Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

ayrıca ;

caferi sadık a.s. mın kızlarından birinin adının ''aişe''

imam hasan el muctebanın .a.s. evlatlarınında birinin ''ebubekir'' adını taşıdığını öğrendim .

vatana millete hayırlı mübarek olsun

allahummeselli ala muhammed ve ali muhammed

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166474#msg166474 date=1361548810]

imam hasan el muctebanın .a.s. evlatlarınında birinin ''ebubekir'' adını taşıdığını öğrendim .[/quote]

Bunu nerden öğrendiniz? Ve şayet bu da doğru ise yukarıda sıraladım sorular bunlar içinde geçerlidir. Ve ben bu konuda bu isimlerin Yaşamadığına ve Uydurulduğuna inanıyorum ama Delilim Yok. Bu noktada bana bu isimde bazı sahabelerin anılarını yaşatma veya Vahdet olayı bana pek inandırıcı gelmiyor. İmamların sık sık hadislerinde isimler konusunda evlatlarınıza bizim isimlerimizi koyun demesi ve 12 İmamın isimlerine dikkat etmemiz vs... İşte bunları ve daha başka konuları kafamda toparlayınca bana isimlerin uydurma oluşu biraz ağır geliyor. Ama dediğim gibi Delilim yok. Ayrıca, Anı yaşatma için isimler konulmuştur ise bu konuda Bir hadis veya Rivayet var mıdır? Veya bu konuda Her hangi bir İmama: Hz. Ali çocuklarının isimlerini neden böyle koymuştur diye bir soruya rastladınız mı? Heleki bu kadar net ve dikkat çekici bir konu. Bir yandan sen teberri edeceksin, diğer yandan evlatlarınızın isimlerini şu ve şunlarla süsleyin sözleri diğer taraftan ise isimlerini teberri ettiğin insanların ismini koyacaksın... Bu baya ilginç. İnşaallah bu konuda araştırma yapacağım. Ama İnternette okuduğum bir kaç söz tatmin edici olmadı...

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166474#msg166474 date=1361548810]

ayrıca ;

imam hasan el muctebanın .a.s. evlatlarınında birinin ''ebubekir'' adını taşıdığını öğrendim .

vatana millete hayırlı mübarek olsun

allahummeselli ala muhammed ve ali muhammed
        [/quote]

Sevdiği için koymuştur ne var müminler annesi o
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Başkalarını bilemem ama ben aişe annemizi sever ve sayarım ( resulu ekremin namusudur zira )
          Ama mevlamiz ali a.s. ye karşı silahlanmasından dolayı kendisine kırgınlığımız var o kadar...
          Allah ondan razı olsun ve rahmet etsin .

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166480#msg166480 date=1361563443]
            Başkalarını bilemem ama ben aişe annemizi sever ve sayarım ( resulu ekremin namusudur zira )
            Ama mevlamiz ali a.s. ye karşı silahlanmasından dolayı kendisine kırgınlığımız var o kadar...
            Allah ondan razı olsun ve rahmet etsin .
            [/quote]

Kesinlikle katılıyorum.

Yorum

İmamlarımızın onca zıttına hadisleri varken, Ebubekir ve Aişe'ye sempatilerinden mi söz ediyorsunuz? Neden diğer hadislere bakmıyorsunuz?

yapmanız gereken öncelikle İmamın Aişe ve Ebubekir ismi koyduklarını şii kaynaklardan tam olarak ispatlamanız.

ikinci olarak bu isimleri Halife Ebubekir ve onun Kızı Aişeye Muhabbet adına koyduklarını ispatlamanız...

bir iddia varsa onu ispat sahibine düşer

Yorum

ebubekirin kızı değil resulullahın s.a.a. eşi ünvanıyla duyulan bir saygı !...

Yorum

İmam Ali aleyhisselamın bu isimlerde oğulları asla yoktur.Buda tıpkı diğer emevi ve abbasi yalanlarından biridir.

Nasılki, bu kişileri peygambere damat yapmak için olmayan kızlar türettilerse buda aynıdır.

Artık ümeyye yalanlarına inanmaktan vazgeçelim arkadaşlar.

Bir sünninin bu yalanlara inanması normaldir

Bizim gibi hiç olmazsa okuyan araştıran şiaların bu yalanlardn kurtulması gerekmezmi?

"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166490#msg166490 date=1361606741]
                    ebubekirin kızı değil resulullahın s.a.a. eşi ünvanıyla duyulan bir saygı !...
                    [/quote]

Aslen Ayşe peygamberin karısı değil cariyesidir.

