Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu hal ne sebepledir ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bu hal ne sebepledir ?

E tabi ki kardeşim, mü'minler kardeştir hükmü gereği birbirimiz üzerinde hakka sahibiz. Bunun ötesinde sen Ehlibeyt mesajının yayıldığı bir sitede yardım istemişsin. Bu konuda kayıtsız kalmak mümkün mü! Rabbim hesap sorar!

sadece akşamları girebiliyorum bunun için kusura bakmayasın kardeşim.

şuradan başlayalım, kaygı durumu halen devam ediyor mu? ibadetlerden zevk alamama sebebiyle Allah'ın sizden rahmetini esirgeyebileceğini düşünüyor musun?

burada başlayalım inşaAllah.. ya da şu an zihnini serbest bıraktığında aklına gelen ilk olumsuzluk/sorun nedir? özgürce düşün...

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24720.msg167136#msg167136 date=1365445379]
      E tabi ki kardeşim, mü'minler kardeştir hükmü gereği birbirimiz üzerinde hakka sahibiz. Bunun ötesinde sen Ehlibeyt mesajının yayıldığı bir sitede yardım istemişsin. Bu konuda kayıtsız kalmak mümkün mü! Rabbim hesap sorar!

sadece akşamları girebiliyorum bunun için kusura bakmayasın kardeşim.

şuradan başlayalım, kaygı durumu halen devam ediyor mu? ibadetlerden zevk alamama sebebiyle Allah'ın sizden rahmetini esirgeyebileceğini düşünüyor musun?

burada başlayalım inşaAllah.. ya da şu an zihnini serbest bıraktığında aklına gelen ilk olumsuzluk/sorun nedir? özgürce düşün...
      [/quote]

Bismillah
      Allahümme salli ala muhammed ve ali muhammed.

İlginiz bile beni memnun etti, kusur ne kelime lütfen teşekkürüme dua ile mukabele edin.

Değerli can, benim şuanki sorunum bir işaret bekliyor gibiyim yani sanki "doğru yoldasın devam et" dercesine bir işaret... Şuan aklımdaki bu, eski halimi hala yakalamıyorum, bazen düşünüyorum önceden neler yaptığımı olaylara nasıl yaklaştığımı, şimdilerde bana ya ulaşılmaz geliyor yada zor. Aslında gayretde ediyorum ama...
      Bazen içimi bir huzur kaplıyor, bazende bir hüzün...

Yorum

[quote author=Mavi_Marmara link=topic=24720.msg167137#msg167137 date=1365455710]

Bismillah
        Allahümme salli ala muhammed ve ali muhammed.

İlginiz bile beni memnun etti, kusur ne kelime lütfen teşekkürüme dua ile mukabele edin.

Değerli can, benim şuanki sorunum bir işaret bekliyor gibiyim yani sanki "doğru yoldasın devam et" dercesine bir işaret... Şuan aklımdaki bu, eski halimi hala yakalamıyorum, bazen düşünüyorum önceden neler yaptığımı olaylara nasıl yaklaştığımı, şimdilerde bana ya ulaşılmaz geliyor yada zor. Aslında gayretde ediyorum ama...
        Bazen içimi bir huzur kaplıyor, bazende bir hüzün...
        [/quote]

Kıymetli kardeşim sakın yanlış anlama beni, özellikle ve ısrarla bunu belirteyim yanlış anlama...

Ehlibeyt'in kapısına kadar gelmişsin, bırak aklında ne varsa geçmişe dair, korkma gir içeri anlayacaksın o zaman ibadetin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu...

Rabbim tüm Yar'in kapısına baş vurup bekleyenler ve bizlerden hidayetini esirgemesin...

selam ve dua ile...
        [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

"Değerli can, benim şuanki sorunum bir işaret bekliyor gibiyim yani sanki "doğru yoldasın devam et" dercesine bir işaret..."

yeni bir yola girdin. bazen ne yaptığını soruyorsun kendi kendine. Daha önce hiç bilmediğin bu yeni yol doğru mu yanlış mı bazen emin olmak istiyorsun. Bunun için biraz desteğe ihtiyacın var. Aslında biliyorsun doğru olduğunu ama yine de desteksiz edemiyorsun. Teşvik edilmeli diye belki de gaybdan bir yardım beklediğin...

"Şuan aklımdaki bu, eski halimi hala yakalamıyorum, bazen düşünüyorum önceden neler yaptığımı olaylara nasıl yaklaştığımı, şimdilerde bana ya ulaşılmaz geliyor yada zor. Aslında gayretde ediyorum ama..."

o zamanlar başkaydı. Sanki Rabbimiz senle her an beraber oluyor, sana her adımda nereye basacağını adeta gaybi yolla iletiyordu. o anı bir daha yakalayamıyorsun. ve yakalanacak gibi değil..
          "Bazen içimi bir huzur kaplıyor, bazende bir hüzün..."

bir istikrar yok. ama bazen de eski huzuru yakalayabiliyorsun. Bu huzurun hep daim olmasını istiyorsun...

Yorum

peki ne yapacağız, çözüm öneriniz nedir selman kardeş.

Yorum

burdan akşamdan akşama yazabildiğim için yazışmak hele sonuç alacak şekilde yazışmak oldukça zor. onun için seninle msn'den görüşme teklif ediyorum. bir akşamda baya yol alırız. özelden msnni yazarsan eklerim inşaAllah..

bu tür sorunlarda biz bir çözüm önermiyoruz. Çünkü dediğim gibi bu çözüm benim çözümüm olur. Bu ise sana uymaz. Çözüm senin kendi içinde. Sorunu yaşayan sen olduğun için çözümü de ancak senin içinde bulunuyor. Zaten başkaları san bir sürü çözüm önerisi, ve tavsiyede bulundu. Bunlar neden derdine derman olmadı? İşte dediğim gibi onlar onların çözümleri. kendilerine uyar. sana uymadı. hatta çoğuna, bunlar beni anlamadı, anlamıyorlar dedin.

