Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

Aişe müminlerin annesidir. Böyle olunca ,
    Bir kimsenin babasınin adıyla anılmasındansa
    Peygamberi ekremin eşi sıfatıyla anılması tartışmasız daha büyük bir şerefdir.
    Burada anlatmak istediğm şey budur.

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166553#msg166553 date=1361766587]
      Aişe müminlerin annesidir.[/quote]

hayir, kesinlikle öyle degildir. Biz yukarida bu konuyu acikliga kavusturmak icin soru sormustuk ama cevap alamadik. o yüzden tekrar edelim: önceleri Rasulullah s.a.a'in zevcesi olmus, Rasulullah s.a.a hayatta oldugu zaman veya onun vefatindan sonra mürted olan veya Rasulullah s.a.a'in bosadigi her hangi kadin müminlerin annesi olarak kalir mi?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24671.msg166554#msg166554 date=1361768384]
        hayir, kesinlikle öyle degildir. Biz yukarida bu konuyu acikliga kavusturmak icin soru sormustuk ama cevap alamadik. o yüzden tekrar edelim: önceleri Rasulullah s.a.a'in zevcesi olmus, Rasulullah s.a.a hayatta oldugu zaman veya onun vefatindan sonra mürted olan veya Rasulullah s.a.a'in bosadigi her hangi kadin müminlerin annesi olarak kalir mi?
        [/quote]

burada iki soru çıkıyor karşımıza . bunların cevaplanması gereklidir

1. bir hanımefendinin ''müminlerin annesi'' sıfatını yitirmesi için KAFİR olması yeterli midir ?

2.aişe annemizin kafir olduğu (irtidat ettiği) ispatlanabilir mi ?

teşekkürler

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166563#msg166563 date=1361781024]
          1. bir hanımefendinin ''müminlerin annesi'' sıfatını yitirmesi için KAFİR olması yeterli midir ?[/quote]

subhanAllah! Ben size bu soruyu soruyorum siz bana "kafir olmasi müminlerin annesi sifatini yitirmesi icin yeterli midir?" diyorsunuz. ben bu konu ile ilgili nakli deliller sunacagim ama sizin cevabiniz dikkatimi cekiyor. söyler misiniz Rasulullah s.a.a'in zevcesi olup sonradan mürted olan birisi müminlerin annesi olarak kalir mi?

2.aişe annemizin kafir olduğu (irtidat ettiği) ispatlanabilir mi ?
          dedim ya, bu bizim icin hem nasslar ile, hem akidevi acidan, hemde ulemanin beyani ile sabittir. ve hatta imamete inanmayan birisi icinde sabittir. "sizin savastiginiz ile savasirim" hadisi uzakta degil.

Yorum

elmeddin kardeş
            sorularınıza cevap verebilmem için
            sormuş olduğum şu iki sorunun net cevabını almış olmam lazım

1. sorudaki ''küfür'' gerekçesi müminlerin annesi sıfatını düşürür mü ? ( bunun ayet hadis eksenli delili nedir-yorum değil delil almak istiyorum-)

2. müminlerin annesi aişenin küfrünü gerektirecek deliller nelerdir ?

a-imametin inkarı demişsiniz ...o halde

a1. imameti inkar ettiğinin delili nedir
            a2.(neuzubillah) kafire idiyse cemelde imam ali neden kendisini cariye olarak almadı veya başka birisine vermedi ?
            a3. imameti inkar küfürmüdür (delilleri nedir)

teşekkürler

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ BEYTE
              Sayın elmeddin demişsin ki:
              kesinlikle ve kesinlikle hayır, Aişe ne müminlerin annesidir, ne hanımefendidir. "müminlerin annesi" konusu ile ilgili sadece bir soru soracağım:

