Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam alinin evlatlarının isimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: imam alinin evlatlarının isimleri

neden insanları değilde konuyu tartışmıyorsunuz ?

bana göre siz , size göre ben hatalı olabilirim.

veya her iki tarafında konuya dair bir ifadeyi yanlış anlamış olması durumuda söz konusu olabilir.

yanlış anlaşıldığına inanan tarafın '' şu şu sözlerimi yanlış yorumluyorsunuz...'' demesi yeterli değilmidir ?

neden böyle basit bir hatayı ''iftira'' gibi bir eylemle ilintilendiriyorsunuz ?

eğer bu diyalektiği kendinize yakıştırıyorsanız buyrun devam edin o zaman.

bakın sizin yüzünüzden zaman kaybı yaşıyorum şuan...

sizi konuşmak zorundamıyım ben burada...

neden bütün forumlarda ( selefi ve sair cemaatler ) böyle şeyler yapılıyor allah aşkına...

sizler mutedil insanlarsınız lütfen bari sizler yapmayın .

Yorum

kardeşim ne istiyorsun benden? "muhatap almam" dedin bende "kendin bilirsin buyur devam et" dedim. artık her birimiz kendi işimize bakalım.

Yorum

MİKTAD KARDEŞ VERDİĞİN İKİ RİVAYET İÇİN TEŞEKKÜRLER. FAYDASI OLDU BANA.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Elmeddin kardeş hakkaten yanlışa mahal verecek cümleler kullanıyorsun açıkçası bende mevlam kardeşin anladığını anladım. Mevla size sormuş

"2. aişe annemizin kafir olduğu (irtidat ettiği) ispatlanabilir mi ?"

Sizde sorusuna cevaben bunu yazdınız.

"dedim ya, bu bizim icin hem nasslar ile, hem akidevi acidan, hemde ulemanin beyani ile sabittir. ve hatta imamete inanmayan birisi icinde sabittir. "sizin savastiginiz ile savasirim" hadisi uzakta degil."

Siz ne anlıyorsunuz bu cevaptan mesela siz bana sorsanız deseniz

x şahıs kafirmidir?

Bende desem

Bu inancım gereği hem akidevi hemde naslarla sabittir.

Sabit olan ne yukardaki soruda geçen kafir vafsı eğer hayır bu sabit değildir deseniz o zaman zıddı alaşılır.

Belki siz öyle demek istemediniz niyetiniz de bunu söyelemek değildi ama çıkan mana budur malesef.

Bu arada size şehid Şeriatiyi önerecektim ama siz okumazsınız Allah rızası için biraz Şehit Mutaharri Ayetullah Cevad Amuli'nin eserlerini okuyunuz. Özellikle İmametin seyrini ne zaman rayına oturduğunu (inanan ve inanmayanlar için imamlar için vede sadık ashabı için değil) araştırınız. Bunu hiç bir zaman unutmayın ne cemel ashabı ne nehrevan ashabı nede sıffin ashabı İmam olan Ali ile savaşmıyor aksine Cemel ashabı hilafete geçen Ali bin Ebi Talible Nehrevan ashabı küfre giren (haşa haricilerin kendi iddiaları) Ali bin Ebi Talible Sıffin ashabı yada baş aktörleri Ali bin Ebi Talibten öte İslamla savaşıyor. Aliyi çıkar yerine başkasını koy İmamın adaletini uygulayan siyasetini uygulayan gene durum değişmezdi sıffinin baş aktörleri için. İmametle savaşma mücadele etme ise İmam Muhammed Bagır (a.s) döneminden başlıyor öncesinde değil. Kerbelada bile İmam olan Huseyn bin Ali ile savaşılmıyor Yezidin İbn-i Mülcemin sözlerine bakmaınız yeterlidir.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Hudeyfe kardesim, soru kafirlik hakkinda degil, imam Ali a.s ile savasanlardan biri olan Aise'nin kafir olup olmadigi ile ilgili. Bende cevaben "bu.... sabittir hatta imamete inanmayanlar icinde sabitttir" diyorum. Soru ne hakkinda idi? Aise kafir mi degil mi? cevap kafirligi sabittir, hem bizim icin, hemde imamete inanmayanlar icin.

