Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Mehdi beklemeyen bir Şii"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Mehdi beklemeyen bir Şii"

Şii alim Ahmed el Katip'le ilgili bir makale

http://islamiyorum.com/index.php?say...4#.UkVfJNL7plM

Ynt: "Mehdi beklemeyen bir Şii"

http://www.velayet.com/Forum/ahmet_e...-t23416.0.html

o yazının yayınlanma tarihi : derginin yaz-2010 sayısı

aynı konunun bu sitede açılma tarihi : 27 mayıs 2012

bugünün tarihi : 27 eylül 2013

nerdeyse 3 yıl olmuş o yazının ilk yayınlanmasına. hala ısıtıp ısıtıp piyasaya sunan insanlar var. hayret doğrusu

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=25254.msg171022#msg171022 date=1380278376]
      http://www.velayet.com/Forum/ahmet_e...-t23416.0.html

o yazının yayınlanma tarihi : derginin yaz-2010 sayısı

aynı konunun bu sitede açılma tarihi : 27 mayıs 2012

bugünün tarihi : 27 eylül 2013

nerdeyse 3 yıl olmuş o yazının ilk yayınlanmasına. hala ısıtıp ısıtıp piyasaya sunan insanlar var. hayret doğrusu
      [/quote]

doğruları sık sık aktarmak ısıtmak değildir.

Yorum

"kime göre doğru?" diye sorma gereği hissetmiyorum ısıt ısıt koy bakalım siteye

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

Yazının ABD'nin kalemli militanlarınca karalandığı o kadar açık ve o kadar çok delile sahip ki, okurken acımadan edemedim. Şia'dan zerre kadar haberi olmayan bu yazının yazarı, eleştirilerimizi ayrıntılı olarak yazdıktan sonra da görüleceği gibi boş yere ABD adlı tanrısının galip geleceği vehmine kapılmış görünüyor. ve sanıyor ki tarih boyunca ilk kez kendisi bir "nane yemiş" adamı buluyor! hayır bu iddialar tarih boyunca hep dile getirildi, gerçekler hep çarpıtılmaya çalışıldı. ama şia dimdik ayakta durdu. zaten Ehlibeyet mektebinin özelliği bu. Hak olduğu için asla böyel zırvalardan zerre etkilenmez.

bu tür yazıları okuyan hiç bir şiide zerrece sapma olmaz. sapanlar ancak şia karşısında yılandan medet uman (denize düşen yılana sarılır misali) kimselerdir. zaten şii olmamışlardır. ancak biz ayrıntılı cevabımızda samimi saf sünnileri muhatap alarak bu yazının niçin gerçekleri yansıtmadığını, niçin Şia ilkelerini baltalamaya çalışıtğını, perde gerisini göstererek açıklayacağız inşaAllah..

ama bizden önce ŞehiD kardeş de bunu yapabilir. yazıya reddiye hazırlayabilir. böylece ısıtıp ısıtıp konan bu saçmalığın zararlarından sünnileri kurtarmış olabilir. boş vehim sahipleriniyse daha da meyusa salabilir...

Yorum

ben reddiyeyi hazırlamaya başlamadan önce Hanif_89'un samimiyetini bir test etmek istiyorum:

ordaki yazıyı bize ileterek (sence) doğruları bize hatırlattın, ilettin. biz de doğruları yazınca bu doğruları o site okurlarına iletecek o sitede yayınlatacak mısın? hani doğruları hatırlatmayı görev biliyorsun seviyorsun ya?

Yorum

[quote author=Hanif_89 link=topic=25254.msg171025#msg171025 date=1380279355]
              doğruları sık sık aktarmak ısıtmak değildir.
              [/quote]

Bir tek meselenin sık sık aktarılması doğru olmasından ötürü değil; elde başka malzeme olmamasından kaynaklanıyor. Şöyle ki; sünni iken şii olan binlerce insan var ve asla geri dönmüyorlar. Fakat şii iken sünni olan kimseyi işitmiş değilim, çünkü böyle bir olay çok nadir olur. O yüzden de ya uydurmadır; ya da böyle neder olduğu için dört elle sarılırlar, onu da sürekli kullanma eğilimine girerler. (Örneğin Honda arabanın ikinci el piyasasının olmaması gibi. Bu, Honda arabanın kalitesiz olmasından değil, bilakis çok kaliteli olduğu için Honda alanın bir daha satmak istemeyişinden kaynaklanıyor.)