çözüm senin içinde ancak buna sen tek başına ulaşamazsın. bu işte burada biz devreye gireceğiz. Konuşarak senin içindeki çözümün aralanmasını ortaya çıkmasını sağlayacağız. Ancak böylece neticeye ulaşacağız inşaAllah.

bu hal seni bıktırmış gibi görünüyor. Bu yüzden aslında bir an önce çözüme ulaşmak istiyor bu yüzden güvendiğin birinden tavsiye almak istiyorsun. artık bunu bitirip işine bakmak istiyorsun...

Rabbim sıkıntılarımızı gidersin...özelden msn ni bekliyorum...

Yorum

Akşam görüşürüz İnşaALLAH (c.c.). Herkese selamlar.

Yorum

Bismihi Teala
                  HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN
                  RABB'İMDEN DOĞRULARLA OLMAYI MUAVFAK KILMASINI DUA EDERİM

Aleykum Selam Aziz ve Değerli Can Allah'a emanet ol....

Yorum

Esselamu aleykum
                    Rahman’ın adı ile…
                    Allah c.c ‘ dan korkmadan günah işleyen bir üftade olan birinin size tavsiye ve nasihatte bulunması beyhude olur. Zira sizin yüreğinize tesir etmez. Resullulah s.a.a ın yanına bir bayan gelir. Çocuğunun elinden tutarak huzurunda bulunur. Çocuğunun aşırı derecede hurma yediğini, bu duruma engel olamadığını ve çocuğuna nasihatte bulunmasını ister. Resulullah s.a.a kadına gitmesini ve yarın gelmesini söyler. Ertesi gün kadın çocuğunun elinden tutarak yine huzura durur.
                    Resulullah s.a.a çocuğa fazla hurma yememesi hususunda nasihatte bulunur. Kadın merak içinde sorar. Ya Resulullah ben dün geldim neden bir şey söylemediniz de bu gün konuştunuz. Resulullah s.a.a buyururlar; Bende dün çok hurma yemiştim. Ağzımda hurmanın tadı varken çocuğa nasıl yeme diyebilirdim…
                    Günahkâr ve iç huzuru bulamamış biri olarak size iki şey söyleyebilirim. Nete çok giriyorsanız girmeyin. Yüreğinizdeki ve sosyal ilişkilerinizdeki kalabalıklardan sıyrılın.
                    En yakınında bulunan bir şahıstan duydum bunu… Şehit Murtaza Mutaharri on bir yaşından itibaren abdestsiz bir bardak çay dahi içmemiş. Bu beni çok etkiledi…
                    İltimase dua…

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=24720.msg167175#msg167175 date=1365704547]
                      Esselamu aleykum
                      Rahman’ın adı ile…
                      Allah c.c ‘ dan korkmadan günah işleyen bir üftade olan birinin size tavsiye ve nasihatte bulunması beyhude olur. Zira sizin yüreğinize tesir etmez. Resullulah s.a.a ın yanına bir bayan gelir. Çocuğunun elinden tutarak huzurunda bulunur. Çocuğunun aşırı derecede hurma yediğini, bu duruma engel olamadığını ve çocuğuna nasihatte bulunmasını ister. Resulullah s.a.a kadına gitmesini ve yarın gelmesini söyler. Ertesi gün kadın çocuğunun elinden tutarak yine huzura durur.
                      Resulullah s.a.a çocuğa fazla hurma yememesi hususunda nasihatte bulunur. Kadın merak içinde sorar. Ya Resulullah ben dün geldim neden bir şey söylemediniz de bu gün konuştunuz. Resulullah s.a.a buyururlar; Bende dün çok hurma yemiştim. Ağzımda hurmanın tadı varken çocuğa nasıl yeme diyebilirdim…
                      Günahkâr ve iç huzuru bulamamış biri olarak size iki şey söyleyebilirim. Nete çok giriyorsanız girmeyin. Yüreğinizdeki ve sosyal ilişkilerinizdeki kalabalıklardan sıyrılın.
                      En yakınında bulunan bir şahıstan duydum bunu… Şehit Murtaza Mutaharri on bir yaşından itibaren abdestsiz bir bardak çay dahi içmemiş. Bu beni çok etkiledi…
                      İltimase dua…

[/quote]

Selamun Aleyküm
                      Bismillah

ALLAH razı olsun Değerli kardeşim. nete çok giriyorum dikkat etmeye çalışacağım, sosyal ilişkilerimde fazla kalabalık yok ben yalnız bir insanım, bir annem bir babam, kardeşlerim var sosyal arkadaş sayım bile 4 ü geçmez, asosyal bir insanım. Bir Rabbim ALLAH var, birde aciz ve günahkar ben... ALLAH, bana yeter.

Değerli dostlarım herbiriniz takva sahibi insanlarsınız hepinizin ayrı ayrı isimlerinizi saymaya kalksam yazıyı okumak sizi bunaltır hepinizi kast ederek söylüyorum, siz Caferilerin vitir namazında 40 müslüman için af isteniliyor sanırım, onlardan biri olarak benide söylermisiniz. ismimi bilmenize gerek yok kalben geçir şu diye eminim ulaşır duan. Ve caferiliği araştırıyorum detayları ile sorgulayan biriyim, Hakkımda hayırlısı.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X