Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ruyada peygambleri gore bilir miyiz?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ruyada peygambleri gormek mumkun deyil!

[quote author=BrainStorM link=topic=25038.msg169390#msg169390 date=1374425045]
    Evet Elmeddin kardesim dogru.. Cok dogru soyledin, bunu inkar etmiyorum, ama oyle ruyalarda bile bulundugumuz ortam ve konustugmuz kisileri mutlaka onceden gormusuzdur. Ben bu olamaz demiyorumki. Sadece gormediymiz bir seyi beynimiz canlandiramaz diyorum.[/quote]

abi, ben rüya'yı delil edinerek öteki dünyayı inkar pek çok kişiyi susturmuşumdur. "insan ölünce yok olur, öteki dünya yoktur" diyen bir yakınıma "öyle ise nasıl oluyorda ölen birisi rüyamıza girip bize yeni bir konuda haber veriyor? hadi diyelim ki, adamın kendisi bilinçaltı peki ya getirdiği haber nasıl biliçaltı (geçmiş) ola bilir ki? oysa getirdiği haber henüz vuku bulmayan bir olay hakkındadır." dediğimde susup kalmıştı.

şimdi ben bu konuda özellikle fizik, kimya alanlarında bilgisizim, benim az çok bildiğim dini, tarihi, geografi ve bu gibi alanlardır. o yüzden rüyada başka bir şeyi görüp görmemenin mümkün olup olmadığını söyleyemem ama dediğini biranlık kabul edelim, bu kişiler bilinç altı ama ya getirdikleri haberler?

Yorum

Sayin Elmeddin, dikkat ederseniz ben rahmani ruyalari kabul etdiyimi belirtmisdim, ruyamizda bize gorunen kisi bizden dua isteye bilir istediyi gibi bizle konusur, bilinc alti uykumuzu yonetiyor bolumunu sen yalnis anlamissin...
      Bunun anlami ruyayi her zaman bir film gibi seyr edersiniz. Yani ruyada biriyle konustugunuzda kalkipda hadi biraz ucalim nasilsa ruyadayiz diyemezsiniz. Siz olup biteni bir film gibi seyr edersiniz. Ve yahut bi canavar sizi kovaliyorsa onun sizi kovalamasi, sizin istediyiniz icin olmamisdir ve ya ruyada olduynuzu gorduyunuzde, of ya canim skildi oluyu oynamak istemiyorum diyemezsiniz.
      Simdi lucid ruya diye bisey var bir insanin basina yila bir iki kez belkide hic gelmiyen bir olay. Ruyada durduk yerde ya ben ruyadamiyim diyip ruyada oldugunu fark ediyosun o zaman ruyani yonetirsin jenifr lopezi hayal edersin hemen canli haliyle onune cikar ama ne yazik ki gormediyin bir sey ruyana getiremezsin, simdi konuya donersek rahmani ruyalar sikca olmasada her kisinin basina gelen olay. Bunu kabul ediyorum ama islamda ruyayla amel olunmaz diye bir deyimde var, cunki her ruyada gorduymuzu yapmanin bir mantiki yok, bi kisiye ruyasnda birisi"evladim ben peygamberim yarin oluceksin kendini hazirla dese" boyle olaylara uymak sacmalik olurdu.
      Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25038.msg169395#msg169395 date=1374428221]
        Bunun anlami ruyayi her zaman bir film gibi seyr edersiniz. Yani ruyada biriyle konustugunuzda kalkipda hadi biraz ucalim nasilsa ruyadayiz diyemezsiniz. Siz olup biteni bir film gibi seyr edersiniz. Ve yahut bi canavar sizi kovaliyorsa onun sizi kovalamasi, sizin istediyiniz icin olmamisdir ve ya ruyada olduynuzu gorduyunuzde, of ya canim skildi oluyu oynamak istemiyorum diyemezsiniz.[/quote]

"bilinçaltı" yani zamanla yaşadığımız ve bilincimize yerleşmiş olanlar değil midir?

Simdi lucid ruya diye bisey var bir insanin basina yila bir iki kez belkide hic gelmiyen bir olay. Ruyada durduk yerde ya ben ruyadamiyim diyip ruyada oldugunu fark ediyosun o zaman ruyani yonetirsin
        kaç defa oldu tam bir sayı veremeyeceğim ama ben bunu bir kaç defa, ayrı ayrı rüyalarda yaşadım.

simdi konuya donersek rahmani ruyalar sikca olmasada her kisinin basina gelen olay. Bunu kabul ediyorum ama islamda ruyayla amel olunmaz diye bir deyimde var, cunki her ruyada gorduymuzu yapmanin bir mantiki yok, bi kisiye ruyasnda birisi"evladim ben peygamberim yarin oluceksin kendini hazirla dese" boyle olaylara uymak sacmalik olurdu.
        hayır abi ben de "rüyaya uymak mutlaka gereklidir" demiyorum benim dediğim rüyaların ancak bilinçaltı (yaşadığımız) şeylerle sınırlı olmayacağıdır. şahıslar ve mekanlar bilinçaltı olsa bile.

