Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Midye Dolmanın Hükmü

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Midye Dolmanın Hükmü

Selamün Aleykum değerli canlar,

bazı öğrenci arkadaşlarım cep harçlığı olsun diye midye dolma satmile aya başladılar işporta usulü. midye dolma dedikleri midyenin içine biraz prinç koyulmuş etli pilav gibi birşey. ben hanefi kökenliyim. mezheplerin bu konuda ne dediğine baktım, hanefi tahrimen mekruh demiş, diğer üç sünni mezhep caizdir demiş. hanefi alimleri içinde ihtilaf varmış caizdir değildir diye. sonra EhliBeyt Mektebine baktım, alimlerin hepsi haramdır demiş kesin bir şekilde. bir tane bile caizdir helaldir fetvası veren olmamış.

EhliBeyt mektebine baktığımda daha da acayip bir fetva gördüm. daha doğrusu bir ahkam. pullu olmayan ve şekli balığa benzemeyenler hariç hepsi harammış. bu konuda ilgili ayet Maide Suresi 96. ayet melaen :

"Hem size hem de yolculara bir geçimlik olarak deniz avı yapmak ve onu yemek size helal kılındı. Fakat ihramlı olduğunuz sürece karada avlanmak size haram edilmiştir. Huzurunda haşredileceğiniz Allah'tan korkun."

bu ayette deniz ürünlerinden herhangi birine sınır getirilmediği anlaşılıyor.

kısaca nedir bu işin sırrı?

Vesselam..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Midye Dolmanın Hükmü

aleyküm selam wr wb
    Nedense arkadaşlar bu soruyu cevaplamamışlar, kısa olarak ben cevaplıyayım.
    Bazılarının sandığı gibi "Deniz avı size helal kılındı" ayeti, deniz avları hakkında genel bir hükümü açıklamıyor. Zira ayet-i kerime deniz avlarının asıl hükmünü açıklama makamında değil. Söz konusu ayet, muhrimin (ihrama girmiş olan birinin) ihrama girmeden önce kendisine helal kılınan deniz avının ihrama girdikten sonra da ona helal kılınmasını beyan ediyor. Diğer bir ifadeyle; söz konusu ayet, teşri olan kanunun aslını değil, daha önce teşri olan bir kanunun hususiyetini açıklıyor. Yani hükmün genelliğini değil, muhrimle ilgili hükümleri amaçlıyor.
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X