Gerçeği öğrenmek için başka bir yol da vardır, Istihara.Allah Kuran ile sorulur. Bu Peygamberden ve Ehlibeytin’den (Aleyhum Esselam) rivayet ediliyor, ve örneğin Hz. Imam Ali Rıza a.s. zamaninda sonradan yakın yoldaşı olan bir Mümin, Hz. Imam Ali Rıza’yı a.s. Istihara ile tanımıstı.Istihara’nın farklı şekilleri vardır. Örneğin böyle yapabilirsiniz. 2 Rekat namaz kılın, sonra Kuranı elinize alıp Peygambere ve Ehlibeytine (Aleyhum Esselam) 3 kere Salavat getirin (Allahumma salli ala Muhammed ve Eli Muhammed) sonra Fatiha Suresini okuyun, sonra Allahı istediğiniz önemli olan soruyu sorun, gözlerinizi kapatın ve bir sayfayı acıp, parmağinizi bir yere koyun ve o Ayeti okuyun. O Allahın size olan cevabı’dır.Birçok Mümin Seyyid Ahmed el Hassan el Yemeni’yi a.s. böyle tanıdı veya daha da cok inandi, Allahın sayesinde.Bu Peygamberden ve Ehlibeyt Imamlardan (Aleyhum Esselam) öğretilen Mukaddes ve cok ciddi bir şey dir.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Yamani as hakkında şüpheniz mi var?
Daraltma
X
-
Ynt: Yamani as hakkında şüpheniz mi var?
GELDI 11.Bölüm (Istihare ve İmam Mehdi Arasındaki Bağlantı)
-
[quote author=Evrim link=topic=24894.msg167914#msg167914 date=1369498703]
Elenceksiniz, gercekten eleneceksiniz
melun emperyalist amerika, Imam Mehdi(af) ve yardimcilarina savasacaktir.. Ve sizlerde onlarin yaninda yer alacaksiniz!
[/quote]
çok komik ve çocukça duruyorsunuz!
İmam Mehdi a.f bu kadar şia alimini bıraktı da ne idüğü belirsiz birini mi görevlendirdi?
Sen İmam Hamenei'yi tanıyor musun? Nasıl bir zahit mücahit ve dünyaya eyvallah etmemiş birisi olduğunu biliyor musun? Ömrü Kafir büyük şeytan ABD ile savaşla geçmiş ve halen de o büyük şeytanın saptırıcı hilelerine karşı ümmeti koruyor!
Hani Şiayı tanısan da öyle konuşsan bir şey demeyeceğim. Şia'nın sünni sisteme göre anlaşılması mümkün değil diye kaç kez söyledik. Burda hiç bir şiinin sizi kaale almayacağını söyledik. Şİiler öyle her akıntıya kapılsaydı şu an dinyada böyle bir ekol olmazdı:
Çünkü Şia hiç bir zaman sultanlara sırtını dayamamış saray sofralarında semirmemiştir. Zalimlerin zulümlerinden devşirdikleri paralarla ilim heybelerini doldurmamışlardır. Bu nedenle Şiilerden her kim çizgiden sapmışsa hemen darmadağın olmuş ve adı şiilik tarihinden silinmiştir.
Şia sırf bilgi kaynalı değil ki her önüne gelen bir iki ayet hadis göstererek şiileri saptırabilsin!
İmam Caferi Sadık a.s Kum ve Necef İslam ilim havzalarını en başarılı öğrencilerini yollayarak kurdurmuş, buraların öğretim müfredatlarını bizzat kendisi oluşturup denetlemiş, ve sonraki İmamlar zamanında da bu kurumların tam olarak oturmaları sağlanmıştır. İmam Zaman a.f halen Kum ve Necef İlim Havzalarının Şia kutsallarını olduğu gibi bozulmadan anlatılmasını denetelemektedir. Dünyada Şiayı anlatabilecek standardı ve Alimleri bu merkezler yetiştiriyor. Standarttan sapanları da ifşa ve ilan ederek Şia halkını bu sapmalardan koruyor. Böylece çizgiden sapanlar Şiaya zarar veremiyorlar!
Çünkü Şia ilim ve insan merkezlidir. İlim merkezlidir Çünkü Peygamber s.a.a Size iki ağır emanet bırakıyorum onlara sarılırsanız asla sapmazsınız diyor ve İlmin merkezi olan soyut bilgilerin kaynağı Kur'anı işaret ediyor.
