Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

12 imam vahiy alır mı ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 12 imam vahiy alır mı ?

hatemünnebiy ibaresi sizlere neyi ifade ediyor ?

kısa ve net cevap verirmisin lütfen

Yorum

Nebiliğin bitmesi

Yorum

kısa kısa devam edelim..

nebi kuran'a göre neyin karşılığıdır ? kimdir nebi ve görevi tam olarak nedir ?

Yorum

nebi Kur'an'da haberci anlamında kullanılıyor. Yeni bir kitap getiren habercilere deniyor. Bu anlamda Peygamberimiz Kur'an'ı getirdiği için bir nebi, Son ilahi kitabı getirdiği için de hatemennebiyyin yani nebilerin sonuncusudur.

Nebinin görevi aynı zamanda bu getirdiği kitabın hükümlerini eksiksiz yaşayarak insanlara örnek olmaktır.

Yorum

olur mu öyle sey. sahih kaynakların dediklerine göre resulullah bazen hata yapardi ve sahibeler onun bu hatasını düzelterek doğruyu bulmasına yardımcı olurlardı. bu konuda sahih ve sünenler şahitlik etmişlerdir.
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

öncelikle ali enis siz şii misiniz sünni mi?

1- bu sahih kaynaklar hangileriymiş?

2- sahih sünenlerin hangi şahitlikleri (rivayetleridir)?

3- burada kastedilen hata günah olan fiiller midir yoksa mübah olan fiiller mi?

Yorum

kıymetli selmancan ;

ali enis can Velayet aşığıdır, saygılarımla...
                [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=24697.msg166914#msg166914 date=1363764847]
                  kıymetli selmancan ;

ali enis can Velayet aşığıdır, saygılarımla...
                  [/quote]
                  Belki bana düşmez ama yinede belirtmek istedim.

ali enisin kurduğu cümleler, ben şiayım diyen birisinin kuracağı cümleler değil.

Çünkü kurduğu cümlelerdeki anlatılan şeyler, şialıkla bağdaşmayan ifadeler içermekte.

Eğer yok şaka yapıyorum derse, o zamanda şaka yollu bile olsa dinle bağdaşmayan şeylerin ifade edilmesinin caiz olmadığı açıktır.
                  "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

ali enis'i bekleyelim cevabı kendisi versin kardeşler...

edebiyatımızda çeşitli söz sanatları mevcuttur bilindiği üzere ali enis 'in yazdıklarında tariz(taş atma) niyetli içerikler mevcut, ben öyle algıladım... vesselam...
                    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24697.msg166902#msg166902 date=1363471600]
                      öncelikle ali enis siz şii misiniz sünni mi?

[/quote]
                      elhemdulillah şiiyim. hamdolsun
                      hiçbir aklı selim insan Böyle bir inancı bırakıp abbasi ve emevilerin uydurmalarına tutunmaz.

1- bu sahih kaynaklar hangileriymiş?
                      [/quote]
                      bildiğiniz gibi hiçbir şia kıtabının adında sahih geçmez. bunu ancak kitaplarının tamamen doğru olduğuna karar verenler yapar. bunlarda zaten bellidir.

2- sahih sünenlerin hangi şahitlikleri (rivayetleridir)?
                      [/quote]
                      bu tür rivayetler bu kitaplarda oldukça mevcuttur.konunun dağılmaması için isterseniz bu rivayetler hakkında ayrı sayfada devam edebiliriz.

3- burada kastedilen hata günah olan fiiller midir yoksa mübah olan fiiller mi?
                      [/quote]
                      elbette ki günah olarak görülen fiillerdir.

[center]
                      [center]

Yorum

konu hakkında konuşan kardeşlerime gelince. Peygamber salavatullah hakında konuşurken önce hangi peygamber olduğu hakkında görüş birliğine varmaları gerekir.

zira selmancan gardaşımın dediklerine göre Peygamberin hata ve günahtan temiz olması gerekir.oysa mevlam gardaşın inancında ben bunu göremiyorum.
                        [center]
                        [center]

Yorum

[quote author=ali enis link=topic=24697.msg166900#msg166900 date=1363419665]
                          olur mu öyle sey. sahih kaynakların dediklerine göre resulullah bazen hata yapardi ve sahibeler onun bu hatasını düzelterek doğruyu bulmasına yardımcı olurlardı. bu konuda sahih ve sünenler şahitlik etmişlerdir.
                          [/quote]

Arkadaşlar burada herkes birbirini tanımayabilir. İlk kez giren birisi ali enis'in yazdıklarından eğer onun şii olduğunu da biliyorsa korkunç şeyler anlar. Şianın kaynaklarında haşa Peygamberin hata yaptığının yazdığını anlar! Oysa bu yanlıştır.

Eğer ironi yapıyorsanız o zaman yazı dilinde bunlar Parantez içinde ünlem (!) ile belirtilir. Bu olmayınca ben yukarıdaki alıntıdakilerin ali enis'in düşünceleri olduğunu sandım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...