Yorum

malesef ruyalar bilinc altinin yarattigi bir olaydir. beynimizin icinde aslinda 2 beyin vardi, bir kendi zihnimiz birde otomatik calisan zihnimiz.
          kisa bir orenek vermek gerekirse ilk defa arabayi oyrendiymizde (zihnimize ne yapilmasni oyreniyoruz) ilk defa elimiz ayagmiza dolasa bilir ama yeterince oyrendikden sonra artik bu olay beynimizin otomatik calisan bolumu olan bilinc atimiza geciyor
          1 ay sonra arabayi kullandiginizda sanki dogustan bunu biliyorsunuzdur ,birisinin size gosteris yapmasina gerek yoktur, ilk defa cabalayarak kullandigmiz otomobili nasil sebest kullaniyoruzdur, ve bilinc alti hep gelismededir, passiv bolum deyildir
          beynimizin 7-10% kullanimi anlami bu sebebtendir, sadece dusunerek yapa bildiyimiz seyler 7-10% oranindadir, ve beynimiz 93% kadar buyuk bir bolumu otomatik modda calismaktadir , ornk gerekirse nefes almak, yemek yemek, oturmak kalkma kan devrani ve baskalari.
          oturunca biz acaba hangi acida eylirsim dogrudan masaya otururz diye dusunmemize gerek yok, cunki bu olay aklimizia geldiyinde bilinc altinda otomatik olarak bu olay gerceklesip bizim beden derecemizi otomatik ayarliyordur...
          bilinc bizim dusunduymuz ve yaptigimiz seylerdir ama bilin alti ise otomatik modda calisan yonlerimizdir, bir kisi utangacsa ona iyi sozler soylersen yuzu kizarir, ama kaba birine 100kelme soylesende ona tesir etmez. umarim ne demek istedymi anlamissinizdir...
          simdi ruyadada komut bizde deyildir, biz olayi sadece izlemeteyiz ve ruyamiz uzerinde bir kontolumuz yoktur,
          kopekten korkma, karanlikda disariya cikmaya cekinme gibi olaylar artik beynimizde otomatik calisma bolumune girmektetir , bunu deyismek sonradan cok zor hatta imkansiz gibi, oyuzden 7sinde neyse 77snde de yine o olursun deniyor. ailede seni nasil yetistirmislerse beyninde seni boyle kullaniyor
          biliyorum inanmicaksin ama ben beynimi diyil, beynimin beni idare ettiyni sonunda anladim...

simdi yalnis anlasilmasinda ben biraz utancak birisiyimdir, evde hep kucukken bana sakin masaya dokunma , yemeye dokunma, meyvayi elleme diye o kadar korkuttularki artik 24 yasimda bile bir uzak yere misafirliye gidince, canim acmisin dur yemek getireyim dedikleri anda ben kararimi soylemeden otomatik olarak diyorumki; hayir cok tesekkur ederim ama ben tokum az once restoranda filan yemisdim diye bisey atiyorum
          ama kendi kararima kalsi valla biraz corba olsa ii gelirdi cok tesekkur ederim demek istiyorum ,su olaylar bir saniyede gerceklesiyor, ben beynimdeki dusuncemi toparlayip dilime aktarmadan gecmisimin etkisiyle beni boyle programlayan ailemin tesirinden istemsiz olarak tokum diyorum ve sabaha kadar aclikdan oluyorum :S bir arkadasin bir akrabanin evinde biseyler yemek kabahat filan diyildir hatta guzel bir ameldir yemiyince ev sahibinide huzursuz ederiz. sadece olay beynimizin bizi boyle yonlendirmesidir
          hic cocuklari masaya sulu gozle bakipda uzattigin meyvalari hayir tesekur ederim efendim yemiyorum demesni gormedinizmi...
          bazi cocuklarda ac kurtlar gibi masaya saldirir.... bunlari aslinda isteyerek yapmiyorlardir. meyva istemeyecek olsada aslinda annesi onu ne gorursen ye! faln filan gibi programladigi icin o cocuk tokda olsa yiycektir.... ve lakin oteki cocuk aclikdan olsede masadaki bir seye
          doknmicaktir

