanca da cesarete de sahip olmadıklarını yakinen biliyorum.

bombalamayı yapanlar sünnileri şiilere düşman yapmak isteyen vahhabilerdir. bombalama eylemlerini, şiileri kafir gören vahhabilerdir. bu vahhabiler ABD nin ikinci üçüncü aracıların finansman yaptığı/yemlediği teröristlerdir. ABD suudi maşasıyla bunları yemliyor, hem finansman hem güya fetva anlamında onlar da terör eylemlerinde bulunuyorlar. ondan sonra abd müslümanları vahşi gibi gösteriyor bu siyonist "vahhabiler" yüzünden.

biz de burada şii sünni çatışması diye bir deyim kullandık mı tam siyonist vahhabiler bayram ediyor. çünkü onların amacı zaten şii sünni ihtilafı çıkarmak.

görmüyor musunuz ırakta Ayetullah Sistani şii sünni ayırımı yoktur,sünniler bizim kardeşimiz değil canımızdır diye! işte onun bu tavrı ve şiilere misillemede bulunma izni vermeyişi ve hiç bir şii tarafından kanlı eylem gerçekleştirilmemesi onları şu ana kadar başarısız kıldı.

bu yüzden biz de şii sünni çatışması diye bir kelime kullanmamamız gerekiyor. akıllı olmak gerekiyor.

Yorum

Aslında şii-sunni derken bu başıboş olanlardan bahsediyorum.Şiiler alimlerinin sözünden çıkmaz doğrudur.Alimlerimiz bu ahmakça davranışları herzaman tenkit etmiş ve bu gibi olayları kendi mensupları tarafından yapılmasını bir yana akıllarından bile geçirmemesi için önlemi almıştır.Pakistan da bir zamanlar neler yaşandı?Ama Rehberin mudahalesi ile olaylar yatıştı.Fitneler bozuldu.Şimdi ordaki sunniler iyi biliyor ki şiiler bu tür olayları yapmaz.Ve şiiler de biliyor ki gerçek bir sunni bunları yapmaz.Ama bu başı boşlar yok mu bunlar.İşte fitnenin başı bunlardır.İster şii ister sunni olsun.Yok efendim ben hattı imam olamam,o da kimmiş haşa...diyenler.

Yorum

kevserizehra, muaviyeye lanet okuyarak sende o eleştirdiğin ahmaklardan oluyorsun.

çünkü, muaviye sünnilere göre vahiy katibidir.

muhaliflerin kutsalına lanet ederek o dediğin ahmaklardan olduğunun farkında bile değilsin

Yorum

Kardeş; şeytan Ademe secde etmedi diye değil Ademin velayetini kabul etmedi diye huzurdan kovuldu.Ya da mesele sırf secde etmemekse dünya müslümanlarının çoğu küfre düşerdi.Evet imamlarımıza haksızlık edilmiş,hakları gasbedilmiş ama bunları yapanlar lanete layık değiller.Hilafet ayrı imamet ayrıdır.Günah işlemişler Allah afetsin.Ama Muaviye hutbelerde küfretmiş,senin gibi lanet kelimesini habire ağzına dolamış ve daha neler neler yapmış ki diller söylemekten utanır.Yani biz bazılarını yanlış yapmışlar,emre itaat etmemişler diyoruz,bazılarına ise münafık diyoruz(Muaviye gibi)Şimdi git tevella,taberra nedir öğren.Sonra imam kimlere yardımcı olmuş kimlere dost olmamış-islamın düşmanı olarak görmüş anlarsın.Yada 3 halife haşa Muaviye gibi olsaydı İmam onlardan teberri etmesi gerekmezmiydi.

Yorum

Rehber Seyyid Ali Hamaney:

''Vahdeti ezberleyin.Eğer toplumda sizin aranızda bunun tersine davranan kimseleri görürseniz onları dışlayın.Muhalefetinizi onlara gösterin ve ilan edin.''

Aman ha ben demiyorum taklid-i mercimiz söylüyor.Gerçi senin için bu sözlerin bir anlamı yoktu. Afedersin.

Yorum

Bismihi Teala
                            HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN
                            RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM
                            Selamun Aleykum Ey Aziz Can;

[quote author=kevserizehra link=topic=24622.msg165956#msg165956 date=1359901679]
                            Kardeş; şeytan Ademe secde etmedi diye değil Ademin velayetini kabul etmedi diye huzurdan kovuldu.Ya da mesele sırf secde etmemekse dünya müslümanlarının çoğu küfre düşerdi.Evet imamlarımıza haksızlık edilmiş,hakları gasbedilmiş ama bunları yapanlar lanete layık değiller.Hilafet ayrı imamet ayrıdır.Günah işlemişler Allah afetsin.Ama Muaviye hutbelerde küfretmiş,senin gibi lanet kelimesini habire ağzına dolamış ve daha neler neler yapmış ki diller söylemekten utanır.Yani biz bazılarını yanlış yapmışlar,emre itaat etmemişler diyoruz,bazılarına ise münafık diyoruz(Muaviye gibi)Şimdi git tevella,taberra nedir öğren.Sonra imam kimlere yardımcı olmuş kimlere dost olmamış-islamın düşmanı olarak görmüş anlarsın.Yada 3 halife haşa Muaviye gibi olsaydı İmam onlardan teberri etmesi gerekmezmiydi.
                            [/quote]

Lanet etmek ne demek? ANLAMI NEDİR? Vahdet nedir nedemektir?

Allah doğrularla olmayı muavfak kılsın...

Yorum

Lanet etmek ne demek?
                              Uzaklaştırma Beddua, Hakaret, Sövüp Sayma, Azab, Allah`In Rahmetinden Uzaklaşma, Gazab Etme, Beddua Etme, Buğz Etme, Uzak Durma, Muhalefet Etme.

Tabi lanet etme bunları cemi şeklinde de anlaşılmaktadır.

Vahdet ise;

En güzel şöyle diyeyim tefrikanın zıttıdır.Bilindiği gibi şeytan tefrikayı ister işte onun zıttına davranmaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X