Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Kusura bakma açık konuşacağım kızsan da belki aklını başına toplar ve ilerideki karşılaşacağın iletişimsizlikleri engelleme imkanı yakalarsın.

"Hayir. Istihare dedikde akla gelen tek sey kurandan fal yapanlardir"

Yazdıklarının ilmî olduğunu söylüyorsun muhtemelen de öyle sanıyorsun ama açık diyeceğim ilmî değil. örneğin bu cümlede eğer ilmi bir şey yazsaydın İstihare kelimesinin sözcük ve terim anlamlarını yazardın.

İstihare kelimesi hayır kelimesinden istifal babından türemiş bir kelimedir. Anlamı "hayır dilemek"tir. Eğer ilmi yazmış olsaydın bu kelimenin buna benzer bir anlamını yazarsın. Oysa sen fal yapanlardır diyerek kendi bakışını söylemişsin. Bu ilmi bir izah değil. Hatta senin bakışın bile değil hiç düşünmeden yazdığın bir cümle.

Akla gelen tek şey demişsin. Aklıma gelen tek şey desen sorun olmaz kimse senin aklına ne geleceğine karar vermez. Ama akla gelen diyerek herkesin aklına aynı şey geliyormuş gibi büyük ve asılsız bir iddiada bulunmuş oluyorsun. BAk gördüğün gibi burda bile insanların aklına böyle bir şey gelmiyo istersen yazanların istatistiğine bak. eğer akla diyerek insanlarn aklına fal geliyorsa buyur bir anket yap sitelerde kaç kişinin aklına fal bakmak geliyor eğer yüzde 90 gibi bir sonuca ulaşırsan tamam herkesin aklına böyle fal anlamı geliyor diyebilirsin, o zaman dediğine ilmi deriz. Ama kusura bakma burada ilmilik yok. senin aklın varsa bizim de aklımız var. başkaları adına konuşma hakkına sahip değilsin.

"tek şey" demen başka görüşlere kapalı olduğunu gösteriyor. ne demek tek şey! neden başka şeyler de gelmesin? insanların başka şey düşünebileceğini ihtimal dışı edersen hayatta çok zorluklarla karşılaşırsın.

Kur'an'dan fal yapanlardır diyerek açıkça saldırı ve hakarette bulunmuşsun. Çünkü örneğin bana göre fal kötüdür ama istihare İslami bir konudur. Delilini de söyledim yukardaki neml suresi ayetinde. Ayeti senin anladığın gibi anlamak zorunda değilim. Senden daha objektif baktığıma da eminim.

İstihare kelime olarak hayır kökünden gelen hayır dileme isteme anlamına geldiğine göre bu dua değil de nedir? insanın hayır dilemesi dua değil mi? duada dilenen nedir ki hayırdan başka! bu anlamda istihare tam anlamıyla bir dua olmuş bulunuyor. İstihare duasına dikkat edersen hayırlı olanı aramak ve Allah'tan hayırlı olanı göstermesini istemek vardır. İstihare mübahk olan konularda yapılır. haram olan bir şeyde zaten hayır olmadığı için hayır istenmez yani onun için istihare yapılmaz. mübah bir konu vardır ama hangi tercihte bulunacağımızı bilemeyiz. örneğin bir dükkan açmak konusu var diyelim. dükkan açmak mübah bir konudur. Ama bunda başarılı olabilir miyiz, helal yoldan kazanç elde edebilir miyiz yoksa edemez miyiz? bu bizim için gayp. Eğer hayır dükkanı açmamamızda ise bunu bilmek duadır. Yani Allah'a dua etmiş oluyoruz ki bize hayırlı olanı göstersin. kalbimizi ona ısıtsın, şer olandan da kaçınalım. Yani başta mübah olan bir iş, ileride getirecekleri şer olursa o durumda bizim bunu Allah'tan dileyerek öğrenmemizde ve onun şerrinden uzak durmada hangi sakınca var? Bu fal mıdır? Peygamber dua ediyor ve Allah ona hayır olanları gösteiyor ve böylece Peygamber şerden uzak kalıyorsa bunun adına fal mı diyeceğiz?

bence ön yargılı, keskin bakışlı, dar görüşlü, bencil duygulardan arınmalısın. aksi halde çok zorluk çekersin..