Rasulullah s.a.a'in boşadığı veya Rasulullah s.a.a hayatta iken veya Rasulullah s.a.a'in ölümünden sonra mürted olan bir eşi varsa bu kadın yine müminlerin annesi olur mu? soruda kesinlikle Aişe'yi kastediyor değilim, genel bir soru bu.
              Rasulullah hayatta iken evlenip sonradan boşandığı biri müminlerin annesi sıfatından düşer artık kendisi Peygamber zevcelerine has olan yasaklar kendisi için geçerli olmaz.
              Rasulullah hayatta iken boşadığı vede sonradan tekrar evlendiği aynı şahıs hala müminlerin annesi sıfatındadır
              Rasulullah hayatta iken boşamadığı vefatından sonra da eşi hükmünde ve müminlerin annesi hükmündedir.
              Rasulullah hayatta iken eşinin mürted olduğunda Rasulullah onunla evli kalır mı? Bu konuda delil şart şerri hüküm çerçevesinde normal bir insanda zaten mürted olan kadınla eşi boşar ama Rasulullah için özel bir hüküm var mı? Orasını bilemem tıpkı Hz Nuh vede Hz Lut misali gibi.
              Faraza Rasulullah evli olduğu eşi mürted oldu ve şer'i hükümler çerçevesinde boşanmadı bu noktada hala müminlerin annesimidir? Evet hala müminlerin annesidir ve hiç bir müslüman onunla evlenemez sadece mürted olduğu için değil Peygamber eşi olduğu için evlenemez.
              Rasulullah'ın vefatından sonra eğer mürted oldu ise eşi hala müminlerin annesidir onunla hiç bir müslüman evlenemez ha eğer bir önceki beyanım geçerli ise.
              EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166567#msg166567 date=1361786266]
                elmeddin kardeş
                sorularınıza cevap verebilmem için
                sormuş olduğum şu iki sorunun net cevabını almış olmam lazım

1. sorudaki ''küfür'' gerekçesi müminlerin annesi sıfatını düşürür mü ? ( bunun ayet hadis eksenli delili nedir-yorum değil delil almak istiyorum-)[/quote]

ben "yorumlarım delildir" mi dedim? yoksa yorum mu yaptın? size net bir soru sordum, hemde defalarca ve tekrarlıyorum: Rasulullah s.a.a'in boşadığı veya Rasulullah s.a.a'in vefatından sonra veya yaşadığı dönemde mürted olan bir zevcesi müminlerin annesi olarak kalır mı?

2. müminlerin annesi aişenin küfrünü gerektirecek deliller nelerdir ?
                defalarca söyledim ve son olarak bir daha tekrar ediyorum. bunun delili nasslar ve akidevi açıdır. nasslar, Rasulullah s.a.a'den rivayet edilen "sizinle savaşan benimle savaşmıştır", "sana itaat eden bana itaat etmiş, sana isyan eden bana isyan etmiştir" gibi sahih hadisler ve imamla a.s'dan rivayet edilen bu şahısların durumu hakkındaki hadislerdir. şimdilik bu nasslardan sadece birini aktarıyorum: sizin savaştığınız ile savaşırım hadisi şii ve sünni kaynaklarında

a-imametin inkarı demişsiniz ...o halde

a1. imameti inkar ettiğinin delili nedir
                a2.(neuzubillah) kafire idiyse cemelde imam ali neden kendisini cariye olarak almadı veya başka birisine vermedi ?
                a3. imameti inkar küfürmüdür (delilleri nedir)
                "imametin inkarı" demedim, "akidevi açı" dedim. bununla kastettiğim şey ise Allah c.c tarafından tayin edilen bir imam ile savaşmaktır. Allah c.c'ın kulları üzerine emir sahibi tayin edip, itaatini farz kıldığı biri ile savaşmak küfür değil mi yoksa?

