Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Peygbamberimizin idrarini icdikleri dogrumu?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Peygbamberimizin idrarini icdikleri dogrumu?

Selam aleykum. Ben bir kac sahih oldugu soylenen hadis okudum. Hadiste o devirdeki insanlarin peygamberin idrarini icdiyi soyleniliyor, ve peygamberde bunun uzerine adama gulerek bidaha karin agrin olmaz demis.
    Bide bazi hadislerde peygamberin yikandigi suyu insanlar iciyormus. Rahmet peygamberi bumu yani? Insanlara kirli suyunu , idrarini icirten birimiydi gercektende?
    Ne tur bir ahlaksizlik,sapikliktir bu. Hic peygamber boyle sey yaparmi tobe tobe
    sefa vericeksen hz isa gibi elini uzerne koy, nefesinle ufle ne bileyim iste normal yoldan yap. Gercekten bu hadisler dogruysa boyle peygamberi kalbimden siler atarim kardesim. Bunlari bana bir ateisle tarisdigmda o soyledi. Sizin peygamber bu iste dedi, bi kac kiside dogruladi hadisi gosterelim filan dediler, cok iddaliydilar bende o yuzden gerek yok dedim ve uzgun halde eve dondum. Yardimlarnizi bekliyorum off ya nedir bu boyle
    Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
    Bizler Hepimiz kardesiz

Ynt: Peygbamberimizin idrarini icdikleri dogrumu?

Bu tür konuları konuşmak edep dışıdır. Peygamberin yüce şahsiyetini alaya almak anlamına geliyor bence. Bu çirkin düşüncenizden vazgeçin.

eğer gerçekten böyle ilmi bir konuşma içine girecekseniz buyrun hadisi kaynağını göstererek paylaşın. aksi halde burada yazmaktan haya ederim...

Yorum

evvela ben oyle bir seyin olup olmadigni , hadislerin ne kadar dogru oldugnu bilmek icin atim bu konuyu
      tamam hadisin linkinde koyucam ben ama bisey soyleyim sana, sen kendini su cok bilmis tavirlardan alsan biraz ii olur

okumayi bilmeyenler bidahiki sefere yazmasinlar . bu konuyu ne sebeple acdigimi okuyamicak kadar gozlerin zayifsa yazipda sonradan kotu adam sen olma kardesim niye kendini bu duruma koyuyorsun
      anladik puan kasmak icin yapiyorsun ama benim yazilara bulasma git otekilere biseyler yazarak rutbenimi neynimi artiyosun git baska yazilarda arttir. burasi geyik kanali deyildir
      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

dediğiniz bu olay sünni kayaklarda (Hakim, "Müstedrek", 4/170, hadis 6912; Taberani, "Mucem el-Kebir", 25/89, hadis 230; beyhaki, "Delailun Nübüvve", 2/444, hadis 365) geçmektedir. sufisi, selefisi... de dahil sünni muhaddisler bu hadisin sıhhatini onaylamıştırlar ve zaten hadisin senedi de sünni hadis ilmi kurallarına göre sahihtir. şu videoda Cübbeli Ahmed bunu ballandıra ballandıra anlatmaktadır: https://www.facebook.com/video/video...37375629718396

fakat bizim kayaklarımızda böyle bir şey mevcut değildir.

Yorum

YÖNETİM (ELMEDDİN): sayın BrainStorM, lütfen biraz sakin olun ve forum kurallarına uygun davranın. aksi halde forum kurallarının bana verdiği görevi uygulamak zorunda kalmış olurum.

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25041.msg169359#msg169359 date=1374417356]
            evvela ben oyle bir seyin olup olmadigni , hadislerin ne kadar dogru oldugnu bilmek icin atim bu konuyu
            tamam hadisin linkinde koyucam ben ama bisey soyleyim sana, sen kendini su cok bilmis tavirlardan alsan biraz ii olur

okumayi bilmeyenler bidahiki sefere yazmasinlar . bu konuyu ne sebeple acdigimi okuyamicak kadar gozlerin zayifsa yazipda sonradan kotu adam sen olma kardesim niye kendini bu duruma koyuyorsun
            anladik puan kasmak icin yapiyorsun ama benim yazilara bulasma git otekilere biseyler yazarak rutbenimi neynimi artiyosun git baska yazilarda arttir. burasi geyik kanali deyildir
            [/quote]

Edit: Tamam Elmeddin kusura bakma...

aldinmi cevabini Elmeddin kardesimizden. bidahki sefere bilmediyin konulara bulasma.

yahu ben ne cevap vereyim su adamlara. bana bolye bir peygamberemi itaet ediyorsunuz dediler . bende hayir boyle bisey olamaz sahte filan dedim. simdi sahih hadisler varsa ben ne dicem onlar
            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25041.msg169364#msg169364 date=1374417891]
              Edit: Tamam Elmeddin kusura bakma...

aldinmi cevabini Elmeddin kardesimizden. bidahki sefere bilmediyin konulara bulasma.

yahu ben ne cevap vereyim su adamlara. bana bolye bir peygamberemi itaet ediyorsunuz dediler . bende hayir boyle bisey olamaz sahte filan dedim. simdi sahih hadisler varsa ben ne dicem onlar
              [/quote]

bu bana mı? Banaysa ben zaten biliyordum. ama hadisin kaynağını istedim. ki bu da normaldir şayet ilmi tartışma yapılacaksa. hani senin gibiler hep ilmi konuştuklarını iddia ederler de ondan...

