Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ruyada peygambleri gore bilir miyiz?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ruyada peygambleri gore bilir miyiz?

Selam aleykum guzel kardeslerim. Ben peygambermizi ruyada gormeyi hep cok istedim. Ama hic bir zaman olmadi ve artik bunca zaman sonra olamazda dusuncesi beni sardi. Simdi bana tuz ve su misalini vermeyin cunku ben sevgiyle, istekle, aglayip, dua ederek istedim hep. Onu hayattaymis gibi hiss edip sevdim ama hic bir zaman ruyamda goremedim. Ve sonralar bir sey oyrendimki... Ruyalarmizi bilinc altimiz kontrol eder ve bilinc alti beyinde olmayan biseyi bize gosteremez. Yani insan hic bir zaman gormediyi birini ruyasinda goremezmis.. Bazi kisilerde ruyamda peygamberi gordum yuzunu goremedim karanliktayti, arkasi bana donuktu falan filan diyorlar . Ama ilm tarafdanda biliniyorki Bilinc altimiz kendinden yuz sekli yaratamaz ve zannimca hic bir zaman duymadigmiz bir ses tonunuda canlandiramaz...
    Peki is boyleyse, neden peygamberimiz beni ruyasinda goren gercekten gormus gibidir , seytan benim kiligma giremez demis?
    Bazi kisilerse ruyamda peygamberim diye kendini tanitan birini gordum ama bana kotu isler yapmami namazi filan birak bos isler diyenlerde duydum. Peki nasil oluyorda seytan peygamberinim diye kendini tanitir... Hani buna curet edemezdi?
    Bazi kisilerde dini(her hangi baska meselede ola bilir) konuda bir cikmaza girip ustunde cok ugrasdiginda ruyada hafizasinda olan ama dusunurken hic aklina gelmeyen bolumleri bilince aktarilir. Insan beyni cok mukemmel bir sey. Bir seye merakla okumadan goz ucuyla bile bakdigmizda beynimiz hemen o gorduymuzu hafizaya alir. Ve simdi bazi kisilerde ruyamda peygamber geldi beni aydinlatti filan diyor. Bence bu peygamber diyilde kendi bilincindeki bilgi paylasimidir. Neden o zaman ruyadayken olur derseniz. Ruyadayken beyini bilinc alti kontrol eder ve maksimum performansda, normalden x24 kat daha hizli calisir. O kadar hizliki dusuncelermizi canli gibi gosterip aciyi filan hiss etdiriyor.
    Peygamberi ruyamda gordum diyen arkadaslar yuzu boyu filan nasildi. Ben hep merak ettip hep gormek istedim. Banada tarif edermisiniz? Ama bence edemezsiniz. Cunki tum gordum diyenler yuzunu ses tonunu boyunu nasil giydiyni hatirlamiyorum soyler(cok az kismi elbiseli birni gore bilir ama yinede yuzunu goremez. Bunun sebebi peygamberin nasil giydiyni kitaplardan okumamizdir) Ama peygamber beni goren gercekde gormus gibidir soyler. O zaman Peygamber bir golgemiydi?(hasa)

Akil ve mantik yonunden hic bir zaman gormus olmadigmiz birini ruyada goremeyiz.
    Her kesin fikrini bilmek isterim ama aksini soyleyen varsa deliller esliyinde buyursun

Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
    Bizler Hepimiz kardesiz

Ynt: Ruyada peygambleri gormek mumkun deyil!

Rüyada sadece hayatta görülenlerin yansıması fikri tamamen doğru değil. Çünkü Rahmani rüyalar var, Rüya Peygamberlere vahyin geliş yollarından biridir. Peygamberler bu yolla hiç bilmedikleri bilgileri alıyorlar. Böylece bu tespit yıkılmış olur.

Diyelim ki doğru, Rüyada Peygamberi yine de görmek mümkündür. Çünkü rüya bilinçaltındaki bilip görülenlerdir ama salt tek bu şekilde oluşmaz. Bilinçaltı beyinin kategorileriyle çalışır. Beyinin, kavramları depoladığı alan, tasvir (görüntü)leri depoladığı başka bir alan, geçici bellek dediğimiz başka bir alan gibi depoları vardır. Bilinçaltı, rüyada beyindeki bu bölümlerdeki verileri karıştırarak rüya diye bilinç üstüne çıkarır. Örneğin bir insan daha önce Kum şehri diye bir şehir duymuş ve bunun adı olan Kum'u kavramlar kategorisine depolamıştır. Beyinden bu kavram kolay kolay silinmez. Sonra bu insan Konya'nın toprak evlerinde toprak renginin hakim olduğu bir sokakta yürüdüğünü düşünelim. Beyin bu sokağa ait renk ve tasvirleri de ilgili bölüme depolar. İşte Rüyada insan bu Kum Kavramı ile Konya'nın o sokağının görüntüsünü birleştirir ve insan uykusundan Rüyasında Kum'da gezmiş olarak kalkar. Kum'da gezdiği falan yoktur çünkü hiç Kum'a gitmiş değildir ama beyin bu iki veriyi birleştirmiştir.