Yorum

Küfür değil isyankarlıktir -haramdır-
                  Imama karşı isyanin küfür olması için
                  Imamın vahiy alması gerekir.
                  Zira allah kuranda defaatle "... Amelleri boşa gidenler " diye , peygamber ile çekişenleri gösterir.
                  Peygamberle çekişmenin küfür olmasının ise tek bir sebebi vardır
                  O da ,peygamberin vahiy alması ( yani tüm söylenenleri allahdan almasıyladir)

Aişe annemize gelince

O kafire. Değildiki , müminlerin annesi olma sıfatı düşsün.
                  Hem ( haşa öyle olmuş bile olsa) kafir oldu diye
                  Müminlerin annesi vasfı neye göre ortadan kalksınki ?

Ve söylediğin gibi olmuş olsa , cemelde neden cariye yapılmak yerine
                  Hürmetle evine geri gönderildi ?

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166573#msg166573 date=1361791712]
                    Küfür değil isyankarlıktir -haramdır-[/quote]

bu sizin sözünüz ama Şia'nın akidesi değil. Şia'nın akidesi imamlar a.s'dan birisi ile savaşan, onlara düşman olan, söven, kin besleyen her kesin kafir ve necis olduğu yönündedir. nasıl oluyorda Allah bir imamı tayin ediyor, iaatini farz kılıyor sonrada ona karşı isyan etmek küfür olmuyor? isterseniz bu konuda hadisleri yazalım ne dersiniz?

birde, aktardığım hadis için bir cevap yazmamışsın. o yüzden sorayım:

1. Rasulullah s.a.a doğru mu söylüyor yoksa -haşa- yalan mı söylüyor?
                    2. Rasulullah s.a.a doğru söylüyorsa -ki, bunu müşrikler bile kabul ediyorlardı- o zaman Rasulullah s.a.a ile savaşanın hükmü nedir?

Imama karşı isyanin küfür olması için
                    Imamın vahiy alması gerekir.

Zira allah kuranda defaatle "... Amelleri boşa gidenler " diye , peygamber ile çekişenleri gösterir.
                    Peygamberle çekişmenin küfür olmasının ise tek bir sebebi vardır
                    O da ,peygamberin vahiy alması ( yani tüm söylenenleri allahdan almasıyladir)
                    SubhanaAllah. ne yani Allah birini emir sahibi tayin ediyor, itaatini farz kılıyor daha sonrada ona isyan etmek küfür olmuyor mu?

bu arada imamet inancı ile ilgili bilmeniz gereken başka bir şey imamlar a.s'ın vahiy alıyor olduklarıdır.

Aişe annemize gelince

O kafire. Değildiki , müminlerin annesi olma sıfatı düşsün.
                    Hem ( haşa öyle olmuş bile olsa) kafir oldu diye
                    Müminlerin annesi vasfı neye göre ortadan kalksınki ?
                    gerçekten güzel bir cambazlık örneği. acaba ne dediğinin farkında mısın? anlamıyorsan bir daha tekrar edeyim. Cemel, Sıffın, Nehrevan ve imamlar a.s'a karşı yapılan tüm savaşlarda imamlar a.s'ın muhalifleri kafirdirler:

1. nasslar ile ki, bunlar hem Rasulullah s.a.a'den ve hemde imamlar a.s'dan rivayet edilmiştir.
                    2. akidevi açıdan, çünkü Allah c.c'ın emir sahibi olarak belirlediği, itaatini farz kıldığı imam ile savaşmak küfürdür.

benim size sorum ise şu: Rasulullah s.a.a'in boşadığı veya Rasulullah s.a.a'in vefatından sonra veya yaşadığı dönemde mürted olan bir zevcesi müminlerin annesi olarak kalır mı?