Şia İnsan (Canlı İmam) merkezlidir çünkü Peygamber s.a.a Kur'an'dan sonra Ehlibeyt diyerek masum insana işaret ediyor. Masum insan böylece her okuyanın yorumuna boyun eğen nasların (soyut bilgilerin ) saptırılmasına tahrifine izin vermiyor! Böylece 1. Kaynak Kur'an'la 2. ilim kaynağı Hadislerin şarlatanlarca saptırılmasına müsade edilmiyor. şiada!
Elhamdulillah.
Nasıl bir Peygamberin Peygamberliğini ispat için kendinden önceki Peygamberin ve adil şahitlerin şahitliği şartsa, İmam Mehdi a.f'in de vasileri ya da Müctehidlerinin de önceki Vasi/Müctehidlerce işaretle şahitlik edilmesi şarttır. Öncekiler de zaten öncekilerin şahitliğiyle o İctihad makamına ulaşmışlardı. böylece İmamların zahir olduğu döneme kadar süren bir silsile oluşmaktadır. Bu silsilede araya sızan kaynaklar hemen tespit edilebilmekte ve şiiler her saptırıcının peşine kolaycacık takılvermemektedir.
Elhamdulillah. Sen bize taklit ettiğimiz müctehidden bu herifin sağlam olduğuna dair bir şahitlik getirmelisin. Biz Müctehidimizi kolay mı bulduk! babadan mı devraldık! Hayır! sağlam deliller ve sistemle onun mukallitliğine girdik. Boşuna mı girdik! Bize bir Yemenlinin sağlam mı sahtekar mı olduğunu gösteremeyecek bir sistem mi bu taklit sistemi
Rabbim sana acısın ve senin gelecekte Ehlibeyt inancını öğrenebileceğin yola soksun seni. Yoksa akıbetinden fena halde korkuyorum!
Yorum
-
Bu kabul edilemez bir sey, bir nevi fal yapiyorsun ve kendini buna inandirmak icin kuranla yaptim diyorsun, istihara yapan birinin acdigi sayfada maide suresindeki fal oklari seytan amelidir sozcuyunun uzerine parmagini basinca yuzundeki ifadeyi gormek isterdim... Hayatiniz uzerinde sans oyunu oynuyorsunuz. Cocukken bende papatyani yolarak seviyor sevmiyor cekerdim. Belkide benle birlikde olmayi kabul etmicek birini sevmiyor ciktigi icin brakiyordum... Ayni sey diyilmi buda? Ve ya falci elini bi karta uzat diyor sectiyin karta bagli olarak karar cikariyor. Buda ayni sey iste. Kuranida islernize alet ettiniz ya. Size ne diyeyim yaMenfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
Bizler Hepimiz kardesiz
Yorum
-
istihare ehlisünnet mezheplerinde de vardır ancak farklı şekilde. hanefi mezhebinde : iki rekat nafile namaz kılınır, ilk rekatte kafirun ikincide ihlas. namazdan sonra istihare duası vardır o okunur ve sonrasında Allah'tan dilek dilenir. daha sonra sağ tarafa yüz kıbleye gelecek şekilde yatılır. rüya da işaret beklenir... ehlisünnetin yaptığı istihare ile EhliBeyt'in yaptıları baya bir farklıymış.. bu konuyu münazara bölümünde açıp da tartışırsanız eminim ben dahil birçok kişi istifade edecektir..
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
Bu ap acik bir sans oyunudur ve delil gerektirmez. Hayatiniz uzerine oyun oynuyorsunuz. Bir isi yapip yapmamaya kendiniz karar vermelisiniz. Insan dusunen bir varliktir ama bazen insanlar dusune bildiyinide unutuyormus.
Eger isthara dogruysa o zaman allah adaletsiz olmazmi? Bir takim kisilere isthara araciligiyla yardim etmekdedir... Ki, bunun dogru ciktigna inaniyorsaniz. Bazi kisilere o tur sans oyunu helalsa,o zaman bende bana bir ayricalik taninsin isterim kardesim. Banada ucmak filan gibi yetenek verilsin. Peygamber ve ya imamlarmiz belki bunu yapmissa her kesin bunu yapmaya yetkisi var anlamina gelmez. Hem imamin yaptigi seyi sen yapamazsin, allah onlari gozetip korur. Kendinizi imammi sayiyorsunuz. Sizin yaptigniz sey elinizi rast gele bir ayete uzatmak. Bu allah yardimindan daha cok sans adlandirilmali.Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
Bizler Hepimiz kardesiz
Yorum
-
Kuranda boyle bir sey varmidir? Ve ya peygamberimiz bir sorunu olanla karsilastiginda gidin isthara yapin, bakin sansiniza ne cikacakmi demistir? Bu tur seyler falciliktir bidatdir ve dine aykiridir. Zaten ben simdi evimdeki kuranin o kadar okudumki gozu kapali bile aklimda kitabi canlandirarak istediyim ayetin uzerine elimi basa bilirim. O zaman ben hep isthara yapayim gidip elimi guzel ayelere uzatiyim ve her isim ii olucak diye kendimi kandirayimmi? Uymayin boyle seylere.