Bununla beraber; Mehdi beklemeyen bir sünni de gerçek bir sünni değildir. Çünkü Mehdi inancı tüm İslam mezheplerinde olan, çünkü gerçekliği yadsınamaz olandır. Hatta onun hakkında belki sünni alimlerin verdiği bilgiler şii alimlerin verdiğinden daha fazladır. Bu bakımdan olayın uydurma olması çok muhtemel olduğu gibi, uyduranın da tam bir ahmak olduğunun da göstergesidir; çünkü savunma yapmak amacıyla uydurmuş olduğu şey kendisini daha fazla cahil konumuna düşürmüştür.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25254.msg171028#msg171028 date=1380288205]
                ama bizden önce ŞehiD kardeş de bunu yapabilir. yazıya reddiye hazırlayabilir. böylece ısıtıp ısıtıp konan bu saçmalığın zararlarından sünnileri kurtarmış olabilir. boş vehim sahipleriniyse daha da meyusa salabilir...
                [/quote]

Sizler kaynaklara benden daha aşinasınız. sizin 3 günde hazırlayacağınız yazıyı ben 10 günde hazırlayabilirim anca.. ayrıca yds ve kpss'ye benim yerime girerseniz bende reddiye yazmaya zaman ayırabilirim

Yorum

Bence Mehdi biz olalım beklemek daha uzun sürer..
                  Haktır Allahım Muhammed mahım
                  Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171037#msg171037 date=1380303982]
                    [/quote]

bakkaldan ekmek mi alıyoruz kardeş "fırından alması uzun sürer"

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171037#msg171037 date=1380303982]
                      [/quote]

Yani diyorsun ki cehennemi beklemek uzundur, biz bugünden yanalım.

Allah'ın halis bir kulu vardı, o yıllarca diyar diyar dolaştı, yıllarca ondan ona koşturdu, sonra bir yerde mesken tuttu ve ne zaman geleceğini bilmediği, nereye geleceğini bilmediği bir peygamberi beklemeye başladı. Çünkü Allah'ın vaadi olduğunu biliyordu ve şüphesiz Allah vaadinde durandır. O yüzden o beklemeye olan ahdini tuttu ve Allah da ona olan ahdini tuttu ve peygamberini onunla buluşturdu. Onu iyi bilirsiniz, o Selman'dır, "Biz Ehl-i Beyt'ten" olan Selman.

Allah kullarını hep böyle ayıkladı, bugün de ayıklıyor. Azabın inmesini bekleyen ve fakat beklemek uzun geldiği için bırakan ve o bekledikleri azaba kendileri duçar olan Nuh kavmi gibi. Hatta nice Mehdi bekleyenlerin Mehdi'ye asi olacağını söylemişse Resul, Mehdi'yi beklemeyenlerin varlığına şaşmak ne olsun..

Yorum

Mehdi'den kastım o değildi insanlar kurtarıcı bekliyor kurtarıcı beklenmez hiç kimse yatarak özgürlüğünü kazanamdı,savaşarak kazandılar.

Niye ALLAH kulunun kötülük içinde yaşamasını muktedir midir kide bu kadr müslümanlar ölürken mehdiyi bekliyelim bu akılla çelişir sizler Mehdiyi bekliyene kadar dünyada zaten müslümanlar ölüyor gelene kadar yinede ölücek..En iyisi siz bekliye koyun

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171042#msg171042 date=1380355613]
                          Mehdi'den kastım o değildi insanlar kurtarıcı bekliyor kurtarıcı beklenmez hiç kimse yatarak özgürlüğünü kazanamdı,savaşarak kazandılar.