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166639#msg166639 date=1361944439]
              mikdat kardeşim,

peki selman-ı pak-i farisi neden oğluna ömer adını koymuş ?
              [/quote]

Konu İmam Ali(as)'ın çocuklarına verdiği isimlerin analiz edilmesi.bende gerekli rivayetleri paylaştım.
              Zaten verdiğimiz cevaplada pek ilgili değilsiniz benim mesajımdan sonra yine bildiğinizi okumuşsunuz.
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166633#msg166633 date=1361941566]
                nisa 159 . ayete birde şöyle bakmanızı öneriyorum.

1. ayette allaha ve resulune itaat edin buyuruyor. siz allah ve resulune itaatsizliği küfür kabul ediyorsunuz.
                oysa mesela : oruç tutmak allahın bir emriyken , oruç tutmayıp bu emre itaat etmeyene kafir denilmiyor (günahkar deniliyor)

resulune itaat edin : bedirde okçuların o tepeyi terk etmeme yönündeki peygamber emrini çiğnemelerinden dolayı ben hiç bir yerde bu şahısların kafir damgası yediklerini okumadım.

2.ayetin devamınıda okuyalım:

allaha ve resulune ve sizden olan emir sahiplerine itaat edin. eğer bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz onu allaha ve resulune götürün.

eğer bir konuda ulul emrle anlaşmazlığınız olursa kafirsiniz -amelleriniz boşa gider- gibi bir ifade kullanılmamış.

aksine böyle bir şeyin olması muhtemel olduğu için işi ''allaha ve resulune'' havale etmiş.

dolayısıyla bu ayetten allah ve resulune ve emir sahiplerine itaat etmemeyi küfür sayacak bir şey göremiyorum açıkçası. bu olsa olsa yukarıdaki gibi HARAM tabiriyle ifade edilmelidir.

ancak şunu karıştırmamak lazım : allahın ve resulunun verdiği hükümleri inanmayıp - küçümseyip- istihza vb yollarla reddetmek küfürdür.

teşekkürler
                [/quote]

bu ayete göre Peygamberin masumiyetinin zorunlu olarak anlaşıldığına katılıyor musunuz?

Yorum

peygamber efendimiz masum ve tertemizdir.

ondan sadır olan hatalar ''terk-i evla'' babındandır.

yani bize göre değil , indi ilahiye göre hatalardır. ( en faziletlisi varken , daha az faziletli olanı tercih etmek anlamında )

diye düşünüyorum ben.

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=24671.msg166668#msg166668 date=1361987099]
                    Konu İmam Ali(as)'ın çocuklarına verdiği isimlerin analiz edilmesi.bende gerekli rivayetleri paylaştım.
                    Zaten verdiğimiz cevaplada pek ilgili değilsiniz benim mesajımdan sonra yine bildiğinizi okumuşsunuz.
                    [/quote]

kesinlikle hayır.

sizlerin yorumlarınızdan istifade ettiğimden emin olabilirsiniz.

allaha emanet olunuz

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24671.msg166673#msg166673 date=1362027668]
                      peygamber efendimiz masum ve tertemizdir.

ondan sadır olan hatalar ''terk-i evla'' babındandır.

yani bize göre değil , indi ilahiye göre hatalardır. ( en faziletlisi varken , daha az faziletli olanı tercih etmek anlamında )

diye düşünüyorum ben.
                      [/quote]
                      bu sonuçlara bu ayetten mi ulaştınız?

Yorum

bu daha önceden ulaştığım kişisel bazı araştırmalarımın sonucudur.

ancak bu ayette allaha itaat resulune itaatle bir tutuluyor

bir yönüyle belki buna da (masumiyyete) bir işaret kabul edilebilir tabii

Yorum

özellikle bu ayetle ilgili cevabınızı merak ediyorum. Bu ayetten kesin olarak Resulun masumiyeti çıkar mı? zorunlu olarak onun zellesini bu ayetle muhal mi görmeliyiz? eğer öyleyse devamındaki Ulul emre geçeceğim..

Yorum

masum derken neyi kastediyorsunuz tam olarak söylermisiniz sevgili kardeşim.

Yorum

günah olarak ne küçük ne büyük hiç bir şey işlemez, Allah'a asi olacak hiç bir davranışta bulunmaz.

Hata yapmaz anlamında.

Yorum

günah işlemezler ama
                                terki evla adı verilen hataları yapabilirler.

zira evlanın terki cenab-ı hakka göre bir hatadır (ki nebilerini bununla uyarmıştır)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X