Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hazreti ali imammıdır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: hazreti ali imammıdır

ben şahsınızla ilgili yorum mu yaptım?

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24679.msg166621#msg166621 date=1361906289]

Spesifik bir şeye özgü. diyor kendinizi bundan sıyırıyorsunuz. ha bir şeye özgü deyip kendinizi ilgilendirmiyormuş gibi görmüşsünüz, ha bir kişiye özel deyip kendinizi bu işin sorumluluğundan sıyırmışsınız fark eder mi?

İmamları kabul etmediğiniz, dilinizdeki ve ona getirdiğiniz savunudan anlaşılıyor. Ali a.s demeniz sizin menfaatinizedir.

İmamlarımızdan gelen bir hadiste buyrulur:

bizim İmametimizi cahil ya da kibirliden başkası inkar etmez!

Hem İmam Ali a.s'ı İmam İbrahim a.s makamında İmam sayacak hem de ona sadece Ali diyeceksiniz! Burda bir gariplik yok mu? İbrahim a.s için sadece adıyla söz edebiliyor musunuz?
      [/quote]

benim neye ve nasıl inandığımı tartışmak istemiyorum.

burada oluş amacım sadece meselelere daha farklı bir şekilde nasıl bakabilirimden başkası değildir.

insanların farklı düşüncelerinden istifade etmekten başka hiç bir amaç gütmüyorum .

her gün ve gecede okuduğum hatmi şeriflerim var ve bunları resulullah ve tüm diğer nebilerden sonra 12 imama (en faziletli selam onlara olsun) bağışlamadan inşallah uyumuyorum.
      gün içinde en az bin salavatı şerife getirmeyi kendime vird edinmişim.
      onların her birinin yoluna canım feda olsun.

burada bazı şeyleri ifade ederken hızlı yazmamdan kaynaklanan bazı eksiklikler oluyorsa
      bunları edepsizlik olarak değerlendirmek yerine , hüsnü zannı esas almanız daha doğru olurdu.
      sözü uzatmaya gerek yok aslında.
      konuya dair görüş alış verişinde bulunmamız ( nefsi mücadele olmaksızın)
      daha hayırlı ve doğruya isabet etme noktasında daha ziyade ''allahın rızasına'' mutabıktır diye düşünüyorum.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24679.msg166621#msg166621 date=1361906289]

İmamlarımızdan gelen bir hadiste buyrulur:

bizim İmametimizi cahil ya da kibirliden başkası inkar etmez!

Hem İmam Ali a.s'ı İmam İbrahim a.s makamında İmam sayacak hem de ona sadece Ali diyeceksiniz! Burda bir gariplik yok mu? İbrahim a.s için sadece adıyla söz edebiliyor musunuz?
        [/quote]
        "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=mevlam link=topic=24679.msg166632#msg166632 date=1361940968]
          benim neye ve nasıl inandığımı tartışmak istemiyorum.

burada oluş amacım sadece meselelere daha farklı bir şekilde nasıl bakabilirimden başkası değildir.

insanların farklı düşüncelerinden istifade etmekten başka hiç bir amaç gütmüyorum .

her gün ve gecede okuduğum hatmi şeriflerim var ve bunları resulullah ve tüm diğer nebilerden sonra 12 imama (en faziletli selam onlara olsun) bağışlamadan inşallah uyumuyorum.
          gün içinde en az bin salavatı şerife getirmeyi kendime vird edinmişim.
          onların her birinin yoluna canım feda olsun.

burada bazı şeyleri ifade ederken hızlı yazmamdan kaynaklanan bazı eksiklikler oluyorsa
          bunları edepsizlik olarak değerlendirmek yerine , hüsnü zannı esas almanız daha doğru olurdu.
          sözü uzatmaya gerek yok aslında.
          konuya dair görüş alış verişinde bulunmamız ( nefsi mücadele olmaksızın)
          daha hayırlı ve doğruya isabet etme noktasında daha ziyade ''allahın rızasına'' mutabıktır diye düşünüyorum.
          [/quote]

haklısınız. ancak ben de dikkatli yazmaya çalışıyorum. bakın: "... menfaatinizedir" demişim. Herhangi bir kınama vs yok.

Siz müslümansınız. Bunun dile yansıması gerekir diye düşünüyorum. böyleyken bir müsteşrik gibi mikroplardan kendini uzak tutacak eldiven ve önlük gibi bir şey takan doktor gibi meselelere eğilemeyiz. Şiada iyinin yanında olmak, kötünün karşısında tavır almak vardır. Sizin de bu inançları merak ettiğiniz tanımak istediğiniz hatta bildiğinize göre şii olma ihtimaliniz çok yüksek. Öyleyse siz de iyinin yanında kötünün karşısında olursunuz, olmalısınız. böyle olmak ilimi objektifliği, tam anlamıyla sonuna kadar sorgulamayı, güçlü bir sistem kurmaya çalışırken çürük yönleri atmayı bir kenara bıraktırmaz. Evet hem taraftar hem de objektif düşünce derin sorgulayıcı, acımasız analiz mümkündür.

Burada İmamlarımıza karşı biraz daha dikkatli dil kullanmak tüm kardeşlerimizi rahatlatacağı gibi Bu yüce insanları ve Rabbimizi de hoşnut edecek, manevi rahmetleri üzerimize bereket getirecektir. Mutezile gibi ruhsuz ve betonlaşmış bir sistemle konulara yaklaşmak, objektif olmak değil bence kendini İlahi rahmetten istisna tutmak, İlahi feyizlere kalbini kapamak olsa gerektir.

diye düşünüyorum. sizi yeniden incittiysem özür dilerim...

Yorum

selmancan kardeşim,

şu güzel uslubundan incinmek mahret ister

... hürmetle ve selatu selam ile isim yazma konusuna gelince
            haklı olabilirsiniz katılıyorum size
            ama yazarken gereken özeni çoğu zaman gösteremiyorum
            bu nedenle hakkımda hüsnü zan üzere olun inşallah

allah razı olsun

Yorum

hüsnü zannımdan emin olabilirsiniz inşaAllah.

evet bazen konuya odaklanınca Masumlardan söz ederken dua cümlelerini unutabiliyoruz... bunu kardeşlerimiz saygısızlık gibi bir kasta bağlamamalılar...

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X