İslam'ı bilmeyen birisine İslamın hak olduğu kısaca nasıl anlatılabilir? İslamı diğer dinlerden ayıran en önemli özellikler nasıl anlatılabilir?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Neden İslam?
Daraltma
X
-
Etiketler: Yok
-
Ynt: Neden İslam?
Yani öyle bir şeyler anlatalım ki doğduğumuz beldeler Müslüman diye Müslüman olduk sonucu çıkmasın.
-
"kalite ödüllendirilmeye kalitesizlik cezalandırılmaya mahkumdur"
hayat var, sen varsın ben varım.
bu hayat çok mükemmel işliyor. sonsuz sistemler birbirini yok etmeden tıkır tıkır işliyor.
Öyleyse bu işleyişin çok güçlü hikmetli son derece bilgili bir yapıcısı var.
bu yapıcı hayatı var ettiğine göre kaliteyi ödüllendirmek, kalitesizi de cezalandırmak onun adaleti ve hikmetinin gereğidir.
dünya üzerinde bu ilkelere değinen ve bu sistemi anlatan bu yaratıcıyı tanıtan tek doğru sistem benim diyen adaylar var. İnsan aklı da bu sistemi çözmek için sorular sorup ortaya net doğrular koyabiliyor.
her iki yoldan da gittiğimizde bu tek doğru sistemin İslam olduğunu görüyoruz. çünkü birden doğru sistem olamaz. Yukarıdaki ilkeleri açıklayan birden çok doğru sistem var desek o zaman sistemsizliği savunmuş oluruz. buradan sistemsizlik çıkar. çünkü birinin doğru dediğine diğeri yanlış diyorsa oradan düzenli sistemin çıkması imkansızdır.
bu durumda incelediğimizde İslam'ın bu ilkelere doğru cevap veren tek sistem olduğunu görüyoruz.
düzenli sistemin olmazsa olmaz kıldığı yargılar şunlardır:
1- Yaratıcı tek olmalı. Çok olursa sistem farklı komutlar alacağı için kaos ve yok oluş hakim olur oysa varlık aleminde düzen var.
2- Bu yaratıcı adil güçlü şefkatli hikmetli bilgili olmalı.
işte bu Allah inancı sadece İslam'da var. mevcut dinlerin hiç birinde bu inançlar yok.
öte yandan akıl da İslam gibi bir inanç ve yaşam sisteminden başka bir sistemi ortaya koyamaz. koyar diyen varsa buyursun bize açıklasın...
Yorum
-
BrainStorM kardeş baya bi hızlı giriş yapmış forumumuza, hoşgelmiş. Bizler dinimizi tebliğ etmek zorundayız. Bunun içinde birbirimizden fikir alışverişinde bulunmak "gereksiz" ise, gerekli bir konu kalmamış demektir bu dünyada. bize düşen gereksiz deyip kestirip atmak yerine soru soran kardeşimize acizane tavsiyelerde bulunmaktır.
Vahdetçi kardeşim, ben hiç türkçe bilen birisine islami davet yapmadım. ancak elimde bol miktarda ingilizce döküman var. her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır. ben önce karşıma oturtup kendi dinini sordum, inançlarını öğrendim, islam hakkındaki düşüncesini sordum. verdiği cevaplara göre, aklındaki sorulara göre, kendim anlatmaktan ziyade direk video izletmiştim, kitaplar okutmuştum. bu şekilde Allah'ın hidayet ettiği kardeşlerimiz de oldu, kabul etmeyenlerde. kaynakları paylaşmak isterdim ama dediğim gibi hepsi ingilizce. ancak youtube'da türkçe altyazılı güzel videolar var. mesela: Kafirleri öldürün ayetinin açıklaması | İSLAM BARIŞ DİNİDİR! bu adamın videoları etkilidir.
ben islamın hak olduğunu bu şekilde anlattım/anlatıyorum. İnşaAllah bir faydamız dokunur..
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
Yorum