Yorum

hayir bilmiyordun sen sadece ...EDİT... bildiyin bir seyi paylasmayip delil filan getir diye beni sorguya cekmen seni gunaha goturmesede ona yakin bi yere goturur her halde . sonucta bana kotuluk ettin+ sinirlendirdin beni, + eziyet vererek onu hemen bul goster dedin

biliyorsunsa niye yardim etmiyorsunda bi ateistin tarafindaymis gibi beni sorguluyorsun
                Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25041.msg169364#msg169364 date=1374417891]
                  yahu ben ne cevap vereyim su adamlara. bana bolye bir peygamberemi itaet ediyorsunuz dediler . bende hayir boyle bisey olamaz sahte filan dedim. simdi sahih hadisler varsa ben ne dicem onlar[/quote]

değerli abim, öncelikle bakış açısı farkı var. şunu bilmelisin ki, sorun gibi görünen şeyleri hepsini reddederek bir yere varamayacaksın. ateist veya bir başka İslam eleştiricisi en basit durumda Rasulullah s.a.a'in evlilikleri konusuna veya benzeri bir çok konuda itiraz edecektir. çünkü arada bakış açısı farkı vardır.

ikinci olarak, ben bu rivayetlerin sünnilere göre durumunu dile getirdim. bu rivayetler kesinlikle bizim nezdimizde sabit değildir. imamlarımız a.s bize hatta onların a.s faziletleri konusunda bile muhaliflerin hadislerinden kaçımayı emretmiştirler. o yüzden biz onlar ne rivayet ederse etsin ancak o rivayetin kendi kaynağımızda bir aslı olduğu durumda onu kabul ede biliriz. yani bizim için böyle bir şey sabit değildir.

Yorum

simdi onlara gidipte boyle soylesem olmazki. sen inanmya bilirsin ama oteki islamcilar inaniyor dicekler. sen simdi dogru adam ciktinda geri kalan her kes yalnismi biliyor diycekler.
                    Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25041.msg169367#msg169367 date=1374418750]
                      hayir bilmiyordun sen sadece ...EDİT... bildiyin bir seyi paylasmayip delil filan getir diye beni sorguya cekmen seni gunaha goturmesede ona yakin bi yere goturur her halde . sonucta bana kotuluk ettin+ sinirlendirdin beni, + eziyet vererek onu hemen bul goster dedin

biliyorsunsa niye yardim etmiyorsunda bi ateistin tarafindaymis gibi beni sorguluyorsun
                      [/quote]

yazdıkların ilmi görününce ve iddialı durunca kaynak istememden doğal ne olabilirdi ki?

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25041.msg169350#msg169350 date=1374415270]
                        Bu tür konuları konuşmak edep dışıdır. Peygamberin yüce şahsiyetini alaya almak anlamına geliyor bence. Bu çirkin düşüncenizden vazgeçin.

eğer gerçekten böyle ilmi bir konuşma içine girecekseniz buyrun hadisi kaynağını göstererek paylaşın. aksi halde burada yazmaktan haya ederim...
                        [/quote]
                        bunu yazdikdan sonra.. ben aslinda bunu biliyordum demek ne kadar dogru acaba?
                        ne guzel ya bu forum. msj yazdikdan bi kac dakika sonra duzenlenemiyor , yoksa sen simdi o msjlari duzenleyip benimle alay ederdinde bile
                        ben simdi bunu zaten biliyordumda. ben bana bunu soyleyenlere ne diycem onu bilmiyorum

tamam sana linkde buldum . buyur dinle
                        Cübbeli: Sahabe Peygamberin idrarını ve kanını içiyordu .! Sapıklıkta Son Nokta

Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25041.msg169371#msg169371 date=1374420111]
                          bunu yazdikdan sonra.. ben aslinda bunu biliyordum demek ne kadar dogru acaba?
                          tamam sana linkde buldum . buyur dinle
                          Cübbeli: Sahabe Peygamberin idrarını ve kanını içiyordu .! Sapıklıkta Son Nokta
                          [/quote]

konu velayette önceden tartışıldı. hem de tüm boyutlarıyla...

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=25041.msg169369#msg169369 date=1374419085]
                            simdi onlara gidipte boyle soylesem olmazki. sen inanmya bilirsin ama oteki islamcilar inaniyor dicekler. sen simdi dogru adam ciktinda geri kalan her kes yalnismi biliyor diycekler.[/quote]

hayır abi, onlara karşı "nasıl hristiyanlıkta ortodoks, katolik ve s. varsa ve her birisinin ayrı ayrı temsilcileri varsa islamda da durum böyledir. o yüzden benim bağlı olmadığım mezhebin kaynağında ne geçtiği beni ilgilendirmez" diyeceksin. bu kaideyi ateistler arasıdaki farklı guruplara da uyarlaya bilirsin.

Yorum

Tebrik ederim Elmeddin kardes gercekten cok ii bir noktaya dokundunuz. bu bana cok mantikli geldi. sadece ben diyilimki boyle dusunen, butun sieler oyle dusunur derim ve siadan baskasini hak kabul etmiyorum kardesim kafirin sozu bana delil olamaz dicem)

vee su post kasmayi birakmiyan arkadasim konu daha onceden verildiyse neden link koyup burayi inceleyin demedin?
                              seni seytan konusturuyo , yuce Allah sana merhamet etsin ne diyim su mubarek ramaz ayinda insani sinir hastasi ediyorsun ya, tobe tobe bide utanmadan simdi verilmis diyorsun, hem suclu hem guclusun yani

Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X