Selam aleykum guzel kardeslerim. Ben peygambermizi ruyada gormeyi hep cok istedim. Ama hic bir zaman olmadi ve artik bunca zaman sonra olamazda dusuncesi beni sardi. Simdi bana tuz ve su misalini vermeyin cunku ben sevgiyle, istekle, aglayip, dua ederek istedim hep. Onu hayattaymis gibi hiss edip sevdim ama hic bir zaman ruyamda goremedim. Ve sonralar bir sey oyrendimki... Ruyalarmizi bilinc altimiz kontrol eder ve bilinc alti beyinde olmayan biseyi bize gosteremez. Yani insan hic bir zaman gormediyi birini ruyasinda goremezmis.. Bazi kisilerde ruyamda peygamberi gordum yuzunu goremedim karanliktayti, arkasi bana donuktu falan filan diyorlar . Ama ilm tarafdanda biliniyorki Bilinc altimiz kendinden yuz sekli yaratamaz ve zannimca hic bir zaman duymadigmiz bir ses tonunuda canlandiramaz...
Peki is boyleyse, neden peygamberimiz beni ruyasinda goren gercekten gormus gibidir , seytan benim kiligma giremez demis?
Bazi kisilerse ruyamda peygamberim diye kendini tanitan birini gordum ama bana kotu isler yapmami namazi filan birak bos isler diyenlerde duydum. Peki nasil oluyorda seytan peygamberinim diye kendini tanitir... Hani buna curet edemezdi?
Bazi kisilerde dini(her hangi baska meselede ola bilir) konuda bir cikmaza girip ustunde cok ugrasdiginda ruyada hafizasinda olan ama dusunurken hic aklina gelmeyen bolumleri bilince aktarilir. Insan beyni cok mukemmel bir sey. Bir seye merakla okumadan goz ucuyla bile bakdigmizda beynimiz hemen o gorduymuzu hafizaya alir. Ve simdi bazi kisilerde ruyamda peygamber geldi beni aydinlatti filan diyor. Bence bu peygamber diyilde kendi bilincindeki bilgi paylasimidir. Neden o zaman ruyadayken olur derseniz. Ruyadayken beyini bilinc alti kontrol eder ve maksimum performansda, normalden x24 kat daha hizli calisir. O kadar hizliki dusuncelermizi canli gibi gosterip aciyi filan hiss etdiriyor.
Peygamberi ruyamda gordum diyen arkadaslar yuzu boyu filan nasildi. Ben hep merak ettip hep gormek istedim. Banada tarif edermisiniz? Ama bence edemezsiniz. Cunki tum gordum diyenler yuzunu ses tonunu boyunu nasil giydiyni hatirlamiyorum soyler(cok az kismi elbiseli birni gore bilir ama yinede yuzunu goremez. Bunun sebebi peygamberin nasil giydiyni kitaplardan okumamizdir) Ama peygamber beni goren gercekde gormus gibidir soyler. O zaman Peygamber bir golgemiydi?(hasa)
Akil ve mantik yonunden hic bir zaman gormus olmadigmiz birini ruyada goremeyiz.
Her kesin fikrini bilmek isterim ama aksini soyleyen varsa deliller esliyinde buyursun
Yorum