Yorum

Kotu kardesim, sen sadece bilmediyin konularda tartisip kendini bilge gibi gostermeye calisiyorsun, kendini beyenenlerin sonu ates olur, bu cok bilmis tavirlari birak artik, bilmediyin konu uzerine neden tartisiyorsun , internetden 2 sey okuyup hemen buraya yaziyorsun, ya o okudugun bolumdekilerde yalnissa? Ve yazdiklarina gelincede hic okumadim , cunki konuyla alakadar diyil. Sadece konuya alakali yazdigin bolumu cevapliycam Istharenin anlami her ne olursa olsun, kuranda sirf dua edin soyleniyor, benzer anlamli kelimeler kullanarak sadece kendini kandira bilirsin, soylediklerimi kendi fikrim diyil. bir arkadasin bir konuda skintim var bugun isthareye gidicem dediyinde sen ne anliyorsun?dua edeceynimi? Ya sende anlama problemi var yata butun insanlarda. Ve ya istiyorsan googleye isthare nedir diye sor,o kadar konunun birinde bile dua diye gecmiyor bu laf. Kuranda dua edin yazilmis ve duada allahla konusmanin adidir. benzer kelmeler diye kurani o sekilde yorumluyamazsin. Kurani aklina gore tefsir etme yetkisni sana kim veriyor. Oyle bir sey olsaydi peygambermiz zaten bunu aciklamis olurdu. Allah seni islah etsin ne diye bilirimki
      Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Ve ustune ustunu istihare yapipda allahdan onay aldiklarni soyleyen insanlar insallah cehenneme giderler. Bir katil bire yarin namaza baslayip kuranla isthare yapsa allah ona bir isaret veriyor bu olayi yap yada yapma diye. Allahin isi gucu yok simdi oturmus bi kenarda(mecazi anlamda ) sizin fal sorularnizlami ugrasiyordur? Insanlar icinde yillarca gece gunduz yatmadan ,derin bir askla, imanla dua edip dualari olmuyanlar var. Mesela birisi sevgilsyle evlenmek ister, aileler izin vermez, cocuklar ailesine cok baglidir ve her ne olursa olsun ailesine karsi cikmicaklar. Simdi diyelim isthare yaptilar evlenmek hayrli cikti peki nasil evlenicekler!? Ben bir seyin olmasi icin yillarca sizlanip allahdan bunu isterken. Imansizin biri isthare yapip allahdan zorla cevap alicak oylemi? Simdi sen hayirlisini diliyerek yapiyor dersin, onunda cevabini vereyim, hayirlisini isteyerek yapiyorsa zaten boyle bir isin fal eylemine gereyi yoktur. Ben onu bunu bilmem mahser gunu ben isthare yapanlar hepsinden sikayet edeceyim. Falciligin her turlusu haramdir. Aksini soyleyende kafirdir
        Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

1- soralım bakalım velayet üyelerine: İstihare bir çeşit dua mıdır değil midir?

2- İstihare'nin fal olduğu sadece senin iddiandır. Falda sahtekarlık ve rant vardır. bu işi meslek edinen sahtekarlar vardır bunu kötü kazanç haline getirmişledir. İstihare bireyseldir. Kişi kendisi Allah'a danışır.

3- Sen Allah'ı insana uzak görüyorsun diye İstihare kötü olacak değil. Ben istihareye çok sık baş vururum. Hadiste geçtiği şeyleri aynen yaşadım: der ki hadiste:
          Peygamber Efendimiz hadiste, İmam Ali'ye a.s şöyle tavsiyede bulunuyor: Ey Ali! İstihare eden (Allah'tan hayır dileyen) kimsenin oku asla taşa değmez ve istişare eden kimse asla pişman olmaz.! Kur'anla istihare kitabı, giriş bölümü.