Yorum

Sorunun cevabı : bilmiyorum

Ama yinede inancım aişenin kafir olmadığı yönündedir.
                      Resulullah s. Henüz hayattaiken , aişe annemizin bir çok defa
                      Resulu ekreme muhalefetleri söz konusu olmuştur bunları biliyoruz.
                      Bunların hiç birinde aişeyi boşamadi. Eğer kafir olsa onu nikahında tutmazdi
                      Peygambere muhalefetiyle kafir olmazken
                      Nasıl olurda aliye a muhalefetiyle kafire olur ? Bu mümkün değil

Imamlar vahiy alıyor diyorsunuz peki o zaman peygamberligin bitmesi
                      Ve resulu ekremin son peygamber olmasının ne mantığı kalıyor ?

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166575#msg166575 date=1361794420]

Ama yinede inancım aişenin kafir olmadığı yönündedir.[/quote]

[b]kimin inancının ne olduğu değil, hangisinin delillere dayandığı önemlidir. ve nasslar onun kafir olduğunu söylüyor.[/b

1. ben onun Rasulullah s.a.a'in hayatta olduğu zaman kafir olduğunu söylemedim, Rasulullah s.a.a'den sonra imam Ali a.s ile savaştığı zaman kafir olduğunu söyledim. hem Rasulullah s.a.a'in hayatta olduğu zaman kafir olsa bile "kafiri mutlak boşayacak" diye bir kaide yoktur. Hz. Nuh ve Hz. Lut a.s'ın zevceleri kafir oldukları halde onları boşamamıştırlar. ama boşanmamış olmamaları onların kafir olmadığı anlamına gelmez.

2. öncelikle Aişe Rasulullah s.a.a'in hayatta olduğu dönemde asker toplayıp savaş açmış değildir, siz savaş açma ile her hangi bir konuda sorun yaşanmasını aynı mı görüyorsunuz? kaldı ki, Rasulullah s.a.a "seninle savaşan benimle savaşmıştır" diyerek bu konuda nass koymuştur. Rasulullah s.a.a ile savaşan ise kafirdir.

Imamlar vahiy alıyor diyorsunuz peki o zaman peygamberligin bitmesi
                        Ve resulu ekremin son peygamber olmasının ne mantığı kalıyor ?
                        inşaAllah bu artık başka konuda.

Yorum

Forumun en beğendiğim özelliği; Hemen her konuda olayların ve görüşlerin Belgelerle, Kanıtlarla (hatta çoğu zaman Görsel olarak) ortaya konulmasıdır.
                          En şaşırdığım yön ise açılan konu başlığına muhalif yazıların yazılmasıdır. İnşaAllah, başlığa uygun yazılar yazılır ki, biz de sayenizde istifade edelim.

Hz. Ali (as)'ın çocuklarının isimlerinin, Halifelerin adı ile aynı olmasını -eğer doğruysa- Mantık ölçüleri içinde Akli ve Nakli delillerle ortaya koymak lazım. Çünkü Ehli Beyt ile mücadele etmiş, baskı yapmış, hatta kılıç çekmiş olan Halife ve bazı Sahabelerin bu tavırları Tarihi kaynaklarla sabit iken, aralarının çok iyi olduğunu göstermek için çocuklarının isimlerinin öne sürülmesi çelişki yaratmaktadır. Bu durumda ya bu sorunları yazan Tarihi belgelerde sorun vardır ya da isimler ve izahı konusunda bir sorun vardır. Çekişme konusunda bir çok Mütevatir Hadis ve kaynağı inkar etmek objektif olmaz.
                          Şahsi görüşüme göre bu isimler konusu izaha muhtaçtır.

Benim merak ettiğim bu isimler doğruysa ve Halifelere olan Sevgiyi gösteriyorsa, ilk dönem İslam Tarihi kaynaklarında bu konu belirtilmez miydi? Örnek olarak önümüze konulmaz mıydı? Hele Tarih boyunca Şia'yı karalayan, olmadık iftiralarda bulunan bağnaz Tarihçiler bu fırsatı kaçırır mıydı?

Benim sorum bu çocukların isimlerini yazarak arada bir sorun olmadığını ya da muhabbet olduğunu iddia eden ilk kaynak, ilk Tarihçi kimdir?
                          Bilgisi olan yazarsa memnun oluruz.

