Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Allah'ın Yeri Ve Mekanı Var mıdır?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Allah'ın Yeri Ve Mekanı Var mıdır?

Allah'ın yeri ve mekanı var mıdır? Bir Ateist bana bu soruyu sordu ve ben bir fikrim olmadığı için cevap veremedim. Cevabı nedir sizce? Şimdiden teşekkürler.

Ynt: Allah'ın Yeri Ve Mekanı Var mıdır?

Elbette Allah'ın bir yeri ve mekanı yoktur. Bu konuda nehcül belağanın tevhid bahsinde güzel hutbe var İmam Ali a.s'ın. onu okumanı ve o ataiste okutmanı öneririm.

eğer yeri ve mekanı olsa, o zaman cisim olur. cisimlerinse bir sınırları vardır. sınırlı olan şey acizdir ve eksiktir. eksik olan tanrı olamaz. Eksik olan şey kendi varlığını kendini var eden kendinden güçlü bir varlığa borçludur. bu durumda tanrı olan o değil, onu var edendir.

oysa biz eksik olana tanrı demediğimiz gibi muhtaç ve güçsüz olana da tanrı diye inanmaz ve tapmayız. bizim Rabbimiz noksan tüm vasıflardan yücedir... tam bir tanrı olmayı hak edendir...

düşünen akılların aklına gelebilecek her tür eksiklikten uzak bir Allah'a inanırız. Hatta bu ataistlerin bile aklına gelebilecek tüm noksanlıklardan tam olarak uzak ve yüce bir Allah'a inanırız. Onların akılları almasa da...

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X