Şimdi bu hadise göre ben Allah ile istişare etmeyeceğim de şeytanla ya da nefsimle mi istişare edeceğim! Allah'tan kork! Allah'a samimi bir kalple giden, hangi durumla karşılaşacağını soran bir kişiye Allah neden cevap vermesin! O bizim sahibimiz değil mi! O bize şah damarımızdan daha yakın değil mi? Allah, her fırsatta kapısının çalınmasını her fırsatta kendisine yönelmemizi ve ondan bir şeyler istememizi söylemiyor mu! Allah'tan gafil mi kalalım! ihtiyaçlarımızı ona açmayalım mı? sen ALlah'tan uzaksın onu haşa bir kenara terk etmişsin diye biz de mi seninle olacağız! Allah her işimde benimle, her işimde ona sorar ona danışırım. her mübah işte, haram işlerde zaten ona sormak iyi niyetten değildir ki!

bu iş o kadar açık ki neden katı ve ön yargılısın anlamıyorum. Hayat senin elinde değil. herkes senin gibi düşünmek zorunda mı? sen yanılmaz mısın ki fikirlerini dikta ediyorsun! şu cümlene bak!

"Ben onu bunu bilmem mahser gunu ben isthare yapanlar hepsinden sikayet edeceyim. Falciligin her turlusu haramdir. Aksini soyleyende kafirdir"

Allah'tan kork! ne diyeceksin mahşer günü! ben sana sormadım danışmadım seni uzak bildim, seni benimle ilgilenemeyecek kadar meşgul bildim, sana sorduğumda bana cevap veremeyecek ve rahatsız olacak kadar aciz gördüm mü diyeceksin yoksa seni o kadar büyüttüm ki yanına yaklaşamadım mı!

Sen ne kadar ön yargılı birisin ki, istiharenin sözcük anlamını bile bilmeden daha da kötüsü bilmek bile istemeden kendi kafana göre bir fal sanmış gidiyorsun. Çık insanlarla Allah arasından! Hangi kalbin Allah'a nasıl yakın olduğunu sen bilemezsin! HAdislerde ve ayetlerde ALlah ile bağınızı her an canlı tutmak için vesileler arayın diyor. yine hadislerde Allah'ın sevdiği kulunu zor ve sıkıntıyla denediğini böylece o kulun kendisine yalvararak kendisine yakınlaştırmayı sağladığı yazıyor. Dinde her vesile kulun Allah'ın daha çok anması daha çok hatırlaması ve ona daha çok dua etmesi için düzenlenmiştir. Allah'ı anan kalbi Allah'a şikayet edeceksin kıyamette ha! Allah senin yüzüne öyle bir şamar vurur ki sen feleğini şaşırırsın! Allah'ın rahmetini mi daraltma yetkisi aldın yoksa Allah'ın fazlu kereminden insanlara verdiğini mi kıskanıyorsun...

Allah'tan kork! kimseye kafir deme! kafir demek çok büyük bir vebal! bana tefsir yapma diyorsun sen fetva veriyorsun! haramdır deme yetkisini kimden aldın! Hadiste geçer biri birine kafir dediğinde bu kelimeyi ne yer ne gök kabul eder. bu kelime çok ağırdır. eğer denilen kişi kafir ise sorun yok bu söz ona gider. yok eğer değilse o zaman bu ağır söz gökle yer arasında asılı kalır üç gün bekler. bu sırada kafir denilen kişi kafir olursa yine sorun yok bu söz ona gider eğer olmazsa o zaman üç günün sonunda bu kafir sıfatı söyleyen kimsenin kendisine döner.

Tez tevbe et ve bir daha da kimseye kafir deme! Ehlibeyt bağlılarında değme kimseye kafir demek yoktur. tekfir vahhabilerin işidir.

