Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166450#msg166450 date=1361517140]
    yani forumumuza girip yazmayın diyorsunuz doğru mu ?
    [/quote]

Hayır Estafirullah. Yanlış anlıyorsunuz. Forum her zaman açıktır tabiki. Ben size sadece tavsiyede bulundum. Arkadaşınızın kim olduğunu burada öğrendiğimde en azından sizin adınıza sevindim. Bundan dolayı samimane bir şekilde, size tavsiyede bulundum. Sakın art niyet aramayın lütfen. Ben sizin bir çok konuda özellikle Tarihi konularda ve Analiz isteyen meselelerde Arkadaşınızdan çok iyi istifadeler edeceğinize inanıyorum. Allah şahittir ki ben çok ettim. Bildiğimden diyorum. Her hangi bir art niyetim asla olmadı. Selamet ve Dua ile...

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24671.msg166451#msg166451 date=1361517362]
      Hayır Estafirullah. Yanlış anlıyorsunuz. Forum her zaman açıktır tabiki. Ben size sadece tavsiyede bulundum. Arkadaşınızın kim olduğunu burada öğrendiğimde en azından sizin adınıza sevindim. Bundan dolayı samimane bir şekilde, size tavsiyede bulundum. Sakın art niyet aramayın lütfen. Ben sizin bir çok konuda özellikle Tarihi konularda ve Analiz isteyen meselelerde Arkadaşınızdan çok iyi istifadeler edeceğinize inanıyorum. Allah şahittir ki ben çok ettim. Bildiğimden diyorum. Her hangi bir art niyetim asla olmadı. Selamet ve Dua ile...
      [/quote]

allah razı olsun teşekkür ediyorum.
      hudeyfeyle konuşuyoruz zaten ve buraya bu başlığı açtığımdan onunda haberi vardı yani..(zaten bunun için gelip yazdı)

hatta ''ebubekir adıyla alakalı yorumunu'' teldende konuştuk ve ( gülüştük..)

arkadaşımla ''şakalaşmış olmamın '' edebe muğayir bir tarafını şahsen ben göremiyorum.

eğer siz sevgili kardeşim bunda bir yanlış görüyorsanız lütfen gerekçeleriyle bunu makul bir şekilde izah ediniz...

nazik uslubunuz için teşekkür ederim
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:37.

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166453#msg166453 date=1361517908]
        eğer siz sevgili kardeşim bunda bir yanlış görüyorsanız lütfen gerekçeleriyle bunu makul bir şekilde izah ediniz.[/quote]

Samimiyet ve Arkadaşlığınızdan dolayı bir yanlış olacağını düşünmüyorum. Fakat ilk etapda sizin Arkadaş ve Samimi olduğunuzu bilmeden, Arkadaşınıza yazdığınız bir kelimeden dolayı size karşı bir cümle yazanın cümlesinide hoş karşılamak lazım. Ben bundan dolayı sizin o kardeşe yazdığınız kelimeyi editledim. Lütfen yanlış anlamayın. Ama sizin arkadaş olduğunuzu bildikten sonra kimsenin sizin ikiniz arasında yaşanacak meselelere, şaka, muhabbet vs. konulara karışacağını zannetmiyorum. Selametle ve Dua ile...

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24671.msg166454#msg166454 date=1361518919]
          Samimiyet ve Arkadaşlığınızdan dolayı bir yanlış olacağını düşünmüyorum. Fakat ilk etapda sizin Arkadaş ve Samimi olduğunuzu bilmeden, Arkadaşınıza yazdığınız bir kelimeden dolayı size karşı bir cümle yazanın cümlesinide hoş karşılamak lazım. Ben bundan dolayı sizin o kardeşe yazdığınız kelimeyi editledim. Lütfen yanlış anlamayın. Ama sizin arkadaş olduğunuzu bildikten sonra kimsenin sizin ikiniz arasında yaşanacak meselelere, şaka, muhabbet vs. konulara karışacağını zannetmiyorum. Selametle ve Dua ile...
          [/quote]

zaten problemde burada.
          ben arkadaşım olduğunu söyledikten sonra bile ısrarla yazanlaradır lafım .
          yazımı düzenlemeye gelince , keşke bunu yapmamış olsaydınız .
          görende benim orada hakaret vari bir söz söylediğimi zanneder...
          neyse...
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:38.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24671.msg166454#msg166454 date=1361518919]
            [/quote]
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:38.
            [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

konuya dönelim o halde...

ebubekir adının imam ali as evlatlarının arasında olmasının sebebi hikmeti nedir ?

birini anlarız , ikisinide anlarız ama üç halifenin adınında aynı anda olmasını nasıl ve neye göre anlamalıyız.

Yorum

Bu soruda aslen benimde kafama takılan şu oluyor. Bu sorunuz doğru, içerikte Tarihi bir olay ve O da doğru. Ancak şunu bilmiyorum ve bende Öğrenmek istiyorum. Acaba, İmam Ali a.s, çocuklarına verdiği bu üç ismi hangi sebepten dolayı vermiştir? Mesela; Ebu Bekir ismini verirken bunu İlk Halife Ebu Bekir'in Anısını, Ömer ismini ve Osman isminide verirken, İkinci ve Üçüncü Halifelerin anısını yaşatmak için mi bu isimleri verdi? (Gerçi ben buna Asla inanmıyorum) Şayet Cevap EVET ise bu EVET'in içini Tarihi bir veri ile doldurup, Şekillendirebilir miyiz? Yani İmam Ali a.s'ın Onların Anısını yaşatmak için bu isimleri takmıştır gibisinden, Şii ve Sünni Kaynaklarda bir rivayet veya Hadis var mıdır? Var ise sahihlik durumu nedir?