Saygılar...
                          http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=24671.msg166577#msg166577 date=1361798923]
                            Forumun en beğendiğim özelliği; Hemen her konuda olayların ve görüşlerin Belgelerle, Kanıtlarla (hatta çoğu zaman Görsel olarak) ortaya konulmasıdır.
                            En şaşırdığım yön ise açılan konu başlığına muhalif yazıların yazılmasıdır. İnşaAllah, başlığa uygun yazılar yazılır ki, biz de sayenizde istifade edelim.

Hz. Ali (as)'ın çocuklarının isimlerinin, Halifelerin adı ile aynı olmasını -eğer doğruysa- Mantık ölçüleri içinde Akli ve Nakli delillerle ortaya koymak lazım. Çünkü Ehli Beyt ile mücadele etmiş, baskı yapmış, hatta kılıç çekmiş olan Halife ve bazı Sahabelerin bu tavırları Tarihi kaynaklarla sabit iken, aralarının çok iyi olduğunu göstermek için çocuklarının isimlerinin öne sürülmesi çelişki yaratmaktadır. Bu durumda ya bu sorunları yazan Tarihi belgelerde sorun vardır ya da isimler ve izahı konusunda bir sorun vardır. Çekişme konusunda bir çok Mütevatir Hadis ve kaynağı inkar etmek objektif olmaz.
                            Şahsi görüşüme göre bu isimler konusu izaha muhtaçtır.

Benim merak ettiğim bu isimler doğruysa ve Halifelere olan Sevgiyi gösteriyorsa, ilk dönem İslam Tarihi kaynaklarında bu konu belirtilmez miydi? Örnek olarak önümüze konulmaz mıydı? Hele Tarih boyunca Şia'yı karalayan, olmadık iftiralarda bulunan bağnaz Tarihçiler bu fırsatı kaçırır mıydı?

Benim sorum bu çocukların isimlerini yazarak arada bir sorun olmadığını ya da muhabbet olduğunu iddia eden ilk kaynak, ilk Tarihçi kimdir?
                            Bilgisi olan yazarsa memnun oluruz.

Saygılar...
                            [/quote]

AYNI DÜŞÜNCELERİMİ YUKARIDA BENDE İZAH ETMİŞTİM. BU KONUYU ÇOK İYİ İNCELEMEK GEREK. AMA BİR KAÇ GÜNDÜR HALEN ELİM BOŞ.

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166575#msg166575 date=1361794420]

Ama yinede inancım aişenin kafir olmadığı yönündedir.

[/quote]

Ahmed b. Hanbel şöyle demiştir: "Ancak Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellemin hiçbir şüphe olmayan hadisinde, "Seni ancak mümin sever ve sana ancak münafık düşmanlık yapar" buyurmuştur ve Allah Teala da şöyle buyurmuştur: "Münafıklar, Cehennemin en aşağı tabakasındadırlar." Dolayısıyla, Ali aleyhisselam'a düşmanlık yapan cehennemin en aşağı tabakasındadır."[8]

(Muhtasar-u Tarih-i Medinet-i Dimaşk / İbn-i Menzur, c.17, s.375, Dar'ul Fikr-Dimaşk, 1. baskı.)
                              "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Elmedin , Mufaddal ve diğer arkadaşların hepsine soruyorum.

Yukarıda elmedin "... Imamete inanmayan kafirdir..." Diyor.

Ama şia , tevhid - nübüvvet - mead ( bunlara iman eden müslümandir)

Imamet ve adaletede iman eden şiadir...
                                Diyor.

Bunu bir çok yerde okuduğum gibi , bu forumdada fikihla alakalı soruların sorulduğu yerdede aynı şekliyle gördüm.

Şia benim akidem budur diyor , elmeddn kardeş böyle değil diyor.

Hangisi doğru ?
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:35.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X