Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
EHL-İ SÜNNET KAYNAKLARINDA TEVESSÜL MESELESİ
Daraltma
X
-
Ynt: EHL-İ SÜNNET KAYNAKLARINDA TEVESSÜL MESELESİ
VESİLE OLAYINA SON BİR BELGE DAHA:
Gördüğünüz resim İmam El Hafiz Ebi El Hayr Muhammed ibn el Cezrinin (r.a) "El Hisnul Hasin" adli kitabinin 25-ci sayfasidir. Bu sayfada Imam El Cezri(r.a) diyor ki:
"Bir insan dua ederken Evliya(r.a) ve Enbiyayi(a.s) vesile tutarak dua etmelidir.duani bitirdikten sonra ellerini yüzüne sürmelidir"
Yorum
-
İBNİ HACER EL ASKALANİ, "TEHZİP ET TEHZİP" C. 4 S. 398 (BEYRUT BASKISI)
Hakim Nisaburi (Nisaburi) dedi ki, Ebu Ali Nisaburinin bela dediyini eşitdim: Ben son derece sıkıntılı idim. Rüyada Peygambarimizi (s) gördüm, bana dedi ki, Yahya b. Yahyanın kabrine git, istiğfar et ve onun vasıtası ile yardım iste, o zaman problemin hallolacaktır. Ebu Ali Nisaburi dedi ki; Ben öyle yaptım ve Seher’de Benim Problemim Halloldu.
“Tahzib at-Tahzib” (12 cildda), 11/261
Diğer Olayın Kaynağı:
Kayıt: İbn Hacer bunu Yahya b. Yahyanın tarcümeyi halınde Kayıt etmiştir. Bununla beraber, bir çok alimin Yahya b. Yahya ile ilgili güzel sözlerini nakletmişlerdir.
İbn Ebi Şeybe sahih senetle Ebu Salihten, o da Malik ad-Dardan (Ömerin Hazinedarı) naklediyor:
Ömerin devrinde kıtlık Başlamıştı. Bir kişi Peygamberin (s) Kabri üzerine gelerek dedi: “Ey Allahın elçisi! Ümmetin helak oluyor, onlar için yağmur yağmasını İste!” Sonra uykuda iken o kişiye Ömerin yanına gitmesini Bildirdi…”
Seyfin “al-Fütuh” Eserinde Kayıt ettiğine göre, aynı uykuyu gören Şahıs Peygamberin (s) sahabelerinden olan Bilal ibn Haris olmuştur.
“Fath al-Bari”, 2/412 (bazilarinda 2/495)
Yorum
-
VESİLEYE FARKLI BİR KAYNAK DAHA... (KAYNAK EHL-İ SÜNNETTİR.)
Utbâ şöyle anlatmıştır : Hz. Peygamber (s.a.) in kabri yanında oturuyordum. Bir bedevî gelerek: Selâm sana ey Allah'ın Rasûlü, Allah Teâlâ'nm : »Onlar kendilerine yazık ettikleri zaman, sana gelip Allah'tan mağfiret dileseler ve peygamberler de onlara mağfiret dileseydi elbette Allah'ı Tevvâb ve Rahîm olarak bulacaklardı.» buyurduğunu işittim.
Ve şu şiiri söyledi:
«Ey yeryüzündeki efendilerin en hayırlısı ve en büyüğü; onların güzel kokularıyla yeryüzünün alçak ve yüksek yerleri hep güzelleşmiştir.
Senin bulunduğun kabre benim nefsim feda olsun. Orada iffet, orada cömertlik ve şeref vardır.»
Sonra Bedevi ayrılıp gitti ve bana bir uyku hali geldi. Rü'yâmda Hz. Peygamberi (s.a.) gördüm. Şöyle buyurdular: Ey Utbâ, Bedevi'ye var ve Allah'ın kendisini bağışladığını ona müjdele.
[Imam nevevi (ra),Kitabul Ezkar]
Yorum
-
KAYNAK: EHL-İ SÜNNETTİR...
VESİLE OLAYINA KANITLAR...
