Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

uslubu senden öğrencek değilim.
    arkadaş bana edepli ol diyerek '' edepsiz olduğumu'' kinaye etti.
    bende lafın sahibine o sözü iade ettim.
    adil olun ..
    bir yazının kendisini okuduğunuz gibi
    önünü arkasınıda nazarı itibara alın...
    ve eğer biliyorsanız bir şey sorduk cevap verin..
    böyle tuhaf ve gıcık hareketlerle insanları kendinizden iğrendirmeyin.

Yorum

Siz Hudeyfe'ye "sallamışsın" gibi bir üslup kullanarak edepsizlik yapmış olmuyor musunuz?

Lütfen önceki yazdıklarınızı kontrol edin,

hala tavrınız aynı,

dikkat edin birazcık Allah aşkına...
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

birader hudeyfe ile samimiyetim var.
        gelip kendisi söyler eğer rahatsız oluyorsa.
        ben onun samimiyetine binaen öyle yazdım..
        sizden birisi için kullandımmı ? hayır..
        bırakın kendisi karar versin..
        gereksiz mevzulara girip konuyu kaynatıyorsunuz..
        lütfen yani

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166344#msg166344 date=1361175365]
          sayın hocam ,
          ebubekir isminin devenin yavrusu anlamına geldiğini düşünürsek
          imam alinin as bu adı kendi evladına ''bu adın güzel olmasından dolayı'' vermiş olması ihtimali oldukça düşük olmuyormu ?
          ayrıca
          ömer
          ve osman
          bu adların anlamları nedir ?
          teşekkürler

[/quote]

Yorum

ayrıca hudeyfe kardeş,
            ömer adıyla ilgili yorumun güzel ( tabi ömer adının yaygın olduğunu biliyorum bende...)
            bu arada ömer ismi İMAR EDEN anlamına geliyor demişsin bu kesin mi ?

EBUBEKİR ( deve yavrusu ) adıyla alakalı açıklama kalıyor geriye...

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166412#msg166412 date=1361444227]
              huvel aziz vallahi güldürdün beni
              hakikaten güzel sallamışsınız

[/quote]

HUVEL AZIZ
              SELAM OLSUN ALLAHIN HABIBINE VE TEMIZ PAK KILDIGI EHLI BEYTE

Seni guldurebildigime sevindim
              Hakketen iyi sallamisim ha

Her neyse ben Mevla kardesi iyi taniyorum aramizdaki samimiyetten dolayi oyle yazmistir hata bende galiba bunu buraya tasimamam gerekirdi kusura bakmayiniz
              EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Allahu yarda aleyk

Yorum

BİSMİHİ TEALA

HAMD ALEMLERİN RABBİ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN

RABB'İMDEN HAK İLE BATILI AYIRIP DOĞRULARLA OLMAYI MUAVVAK KILMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Azizi ve Değerli kardeşim;
                  [quote author=Hudeyfe link=topic=24671.msg166428#msg166428 date=1361466424]

HUVEL AZIZ
                  SELAM OLSUN ALLAHIN HABIBINE VE TEMIZ PAK KILDIGI EHLI BEYTE

Seni guldurebildigime sevindim
                  Hakketen iyi sallamisim ha

[/quote]

Elbette bizler nasıl aldandıksak El-sünnet nezdimizdekilerde o şekilde şekke ve çelişkilere düşmesine geçiş verdiniz...Kendinizinde dediği gibi burası çocuk parkı değilkine millette o kadar çalışmalarını ve tebliğlerini pazar pazarında sergilesin değil mi?!!!

Hz. İmam Cafer-i Sadık (a.s) buyurdular ki; "Kim dünya çıkarı için hadis öğrenmek isterse, Onun ahirette hayırdan yana bir payı olmaz."

Sizinle ilk defa muhattab olmaktayım zaten İnsanın aklı lisanında saklıdır. Cahil düşünmeden söyler Akıllı kimsenin lisanı ise kalbindedir düşünerek söyler. Hz. İmam Ali (a.s)

Size bir öğüt vereyim ki sonra zahmete düşmeyiniz böyle şeyleri özelden yapınız ki insanlar ciddiye alıpta cevap verme zahmetine düşmesinler. Çünkü kendiniz bir yakin ve marifet sahibi olmadığınız gibi başkalırınıda işlerinize ortak etmeyiniz...

Allah ilmimizi artırmasını dua ederim...

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sayın Halil ibrahim Ehlader sizle laf dalaşına girmek istemiyorum buna ne ehl-i beytten öğrendiğim terbiye müsaade etmez nede sizle vede bir başkasıyla laf dalaşına girecek kadarda boş vaktim yok.

Sadece şunu belirtmek isterim evet ben yukarda bir hata yaptım ve hatamı anladıktan sonra gelip özür diledim. Şunuda biliniz ben ehl-i beyt mektebine gönül bağladığımdan beri ne karşı tarafla yaptığım münazaralardan nede amelimden dolayı bu güne kadar hiç kimse bana senin şu sözünden şu davranışından şu amelimden dolayı biz ehl-i beyt konusunda şek ve şüpheye düştük yada nefret eder hale geldik demedi hamd olsun bu konuda alnım aktır. Siz beni bu konuda itham etmekle kul hakkını ihlal ettiinizin farkındasınız inş.

