Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mekke-Medine Şianın yönetimine geçse ne gibi değişikliler yapılırdı ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mekke-Medine Şianın yönetimine geçse ne gibi değişikliler yapılırdı ?

peki bu hadisler sahih midir? bizim nezdimiz de hayır. ama sünnilerin nezdinde sahihtir.
    buyrun:

[img width=381 height=600]http://img820.imageshack.us/img820/7358/28135796.jpg[/img]

Sayfa 139:

135-ci hadis: ... Şazan şöyle diyordu: Ebu Abdullahın yanına Katadenin İkrimeden, onun da İbn Abbasdan rivayet ettiğ "RABBİMİ GÖRDÜM" hadisini rivayet etmeye izin almak için adam gönderdim. bana dedi ki: "bu hadisi rivayet et, çünkü alimler bu hadisi rivayet etmişlerdir"
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

bu siteye yazdıklarımı silip kaldırabilirsiniz hiç problem değil çünkü gulat inancı her zaman kendini gizlemiştir sadece ipuçlarıyla bu kişilerin kimliği tespit edilebilir

benim tespitlerimde siteden kaldırılmış..

ancak şundan emin olun Alinin değil Allahın önünde hesap vermeye çıktığımızda hepsi birer birer ortaya dökülecek zaten

Yorum

ahkam bölümünde teşehhüd metni adıyla bir soru sordum..
        oraya bi el atarsanız memnun olurum..
        teşekkürler

Yorum

"Ya Ali demeden yalnızca Ya Allah şirktir"

http://www.youtube.com/watch?v=HIBCA2ssRss

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat date=1362231429 link=topic=24681.msg166707#msg166707]
            bu siteye yazdıklarımı silip kaldırabilirsiniz hiç problem değil çünkü gulat inancı her zaman kendini gizlemiştir sadece ipuçlarıyla bu kişilerin kimliği tespit edilebilir

benim tespitlerimde siteden kaldırılmış..

ancak şundan emin olun Alinin değil Allahın önünde hesap vermeye çıktığımızda hepsi birer birer ortaya dökülecek zaten
            [/quote]
            EY ALLAHI GÖREN SÜNNİ CEVAP VER!

Allah'ı (haşa) ..." 2 gözü ile 2 defa yüzü tüysüz genç erkek suretinde"..
            hadisleri kabul ediyor musun etmiyor musun
            [center]
            [center]

Yorum

Hiçbir ilmi niteliği olmayan (kanımca) polemik oluşturulmak gayesi ile açılmış bir konu.

Şianın elinde olsa nasıl olurdu bilemem tecrübe edinmek gerekir. Mamafih vahabilerin sultasındaki durumu da pek iç açıcı değil.Ve olması gerektiği gibi değil.

Siz şuan ki halinden memnun musunuz? Şahsen ben değilim. Okçular tepesi neredeyse küçücük bir tümseklik haline getirilmiş. Resulullah s.a.a ın mübarek dişlerinin kırıldığı yer ziyaretçilerden gizleniyor vay efendim harammış. Orada ikamet eden bir ahbabımız sabahın erken saatlerinde çekine çekine bize gerçek yerini gösterdi. Dedi bizi görseler hakkımda iyi olmaz! Bırakın da insanlar yakın olsun Resulu’ne s.a.a

Efendim bayanlar kabirlere gidemezmiş. Neden hz Ömer’i, Hz Ebuberkir’i görebiliyor da Hz Hatice’yi hz Aişe’yi , Hz Fatıma’yı ve oradaki imamlarını göremiyorlar? Ravza’ya giden bayanları görevliler neredeyse dövecek gibiler. Namazı güçlükle kılmalarına müsaade ediyorlar. Oturup dua etmek istesen Habibullah s.a.a ile biraz hasret gidermek istesen “haram, haram yallah hanım yallah” nesi haram yahu ta nerelerden gelmişiz hasret gidermek dua etmek için.

Hz Hatice annemizin evini tuvalet yapanlara tepki yok. Tuvaletlerinden birisi Hz Hatice’nin eviydi. Ve Resulullah s.a.a evini görünce oturdum ağladım. Duvarları yazılıp çizilmiş. Oradan geçen bilmez ki bu ev kimin evi. Harammış. Şianın elinde olsa Resullah’ın s.a.a evi abad olurdu.

