Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Esad Nusayrimi ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Esad Nusayrimi ?

Esad Nusayri diye biliyorum ama Hanefiler gibi namaz kılıyor ?
    Nusayrilik Gulatmıdır ?
    Nusayrilikte Namaz varmıdır ?

Ynt: Esad Nusayri mi ?

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=24843.msg167647#msg167647 date=1368355424]
    Esad Nusayri diye biliyorum ama Hanefiler gibi namaz kılıyor ?
    Nusayrilik Gulatmıdır ?
    Nusayrilikte Namaz varmıdır ?[/quote]

Nusayrilik diye bir din ve ya mezhep yoktur. Nusayrilik ve ya Nusayriler diye tanımladığınız toplum, Arap kökenli Alevi müslümanlardır. Arap Alevileri de diyebilirsiniz. Arap Aleviler gulat değildir ve Caferilerle aynı inanca sahiptir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen linki tıklayınız.

LİNK:
    http://www.velayet.com/Forum/mezhepl...-t20410.0.html
    "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ynt: Esad Nusayri mi ?

[quote author=Mekzun link=topic=24843.msg167649#msg167649 date=1368364581]
      Nusayrilik diye bir din ve ya mezhep yoktur. Nusayrilik ve ya Nusayriler diye tanımladığınız toplum, Arap kökenli Alevi müslümanlardır. Arap Alevileri de diyebilirsiniz. Arap Aleviler gulat değildir ve Caferilerle aynı inanca sahiptir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen linki tıklayınız.

LİNK:
      http://www.velayet.com/Forum/mezhepl...-t20410.0.html
      [/quote]

Suriye olaylarından sonra ilginç görüşlere rastlar oldum. Daha düne kadar Şia Nusayrileri tekfir etmiyor muydu? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Bir Şii arkadaşım vardı Nusayrilerin Hz.Ali ve diğeri imamlar için aşırı gittiklerini gulat olduklarını söylerdi. Hangi görüşe inansın insanlar? Gulat mılar gulat olmayan Şii miler?

Yorum

Ynt: Esad Nusayrimi ?

Şia nusayrileri tekfir etmiyordu yanlışınız var.Hangi şia müçtehiti nusayrileri tekfir etmiş.Siz inançları arkadaşlarınızın size anlattıklarına göre değil kaynaklara ve inanç önderlerinin sözlerine göre değerlendirin.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=24843.msg167947#msg167947 date=1369833667]
          Şia nusayrileri tekfir etmiyordu yanlışınız var.Hangi şia müçtehiti nusayrileri tekfir etmiş.Siz inançları arkadaşlarınızın size anlattıklarına göre değil kaynaklara ve inanç önderlerinin sözlerine göre değerlendirin.
          [/quote]

Şia-Caferi mezhebi tek Şia olarak Caferiliği görür. Nusayrileride hulul ve tenasuh inancından dolayı reddederler ve gulat bilirler. Bu kadar meşhur bir meseleyi bilmediğinizi sanmıyorum.

Yorum

bende şianın nusayriliği gulat olarak bildiğini bilirdim
            ama halbuki denilenlere göre nusayriliğin caferilikle pek farkı yokmuş gibi ?

Yorum

[quote author=Hanif_89 link=topic=24843.msg167949#msg167949 date=1369837291]

Şia-Caferi mezhebi tek Şia olarak Caferiliği görür. Nusayrileride hulul ve tenasuh inancından dolayı reddederler ve gulat bilirler. Bu kadar meşhur bir meseleyi bilmediğinizi sanmıyorum.
              [/quote]

bu kadar meşhur ve bizim bilmediğimiz bu mesele konusunda bizi aydınlatırmısınız hangi şia müçtehiti nusayrileri gulat ilan etmiş.Antakya ehdav vakfı başkanı değerli hocamız Ali yeral bir nusayridir.Ve orada harkulade bir cemaati vardır bunları şia nasıl gulat sayabilir.Allaha,resulune ve imamete inanan herkes ehlibeyt mektebine müntesiptir neden bu şucu bucu adlara takılıyorsunuz.
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Hanif_89 link=topic=24843.msg167946#msg167946 date=1369831551]

Suriye olaylarından sonra ilginç görüşlere rastlar oldum. Daha düne kadar Şia Nusayrileri tekfir etmiyor muydu? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Bir Şii arkadaşım vardı Nusayrilerin Hz.Ali ve diğeri imamlar için aşırı gittiklerini gulat olduklarını söylerdi. Hangi görüşe inansın insanlar? Gulat mılar gulat olmayan Şii miler?
                [/quote]

isim verirseniz bizde kimin bizleri tekfir ettiğini bilirdik..
                şii arkadaşınız kim oluyor allamemi? merce3 din mi? kim bu?