İki hadis naklettiniz valla hiç uzağa gitmeye gerek yok sadece bu sitede yapılan münazaralara göz atmanız yeterlidir isimleri bende kalsın iki kişi bu münazaralardan vede bazı kişilerin hadsizliklerinden dolayı ehl-i beyt mektebinden nefret eder hale geldiler biri ise onca uyarmalarıma rağmen yapılan yanlış siyasetten dolayı ateist oldu şimdilerde kendi bloğunda islama islam peygamberine hakaret etmektedir.

Yakin ve marifet sahibi olan biri yakin ve marifet sahibi olmayan birinin hatasına düşmez değil mi? Vede zaten bu makamlara ulaşan birinin bu tür konuşmalarda dahi bulunmaz siz bu makamlara erişmiş biri olarak bunları çok iyi bilmeniz lazım.
                    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166421#msg166421 date=1361450459]
                      birader hudeyfe ile samimiyetim var.
                      gelip kendisi söyler eğer rahatsız oluyorsa.
                      ben onun samimiyetine binaen öyle yazdım..
                      sizden birisi için kullandımmı ? hayır..
                      bırakın kendisi karar versin..
                      gereksiz mevzulara girip konuyu kaynatıyorsunuz..
                      lütfen yani
                      [/quote]

samimiyetinizin olması beni rahatlattı. ancak bunu biz bilmiyorduk. ve tepkiler olağandı. keşke başta samimi olduğunuzu ifade etseydiniz.

umarız diğer arkadaşlar da rahatlamışlardır...

Rabbim öğrendiklerimizle ameli nasip etsin.

Hudeyfe kardeş, madem birileri burdaki usluptan rahatsız olup ataist oldu. sizce bu mümkün mü? çünkü pireye kızıp yorgan yakan mantıklı mı?

Yorum

başlığı takip eden varmı diyerek sayfayı tıkladığımda , günlerdir hemen herkesi bu başlığı okurken gördüm..
                        bu şahısların hemen hiç biri ( içlerinde şu alim/evliya ayaklarına yatanlarıda dahil) konuya dair bir şey yazıp çizmedi...
                        ama ne hikmetse , ''sanki bir yanlışı kollar gibi'' kendilerince buldukları bir hatayı ''salt konuyu kaynatmak adınaymış gibi'' hemen değerlendirip şahsımla uğraşmaya başladılar..
                        KENDİSİNİ bana vaazu nasihat makamında gören muhteremlerin o ki ilimleri vardı , ne diye defaatle okudukları halde KONUYA DAİR bir kerecik olsun yazmadılar ?? ( burada ciddi bir problem var)
                        edep ve terbiye , forumlarda ''alim/evliya'' edasına bürünmek , şeytanıyla halvet ettiğindeyse süfli yönlerini ortaya var gücüyle çıkarmaksa eğer ....ben o terbiyeyi almıyayım arkadaş !... ( bunu nedenmi söylüyorum ? ve nasıl bu kadar iddialı olabiliyorum ? : ben burada beni ikaz edenlerin ,asla samimi olduğunu düşünmüyorum...ne yani şimdi beni eleştirenler şakalaşmıyorlar mı ? ..bu imkansız !!!... )

Yorum

selman kardeşim ,

hudeyfeyle şakalaştım sadece ..
                          ve onunla samimi olduğumuda özellikle ifade ettim.

(önceki yazıları okursan görürsün)

ama mevzunun bu hale getirilmesi gerçekten sinirlerimi bozdu .

neuzubillah , kendisini peygamber veya imam makamında ,
                          diğerlerinide nefsine zulm etmiş ''bedbaht azınlık'' gibimi görüyor bazıları anlamıyorum ?

şakalaşmanın meşruluğuna dair şüphe oluşacak insanlarda ? !!

la havle vela quvvete illa billah !...

Yorum

konuya dönmeyi ve artık konuyla alakalı yazmayı teklif ediyorum

lütfen

Yorum

Mevlam Kardeş, Sorularınız konusunda çok samimi ve Tanış olduğunuz ve bizlerinde bilgisine, İhlas ve Ciddiyetine İnandığımız, Güvendiğimiz Arkadaşınız ile Sohbet ederseniz ve sorularınız konusunda Arkadaşınızı Can Kulağı ile dinlerseniz emin olun Sorularınızın Cevabını bulacaksınızdır. Şayet Arkadaşınızın bilmediği bir konu olur ise o, Hangi sorunun cevabını nereden, alacağını ve Kaynağını bulur cevabı size ulaştırır. Benim acizane tavsiyemdir. Sakın yanlış anlaşılmasın. Arkadaşınıza müracaat etmenizi öneririm. Selametle...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24671.msg166449#msg166449 date=1361515351]
                                Mevlam Kardeş, Sorularınız konusunda çok samimi ve Tanış olduğunuz ve bizlerinde bilgisine, İhlas ve Ciddiyetine İnandığımız, Güvendiğimiz Arkadaşınız ile Sohbet ederseniz ve sorularınız konusunda Arkadaşınızı Can Kulağı ile dinlerseniz emin olun Sorularınızın Cevabını bulacaksınızdır. Şayet Arkadaşınızın bilmediği bir konu olur ise o, Hangi sorunun cevabını nereden, alacağını ve Kaynağını bulur cevabı size ulaştırır. Benim acizane tavsiyemdir. Sakın yanlış anlaşılmasın. Arkadaşınıza müracaat etmenizi öneririm. Selametle...
                                [/quote]

yani forumumuza girip yazmayın diyorsunuz doğru mu ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X