Böyle rüyaları çok görmüşüzdür yoksa hiç bilmediğimiz yerlerde dolaştığımızı görmüyor muyuz?

Şİmdi insanın Peygamber s.a.a'e ait doğru bilgilere sahip. Bu insan beyninin ilgili bölümlerinde Peygambere ait görüntü bilgileriyle ad bilgilerini depoluyor. Beyin bunu mükemmel bir birleştirmeyle Peygamberin tıpa tıp görüntüsüne ulaşabilir. Rüyada Peygamberin gerçekten görmek bu şekilde çok mümkündür.

Allah'ın rahmetinde sınır olmaz.

Yorum

kardesim kusura bakma ama okumayi bilmiyorsan benim yazilarima cevap verme.
      ben arastirmalarma ve ilmi bilgilere dayanarak bu konuyu actim . sende kalkmis kum misali veriyorsun...
      kumu gormuyenmi var ? her kesin bildiyi bir sey tabikide kirmizi,sari, siyah kum gore biliriz televizyonda belegeselde filan her gun gorduyumuz sey
      sen simdi beyinin kendinden imaj ve ses urettiyni diyorsun oylemi?
      pekli soyle guzel kardesim... neden dogustan gorme engeli olan birisi hic bir zaman ruya goremez?
      cunki onlar hic bir sey gormemisdir ve neyin neye benzedyni bilmiyordur o yuzden
      ve vahya kalinca sunu soylemek isterimki konuyu carpitip allaha dondurme. Allahin gucu yok diye bir seymi belirttim? o ne isterse o olur! istediyni yapmaya tek kadir olan odur. isterse benimde zihnimi acip genisleterek bana her ilmi oyrete bilir ,ve ya baska birisne... simdi konumuzada doneresek bidahaki sefere delilsiz filan bilmediyin bi konuyu inkar etmeye kalkmasan guzel olur
      bisey anlamazsan bastan tekrar oku. biliyosaniz tartisalim. bilmiyosan bi suskunluk yeter
      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

okumayı biliyorsun ama anlamlandırman yanlış. Kum bir şehirdir. İran'ın ilim şehri . Muhtemelen newyork deseydim bu cevabı yazmayacaktın.

hakaret etmeden yazman menfaatinedir

beyinin sentez işlevinden söz ettim. bu her zaman yaptığı bir şey. tümden gelim tüme varım yöntemlerinde, yeni bir bilgi öğrenirken.. her zaman yapar.

rüya oluşumu konusunda beyini inceleyen ve yazdığım yorumu tespit eden İbni Sinadır. Okumanı tavsiye ederim...

Yorum

ben hakarat etmiyorum sadece sinirlendiriyosunuz beni, cunki yazdiklarmi dogru durust okumadan aklinizdan gecen cevaplari veriyorsunuz
          bu konuyu senin gibiler icin acmadim ben lutfen yazmaya son verin. cunki gittikce batiyorsunuz. bir sehir bile olsa mutlaka orayi goren birisi onu resimde,televizyonda filan bir yerde gormusdur.
          sana tavsiyem kor misalni dikkatle oku
          Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

eğer başlıkta şunlar için açtım diye liste verseydin, ne girme ne de cevap yazma ihtimalim olurdu. ancak site genel ve herkese yönelik. daha ben iki cevap yazdım sana ne çabuk benim ne olduğumu çözdün. Yoksa avucunda oynatacağın kimseler mi istiyorsun?

Kum'dan kastım bu bir örnekti. Sen görmediğin bir şehir diye düşün. dediklerimi algılamazsan cevapların boş olur...

Yorum

kardesim senin yaptigin sey post sayisi kasmak .
              ben sana daha oncede soyledim kor bir insan neden ruya goremez diye
              cevabini bulursan soylersin ve ya benim ilk yazimda yazdiklarmin aksni isbat edicek delilin varsa onu yaz.
              bos yere forumu doldurma

ben uzun sure arastirmalar yaparak bilgimi paylasiyorum.. sense aklina gelen her turlu cevaplari veriyosun. sinirlenmeyipde napayim simdi . hemde benim soylediklermi inkar ediyosun. kendine ait bir fikrin varsa yaz ama benimkini inkar edicek bir tipse delilin olmadan yazma
              Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Tavsiyelerini kendin kullanmalısın. Ne yapacağımı bilecek olgunlukta seçtiğimi uygulayacak rahatlıktayım Elhamdulillah.