Kabe’nin manevi atmosferi bile yok edilmekte. Çevresinde gökdelen gibi binalar. Bahçesinde kralın oğlunun hiper marketi. İsfahan’da ki İmam Humeyni meydanına gidin bakın. İçeri girerseniz gökyüzünden ve çevresindeki tarihten başka bir şey bulamazsınız. O an hatırıma Kabe geldi. Kabe’yi tavaf ederken başınızı semaya kaldırdığınızda gökyüzünden öte gökdelenler görülür.

Mekke ve Medine'de bir tarihi yok edildi ve yok edilmeye devam edilmekte. Bunlar görmezlikten gelinirken sırf sataşma ciheti ile böyle bİr başlık açılması manidar...

Yorum

Mesajımı gönderdikten sonra fark ettim hatalı bir kelime kullandığımı. Ben konuyu açan şahsın ehlisünnetten olduğunu düşündüğüm için "sataşma" kelimesini sarf ettim. Konuyu açan _Ehlibeyt_ kardeşimin bu anlamda beni mazur görmesini ve hakkını helal etmesini istirham ediyorum. Ben konunun son bir kaç mesajını okudum. Buna binaen yazdım mesajımı. Formda belli bir süre aşımından sonra mesaj düzenlemesi yapılamadığı için bu izahatı yapmak zorunda kaldım.

İlmi niteliğinin olmaması hususunda ise ısrarcıyım tabi herkes her mevzuda konu açabilmekte özgüdür... Konuya yorum yapanın da istediği doğrultudagörüş bildirmekte özgür olduğu gibi...

Yorum

bence konu çok yerinde ve lüzumlu. Çünkü Kutsal yerlerin dahası tüm dünyanın Şia'nın elinde olmamasının nelere malolduğunu tüm dünyanın bilmesi gerekir. Şia kendini başka türlü nasıl izah edip tanıtacak? İnsanlığın Şia'ya ihtiyacı olduğunu insanlık nasıl öğrenecek?

İktidardan önce tüm muhalefet: "biz başta olsak şöyle şöyle yaparız" şeklinde projeler üretip sunmaz mı tüm muhataplarına? İşte iyi işlenirse bu başlığın da bunun gibi olması mümkündür. Şia'nın tanıtımı çok şeyden daha elzemdir. ben de böyle düşünüyorum

Yorum

Seccad Kardeşim sizi tekrar buralarda görmek bizi mutlu etti. Anlamlı mesajınız için Teşekkürler.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24681.msg166767#msg166767 date=1362516603]
                      Seccad Kardeşim sizi tekrar buralarda görmek bizi mutlu etti. Anlamlı mesajınız için Teşekkürler.
                      [/quote]

Eyvallah Mufaddal kardeşim...
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:33.

Yorum

Mekke ve medine BENİM elimde olsa, muaviyenin birleştirdiği bagi mezarlığı ile yahudi mezarlığını birbirinden ayırırdım. osmanın mezarının nerede olduğunu herkese gösterirdim. iki mezarlık arasına kocaman duvar çekerdim.
                        [center]
                        [center]

Yorum

Ebukeirin halka ve sevdiği kişilere ikram ettiği "Fedek Arazisini" geri alırdım. çünkü fedek arazisi bol verimli ve değerli bir arazidir. o topraklarda yapılabilecek her türlü ticaret yapılır ve elde edilen geliri ilim irfan ve alimlik yolunda okuyan talebe ve alimlerin eğitimleri için kullanılabilir.
                          [center]
                          [center]

Yorum

KABENİN YARIK DUVARI
                            imam Ali a.s'ın doğumu için kabenin arka tarafından Allah'ın emri ile açılan duvar yarığını kapatmak yerine herkesin tavaf sırasında orayı börebileceği bir şekilde dizayn edilebilir.

GADİRİ HUM ÇÖLÜ
                            her yıl zilhicce ayının 18. gününde GADİRİ HUM çölünde halkla cemaatle beraber dua programları düzenlenebilir halkın bayramı en güzel şekilde yaşayabilmesi için etkinlikler düzenlenebilir
                            [center]
                            [center]

Yorum

Suudların müslümanlardan gizlediği , bakımsız toz içinde bıraktığı Peygamberimizin kabri Çok güzel düzenlenerek ziyarete açılırdı.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X