Yorum

Ask hikayeni okuma sabrim olmadigi icin beni magdur gor, ama sen sapiksin cunki isthare yapmak hem duadir diyorsun hemde bi konuda istihare etmeyi vurguluyorsun duaysa git duani yap . Kitap filan acip elini kitapa uzatip ayetlerden olay cikarma. soylediyin ayettede peygamberimiz dua yap anlaminda demis. Bir kafir bile dua yapar. Dua yapmak her kese ait birseydir. Ama istihare etmek dua yapmak diyildir. Mesela beni herhangi bir ise cagiriyorlarsa isim olmayan bir durumda o ise gitmek benim icin en hayirlisi olur diye dusunmek yerine kitap acip elini hosuna gitmicek ayete denk getirirsen. O hayira erisemiceksin. Cunki kalbindeki o dusunce hep seni somurecek isthare yapdim kotu cikti bende bu yuzden bu isi kabul edemem diyceksin , hem kabul etsende bu olay sende kotu iz biraktigi icin o isden bir hayir bulamiycaksin.
            Simdi boyle ve ya baska benzer olaylar karsisinda gidip isthara yapmak salaklikdir. Bu birisinin falciya fal baktirmasyla ayni seydir. Cunki her ikisi , hayirli olur ve ya hayirli cikmaz der. Bunlari ayiran bir fark varmi acaba?
            Simdi bu kadar yazdiklarimdan sonra bisey anlamazsan tekrar oku, yine anlamazsan seni "anlayan bir varlik "olarak kabul etmeme hakkimi kullaniyorum

karsimda sadece dini duygularina kendini kaptirmis, gercekleri her seyi goz ardina atmis, ve kendi bildiklerni savunmak icin elinden geleni yapan zavalli bir bilinc alti esiri goruyorum
            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24894.msg169485#msg169485 date=1374564227]

3- Sen Allah'ı insana uzak görüyorsun diye İstihare kötü olacak değil. Ben istihareye çok sık baş vururum. Hadiste geçtiği şeyleri aynen yaşadım: der ki hadiste:
              Peygamber Efendimiz hadiste, İmam Ali'ye a.s şöyle tavsiyede bulunuyor: Ey Ali! İstihare eden (Allah'tan hayır dileyen) kimsenin oku asla taşa değmez ve istişare eden kimse asla pişman olmaz.! Kur'anla istihare kitabı, giriş bölümü.

Şimdi bu hadise göre ben Allah ile istişare etmeyeceğim de şeytanla ya da nefsimle mi istişare edeceğim! Allah'tan kork! Allah'a samimi bir kalple giden, hangi durumla karşılaşacağını soran bir kişiye Allah neden cevap vermesin! O bizim sahibimiz değil mi! O bize şah damarımızdan daha yakın değil mi? Allah, her fırsatta kapısının çalınmasını her fırsatta kendisine yönelmemizi ve ondan bir şeyler istememizi söylemiyor mu! Allah'tan gafil mi kalalım! ihtiyaçlarımızı ona açmayalım mı? sen ALlah'tan uzaksın onu haşa bir kenara terk etmişsin diye biz de mi seninle olacağız! Allah her işimde benimle, her işimde ona sorar ona danışırım. her mübah işte, haram işlerde zaten ona sormak iyi niyetten değildir ki!

bu iş o kadar açık ki neden katı ve ön yargılısın anlamıyorum. Hayat senin elinde değil. herkes senin gibi düşünmek zorunda mı? sen yanılmaz mısın ki fikirlerini dikta ediyorsun! şu cümlene bak!

"Ben onu bunu bilmem mahser gunu ben isthare yapanlar hepsinden sikayet edeceyim. Falciligin her turlusu haramdir. Aksini soyleyende kafirdir"

Allah'tan kork! ne diyeceksin mahşer günü! ben sana sormadım danışmadım seni uzak bildim, seni benimle ilgilenemeyecek kadar meşgul bildim, sana sorduğumda bana cevap veremeyecek ve rahatsız olacak kadar aciz gördüm mü diyeceksin yoksa seni o kadar büyüttüm ki yanına yaklaşamadım mı!