Fikirlerine zıt görüşler olunca tahammül sahibi olmalısın. değişk görüşlere açık olmalısın. araştırma yapmış olabilirsin ama bu ayet değil ki? benim araştırma yapmadığımı nerden biliyorsun hemen benimkilerin ilmi olmadığını ve kendi kafamdan (işkembeden) attığımı öne sürüyorsun? Bana da seninkiler çok yüzeysel araştırma gibi geliyor hiç söylüyor muyum?

sorduğun sorunun cevabı benim yazdığımı eğer iyice okusaydın ve anlama niyetiyle düşünseydin, onların arasında görürdün. dedim ki suret (şekiller) ile kavramlar (adlar) birleşir. Sen soruyorsun kör insan neden rüya görmez. Suretler deposu boş olduğu için görmez. şayet görmüyorsa...

Yorum

kadresim birazdan sana universitelerde yapilan arastirmalarin sonucunda gostericem kendin bakarsin.
                  gormediyin bir seyi , beyninin neye benzediyni bilmediyi bir seyi hic bir zaman ruyanda goremezsin. cunki sen onu bilmiyorsundur
                  ben sana dellillerle gosteriyorum. ve bilinc altimizin kendinden yuz yaratamaz arastirmasinda buraya ekleyeceyim
                  ve simdi senin delilin varsa sende bana onu goster, senin kafandan attigin bos laflar benim icin delil diyildir tammami
                  zaten allahida ruyamda gordum diyen ...EDİT...
                  ikiside ayni sey oluyor. hic birni gormedik sadece hakkinda okuduklarimiz var.
                  sen eger peygamberi gorursen bana tarif et nasil biri ,
                  cunki ben onu cok seviyorum gorup sonra olsemde qam yemem
                  Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Simdi delil bulursan senediyle bana goster. Delilin yoksada inkar etmen fayda etmez. Sadece kendini kucuk dusuruyorsun. Umarim farkindasindir. Birakta oteki uyelerde fikrini bildirsin. Seni anladim sen ...EDİT...
                    Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

dediklerime benzer bir yazı buyrun:

"http://www.filozof.net/Turkce/ruya-t...-inceleme.html

Yorum

değerli kardeşim BrainStorM, yeni üye olduğunuz için bu defa da hatırlatma yapıyorum ama eğer hakarete devam ederseniz size uyarı vermek zorunda kalacağım. lütfen sakin olun, kendinizi ele alın ve hakaret etmeyin. rica ediyorum sizden.

Yorum

Tamam abi cok ozur dilerim... Ben cepten yaziyorum verdiyin ikinci linki goz ucuyla inceledim ve dediklerin tasdik edicek bisey gormedim. Varsa sen o bolumu alintiyla buraya yaz. Hem bana ne sinadan. Yil 2013 bana delil getireceksen eski pusku seylerdende getirme. Guvenilir ve yeni kaynak olsun.
                          Peygambermizi yalniz ve yalniz bir sekilde gormek mumkun allahin izniyle cok onem tasiyan bir mevzuda bizi aydinlatmak icin gele bilir,(hemen umutlanma senin benim gibilerin ruyasina gelmez) ama internetden arasdirdigim kadariyla hic bir kimse onun kendi suretinde gorememis. Ve boyle ruyada goren biri onu gordum iddasinda bulunamaz. Peygamber beni goren gercekde gormus gibidir demis ve bir golgeyle konusanin idiasni kabul etmem
                          Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25038.msg169341#msg169341 date=1374408905]
                            Ve sonralar bir sey oyrendimki... Ruyalarmizi bilinc altimiz kontrol eder ve bilinc alti beyinde olmayan biseyi bize gosteremez. Yani insan hic bir zaman gormediyi birini ruyasinda goremezmis..[/quote]

bunu kabullenmek mümkün değildir. en basit sebep şudur: bazen gerçek hayatta henüz vuku bulmayan bir olayı daha önceden rüyada haber alırız. eğer dediğin gibi olsaydı bu mümkünsüz olurdu.

Yorum

Evet Elmeddin kardesim dogru.. Cok dogru soyledin, bunu inkar etmiyorum, ama oyle ruyalarda bile bulundugumuz ortam ve konustugmuz kisileri mutlaka onceden gormusuzdur. Ben bu olamaz demiyorumki. Sadece gormediymiz bir seyi beynimiz canlandiramaz diyorum. Sadece ve sadece allah yuce ilmiyle bize bir sey belirtmek isterse o zaman her sey , tanimadigmiz bilmediymiz bir seyde gore biliriz. Bir olu bedeni diriltmeye kadir olan allah yarattigi beyinede subhesiz tesir ede bilir, ama allah oyle her isteyene sizce peygamberi gosterirmi? O kadar imansizlar varki.. Peygamberi gorseler gidip resmini yapip satarlar bence,
                              ama yinede cok nadir halda allah mudahele edirse olmuycak sey yoktur, amma dua okuyup yatin peygamberi gorursunuz filan bos laflar
                              Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X