hafimiza toplanan bilgiler bilinc altinda toplanmaz. bilinc= suurla yapilan isler. bilinc alti suursuca yapilan isler gibi aciklarsam belki daha aydin olur. sadece bilinc altinin hafizamiz uzerinde etkisi cok fazla gucludur, oyleki napip etsekde hatirlayamadigmiz bazi olaylari kafayi takmazsak 2-3 dk sonra kendiliyinden aklimiza geliyordur, bunun sebebi hafizamizda onal milyonlarca bilgini otomatik pilotumuz daha ii idare etmesidir
          anlik suurumuz kandirila bilir ama bilinc altimiz kandirilamaz.
          Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

ben kendimce anlatmaya calisdim ama detayli oyrenmek istersen google amcaya blinc alti nedir diye sorarsan yardimci olur)
            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Peh. Milyonlarca adam gördüğünü söylüyor demek hepsi yalancı. Ayıptır.

Yorum

Milyonlarcami? Biraz abartmadinizmi sizcede? Goren bir arkadas bana peygamberi tarif ede bilirmi peki? Beni olaya ilmi tarafdan aydinlik getirdim, ama ikide bir allah isterse olur demeyin, islamda nefret ettiyim en kotu sey budur iste. Bi kisi cvp bulamadignda allah isterse olur, allahin buna gucu yetmezmi gibi laflar ediyolar. Her ise hemen allah yazip yetistiriyolar, konu allaha vardiginda susmaya mecbur kaliyorum ya allahida inkar ettireceksniz bana yada dediynizi kabullendireceksniz dimi. Duydugunuz efsaneleri diyilde , delillerle yazsaydiniz daha guzel olurdu. Bizim mescide gelen 22-25 yaslarinda bi cocuk var ruyasinda peygamberi ve 12 imami birden gormus hatta allahla konusup onuda gorduyunu iddia ediyordu, mescid insanlarysa ona mukaddes biriymis gibi davraniyordu... Akil var mantik var kardesim, olmuycak isi mecbur olcak demekle olmaz. Az oncede belirtmisdim allah rahmani ruyayla kisiye bisey bildiricekse peygamberi gore biliri kabul etmisdim ama simdiye kadar gorenlerin topu topu 3-5 kisiden fazla olamiycagni dusunuyorum.
                Sen milyonlarca kisi gormus diyorsun, artik desene peygambermiz her kese ayri ayri insanlara ders vermeye baslamis. Simdi arkadasim sana sorum su. O milyon kisinin neden peygamberle konusdum ama nasildi goremedim/hatirlyamiyorum soyle. Hatirliyamiyorsan nasil gorduyunu iddia ede bilirsin bu bir sacmalikdan baska bisey diyildir. Peygambermiz beni goren gercekten gormus gibidir soylemis.. O zaman peygambermiz bir golgeymis herhalde. Tobe tobe. hem ses tonunuda kimse bilmiyormus. Buna ne diyicen
                Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

sevgili arkadaslar, ben aslinda konuyu acdikdan bi kac dakika sonra basligin yalnis oldugnu fark ettim ama sonrada deyisemedim, Ruyada Peygamberleri gormek mumkunmu ? diye deyistirecekdim, yoneticilermiz bunu benim icin deyisirse cok sevinirim.
                  saygilarla

Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Ynt: Ruyada peygambleri gore bilir miyiz?

@BrainStorM kardeşim öncelikle hoşgeldin.
                    Konuyu müsbet bilim ışığında ele alma yaklaşımın çok güzel. Rüya konusu bir nevi Metafizik konusu fakat şunun farkında olmamız gerekir ki Metafizik konusu olmasaı itibariyle bazı falcı-büyücü-tarotçu dediğimiz kesim tarafında da hayli ilgi odağı. İşte bu kesim kişiler kendi çıkarları doğrultusunda bazı bilimsel makaleleri çarpıtabiliyorlar.
                    Bu durumda doğru bilgiye ulaşırken zorluk veya çelişkiler olarak okuyucuya yansıyabiliyor.
                    Hani biliriz Pisikolog'un işi sosyoloji, pisikiyatrinin işi ise bu işin bilimsel yönü.
                    Aslında bu konuyu en iyi bilen kişiler fikrimce Pisikiyatristler ki görüş alışverişi rahatlıkla yapılabilir fakat insanın önündeki engel "Yahu ben delimiyim ki pisikiyatriste gideyim" ah şu yargılarımızdan kurtulabilsek de bir bilim adamıyla göreşübilsek değil mi tabi pisikologla değil özellikle bir pisikiyatristin konu hakkındaki düşüncelerini bilmek görüş açımızı değiştirebilecektir fikrindeyim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X