Caferiliğe göre asıl Şia 12 imam mezhebi. Bu durumda 12 imam Şiasının Safeviler devrinde oluşmadığını nasıl ispat edebiliriz. Şiilikle ilgili bir tabloda 12.imamdan Safevilere kadar olan dönemde boşluk gözüküyordu. Bu ara devrede neler oldu? İsnaaşeriye okulu bu ara devrede mi oluştu? İmam Mehdiden günümüze kesinti olmadığını nasıl ispat edebiliriz? Saygılar...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
12 imam mezhebi hakkında
Daraltma
X
-
Etiketler: Yok
-
Ynt: 12 imam mezhebi hakkında
hem konuyu takip adına hem de kaçırmamak adına bu mesajı yazıyorum. boşça vakitte bu konuda çok şey yazmam gerekecek. ancak şu dar zamanda ifade etmeliyim ki:
batıl olan tüm mezhepler yok oldular. mutezile haricilik müşebbihe mücessime mürcie vs. bazılarının adını bile yeni duyanlar vardır. ama bunlar tonla taraftara sahip mezheplerdi bir zamanlar. Ehlisünnet de yok olurdu ancak krallara dayandığı saraydan beslendiği ve sarayca Ehlibeyte rakip ondan boşaltılan alanı doldurmak için ayakta tutulduğu için yaşıyor.
ama şiaya bakın? akıntıya kürek çekmesine hep azınlık olmasına, sarayla diktatörlerle kıyasıya ölümüne mücadeleye rağmen varlığını hep sürdürmüş. bu onun hak oluşundan ve insanlığa Allah'ın hücceti oluşundan başka hangi vasfıyla açıklanabilir? kesinti iddialarıyla ilgili müsait zamanda yazarım inşaAllah...
-
Safevilerde krallık yok muydu?Bunlar şia'nın İran'da yaygınlaştırmasında temel rolü oynamamış mıdır?Buna göre şia (Haşa!) krallara dayanıp saraydan mı beslenmiş?
Caferiliğe =din gözüyle bakılıyor.Caferiliğin dışındaki fıkhi ekoller dinden sapma. böyle bakılmıyor mu?Sonra müçtehidleri gidin iyi geçinmek için bu sapmışların arkasında namaz kılın ve namazınızı da iade etmeye gerek yok demiyo mu?Ben müçtehitlerin böyle dediğine inanmıyorum ama inanan var tuhaf.
Asıl şia İmam Ali'nin yaşamında vardı.Ama sahte şia Safeviler devrinde oluşmaya başladı.Yani çatışmacı şia,dışlayıcı şia,kralların şiası." Söyledim... duydu anlamına gelmez
Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
Anladı... hak verdi anlamına gelmez
Hak verdi... inandı anlamına gelmez
İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”
Yorum
-
Siz de Kralların sünniliğini savunmaktan bıkmadınız...
Kurnazlığınız tavan yapmış kevserizehra lütfen haddinizi ve sınırlarınızı koruyunuz!
Nedir sizin derdiniz anlamak mümkün değil!
Rehberin o kadar fetvası varken yok ben almam anlamam inanmam diye kendi yanınızdan yorumlarla neye yeltendiğiniz gayet açık.
Buyurun varsa deliliniz getirin bizde getirelim. Bakalım Yalancı KİM?[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)
[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya
Yorum
-
[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=25058.msg169887#msg169887 date=1375364568]
Siz de Kralların sünniliğini savunmaktan bıkmadınız...
Krallık bir yönetim şeklidir bu yönetim şeklinde olan bir ülkede ülkeyi kral yönetir krallık babadan oğula geçen oğulları yoksa kızlarına ve kocalarına geçer kralın kızlarıda yoksa kralın akrabalarına geçer ve bu krallıklarda en büyük yetki kraldadır.
Hangi kralı savunmuşuz.Yoksa siz birilerine zorla kral dayatmasında bulunuyorsunuz da tutmayınca kızıyorsunuz ondan mı?Ben kralları sevmem.Peki sen severmisin.Sence Safevilerde krallık yok muydu?Belki de seven sen mişsin?
Kurnazlığınız tavan yapmış kevserizehra lütfen haddinizi ve sınırlarınızı koruyunuz!
Sizin batıl sınırlarınıza her zaman dokunacam.Varsa bizim batıl yanımız siz de uslubuna göre söyleyin.Neden rahatsızsın?
Nedir sizin derdiniz anlamak mümkün değil!
Ben de sizin derdinizi anlamış değilim.Hatta tüm ümmetin derdini.Nedir bu boş gürültü bırakın artık bunu diyorum.
Rehberin o kadar fetvası varken yok ben almam anlamam inanmam diye kendi yanınızdan yorumlarla neye yeltendiğiniz gayet açık.
Rehberin o kadar dediğiniz fetvalarını yazın.Rehber ulul emirimizdir.Bakalım rehberin fetvalarından ne kadarını almıyormuşuz kendimizi bir test edelim.Mesala 10 tane fetvayı yaz.
Buyurun varsa deliliniz getirin bizde getirelim. Bakalım Yalancı KİM?
[/quote]
Hangi konuda delil istiyorsun.Anlayamadım.
" Söyledim... duydu anlamına gelmez
Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
Anladı... hak verdi anlamına gelmez
Hak verdi... inandı anlamına gelmez
İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”
Yorum
-
[quote author=Vahdetçi link=topic=25058.msg169673#msg169673 date=1374798391]
Caferiliğe göre asıl Şia 12 imam mezhebi. Bu durumda 12 imam Şiasının Safeviler devrinde oluşmadığını nasıl ispat edebiliriz.[/quote]
gerçekten insanları anlamıyorum, neden böylesi gülünç işlerle uğraşırlar ki? şia'nın Safeviler devrinde oluşup oluşmadığını, bu kouda delil gerekli olduğunu düşünmek bile yersiz ve abes bir iştir. çünkü Şia'nın tüm kaynakları imamlar a.s döneminde ve onlardan hemen sonraki dönemde yazıldı, Safeviler ise bundan yüzlerce yıl sonra, 1501 yılında devlet kurdular. öyle ise Şia nasıl safeviler devrinde oluşmuş ola bilir ki?
Şiilikle ilgili bir tabloda 12.imamdan Safevilere kadar olan dönemde boşluk gözüküyordu. Bu ara devrede neler oldu? İsnaaşeriye okulu bu ara devrede mi oluştu? İmam Mehdiden günümüze kesinti olmadığını nasıl ispat edebiliriz?
Yorum
Yorum