Edit: imam derken 12 imamdan soz ediyorum cami hocalarindan deyilMenfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
Bizler Hepimiz kardesiz
Yorum
-
simdi ben bi cok insan taniyorum istihare yapiyoruz diyorlar.
para karsiliginda bir kisi hakda istihare yapiyorlar. mesela , benim bir esyam kayip onu bula bilirmiyim diye? ve ya cocugum cok hasta iylesicekmi diye salakca seyler sorduklarni duydum
istiharecide kuran aciyor bilmem napiyo. evet olur yada olmaz diyor parasni aliyor. boyle seyler gunah diyilmi kardesim insanlari kandiriyolar.
hem o istharede cocugun iylesmez cikarsa, o cocuk iylesemezmi?
Ve ya tanisma konusunda yapilan istiharalar, biriyle tanisip arkadas olmak aklinda varsa zaten bunu gidip yaparsin ama yok dur isthara yapayim demek sacmaliktir , kotu bir sey cikarsa simdi istesenizde kotu olur diye gitmezsiniz ve cok uzulursunuz
insanlarin kaderni yalniz Allah bilir, kaderinizi sansa baglamayinMenfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
Bizler Hepimiz kardesiz
Yorum
-
Sen pozitivizmden çok etkilenmişsin ve tam bir maddi bakış geliştirmişsin. hayat bundan ibaret değil. Şia'da beda inancı bile var nerede ki olağanüstü olaylar olmasın. Mucizevi olaylar sadece Peygamberlerle de sınırlı değil. Açıkçası bi ara ben de böyleydim görmeden inanmam türünden...
İstihare konusunda çok yanlış düşünüyorsun.
"Yoksa darda kalana, duâ ettiği zaman icâbet eden ve kötülüğü gideren ve sizi, yeryüzüne sâhip kılan mı hayırlı? Allah'la berâber bir başka mâbut var mı? Ne de az düşünmedesiniz." Neml 62
bu ayet pekala da istiharenin olabileceğini göstermektedir. duaya inanacağım, Allah'ın onu duyacağına ve bana icabet edeceğine inanacağım ama bunun somut olarak Kur'an vasıtasıyla bana net cevap şeklinde geleceğine inanmayacağım. buradan mantıklı bir düşünme yok! Allah duayı kabul ediyor dua edene icabet (dönüş) yapıyor mu? Evet. Bu dönüşte nice somut göstergeler oluyor. Allah neden sıkıntıda olduğumuz bir hususta bize yol göstermesin?
Allah'ın gücü yetmez mi dememize kızıyorsun ama bir düşün? bunu neden demeyelim? Allah'ın gücü yeter ve o dilediğini yapar. Yeter ki bizim, o yapar dediğimiz olaylar, Allah'ın şanına bir kusur düşürmesin, yüceliğine adaletine büyüklüğüne zarar verecek şekilde olmasın. Allah'ın her şeye gücü yeter diyerek Allah zulmeden diyemeyiz. Çünkü onun şanına bu yakışmaz. Ama şanına yakışanları Allah neden yapmasın. Hem de şefkatli ve dualara icabet ederim diyecek ve ben istihareye inanmayacağım. insanlarla istişareyi onlara danışmayı emreden Allah neden kendine danışmayı emretmesin? Tersine bundan daha çok memnun olur ve kullarına her an en iyi cevabı verir.
Yorum
-
Ama ne yazik sen hic deyismemissin. Benim msjlarma cevap yazma diye seni uyarmisdib, nasil bir adamsin sen. Simdi konuya donersek sen yine kafandan konu disi olaylar dokturmussun,
-ve o gosterdiyin ayettede , darda kalan dua edince yardim eden diyor. Istihara yapana yardim ediyor yazmiyor. Gozum gorduynemi yoksa senin uydurmanami inanayim, tobe tobe. Senin kalbine seytan dolmus , seni seytan konusturuyor allah yardmcin olsun ne diyeyim artikMenfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
Bizler Hepimiz kardesiz
Yorum
Yorum