Sen ne kadar ön yargılı birisin ki, istiharenin sözcük anlamını bile bilmeden daha da kötüsü bilmek bile istemeden kendi kafana göre bir fal sanmış gidiyorsun. Çık insanlarla Allah arasından! Hangi kalbin Allah'a nasıl yakın olduğunu sen bilemezsin! HAdislerde ve ayetlerde ALlah ile bağınızı her an canlı tutmak için vesileler arayın diyor. yine hadislerde Allah'ın sevdiği kulunu zor ve sıkıntıyla denediğini böylece o kulun kendisine yalvararak kendisine yakınlaştırmayı sağladığı yazıyor. Dinde her vesile kulun Allah'ın daha çok anması daha çok hatırlaması ve ona daha çok dua etmesi için düzenlenmiştir. Allah'ı anan kalbi Allah'a şikayet edeceksin kıyamette ha! Allah senin yüzüne öyle bir şamar vurur ki sen feleğini şaşırırsın! Allah'ın rahmetini mi daraltma yetkisi aldın yoksa Allah'ın fazlu kereminden insanlara verdiğini mi kıskanıyorsun...

Allah'tan kork! kimseye kafir deme! kafir demek çok büyük bir vebal! bana tefsir yapma diyorsun sen fetva veriyorsun! haramdır deme yetkisini kimden aldın! Hadiste geçer biri birine kafir dediğinde bu kelimeyi ne yer ne gök kabul eder. bu kelime çok ağırdır. eğer denilen kişi kafir ise sorun yok bu söz ona gider. yok eğer değilse o zaman bu ağır söz gökle yer arasında asılı kalır üç gün bekler. bu sırada kafir denilen kişi kafir olursa yine sorun yok bu söz ona gider eğer olmazsa o zaman üç günün sonunda bu kafir sıfatı söyleyen kimsenin kendisine döner.

Tez tevbe et ve bir daha da kimseye kafir deme! Ehlibeyt bağlılarında değme kimseye kafir demek yoktur. tekfir vahhabilerin işidir.
              [/quote]

ben allah hakkinda hic bir cumle kullanmadim ve kullanmamda,

"falin her turlusu haramdir, ve aksini soyleyende kafirdir"
              sozumdede ben sonuna kadar duruyorum.
              Kurani Kerim, Maide suresi, ayet 3 -u okumani tavsiye ederim
              ve kuranda istihare yapmanin helal oldugnu tasdikleyen bir ayet varsa onu bana goster
              (sen simdi anlamazsin cunki kendini salak yerne koyuyorsun, istihare duadir diycen, o yuzden sunuda ilave ediyorum, ben sadece istihare yazilan ayeti gormek istiyorum, ve o ayette sizin yaptiginiz eyleme isaret olmali dua tarzda soylenmemeli)

adam gibi konusmasini bilyorsan tartisalim. ikide bir allah seni boyle yapicak, allaha dua etmicez seytanami edicez ve baska ahmakca laflar soylemeyi birak, dikkat ettim sen her konuda boyle aklina esdiyince konusuyorsun

allahi her konuya tasimak sadece acizlerin isidir ve bu dine nifret getiren bir olaydir,

senin gibiler yuzunden bir cogu allaha nefret edib inkar etti ve bir coguda olmak uzeri,

bidaha bana cevap yazarken Allah kelmesi kullanirsan Allahinida pis beyninide al git derim, ve dedim.

Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Bismihi Teala
                HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN LANETİ DÜŞMANLARININ ÜZERİNE OLSUN
                RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Canlar, Değerli Müminler
                İnsan kararsız kalınca ve kafasında birçok soru ve endişeler olduğu zaman istihare edebilir mi?

[img height=50 width=50]http://www.ahl-ul-bayt.org/site/0/multimedia/image/70131_magnify_question_mark_800_clr.png[/img]İnsan kararsız kalınca ve kafasında birçok soru ve endişeler olduğu zaman istihare edebilir mi?