Değil ise, Hz. Ali a.s bu isimleri neden koymuştur? Bunun bir nedeni mutlaka vardır? Acaba Kaynaklarda, Şia'nın Hadis kitaplarında bu konuda bir bilgi var mıdır? Bu noktada ben Elmeddin Kardeşimizin sunacağı bilgileri bekliyorum.

Yorum

Örneğin; Bu gün İsmi Ebu Bekir, Ömer, Osman olan Muhteşem, İyi Sahabe veya Sahabe Sonrası dönemden İnsanlar tanıdık, Duyduk, Öğrendik. Fakat buna rağmen ben asla 100 evladım da olsa onların tekine bu isimleri bırakmam. Bırakmamam, İsmi Ebu Bekir, Ömer, Osman olan iy Sahabe ve Ravilere Saygısızlık değildir. İnanıyorum ki, Şii dünyasının büyük, büyük çoğunluğu, belki de hemen hemen geneli de bu düşüncededir. Ben Oğlunun adı, Ebu Bekir, Ömer, Osman isminde bir Şii'ye rastlamadım. Şimdi biz böyle düşünür iken, Hz. Ali a.s'ın Evlatlarına bu isimleri bırakmasının Nedeni daha da düşündürücü ve derinleşiyor? Acaba Neden?

Yorum

Şu da aklıma gelmiyor değil. Acaba diyorum, Muaviye ve Emeviler döneminde yeni bir Tarih oluşturma çalışmaları var idi, Hadisler uydurulur, Olmayan, Doğmamış insanlar türetilir ortaya onlarca isim ve Raviler çıkardı. Yoksa diyorum, bu olay, Halife Ebu Bekir, Ömer ve Osman'ın Fazileti anlamında "Ha görün bakın, eğer siz öyle diyorsanız İmam Ali a.s'ın yaptığı nedir" gibisinden uydurulmuş bir olay mıdır? Yani acaba, Hz. Haticenin Kızı zannedilipde Kızı olmayan, Ömerin evlendi zannedilipde aslında Evlenmeyen Kız, İbni Sebe veya Seyf gibi Ortaya atılmış bir Uydurma bir senaryo mudur? Aslında Olmayacakda bir şey değil. Ama emin olmak için Delillere bakmak gerek. İnşaallah konuyu yakinen takip edeceğim. Konuyu Açtığınız için Teşekkür ederim Mevlam Kardeş.

Yorum

teşekkür ederim ...
                      ben de yapılacak yorumları merakla bekliyorum

Yorum

Mufaddal'ye katılmakla birlikte biraz daha farklı bir değerlendirmem var;

acaba ebusüfyan ve çevresindeki fitnecilerin fitnesinin önünü kesmek ve İslam Devletinin mevcut yapısına gelebilecek münafıkça saldırıları engellemek için İmam(a.s) bu isimleri tercih etmiş olabilir mi?
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:39.
                        [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=24671.msg166463#msg166463 date=1361531973]
                          Mufaddal'ye katılmakla birlikte biraz daha farklı bir değerlendirmem var;

acaba ebusüfyan ve çevresindeki fitnecilerin fitnesinin önünü kesmek ve İslam Devletinin mevcut yapısına gelebilecek münafıkça saldırıları engellemek için İmam(a.s) bu isimleri tercih etmiş olabilir mi?
                          [/quote]

açıkçası benim ulaştığım son iki seçenekten biriside buydu.

1. ya gerçekten seviyordu
                          ya da
                          2. vahdet adına yaptı ...
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:39.

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166465#msg166465 date=1361532220]
                            açıkçası benim ulaştığım son iki seçenekten biriside buydu.

1. ya gerçekten seviyordu
                            ya da
                            2. vahdet adına yaptı ...[/quote]

Üçüncüyede ben ekleyeyim Kardeş.

3. Yada böyle bir şey asla olmamıştı?

1. Şıkta ki "Ya Gerçekten Seviyordunun içini Tarihi Delillerle doldurmak gerek. Anladığım Kadarı ile Onlara olan Sevgisinden dolayı bu çocukların isimlerini bundan dolayı koymuştur tarzında bir Rivayet ve Hadis yok.

2. Ci Şık'kın doğru olma ihtimali olsa bile bunuda delillendirmek gerek.

3. Cü Şık ise geniş bir çalışma ve Analiz isteyen bir konu.

Yorum

2. şıkla ilgili deliller mevcut değil mi Mufadal kardeş?

halifeler İmam(a.s)'a çok sık muhtaç olup kapısını çalmamışlar mı?

İmam(a.s)'a danışma gibi olaylar aralarında hiç gerçekleşmemiş mi?
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:36.

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=24671.msg166469#msg166469 date=1361533399]
                                2. şıkla ilgili deliller mevcut değil mi Mufaddal kardeş?

halifeler İmam(a.s)'a çok sık muhtaç olup kapısını çalmamışlar mı?

İmam(a.s)'a danışma gibi olaylar aralarında hiç gerçekleşmemiş mi?
                                [/quote]

Kitaplarda bazen başlarının dara düştüğünde o Kapıyı Çaldıklarını okumuştum. Şeyh Müfidin El İrşad isimli eserinde Hz. Ali a.s ile ilgili bölümde bunlar yazar. Ama genellikle Onlar çağırmadan İmam'ın Yetiştiğinide okumuştum. Bunu onlara bir yardım olarak değil, İslam dininde bir bidatin ortaya çıkmaması, Helalin Haram, HAramın Helal sayılmaması için, Hadlik olana Af, Aflık olana Had uygulanmaması için yaptığına inanıyorum.
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:36.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X