Değerli kardeşlerimiz, VESİLE Konusunda Ehli sünnet kaynaklari ile cevap vermeye devam ediyoruz. Gördüğünüz resim İmam El Cevzinin(r.a)-(İbni Teymiyyenin öğrencisi İbni Kayyim el Cevziyle kariştirilmamalidir)-"Kitab el Vefa" isimli eserinin 818-ci sa
yfasinda bulunan 1536 numarali hadisdir.Bu sayfada İmam Cevzi(r.a) şunlari yaziyor:
"Ebu Bekr el Minkari anlatıyor; “Ben, Taberani ve Ebu el Şeyh, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in Harem'inde idik. O günü çok aç idik.Tüm günü bir lokma bile yememiştik.İşa Namazi vakti Rasulallahin(s.a.s) mezarinin yanina gelip dedim ki,"Ya Rasulallah(s.a.s),biz açiz,biz açiz".Sonra geri döndüm Ebu el Şeyh bana dedi ki,otur.Yemek olmasa açliktan ölücez.Ben ve Ebu El Şeyh uyuduk.Teberanide uyanik idi ve yiyecek birşeyler ariyordu.Derken Bir Alevi(Hz.Alinin(r.a) torunlarindan biri) yaninda iki çocukla kapiyi vurdu,çocuklarin birinin elinde palmye lifinden dokunmuş içi yiycekle dolu bir sebet vardi.Biz oturduk ve yiycekleri yedik.Geride kalan şeyleri çocuğun geri götüreceğini düşündük fakat o, onlarin hepsini bize birakti.Biz Yemeyimizi yeyip bitirdikten sonra Alevi dedi:"Ey insanlar,sizler Allah Rasulune(s.a.s) şikayetmi etdiniz?Onu(s.a.s) Rüyamda gördüm ve size yiyecek birşeyler getirmemi emrettiler"
Yorum
-
Gördüğünüz resim İmam Zehebinin(r.a) "Siyer el Alem en Nubela" adli kitabinin(Beyrut,lübnan,Er-Risaleh yayinevi) 12-ci cildinin 469-cu sayfasidir.Bu sayfada Imam Zehebi(r.a) diyor ki:
"Bir zamanlar Semerkantta kuraklik baş göstermişti. Halk dua ve istiska ediyor ama yağmur yinede yağmiyordu.Şehrin taninmiş salihlerinden bir adam Kadiya giderek dedi ki:"Benim fikrimce sen ve şehir halki İmam Buharinin(r.a) Hartank şehrinde yerleşen mezarini ziyaret etmeli ve biz yağmur için dua etmeliyiz.Allah bize yağmur verecektir" Kadi bu fikirle razilaşti.O ve beraberinde bulunan şehir halki Kabri ziyaret etmeye gitti.O dua ederken şehir halkida İmam Buharini(r.a) vesile kilarak kabrin yaninda dua etdiler ve ağlamaya başladilar.Allahu Teala (o andaca) yağmur bulutlarini gönderdi.Tüm halk 7 gün boyunca Hartankta kaldi ve Semerkanta geri dönmek istemedi.Halbuki Semerkantla Hartankin arasi sadece 3 mildi"
[img width=780 height=600]http://img466.yukle.tc/images/5170522753_281809548584943_2081439991_n.jpg[/img]
Yorum
-
Ali b. Musa er Rıza Tus şehrinde Memun Abbasinin ona içirdiği zehirli şerbet ile şehit olmuştur. Onun mezarı büyük ziyaretkahtır. ben defalarca O hazretin mezarını ziyaret etmişimdir. Tus şehrinde olduğumda her hangi bir problem ortaya çıktığında Ali b. Musa er Rızanın kabrini ziyaret eder ve problemlerin hall edilmesi için dua ederdim. sonuçta dualarım kabul olur ve problemler ortadan kalkardı. Tusada olduğum zamanlar defalaraca bunu denedim. Allah bizi bu dünyadan Muhammed s.a.a ve EHli Beytini a.s sevdiğimiz halde ayırsın.
ibni Hibban, “es Sikat”, 8/457, ravi 14411
[img width=774 height=600]http://img466.yukle.tc/images/9772528657_267011870064711_769874379_n.jpg[/img]
Yorum
-
VESİLE OLAYINA BİR BELGE DAHA...
KAYNAK: EŞ ŞAMİL (YAZARI: ŞEYH EBU MANSUR ES SABBAĞ)
UTBİ RİVAYET EDİYOR: NEBİ (S)'IN KABRİ YANINDA OTURMUŞTUM. BİR BEDEVİ GELDİ VE ŞÖYLE DEDİ: "ES SELAMU ALEYKE YA RESULULLAH (S). BEN ALLAH'IN: "...EĞER ONLAR NEFİSLERİNE ZULMETTİKLERİ ZAMAN, SENİN YANINA GELİP ALLAH'TAN BAĞIŞLANMA DİLESEYDİLER, VE RESULDE ONLAR İÇİN BAĞIŞLANMA DİLESEYDİ, ALLAH'I TÖVBELERİ KABUL EDEN, MERHAMETLİ OLARAK GÖRÜRLERDİ." BUYURDUĞUNU İŞİTTİM. İSTİĞFAR EDEREK, "RABBİME HAKKIMDA ŞEFAAT ETMEN İÇİN SANA GELDİM." SONRA (BU ŞİİRİ) SÖYLEDİ:
EY YER YÜZÜNDEKİ EFENDİLERİN EN HAYIRLISI VE BÜYÜĞÜ,
ONLARIN GÜZEL KOKULARIYLA YERYÜZÜNÜN ALÇAK VE YÜKSEK YERLERİ GÜZELLEŞMİŞTİR.
NEFSİM SENİN MESKUN OLDUĞUN KABRE FEDA OLSUN.
ORADA İFFET, ORADA CÖMERTLİK VE ŞEREF VARDIR.
SONRA BEDEVİ AYRILIP GİTTİ, SONRA UYKU BANA GALİP GELDİ, UYKUDA NEBİ (S)'İ GÖRDÜM VE O DEDİ Kİ: "EY UTBİ, BEDEVİYE YETİŞ VE ONA ALLAH'IN ONU BAĞIŞLADIĞINI MÜJDELE."
KAYNAK: İBNİ KESİR, "TEFSİR'UL KURAN EL AZİM C. 4 S. 140
KİTABIN ORJİNAL LİNKİ: quran.al-islam.com/Tafseer/DispTafsser.asp?nType=1&bm=&nSeg=0&l=a rb&nSora=4&nAya=64&taf=KATHEER&tas hkeel=1
[img width=786 height=600]http://img466.yukle.tc/images/8461540630_10151435630981252_134418007_n.jpg[/img]
Yorum
Yorum