[img height=40 width=50]http://www.ahl-ul-bayt.org/site/0/multimedia/image/69254_7.gif[/img]İslam’a göre, karar alınacağı zaman, bu iş, birinci derecede insanın akıl ve düşüncesinin görevidir. Karar almak istendiğinde akıl yeterli olmazsa “meşveret” edilmesi gerekir ve meşveret gerçeği bulmaya ve sağlıklı düşünmeye yardımcı olur ve başkalarının bilgi ve tecrübelerinden yararlanma imkanını sağlar.

İnsan tefekkür ve meşveretten sonra yine tereddütte kalırsa burada akıl ve din tereddüdün giderilmesi için başka bir meşvereti önerir. O da herkesin menfaatini isteyen, bilen ve merhametli olan Allah’la meşverettir. Böyle bir meşverete İslam kültüründe “İstihare” denir. İstihare ise en iyisini istemek ve hayrı talep etmek demektir.

Cevabın daha iyi anlaşılabilmesi için istihare ve onun İslam’da ki yeri hakkında ki bazı konulara değinmek gerekir:

İslam, insan karar alacağı zaman, bunun, birinci derecede batını hüccetin (aklın) vazifesi olduğunu bildirmektedir. İslam’a göre akıl, Allah’ın insana verdiği en büyük nimettir. İnsan aklın ışığıyla yaşamında karşılaştığı karanlıklardan kurtulabilir, sorun ve tehlikelerden korunabilir. Kur’an, akıla ve ondan faydalanmaya çok tavsiye etmiştir. Kur’an’a göre en aşağılık insan işleri akla uygun olmayan insandır.[1]

Hz.Ali (a.s), peygamberlerin gönderiliş nedenlerinin en önemlilerinden birinin insanların akıllarını diriltmek olduğunu söylemektedir.[2]

Akla dayanmak ve bu yol gösteren ışıktan faydalanmak o derece de önemli ki İslam onu şer’i hükümlerin kaynaklarından biri saymaktadır.Yine dini öğretilerde karar almada etkili olan başka etkenlerde var ki, onlarda akla gerçeği bulmada ve sağlıklı düşünmede yardımcı olmaktadırlar. Bu etkenlerin en önemlisi “meşverettir.” Meşveret, toplu düşünme olup insanın tek başına çözemediği bir çok düğümü çözmektedir. Meşveretle aklın eksikliği giderilmektedir. Başkalarının yıllarca zahmet çekerek elde ettiği değerli bilgi ve tecrübelere kolayca ulaşabilmektedir.Ama bazen olur ki, tefekkür ve meşveretten sonra da tereddüt ve şüphe giderilememiştir. Burada akıl ve din başka bir meşveret şeklini de öneriyor. O da kulların iyilik ve kötülüğünü bilen, herkesin hayır ve menfaatini isteyen ve varlık aleminin her şeyini bilen yüce bir güçle ya yüce Allah ile meşveret etmek. Bu tür bir meşverete İslam kültüründe “istihare” denir. İstihare yani iki işin en iyisini istemek, hayrı talep etmek, iyi olanı aramaktır.[3]

Bundan dolayı, istihare edenin içi ve ruhu ne kadar saf ve temiz olursa istiharesine de o kadar çok güven doğar.Ancak istiharenin iki manası vardır. Biri asıl manası olan Allah’tan hayrı dilemektir. Bu tür istihareden rivayetlerde daha çokbahsedilmiştir. Bu gerçekte duanın dallarından olup yalnızca tereddüt ve şüpheye özgü değildir. Gerçekte bütün işlerde Allah’tan yardım dilemek ve işleri Ona havale etmektir. İmam Sadık (a.s) Allah-u Teala’nın şöyle buyurduğunu rivayet eder: “Kulumun bedbahtlıklarından biri, işlerini benimle istihare etmeden (hayrı talep etmeden) yapmasıdır.”[4]