[quote author=Hanif_89 link=topic=24843.msg167949#msg167949 date=1369837291]

[/quote]
                bir kere Arap Alevileri hulul inancını şiddetle red eder bu inancı küfür olarak bilir. bizi bektaşilerle karıştırma. yeniden doğuşa inanıyoruz. bu konuda bilgi istersen de uygun olduğum bir vakit seni bilgilendiririm. bu bizim şiadan farkımız bunun da gulatlıkla bir alakası yoktur ki gulat kelimesinin anlamını araştır istersen....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                Ebu Nevves

Yorum

unutmadan Arap Alevileri Hiçbir zaman kendini "Nusayri" diye tanıtmadı bu isim hakaret amaçlı olarak bize verildi. o nedenle bu ismi kullanmayın yok illa kulanacağız derseniz de niyetinizin kötü olduğunu düşünür hitabınızı hakaret olarak kabul ederim.....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                  Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24843.msg167981#msg167981 date=1370095654]
                    isim verirseniz bizde kimin bizleri tekfir ettiğini bilirdik..
                    şii arkadaşınız kim oluyor allamemi? merce3 din mi? kim bu?

bir kere Arap Alevileri hulul inancını şiddetle red eder bu inancı küfür olarak bilir. bizi bektaşilerle karıştırma. yeniden doğuşa inanıyoruz. bu konuda bilgi istersen de uygun olduğum bir vakit seni bilgilendiririm. bu bizim şiadan farkımız bunun da gulatlıkla bir alakası yoktur ki gulat kelimesinin anlamını araştır istersen....
                    [/quote]

Buyurun şu linke bakın. Reenkarnasyon inancı Arap Aleviliğinde var mıdır? Evet vardır. Peki bu durumda Caferilerle Arap Alevileri arasında büyük bir fark olmuyor mu?

http://www.islamquest.net/tr/archive/question/fa736

Yorum

[quote author=Hanif_89 link=topic=24843.msg167984#msg167984 date=1370169924]

Buyurun şu linke bakın. Reenkarnasyon inancı Arap Aleviliğinde var mıdır? Evet vardır. Peki bu durumda Caferilerle Arap Alevileri arasında büyük bir fark olmuyor mu?

[/quote]

Biz Arap Alevilerindeki ri'cat (yeniden doğuş) inancı; cennet, cehennem ve ahiret inancını kabul eden bir ri'cattır. Sizin hakkımızda düşündüğünüz gibi bir reenkarnasyon olayı yoktur.

Biz Arap Alevilerinde cennet, cehennem ve ahiret inancı vardır.
                      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24843.msg167987#msg167987 date=1370179796]
                        Biz Arap Alevilerindeki ri'cat (yeniden doğuş) inancı; cennet, cehennem ve ahiret inancını kabul eden bir ri'cattır. Sizin hakkımızda düşündüğünüz gibi bir reenkarnasyon olayı yoktur.

Biz Arap Alevilerinde cennet, cehennem ve ahiret inancı vardır.
                        [/quote]

Hayır yanılmıyorum. Hinduizmdeki gibi inanışın olmadığını biliyorum. Sizin bahsettiğiniz tarzda yeniden doğuştan meşhur bir ilahiyatçı da bahsetti defalarca.

Yalnız sizin şu konuya sahih kaynaklardan bir cevabınız var mı? Eğer varsa neden aynı kaynakları okuyan Caferiler sizin inandığınız şekildeki ricata inanmaz?

Hangi imam "ahirete inanmak koşuluyla da olsa" reenkarnasyonu kabul etmiştir? Benim bildiğim Ricat Şiilikte sadece bazı kimseler için geçerli. Ama siz galiba her insan için bunun geçerli olduğunu düşünüyorsunuz haksız mıyım?

Yorum

[/quote]

biz bu farkın varlığını hiç inkar etmedik. evet yeniden doğuş inancı vardır şiada da vardır ama ona rec'at derler bizde rec'at deriz ama geniş bir şekilde bu konuyu ele alırız.

[quote author=Hanif_89 link=topic=24843.msg167988#msg167988 date=1370180535]

Hayır yanılmıyorum. Hinduizmdeki gibi inanışın olmadığını biliyorum. Sizin bahsettiğiniz tarzda yeniden doğuştan meşhur bir ilahiyatçı da bahsetti defalarca.

Yalnız sizin şu konuya sahih kaynaklardan bir cevabınız var mı? Eğer varsa neden aynı kaynakları okuyan Caferiler sizin inandığınız şekildeki ricata inanmaz?

[/quote]

o meşhur dediğiniz ilahiyatçı ne demiş bilmiyorum. ama bildiğim genelde herkesin yeniden doğuş inancına bakış açımızı farklı yorumlayıp küfürmüş gibi bahsettikleridir. kimi bizim Ahireti inkar ettiğimizi yada cennet cehennemi inkar ettiğimizi iddia eder. ama bu konuda kimse bizi tam anlamıyla dinleyipte yorum yapmaz.
                          kaynaklar var ama o kaynaklara Caferi kardeşlerimizin bakış açısı farklı.

Hangi imam "ahirete inanmak koşuluyla da olsa" reenkarnasyonu kabul etmiştir? Benim bildiğim Ricat Şiilikte sadece bazı kimseler için geçerli. Ama siz galiba her insan için bunun geçerli olduğunu düşünüyorsunuz haksız mıyım?
                          evet her insan için geçerli olduğuna inanırız. belli kişilerin tekrar gelmesi şeklinde vuku bulacak olan Rec'at inancı kıyametten hemen önce vuku bulacak. ama bunun dışında da herkes bir kaç defa (sayı belli değil) rec'at edeceğine inanırız. buna rec'at dersiniz, yeniden doğuş dersiniz ama bu inancı hintlilelerin yada mısırlıların inandığı şekilde yorumlamayın alakasızdır.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                            HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
                            RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Hanif_89 beyfendileri;

[/quote]
                            verdiğiniz link de arap alevilerin Reenkarnasyon inancından bahsetmemektedir... Cahiliye devrindeki arapları neden Müslüman Alevi şiarları ile kıyas yapıyorsunuz?

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X