Sizin dediğinizi kabul etsek ve eşidir desek bile birşey değişmez.

Ayşe nin ne olduğu bellidi
                    r.

Allah, kâfirlere Nûh’un eşi ile Lût’un eşini misal getirir. Her ikisi de iki iyi kulumuzun mahremi idiler. Ama inkâr tarafına giderek eşleri olan peygamberlere hıyanet ettiler, kocaları da Allah’tan gelen cezadan eşlerini asla kurtaramadılar. Onlara (ölürken veya kıyamet günü): “Haydi, cehenneme girenlerle beraber siz de girin!” denilir”(Tahrim, 66/10).

Bu ayet ayşenin ne olduğunu açıkca göstermektedir.

"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

Peygamberin vasisine karşı çıkan ve onunla savaşan peygamber ile savaşmış gibidir.

Bu tür insanların yeride ebedi cehennemdir.

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=24671.msg166491#msg166491 date=1361609379]
                        İmam Ali aleyhisselamın bu isimlerde oğulları asla yoktur.Buda tıpkı diğer emevi ve abbasi yalanlarından biridir.
                        [/quote]

Bende böyle inanıyorum ama DELİLİM YOK. Yapılan Açıklamalarda Tatmin edici değil.

Yorum

aişe anmmiz hakkında ;
                          sizin yorumunuza mı yoksa bi ayetullahın yorumuna mı itibar etmeliyim acaba .
                          bu sorunun cevabı açıktır.

buyrun : İmam Ali'nin (a.s) Aişe hakkındaki görüşü

aişenin cariye olduğunu tarihte ilkkez sizden görüyoruz.
                          o hür bir adamın hür kızıdır

nuhun as karısının kafire olarak ölmüş olması
                          her peygamberin eşinede teşmil edilmez.
                          aişe mustakil olarak ele alınması gereken bir hanım efendidir , ve kendisine mümin diyen herkesin annesidir .

imam ali ansiklopedisinin ne olduğu bu ansiklopediye şia ulemasının nasıl övgüler dizdiğini anlatmam gereksiz zaman kaybı olur sanıyorum
                          işte alinin evlatlarının isimleri bu ansiklopedidedir.
                          delil yok diyenlerin sözleri ilmen boştur.
                          allahummesalli ala muhammed ve ali muhammed

Yorum

Şayet Hz.Aişe r.a anamız cariye olsaydı.Cemel savaşında İmam Ali a.s kim Hz.Aişeyi cariye olarak alabilir demezdi.Öyle olsaydı şayet savaş sonunda İmam Ali Şiaları alabilirdi kanatındayım.

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=24671.msg166491#msg166491 date=1361609379]
                              İmam Ali aleyhisselamın bu isimlerde oğulları asla yoktur.Buda tıpkı diğer emevi ve abbasi yalanlarından biridir.[/quote]

bu kesinlikle doğru değildir. imam Ali a.s'ın Ömer ve Osman adında oğulları vardır ve oğullarından birinin künyesi de Ebu Bekir'dir. "Ebu Bekir" ad değildir, künyedir. mesela Kureyş kralı Ebu Bekir'in adı Abdullah'tır. ayrıca, imam Ali a.s'ın çocuklarına bu adları verdiği emevi kaynaklarında değil İslami/Şii kaynaklarda geçer.

Nasılki, bu kişileri peygambere damat yapmak için olmayan kızlar türettilerse buda aynıdır.
                              sanırım Aişe ve Hafsa'yı kast ediyorsun ama bu da sadece bir inad ve taassup örneğidir başka bir şey değil. Aişe ve Hafsa hayali, yaşamamış masallar değildirler birer insandırlar, tarihte yaşamıştırlar, Ebu Bekir ve Ömer'in kızlarıdırlar ve Rasulullah s.a.a'in zevceleri olmuşturlar. gerekirse bunu da ıspat ederiz.

Artık ümeyye yalanlarına inanmaktan vazgeçelim arkadaşlar.

Bir sünninin bu yalanlara inanması normaldir

Bizim gibi hiç olmazsa okuyan araştıran şiaların bu yalanlardn kurtulması gerekmezmi?
                              emevi yalanlarını deşifre etmek gereklidir ama bu ne kadar gerekli ise taassup ve cehaleti bertaraf etmek de bir o kadar önemlidir. sırf sevmiyor, veya İslama uygun gelmediğini düşünüyor diye delile bile ihtiyaç olmayacak kadar meşhur olan şeyleri inkar eden şahıslardan Allah'a sığınırım.