Dolayısıyla böyle istihareler tereddüdü gidermek için değildir. Bir işin bütün merhalelerinde iyi, beğenilmiş bir yöntemdir.İstiharenin ikinci manası tereddütten kurtulmak için Allah’tan hayrı talep etmektir.
                Bu tür istihare şüphe ve tereddüt de geçerli olur. Bu ikinci istihare için üç tavır ve yaklaşım vardır:

a)
                Bir meselenin üzerinde bir inceleme, araştırma yapmadan ve düşünmeden işlerini yalnızca istihare yoluyla karara bağlamak.

b)
                İstihareyi kabul etmeyip sırf akla dayanmak.

c)
                Aklın konumunu ve meşveretin önemini kabul etmenin yanı sıra istihareye de yeri gelince ve şartları oluşunca baş vurmak. Bu görüşe göre, istihare insanın kendi düşüncesiyle ve meşveretle tereddüdünü gideremediği durumlar için söz konusu olur. Buna gore istihare meşru olan iki yoldan biri seçmede karar alınamadığı durumlar için söz kousu olur; istihare ile ne helali haram ediyor, ne farz olmayanı farz ediyor, ne de bir hükmü değiştiriyor. Yanlızca istihare onu tereddütten çıkarıyor.Rivayetlerde istihareye ve yöntemlerine çok işaret edilmiştir.[5]

Dolayısıyla, insan düşündükten, tecrübeli ve uzman kişilerle meşveret ettikten sonra kararsız kalmışsa, istihare (Allah ilemeşveret) ederek karar alabilir ve kendisini şaşkınlıktan kurtarbilir.Kitap açmak konusuna gelince bundan kasıt istihare ise hükmünü söyledik, ama başka şey ise onun meşru olduğuna dair bir delil yoktur.

[1] -Enfal/22
                [2] -Nehc-ul Belağa, 1.hutbe
                [3] - Ferheng-i Muin ve Munteh-al İreb, İstihare kelimesi.
                [4] - Vesail-uş Şia, c.8, s.79
                [5] - Bihar-ul Envar, c.91, s.222; Vesail-uş Şia, İstihare babi

Allah'a emanet olun...

Yorum

ben sahsen Allahin isthare konusunda insanlarin islerine karisdigini kabul etmiyorum. oyle bir sey olsaydi , eger gercekten allahin isaretiyle olsaydi, dualarmizada o kadar cok kisa surede bir isaretler cikardi. insan yillar yili dualar yapar ama cogusuna (nerdeyse hepsi kadar coguna) bir isaret cikmaz kardes, simdi gidip bir kitap acip elini bir ayete uzatarak amel edince . elini istediyin yere uzatan sensindir, bu falci olayinda 2 karttan birni secmekle ayni sey oluyor. Allah orda senin elini ittirip her hangi bir ayete kaydirmiyordur. ve o soylediyin rivayetide ben kabul etmiyorum. bu kadar buyuk ehemiyet tasiyan bir olay olsaydi , kuranda buna yer verilirdi

lutfen cok rica ediyorum , eger Kuranda buna ayet bir ayet varsa onunla bana delil gosteriniz, aksi halde ben boyle seylere inanmayi fal sayiyorum
                  Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

geçenlerde değerli alimlerimiz bu konuya değinmiş ve gerekli açıklamayı yapmışlardı.
                    buyrun.

bizim istihare hakkında ki inancımız şu şekildedir.

http://www.on4.com.tr/program/653/ra...n--abbas-akyuz-

On4 Tv - Rahmet İklimi - Musa Aydın -Abbas Akyüz
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Hem istihare hayirini istemekse, rabbim isimde bana yardim et , ishimi hayirli eyle deyip ishe baslamak yetmezmi?
                      Bir isin sonunda hayirli olucak yada olmicak varsa bu olayin adi falciliktir.
                      Falcilikda ayni seydir mesela bir is yap hayirli cikar diyip adami gonderir. Istharedede ayni seyi kendin kendine yapiyorsun. Allah oyle her isteyene hic bir zaman kaderini bildirecek bilgiler vermez diye dusunuyorum.
                      Cunki eger hayirli cikmayan bir olaya gitmediyi halde sonra o olay gitse hayirli olurmus cikarsa adami cok uzur ,ve kotu izler birakir