Niye ALLAH kulunun kötülük içinde yaşamasını muktedir midir kide bu kadr müslümanlar ölürken mehdiyi bekliyelim bu akılla çelişir sizler Mehdiyi bekliyene kadar dünyada zaten müslümanlar ölüyor gelene kadar yinede ölücek..En iyisi siz bekliye koyun
                          [/quote]

Kardeşim, siz "bekleme"nin manasını bilmiyorsunuz. Evde hanım kocasının gelmesini nasıl bekler? Ona yemek yaparak, evini düzenleyerek, çamaşırını hazırlayarak.. Çocuk okulda öğretmeni nasıl bekler? Ödevini yaparak, sınıfı temizleyerek, öğretmenin istediği kitapları getirerek, öğretmenin verdiği dersleri çalışarak. İşte bizim Mehdi'yi bekleyişimiz böyle bir bekleyiştir, sizin zannettiğiniz gibi umutsuz kişinin "öyle oturalım bir kurtarıcı bekleyelim" bekleyişi değildir, tam tersine ümitvar olan kişinin ona yardımcı olabilmek adına doğru ve iyi, güzel ve hayırlı ne varsa onu yapmaya, kötülüğü ve şerri durdurmaya çalışmasıdır bizim bekleyişimiz. Bunu anlayabilmeniz için Selman'ın örneğini verdim yukarıda, çünkü o, bir peygamber gelecek diyerek öylece oturup beklemedi; diyar diyar dolaştı onun ilimlerinin izini sürdü, onun gelmesine kadar kendini yetiştirdi ve böylece peygaberin en güzide ashabı oldu.

Bununla beraber; bu bekleyiş bizim kafamızdan uydurduğumuz bir iş değildir; biz bunu tam olarak Resulullah'ın emri gereği bekliyoruz. Allah'ın "yakın vaadi ve zaferi" müjdesini bekliyoruz (Saff 13)

Ayrıca, Allah sanırım bu zannınıza göre Resulullah'ın zamanında da uykudaymış. "Sevgilim" dediği peygamber, "velim" dediği Ali'nin yaşadığı dönemde yüzlerce müslümanın ölmesine, yüzlerce kadının dul kalmasına, binlerce çocuğun yetim kalmasına göz yummuştur(!) haşa.. Bu mantığın doğruluğunu ve yanlışlığını eskiden ateistlerle tartışırdık, şimdi müslüman kardeşlerimizle tartışıyoruz.

Yorum

Hayır benim anladığımda zaten farklı değildi ki sözleriniz ile amelleriniz birbirlerini tutmuyor onu demek istemiştim.

Saff13 öyle bir çevirmişsin ki ee beklemek zaferi beklemekse artcı çarpışma neden olmasın sizin beklemenizi peygamber bekleyişi ile bir mi tutuyorsun o zaman dilleriyle bile kılıçdan keskin olan sözleri vardı toplam biseetten 3 sene bekletildiler birde o dönem daha farklı bir dönem nasıl bir birlerine bağlatırsın o zaman havadan gelen ne havan topu nede misket bombası nede katledilen müslüman toplamı 3 milyondu..

Nerde kaldı müslümanlığınız, niçin Allah’ın emrinden uzak duruyor:[/size]'Ey Rabbimiz, bizleri, idarecileri baskı, zulüm ve işkence yapan bu memleketten çıkar, özgürlüğümüze kavuştur, bize tarafından idareciler, sahipler, koruyucular gönder, bize katından yardım edenler yolla' diye yalvarıp duran, temel hak ve hürriyetleri kısıtlanmış, baskıcı, zâlim idareler altında ezilen çaresiz erkeklerin, kadınların ve çocukların kurtarılması uğrunda, Allah yolunda, İslâm uğrunda ordular yola çıkarmıyor, savaşmıyorsunuz?

Nisa 75

Yorum

Yani? Acaba neyi eleştirdiğini kendin biliyor musun kardeşim? Neyden bahsediyorsun; gerçekte "ameller ve sözler birbirini tutmuyor" diyebilmek için ne kadar amel ve sözü bilmektesin?

Bununla beraber, senin zannına göre ayet bir kere o gün indi, artık ondan başka hiçbir şeye bir faydası yoktur; böyle mi anlamalıyız? Yani Allah ayeti o olaya ilişkin indirdi ve hükmü bitti mi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X