Aslen Ayşe peygamberin karısı değil cariyesidir.

Sizin dediğinizi kabul etsek ve eşidir desek bile birşey değişmez.

Ayşe nin ne olduğu bellidir.

“Allah, kâfirlere Nûh’un eşi ile Lût’un eşini misal getirir. Her ikisi de iki iyi kulumuzun mahremi idiler. Ama inkâr tarafına giderek eşleri olan peygamberlere hıyanet ettiler, kocaları da Allah’tan gelen cezadan eşlerini asla kurtaramadılar. Onlara (ölürken veya kıyamet günü): “Haydi, cehenneme girenlerle beraber siz de girin!” denilir”(Tahrim, 66/10).

Bu ayet ayşenin ne olduğunu açıkca göstermektedir.
                              traji komik bir şey. bir taraftan Aişe ve Hafsa'nın Rasulullah s.a.a'in zevceleri olduğunu kesin bir dile ile yalanlıyor, diğer taraftan da Aişe ve Hafsa'nın Rasulullah s.a.a'in zevceleri olduğunu bildiren ayetleri yazıyorsun. şu ayetlerde aynı surede değil mi?
                              • [li]وَإِذْ أَسَرَّ النَّبِيُّ إِلَىٰ بَعْضِ أَزْوَاجِهِ حَدِيثًا فَلَمَّا نَبَّأَتْ بِهِ وَأَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَيْهِ عَرَّفَ بَعْضَهُ وَأَعْرَضَ عَنْ بَعْضٍ ۖ فَلَمَّا نَبَّأَهَا بِهِ قَالَتْ مَنْ أَنْبَأَكَ هَٰذَا ۖ قَالَ نَبَّأَنِيَ الْعَلِيمُ الْخَبِيرُ
                                Hani peygamber zevcelerinden birine, gizli bir söz söylemişti. Fakat zevcesi o sözü haber verip Allah da bunu peygambere bildirince, peygamber bunun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber, bunu ona haber verince o, “Bunu sana kim bildirdi?” dedi. Peygamber, “Bunu bana, hakkıyla bilen ve hakkıyla haberdar olan Allah haber verdi” dedi.

Tahrim suresi 3-cü ayet
                                [/li]

ayetler zevce sözünü açıkca kullanmıyor mu? bu ayet Hafsa vfe Aişe hakkında inmemiş midir?

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166500#msg166500 date=1361617578]
                                aişe anmmiz hakkında ;
                                sizin yorumunuza mı yoksa bi ayetullahın yorumuna mı itibar etmeliyim acaba .
                                bu sorunun cevabı açıktır.

buyrun : İmam Ali'nin (a.s) Aişe hakkındaki görüşü[/quote]

bu hutbe "Nehcul Belağa"da geçer doğrudur ancak sahih değildir. hutbe hakkında Nader Zaveri kardeş shiachat.com ingilizce şi formunda cevap yazmıştır. Nader Zaveri kardeşin yazısı şu linkte: Nader Zaveri kardeşin cevabı

nuhun as karısının kafire olarak ölmüş olması
                                her peygamberin eşinede teşmil edilmez.
                                zaten bunu delil diye getirenler "aa Hz. Nuh a.s'ın zevcesi kafir olmuş demek ki, bütün peygamberlerin eşleri kafirdir" demiyorlar haşa. bunu delil getirenlerin maksadı şu: bir peygamberin zevcesi, oğlu, dayısı, amcası ve s. olmak onun kafir olmayacağı demek değil. ve eğer bir peygamber zevcesi, oğlu, amcası, dayısı için tarihi kanıtlara bakılıp "kafirdir" deniliyorsa bu peygamberin namusuna dil uzatmak ve s. değildir.

Hz. Nuh a.s'ın zevcesi kıssasını delil getirinlerin anlatmak istediği budur.

aişe mustakil olarak ele alınması gereken bir hanım efendidir , ve kendisine mümin diyen herkesin annesidir.
                                kesinlikle ve kesinlikle hayır, Aişe ne müminlerin annesidir, ne hanımefendidir. "müminlerin annesi" konusu ile ilgili sadece bir soru soracağım:

Rasulullah s.a.a'in boşadığı veya Rasulullah s.a.a hayatta iken veya Rasulullah s.a.a'in ölümünden sonra mürted olan bir eşi varsa bu kadın yine müminlerin annesi olur mu? soruda kesinlikle Aişe'yi kastediyor değilim, genel bir soru bu.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X