her hangi bir alimin senetsiz , delilsiz sozlerini kabul etmiyorum.
                      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Demezlermi,Binlerce mazlum (belkide cogu imanli) karinca gibi katl edilirken. O kadar ah naleyi duymuyormuydu Allahiniz.? Skinti bela aninda yardim eden allah neden etmiyordu? Her biri yureyinde allah allah diye goz yaslari dokerken yardim etmeyen allahiniz. Bir istharede hemen size isaretmi gonderiyor? Sorarim sizlere neden yardim etmiyordu, bir istharenin deyeri binlerce muselmandan dahami ustun. Lutfen ayilin artik allah insanlarin imtahan icin buraya gonderdi ve ikide bir isthare yapip allahin onlara isaret gonderdiyne inananlarda kendini kandirmakdan baska bir sey yapmiyordur
                        Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

gözel gardaşım menim.
                          sinirlenmeye ne gerek var. ne gözel sohbet edirik.
                          binlerce mezlum katledilende onlar için ne gözel bir mekan hazırlamıştı Allah'ımız. hamdolsun hepsi şehittir. onlar için bu daha hayırlıdır.

bu konuda bakara suresi 216 ayeti kerime bizim için yeterlidir.

Hoşlanmazsınız, size ağır gelir ama düşmanlarla savaşmak, size farz edilmiştir. Bâzı şeyler vardır ki hoşlanmazsınız, fakat hayırlıdır size. Bâzı şeyler de vardır, hoşlanırsınız, şerdir size. Allah bilir, siz bilmezsiniz ki.
                          [center]
                          [center]

Yorum

ben ne kadar dua ediyorum bana bi isaret gelmiyor, sizin dediynizi yapincami olucak?
                            sacmalik
                            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Sen zorla kendini Allah'tan çok uzaklara koyduysan bizim suçumuz ne. bize niye kızıyorsun kendine kız.

Allah her mazluma yardım eder. ama bu yardımın türlü türlü şekilleri vardır.

dua ettim duam kabul olmadı demeyin denir hadiste. buna karşılık insana ya duadaki istediğine denk bir başka ödül verilir, ya istediği kadar bir bela kendinden uzak edilir ya da ertelenir istediği şey zamanı geldiğinde verilir.

bir başka hadiste, duayı yapan kötü insansa Allah, bunun sesini duymak istemiyorum verin istediğini buyururken, eğer iyi insansa, bu kulumun sesi ne güzel istediğini geciktirin ki daha fazla dua etsin...

Allah mazlumlara zulmeden zalimleri hemen engellemiyor diye mazlumlara yardım etmedi anlamı çıkmaz. bir insan ölürken diğerinin duasına (istiharesine) yanıt vermediği nerden çıkacak! bunlar alakasız.

Alimin sözünü inkar etmen hadisleri inkar etmen sende kibirle birlikte cahilce bir cesaretin olduğunu gösteriyor. söylediklerine dikkat et. site yöneticileri ceza vermiyor diye kendini rahat hissetme. Allah yaptıklarını görmektedir...

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169502#msg169502 date=1374572559]
                                ben ne kadar dua ediyorum bana bi isaret gelmiyor,[/quote]
                                (haşa) Allah'ı senin duana icabet etmemekle mi suçluyorsun?
                                sizin dediynizi yapincami olucak?
                                biz bizim dediğimizi yapmazsan olmayacak demiyoruz. duanın kabulu için gerekli şartlar vardır. bütün mezheplerde vardır bu. ben hiçbirini yapmadan öyle kuru kuru dua ediyorum ve kabul olmasını bekliyorum. asıl SAÇMALIK budur.

sacmalik
                                sana göre öyle olabilir ama bana göre hayatımı yönlendiren bir rehber.
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X